Добре дошли на сайта на нашето училище!


ДОКУМЕНТИ 2022-2023 г.
ОТЧЕТ ЗДОИ


БЮДЖЕТ


ПРАКТИЧЕСКИ НАСОКИ


Е-УЧИЛИЩЕ


ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"


ДОКУМЕНТИ "ТВОЯТ ЧАС"
 • Анкетна карта
 • Приложение 2

  ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"
  УЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ .


  ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН
 • ДОКУМЕНТИ ПО ПРОЕКТА

  ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ


  МОН


  ЗА РЕФОРМАТА


  ЦКОКУО


  ИНСТИТУТ ПКО


  СРСНПБ


  СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ


  ДЕЦА ОНЛАЙН
  БЕЗОПАСЕН ДОМ


 • ВРЕМЕТО

  Weather Widget  КАЛЕНДАР


  СПРИ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ

  Децата творят!

  С много фантазия и усърдие, децата от IV ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов", декорираха различни кратунки,с които ще аранжират цветната градинка на мама и класната стая.Забавно и приятно!


  Танцов състав "Каравеловчета" в магията на българскте ритми

  НУ"Любен Каравелов" гр.Нова Загора. ЧЕСТИТ ДА НИ Е - ДЕНЯТ НА ТАНЦА! По решение на ЮНЕСКО от 1982 г., на този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник: театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти. Честит празник!

  Обучение по Национална програма
  „Мотивирани учители и квалификация“

  От 18 - 20 ноември 2022 г. г-жа Добринка Малчева участва в обучение на тема „Методи за оценяване в PIRLS (Международно изследване на четивната грамотност) и TIMSS (Международно изследване на постиженията по математика и природни науки)“, включено в Национална програма „Мотивирани учители и квалификация“ на МОН. То е организирано от Център за оценяване в предучилищното и училищно образование, в Национален СТЕМ център гр, София. Направен бе анализ на резултатите от Международното изследване на уменията по математика и природни науки TIMSS на Международната асоциация за оценяване на постиженията в образованието. Представено бе Международното изследване на уменията за четене на учениците от 4. клас PIRLS.

  Участие в конкурс "Моят любим сезон"

  Грамоти за децата от 2"а"клас,участвали в конкурса „Моят любим сезон". Специална грамота на Пламена Иванова за индивидуално участие. Малките художници бяха поздравен от г-жа Калина, директор на училището, с пожелание да са все така активни и креативни!

  Отбелязваме Деня на християнското семейство

  ТЕАТРАЛНО АТЕЛИЕ МЛАД РОДОЛЮБЕЦ ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА КЪМ НУ ,,ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" НОВА ЗАГОРА 🎬🎬🎬 На 21 ноември Православната църква чества празника Въведение Богородично - ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
  ЧЕСТИТО ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО! Честит празник от учениците на г-жа Лина Борисова и г-жа Ивелина Атанасова. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО! Нека Богородица пази семействата ни и ВСИЧКИ , които са в СЪРЦАТА НИ ! ДО ПРАГА Е ЛЮБОВ! Нататък - нищо. Един огромен свят и самота. Но вътре, точно до огнището, вселена стават четири сърца. Момче с лунички и момиче с плитки, надвесени над книжка със картинки и майчица, пресяваща през сито най-дребни грижи, радости най-сини, усмихнат татко, ремонтирал нещо, прозорец и мушкато с розов цвят и четири панички с топла леща.... ДО ПРАГА Е ЛЮБОВ ! НАТАТЪК СВЯТ !
  ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО – ДЕН НА ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО И ХРИСТИЯНСКАТА МЛАДЕЖ В годините преди да настъпи благодатното месиянско време, в Палестина живеели благочестивите съпрузи Йоаким и Анна. Те, в преклонна възраст, измолили от Бога своята рожба Мария и от благодарност обещали да Му я посветят. Ето защо, когато Мария навършила 3-годишна възраст, била заведена от родителите си в Йерусалимския храм, където те изпълнили обета си, като я оставили в ръцете на първосвещеника Захарий, за да се възпитава и расте, телом и духом, в дома Господен. С групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" посетихме храма, вървейки по стъпките на Пресвета Богородица. Честит празник! Да е мир, уют, светлина и ДОМ!


  В този светъл празник с многообич и признателност посветихме рисунка, разказ, емоции на най-важните неща от живота. Семейството. Ние, I”Б” клас от НУ “Любен Каравелов”
  Родният дом, бащиното огнище, семейните ценности и всичко свято и исконно, оставящо дълбоки следи на признателност и обич към близките хора, към тези, които бдят над нас, които ни закрилят, радват се на успехите ни и се тревожат заедно с нас в трудните ни мигове! Честит празник на християнското семейство от 2"а" клас и г-жа Добрина Овчарова!

  Там, където сърцата все ни връщат...... Там, където гонят се мечтите, където шарен е светът и всичко е възможно..... Там е семейството - мост между вчера и утре. Там детството е приказка вълшебна, безкрайна. В нея главният герой е ДЕТЕТО, а другите са - мама, татко, баба, дядо! Честит празник на Християнското семейство от 6-та ГЦДОУД група, при НУ ,,Любен Каравелов", гр. Нова Загора. С пожелание за здраве, любов, сплотеност и разбирателство.🍀

  ЕСЕННИ НЮАНСИ

  Учениците от пета ГЦДОУД, с ръководител Р.Тенева, създадоха есенни, цветни и забавни апликации.

  16 НОЕМВРИ - ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА!

  Г-жа Лина Борисова и г-жа Ивелина Атанасова споделиха своите дейности по повод Ден на толерантността. "Искам да съм мъничък вълшебник, за да мога с пръчица в ръка да създам магически учебник, който се нарича - ДОБРОТА! "

  Г-жа Зорница Неделчева и учениците посветиха време и отбелязаха този ден.
  Малките второкласници и г-жа Силвена Стоянова нарисуваха приятелството. Така подготвиха своето табло,
  посветено на толерантността.
  В деня на толерантността г-жа Яна Янева и ученици показаха своята готовност да бъдат подкрепящи, съпричастни и търпеливи. Обединени от каузата, учениците от първи клас при НУ"Любен Каравелов" рисуваха, заявявайки желание и воля за по-добри дни.
  В тази крехка възраст учениците осъзнават, че за да има толерантност е необходимо да има знания, култура, общуване, откритост, приемане, свобода на мисълта. Светът има нужда от добри хора.Бъдете толерантни! Посланиет онаписаха г-жа Нели Енева и IV ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов"

  Малки първокласници спечелиха награда

  Заслужена награда за малките родолюбци от I “Б” клас, с класен ръководител г-жа Р. Писарова, за активното им участие в конкурса, посветен на патрона на училището.

  Занимания по интерси "Арт ателие"

  Група за занимания по интереси "Арт дизайн", при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова

  Ден на доброто

  13 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТО! Малките ДОБРОТВОРЦИ от 2 "в" клас при НУ "Любен Каравелов", с кл.р -л Лина Борисова В деня на ДОБРОТО .....предай нататък !


  Учениците от група на г-жа Силвена Стоянова
  13 ноември- Световен ден на добротата Доброто започва в семейството и след това прекрачва прага на училището. Да бъдем добри!

  Театрално ателие в НУ "Любен Каравелов"

  Гости в НУ "Любен Каравелов"

  Децата на ДГ “Надежда” гостуваха на НУ “Любен Каравелов” по случай честването на Патронния празник на училището. Благодарим ви за емоциите, гостоприемството, усмивките и любовта, която почувствахме! Честит празник, каравеловчета!

  Поздравителен адрес

  Училище, родно и любимо, честит празник!

  11.11.2022г., НУ „Любен Каравелов“-гр. Нова Загора, отново чества своя Патронен празник.

  Училище с богата традиция и с дълга история. Училище със съвременен облик, динамично развиващо се, предлагащо възможности за модерно образование на учениците.

  Празничният ден започна с вълнуваща поетично-музикална програма. Талантливите ни ученици поздравиха своите връстници, учители и гости с много песни и рецитаторски изяви. Честването на Патронния празник продължи с награждаване на участниците, спечелили призови места в конкурси, проведени в празничната ни седмица.

  Специални гости на празника бяха г-жа Галя Захариева – кмет на Община Нова Загора, нейният екип и Директорите, и децата от детските градини. Те отправиха поздрави към учители и ученици с пожелание за здраве, дръзновение и успехи. Поздравителен адрес към директора на училището – г-жа Пенка Калина – Колева и педагогическия колектив, поднесе кметът на Общината – г-жа Галя Захариева. С много обич и топлина, г-жа Пенка Калина – Колева – директор на НУ „Любен Каравелов“, се обърна към всички:

  „Желая Ви духовни сили и настойчивост, любов и творческа енергия в работата с нашите настоящи и бъдещи ученици. Бъдете все така всеотдайни, дарявайте грижи, знания, опит и човешка доброта. Желая Ви здраве, празнично настроение, щастливи мигове, благополучие, сили и енергия за все по-високи постижения, защото ние МОЖЕМ!“

  Гостите имаха възможност да се насладят на цялостната визия на образователната ни институция. С нескрито любопитство децата от детските градини се разходиха из класните стаи, които впечатляват със своя уют, нагледност и дигитализация. За тях беше магия да се докоснат до всички Занимания по интереси, с които училището ни се гордее: ДВГ „Щурче“, ТС „Каравеловчета“, Театрално ателие, Арт-дизайн и технологии, МЕГО „Млад родолюбец“, “STEM Dojo”, Шах, „Християнски ценности и семейство“ . Те бяха магнитизирани от представените им роботчета Photon Edu и Blue Bot в компютърния кабинет, очаровани от видяното в единственото по рода си „Нунджако Free style” и запленени от срещата с хореографската група, която покани бъдещите първокласници да се хванат на пъстро хоро заедно с гостите и настоящите каравеловчета. Каравеловчета, които учат и творят, които участват в конкурси и състезания, които с думи и дела славят името на своя патрон – Любен Каравелов. Честит празник, любимо училище!


  Честит празник, мило училище!

  Учениците от 1"А" клас при НУ "Любен Каравелов" поздравяват всички ученици, учители и родители с патронния празник. Бъдете здрави и дръзновени!

  10 ноември - Ден на отворени врати в училище

  🌈Ден на отворените врати🌞 Днес, 10.11.2022г., НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора широко отвори вратите си за бъдещите първокласници и техните родители. Те бяха любезно посрещнати от директора на училището г-жа Пенка Калина-Колева, от бъдещите класни ръководители и цялата педагогическа колегия. На вниманието на родителите и усмихнатите им деца беше представена цялостната визия на образователната институция. С нескрито любопитство малчуганите се разходиха из класните стаи, които впечатляват със своя уют, нагледност и дигитализация. Докоснаха се до всички Занимания по интереси, с които училището ни се гордее. Силно впечатление остави в тях срещата им с хореографската група, която покани бъдещите първокласници да се хванат на пъстро хоро. Децата бяха магнетизирани от представените им роботчета Photon Edu и Bee Bout в компютърния кабинет. Освен класните стаи родителите и децата имаха възможност да разгледат целия интериор в училището – етнографската изложба, Еко-къта, библиотечния кът, сладкарница-книжарница и реновираната столова. По достойнство бе оценено радушното отношение на учителите към гостите. С усмивка и очаквания за първия училищен звънец през септември 2023 г., директорът на НУ „Любен Каравелов“ и цялата педагогическа колегия, както и родителите с бъдещите първокласници, изразиха надежда за пълноценно взаимодействие в името на качественото образование. Нашите врати са винаги отворени за Вас, бъдещи първокласници! Добре дошли!

  Скъпи родители и бъдещи първокласници,
  заповядайте в училище!

  Книга на училището за учебната 2021-2022 г.

  "Помни и не забравяй!"

  "...Да се знае, да се помни,че България е жива! На будителите скромни българинът китка свива..."Видеото е посветено на празника на народните будители - 1ви ноември. Участват ученици от ЗИ "Млад родолюбец", ЗИ "Театрално ателие" и ВГ "Щурче" към НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора през учебната 2021-2022 г., месец октомври. Клипът е подготвен от г-жа Ивета Митева, г-жа Росица Мангърова и г-жа Албена Колева.

  Конкурс, посветен на Любен Каравелов

  Цветя за будителите

  Децата от ДК" Млад родолюбец" към НУ Любен Каравелов, поднесоха цветя на паметника на Стоян Омарчевски, след което заедно с общинското ръководство, подаряваха значки на минувачите.

  Четтвъртокласници отбелязаха Ден на народните будители

  6-та ГЦДОУД група при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с ръководител г-жа Зорница Неделчева посветиха час на народните будители. Нека днешният ден на безкрайна редица от имена на революционери и книжовници ни помогне да съхраним вкуса си към светлината на знанието, да ни вдъхнови за съдържателност в ежедневието и да ни изпълни с радостта, че сме българи! Честит празник!

  Дълбок поклон, будители народни!

  Честит празник от групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с ръководител г-жа Ренета Митева. С много желание и въодушевление учениците почетоха Народните будители, като изработиха красиви Лапбуци! "Да се знае, да се помни, че България е жива..."

  Четвъртокласници участват в Европейска седмица
  на кода #CodeWeek #Code Week 4 All

  Учениците от IV "Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, участвахме в Европейска седмица на кодирането. Приехме предизвикателството Code Week 4 All. Регистрирахме две европейски инициативи "Българска шевица" и "Направи си виртуална градинка". В тях децата работиха по два проекта - кодиране на българска шевица и блоково програмиране на цветна градина. След оценката на ментори, нашите дейности са регистрирани на картата на европейската седмица на кодирането. С радост съобщаваме, че получихме значка и сме част от европейските училища. Заслужено получихме своите европейски сертификати за демонстрираните умения. #CodeWeek #Code Week 4 All

  https://codeweek.eu/…/487070/grow-your-virtual-flower-field https://codeweek.eu/view/485264/bulgarian-embroidery
  Видео от дейността

  15 октомври- Световен ден на чистите ръце

  Учениците от 6-та ГЦДОУД група с ръководител г-жа З. Неделчева приропмниха хигиенни правила и отбелязаха 15 октомври - 🤲 Световен ден на чистите ръце с общ проект.

  В навечерието на Петковден

  Малките второкласници и г-жа В. Шопова посветиха час на празника на родния ни град.

  Иподякон Александър Иванов гостува
  на Занимания по интереси"Християнски ценности и семейство"

  В навечерието на празника Петковден, учениците от III, IV, V, VI ГЦДОУД и групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, посрещнаха скъп гост - иподякон Александър Иванов. Деца и учители слушаха с интерес беседата за Света Петка-закрилница на децата, майката, семейството. Иподякон Александър ни запозна с християнските традиции и обичаи за отбелязване на празника. В края на беседата всички произнесохме молитвата Отче наш с надежда за здраве, сила и любов във всеки дом. Честит празник, Нова Загора! На многая и благая лета!

  Изнесена презентация пред млади природолюбители

  На любознателните четвъртокласници от НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора, с класни ръководители г-жа Ивелина Атанасова и г-жа Добринка Малчева, беше представена презентация от екипа на Спасителен център за диви животни към Зелени балкани, Стара Загора. Учениците разшириха своите знания за вредите, които хората нанасят върху околната среда чрез дейността си. Изказаха мнения какво е рециклиране на материалите и как да пазим природата - нашата среда на живот.

  "Зелени Балкани" гостуват в нашето училище

  На 13. 10. 2022г., гости в НУ „Любен Каравелов“ – Нова Загора беше екипът на проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“. Лора и Ива са Представителите на Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани, Стара Загора. Те разказаха за отпечатъка, който човешките отпадъци нанасят на природата и дивите животни. Атракция за учениците беше макет на щъркелово гнездо и отпадъци в него. Децата се запознаха с Хари. Той е птица от вида „Мишелов на Харис“. Има трайни увреждания, за това е пациент на спасителния център.

  Първокласници се забавляваха с театър "Пан" - "Весели небивали"

  Учениците от Подготвителна група и първите класове при НУ ,,Любен Каравелов" - Нова Загора, се забавляваха днес с празничната програма на театър "Пан" - "Весели небивали", организирана от Община Нова Загора, по случай Петковден. Много танци, щури игри и състезания бяха подготвили шарените клоуни. Благодарим за усмивките и емоцията !

  Акция "Децата тръгват на училище - да пазим децата на пътя!"

  Днес, 11. 10. 2022 г., във връзка с Акция "Децата тръгват на училище - да пазим децата на пътя!" гости на учениците от втори "а" и втори "в" клас при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, с класни ръководители г-жа Д. Овчарова и Л. Борисова, бяха директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева и полицейски инспектор Чавдар Евдокимов. По интересен начин, чрез образователни игри и беседа, бяха обогатени и затвърдени знанията и уменията на второкласниците, свързани с правилата за безопасност на движението по пътищата.

  Стартира проект "Равен достъп до училищно образование по време на кризи"

  Проект № BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент - Министерството на образованието и науката (МОН). Целта на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи и да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние. Предвидените дейности са логически обвързани и осигуряват възможност за непрекъснатост на образователния процес. Те са пряко свързани с преодоляване на последиците, предизвикани от пандемията от COVID-19 и са свързани с техническото обезпечаване на образователната система и осигуряване на условия за провеждане на обучение от разстояние в електронна среда, които са определени на база необходимостта от краткосрочното им изпълнение. Важен приоритет е пълното осигуряване на достъп за всички ученици до виртуална класна стая в условията на продължителна пандемия. Чрез проекта образователната система следва да осигури равни условия за всички ученици за развитие на дигитална грамотност и качествено обучение по всички предмети за всички образователни етапи. Целева група освен учениците са и педагогическите специалисти, родителите и образователните медиатори. С помощта на планирани обучения за педагогическите специалисти се цели насърчаване за придобиване и усъвършенстване на цифрови умения, използване на иновативни методи за преподаване и учене. Планирани са обучения на образователни медиатори и на родители, насочени към създаване на умения за работа с дигитални устройства и с електронни образователни платформи за търсене и използване на електронни образователни ресурси, което от своя страна допълнително би помогнало на учениците за пълноценното им участие в образователния процес. Проектът е на обща стойност 109 562 541,93 лева и е с продължителност 35 месеца.

  Участие в изложението "Роботите идват"

  Четвъртокласниците Никола и Преслав са запалени по технологиите. Те са от Coder Dojo клуб, с ръководител Добринка Малчева. Днес се включихме в изложението "Роботите идват".

  Събитието е част от програмата Meet and Code, с подкрепата на SAP, Techsoup, Фондация Граждански инициативи, в партньорство с Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора. Инициативата „Европейска седмица на програмирането“ се ражда през 2013 г. по идея на екипа в кабинета на тогавашния комисар на Европейския съюз по Дигиталните технологии Нели Круз и подкрепена от Европейската комисия. „Запознайте се и програмирайте“ популяризира науката и технологиите като част от Европейската седмица на програмирането.

  Занимания по интереси "Арт дизайн"

  Малките сръчковци от група за занимания по интереси "Арт дизайн" при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова изработиха красиви ангелчета.

  Практическо занятие по Пожарна безопасност

  Днес, 06.10.2022г., в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Отлична организация, бързина и съобразителност показаха учителите и учениците при излизането на безопасно място, използвайки придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Наши гости бяха Началникът на РСПБЗН - Нова Загора, главен инспектор Васил Василев заедно с екип от служители. Смелите огнеборци направиха впечатляваща демонстрация на гасене на пожар. Чрез разказ и обяснение бе разяснено как да действаме при възникнали бедствени ситуации. Г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, благодари от името на всички за атрактивното представяне на адекватно поведение в критична ситуация.

  СНИМКИ ОТ практическото занятие

  Награди от конкурс "Електрическите стълбове - дом на дивите птици"

  Пореден повод за гордост! Майкъл и Дейвид Иванови, ученици от IV "А" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, получиха награди от конкурс за рисунки на тема "Електрическите стълбове - дом на дивите птици". Инициативата е част от проект „Живот за птиците“, изпълняван съвместно с БДЗП - Българско дружество за защита на птиците. Натура 2000 е мрежа от защитени зони в Европейския съюз. Целта на създаването й е да гарантира запазването на най-ценните и застрашени от изчезване природни местообитания и естествено срещащи се видове животни и растения. Целта на настоящата инициатива е да популяризира проекта „Живот за птиците“, който се реализира в специално защитени зони от мрежата Натура 2000 и включва теренни проучвания, създаване на прототип за безопасни за птиците стълбове, осигуряване на възможности за безопасно гнездене, монтиране на защитни и маркиращи съоръжения и други дейности за опазване на живота на птиците, уязвими при досега с електроразпределителната мрежа. Наградите връчи директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева.

  Европейския ден на спорта
  кампания #NowWeMove

  Днес, 30.09.2022 г., в НУ "Любен Каравелов" се проведе Спортен празник, във връзка с Европейски ден на спорта в училище като част от кампанията #NowWeMove и "Европейска седмица на спорта #BeActivе" – една от най-масовите инициативи, в която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. За поредна година учениците и учителите по физическо възпитание и спорт в нашето училище подкрепиха инициативата. В големия училищен двор и спортната база в училището, бяха организирани интересни инициативи, включващи състезателни игри на открито. Идеята на организираните игри бе физическа активност на всички класове в различните спортни дейности. Това бе ден за насърчаване на учениците да демонстрират спортните си умения, да се състезават с характер. #ESSD2022 #NowWeMOVE #РаздвижвамеБългария #BeActive Място България

  Практическо занятие по БДП на тема „На пътя е опасно"

  29. 09. 2022г., в НУ „Любен Каравелов” бе организирано традиционното в началото на всяка учебна година практическо занятие по БДП на тема „На пътя е опасно. Правила за безопасно поведение на учениците като пешеходци и пътници при придвижването им от дома до училище и обратно” . Мероприятието се проведе съвместно с представители на група „Пътен контрол“ при РПУ, гр. Нова Загора. Под ръководството на инспектор Чавдар Евдокимов, малките ученици си припомниха как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Получиха информация за опасностите на улицата и как да се пазят. Акцентира се върху това, че заедно със своите родители трябва да изберат най-безопасния и кратък път от дома до училище и обратно. Винаги да спазват основните правила за движение като пешеходци. По възможност да се закрепят за дрехите или ученическата им раница светлоотразителни елементи, да се носят по-светли дрехи през мрачните зимни дни. Бързането за училище да не е повод за нарушаване на правилата за движение. На светофар или пешеходна пътека да се пресича с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек. По време на практическото занятие възникваха въпроси от страна на учениците, даваха се примери, поставяха се различни ситуации и се търсеше отговор на това как да се предпазим на пътя, как да съхраним живота и здравето си. Учениците затвърдиха в реална обстановка знанията и уменията си на практика да прилагат правилата за пресичане на пешеходна пътека и кръстовище. В края на занятието учениците наблюдаваха демонстрация на автопатрула и новия мотопатрул на РПУ Нова Загора.
  УКБДП

  22 септември - Ден на независимостта

  ГЦДОУД при НУ"Л.Каравелов",с р-л Р.Тенева и З. Неделчева,се чувстваме патриотично и ви казваме: ЧЕСТИТА НЕЗАВИСИМОСТ,БЪЛГАРИЯ!

  Инициативата "ДАРИ НАДЕЖДА ВМЕСТО ЦВЕТЕ"

  ❤️НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора дари 1 151 лева за бедстващите райони в Карловско❤️ Педагогическата колегия при НУ "Любен Каравелов" съвместно с родители дариха 1 151 лева за оказване на помощ на пострадалите от наводненията в община Карлово от инициативата "ДАРИ НАДЕЖДА ВМЕСТО ЦВЕТЕ". Сумата беше преведена на откритата банкова сметка за целта. НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора организира благотворителната кампания в първия учебен ден, като отправи призив за дарения вместо цветя. Благодарности на всички хора с добри сърца!

  Отново е 15-ти септември!

  🍀📚📖💐 Отново е 15-ти септември! Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници. Трепетът, смисълът и важността му винаги вълнуват! Празник, който събира в едно детските усмивки и надежди на децата и опита, професионализма и мъдростта на учителя. Всяко училище се радва да ви има и всяка камера търси точно вашите усмивки, защото вие сте символът и сърцето на този ден. Очакват ви прекрасни дни в труд, игри, нови приятелства и умения. Гост на тържеството бе г-н Ивайло Енев - заместник - кмет на Община Нова Загора. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави първокласниците, като им пожела радостно и вълнуващо пътешествие в света на знанието! Колегията при НУ "Любен Каравелов" поздравява своите ученици и техните родители с пожелания за здраве, упоритост и творчество! На добър час! Честита нова 2022 – 2023 учебна година!

  На добър път първолачета!

  На добър час, мили ученици!

  И отново е 15 септември - ден празничен, изпълнен с усмивки, трепет и очаквания!На добър час, мили второкласници! Здрава и успешна да е новата учебна година!

  СМЕЛ КАРАВЕЛОВЕЦ!

  В днешно време да си добър, да помагаш, без да очакваш нищо в замяна, да си съобразителен и смел си е истински героизъм. Герой за всички учители и ученици в НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора е и – БЛАГОВЕСТ ИВАНОВ от 2 „Б“ клас, с кл. р-л: Венелина Шопова. Второкласникът, проявява изключителна смелост и активна гражданска позиция, забелязвайки възникнал и разрастващ се пожар на 18.08.2022 г. в района на Общински Хали - гр. Нова Загора и без да губи време, и самообладание сигнализира за опасността. За доблестната постъпка Директорът на НУ „Любен Каравелов“ – г-жа: Пенка Калина поздравява и награждава с ГРАМОТА - СМЕЛ КАРАВЕЛОВЕЦ - възпитаника на училището ни.

  Интервю на г-жа Пенка Калина-Колева пред вестник "Аз-буки"

  Интервю на директора на Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора г-жа Пенка Калина-Колева пред вестник "Аз-буки", по повод награждаването ѝ от Министерството на образованието и науката с наградата "Св. Иван Рилски".

  Час по Родолюбие в с.Любенова махала

  На 14 юли 1877 г., в двора на тази църква са изклани над 1000 българи, малко преди Освобождението на България от Османско робство през 1878 г. Името на селото е Гюнели махле /днес Любенова махала / и наброява около 120 къщи. През юли 1877 г. селото е сполетяно от изключително жестока съдба. Реуф паша, командващ турският гарнизон в Нова Загора получава сведения от турски шпионин, че в селото има комити, които се готвят за бунт. Слухът е разпространен от турчин, който след като не му е даден откуп, за това да пази селото , се заканва да отмъсти на жителите му. Въпросният турчин, който според една от версиите е арнаутин /албанец/ , отива лично при Реуф паша,командващ турският гарнизон в Нова Загора , и му съобщава , че в Гюнели махле има комити, които се готвят на бунт. Пашата праща свои хора да проверят истината на този слух , които влизат в конфликт с местен жител , който стреля по тях. Разгневен от това, Реуф паша организира отряд от редовната си войска и свиква башибозук. Башибозука е съставен от местни турци, които са малко на брой и значителен брой черкези, прочути с жестокостта си. Общият брой на турската редовна войска, заедно с башибозука е бил около 2000 души. На 14.07.1877 г. селото е обкръжено и атакувано. Изплашените хора се затварят в местната църква. Вече в късния следобяд турците, използващи артилерия овладяват селото.След щурма турците влизат в двора на църквата и подлагат всичко на сеч и разграбване. Комисията, изпратена от Цариград да установи последствията, констатира, че само в двора на църквата и в самия храм са избити 1013 души. Никъде не се споменава сред тях да е имало комити. По приблизителни оценки общият брой на убитите хора от селото и околността е над 2000 българи, като по жестокост и брой на жертвите се сравнява с " Баташкото клане“ и наричано накратко : „ВТОРИ БАТАК" .......ПОКЛОН, пред жертвите!

  XVI Национални педагогически четения "Моето педагогическо ежедневие" - гр. Котел

  Директорът на НУ "Любен Каравелов" - г-жа П. Калина представи училището с Доклад и презентация в XVI Национални педагогически четения "Моето педагогическо ежедневие" - гр. Котел. Чрез споделяне и обмяна на добри предагогически практики екипът на училището повишава квалификацията си и презентира своите успехи през учебната година.

  Танцов състав "Каравеловчета" е лауреат на международен фестивал

  Начално училище "Любен Каравелов " гр.Нова Загора. ТАНЦОВ СЪСТАВ "КАРАВЕЛОВЧЕТА".Нашите награди.❤️🇧🇬❤️

  Щастлив финал за всички четвъртокласници

  Четири години изминаха неусетно! И ето, че дойде щастливият финал-на 16.06.2022 г. всички четвъртокласници получиха своите свидетелства. Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", награди учениците, завършили с отличие четвърти клас. Работихме сериозно. Но се и забавлявахме! Научихме толкова много! Спечелихме толкова много! И не само медали 🙂 , а по-важно - приятелство. Оставаме с чудесните спомени и с чудесни мечти. На добър час, деца! Нека успехът бъде винаги с вас!

  Нашите отличници на Национално външно оценяване

  На 15.06.2022 г., Директорът на НУ "Любен Каравелов" - Пенка Калина - Колева, награди учениците от четвъртите класове, за показани отлични резултати на НВО за учебната 2021/2022 година. "Браво, КАРАВЕЛОВЧЕТА! Гордеем се с Вас!" НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ " - ШКОЛА ЗА ОТЛИЧНИЦИ!

  „Дни за глобални действия“

  Учителите и учениците от НУ „Любен Каравелов“ Нова Загора взеха участие в проект „Дни за глобални действия“ към Фондация за екологично образование, Копенхаген, Дания. Arnau Macià Pou, международен координатор по образованието, изпрати благодарствено писмо и сертификат за участие до колегията и учениците от нашето училище.

  Годишен концерт на ВГ "Щурче"

  На 31.05.2022 г. на своя годишен концерт децата от ДВГ"Щурче при НУ"Любен Каравелов" с р-л Радмила Иванова зарадваха родители, учители и приятели с богата музикална програма. Те представиха детски песни и песни на някои от най-големите български певци-Лили Иванова, Емил Димитров, Богдана Карадочева, Деси Добрева, Радостина Кънчева, групите "Тангра" и "Революция Z". Малките артисти заредиха публиката с нмого настроение и получиха бурни овации. Госпожа Пенка Калина-Колева, директор на училището им пожела да покорят и големите сцени. Така чудесно завърши тази учебна година, в която ДВГ"Щурче" се представи отлично в културния живот на НУ"Любен Каравелов".

  Конкурс "Нарисувай любим приказен герой"

  Поздравления за Пресиян Стоянов и всички други малки художници от ПЪРВИ "Б" клас, НУ "Любен Каравелов" , гр.Нова Загора, които участваха с класов проект в конкурса, организиран от МЕГА МАМА на тема: "Нарисувай любим приказен герой".

  Конкурс "Нарисувай забавна азбука"

  Поздравления за първи "Б" клас и II "А" клас, които нарисуваха забавна азбука и получиха грамоти от Мега Мама.

  „Хей, свърши се таз година…“

  Никол Иринеева Михалик, ученичка от 3 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, завоюва 3-то място в Национален онлайн конкурс за рисунка "Пъстър, шарен Великден", организиран от Народно читалище "Пробуда-1909" гр.Ямбол. Наградата връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.
  Днес 31 май 2022 година, НУ „Любен Каравелов, гр. Нова Загора отново бе огласено от детски смях, песни и танци. Приключи една интересна учебна година за учениците от 1, 2, и 3 клас. С много вълнуващ и емоционален концерт от вокална група „Щурче“ и интересната постановка „ Съвременен вариант на приказката Червената шапчица“ от театрално ателие, дойде време да си кажем: "Ваканция, здравей!" От името на Директора на НУ „Любен Каравелов“ г-жа Пенка Калина и педагогическата колегия, благодарим на всички деца и родители, за доверието, за усмивките, за цветята, уважението и взаимността! Пожелаваме на всички ученици весело лято, изпълнено с усмивки. игри и приключения!

  Наградени ученици в националния конкурс "Аз съм българче"

  Пореден повод за гордост ни дадоха учениците от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора! Поздравления за талантливите ни деца и всеотдайните им преподаватели!
  На 30. 05. 2022 г., директорът на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева връчи наградите на учениците, заели призови места в XIV Национален конкурс "Аз съм българче", организиран от НБУ "Михаил Лъкатник" - гр. Бургас. Нашите ученици са умни, талантливи и успяващи деца! През изминалите месеци каравеловчетата се включваха в редица национални, регионални, областни и училищни конкурси. Така и заваляха наградите за тях. Грамоти днес получиха и ученици, които участваха в Национален конкурс за рисунка "Сезоните на гората" , организиран от Списание "Гора"; XI Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, организиран в рамките на XXIV Национален фестивал на детската книга - гр. Сливен; II-ри Международен конкурс за детски творби "Моят шарен Великден", организиран от НЧ "Тракия - 2013"; Онлайн-конкурс "Великденска цветна декорация на дома", организиран от Народно читалище "Пробуда"- Алеково. Желаем още много творчески изяви и успехи на всички участници и благодарим на родителите им за подкрепата!

  Никол Михалик завоюва 3-то място в "Пъстър, шарен Великден"

  Никол Иринеева Михалик, ученичка от 3 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, завоюва 3-то място в Национален онлайн конкурс за рисунка "Пъстър, шарен Великден", организиран от Народно читалище "Пробуда-1909" гр.Ямбол. Наградата връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Дейности през изминалата 2021-2022 учебна година

  Разгледайте нашите вълнуващи инициативи с учениците на европейско, национално, областно, общинско и училищно ниво!
  placeholder