Добре дошли на сайта на нашето училище!


ДОКУМЕНТИ 2023-2024 г.
ОТЧЕТ ЗДОИ


БЮДЖЕТ


ПРАКТИЧЕСКИ НАСОКИ


Е-УЧИЛИЩЕ


ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"


ДОКУМЕНТИ "ТВОЯТ ЧАС"
 • Анкетна карта
 • Приложение 2

  ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"
  УЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ .


  ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН
 • ДОКУМЕНТИ ПО ПРОЕКТА

  ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ


  МОН


  ЗА РЕФОРМАТА


  ЦКОКУО


  ИНСТИТУТ ПКО


  СРСНПБ


  СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ


  ДЕЦА ОНЛАЙН
  БЕЗОПАСЕН ДОМ


 • ВРЕМЕТО

  Weather Widget  КАЛЕНДАР


  СПРИ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ

  Начално училище "Любен Каравелов" спечели проект
  по Националната програма "Заедно в изкуството и спорта"

  Начално училище "Любен Каравелов" за поредна година постигна значителен успех, като спечели проект по Националната програма "Заедно в изкуството и спорта". Тази програма, насочена към интегрирането на изкуството и спорта в образователния процес, има за цел да насърчи творческото и физическото развитие на учениците, като ги стимулира да участват активно в различни извънкласни дейности. Програмата "Заедно в изкуството и спорта" предлага множество възможности за развитие на учениците, като им предоставя разнообразни форми на обучение и практическа дейност в областта на изкуството и спорта. Чрез участие в този проект, училището има възможността да разшири своите възможности за извънкласни дейности и да осигури на учениците си платформа за изява и развитие на техните таланти.
  Основните цели на проекта включват:
 • Развитие на творческите и физическите способности на учениците.
 • Създаване на условия за активно участие в културния и спортния живот на училището.
 • Насърчаване на екипната работа и социалната ангажираност сред учениците.
 • Подкрепа на личностното развитие и самочувствието на участниците чрез успехи в областта на изкуството и спорта.
  Проектът включва разнообразни дейности, като художествени работилници, театрални постановки и музикални изяви. Тези дейности предоставят на учениците възможността да развият своите умения и да се изявят пред по-широка публика.
  Спечелването на този проект е резултат от усилената работа и ангажираност на педагогическия колектив и учениците в начално училище "Любен Каравелов". Това постижение е поредното доказателство за високото качество на образованието и ангажимента на училището към развитието на своите възпитаници.

  Впечатляващо представяне в XVIII Национални педагогически четения
  "Моето педагогическо ежедневие" - 2024 г., гр. Ловеч

  Впечатляващо представяне на НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора в XVIII Национални педагогически четения "Моето педагогическо ежедневие" - 2024 г., гр. Ловеч от Пенка Калина-Колева - директор на училището и г-жа Ивелина Атанасова - старши учител, които изнесоха доклад и презентация чрез използване на изкуствения интелект. Благодарим на г-жа Йорданка Стоилова - старши експерт за обучението в начален етап в РУО - Сливен, и на РУО - Ловеч за възможността да споделим добри практики на този престижен форум.

  Отлично представяне на ДВГ "Щурче"
  в Националния фестивал "Магията да мога"

  На 07.06.2024 г. в град Нова Загора се проведе Детски фестивал на талантите „Магията да мога’’. Участници от Перник, Свиленград, Карлово, Симеоновград, с. Долно Ботево, София, Кубрат, Варна, Бургас, Гълъбово, Раднево…донесоха на сцената своето позитивно настроение, емоции и талант. ДВГ „Щурче“ при НУ „Любен Каравелов“ също стана част от това изключително събитие. Талантливите каравеловчета зарадваха публика и жури с изпълнението си и получиха ПЪРВО МЯСТО в своята възрастова група. Пожелаваме им още много успехи на голямата сцена!  Поздравления за учениците и техните преподаватели!


  Скъпи колеги,
  В края на учебната 2023-2024 година, искам да изразя най-сърдечната си благодарност към всеки един от вас за неуморния труд, отдадеността и професионализма, които показахте през цялото време. Вашата работа е изключително ценна и важна за нашите ученици, за тяхното развитие и успех. Всеки ден вие вдъхновявате, мотивирате и подкрепяте нашите деца, като им предавате знания и ценности, които ще им служат през целия живот. Вашата страст към преподаването и грижата за всяко дете правят нашето училище място на растеж и възможности. Знам, че и тази година беше изпълнена с предизвикателства, но вие показахте забележителна устойчивост и адаптивност. Вие давахте най-доброто от себе си, за да осигурите качествено образование за нашите ученици. Благодаря Ви за вашата съпричастност, упоритост и професионализъм. Вашият труд е основата на нашите успехи и гордостта на нашето училище. Нека следващата учебна година бъде още по-успешна, изпълнена с нови постижения и радостни моменти.
  С дълбока признателност и уважение,
  Пенка Калина-Колева
  Директор на НУ "Любен Каравелов"

  Заповядайте при нас!

  СПИСЪК НА КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ В I КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2024/2025 Г.


  Глобалните дни за действие 2024г.

  Международно признание и престижни сертификати получиха каравеловчетата за активното си участие в Глобалните дни за действие 2024г. Инициативата е на Световната Фоандация за екологично образование (FЕЕ - Foundation for Environmental Education) и Бългаското движение "Син флаг" като нейн представител за нашата страна. Глобалните дни за действие 2024г. се проведоха в световен мащаб от 22 април до 3 май под надслов: "Да се подготвим за промените в климата". Младите еколози от клуб „Природата около нас“, с ръководител г-жа Добрина Овчарова, се включиха и в петте дейности, засягащи теми като биоикономика, храна, кръгова икономика, промени при различните метеорологични условия и промени чрез възстановяване на екосистемите. Целта е да се създаде глобална мрежа за подкрепа и да се насърчи чувството за общност сред всички, които споделят загриженост за бъдещето на нашата планета. С участието си в Глобалните дни за действие малките еколози защитиха престижния „Зелен флаг за еко училище", с който институцията е удостоена още през 2001 година. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави участниците в екоклуба и техния ръководител за това, че със своята дейност допринасят НУ „Любен Каравелов" да е сред най-изявените училища с екологична насоченост. #MyActionsMatter #GlobalActionDays #GreeningEducation #FEE #БългарскоДвижениеСинФлаг


  отличното представяне на Стилиян Станчев от 1 "Б" клас в конкурса "Пролетта в моята душа"

  Поздравления за отличното представяне на Стилиян Станчев от 1 "Б" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, взел участие в конкурса "Пролетта в моята душа", организиран от Библиотека при НЧ "Д.П. Сивков-1870". Неговата работа бе оценена високо, заради своята оригиналност, креативност и умението да предадете духа на пролетта чрез приложното изкуство. Скъпо дете, продължавай да твориш с такъв плам и вдъхновение. Уверени сме, че пред теб има още много творчески върхове, които да покориш!


  Ще викнем "Здравей, първи клас!"

  Ще викнем "Здравей, първи клас!" Довиждане, детска градина! С добро си припомняй за нас! Подготвителна група към НУ,, Любен Каравелов'' Нова Загора Рък. Ивета Митева - Аврамова

  Виктор Аврамов бе отличен на трето място в конкурса за детска рисунка 🪁

  Учениците от 1 "Б" клас, при НУ "Любен Каравелов" взеха участие в конкурса за детска рисунка "С четка в ръка да посрещнем пролетта", организиран от НЧ "Зора 1858", гр. Дупница. Виктор Аврамов бе отличен на трето място 🥉 и получи награда, която му връчи директорът на училището - г-жа Пенка Калина-Колева. Браво, малки художници!

  Хей, свърши се таз година! Ваканция, ура!

  Честито успешно завършване на ТРЕТИ клас , мили деца! Очаква Ви едно прекрасно лято, изпълнено с много игри, веселие, смях и незабравими емоции.


  Отмина една учебна година за учениците от II А клас

  Още една учебна година за учениците от II А клас отмина под знака на успеха,желанието,мотивацията и дръзновението. Ред е на волните детски игри и глъч през дългите летни дни.Изпращаме ги развълнувани, ще ги посрещнем още по-радостни наесен. Весела ваканция,мили деца!❤️ Нека лятото да е изпълнено със слънчеви емоции!

  Ваканция, здравей!

  Ваканция, здравей! Казваме си " Браво " за положения труд, благодарим на родителите за подкрепата и си пожелаваме весело лято!

  Финал на една пъстра и успешна учебна година

  Слагаме финала на една пъстра и успешна учебна година за възпитаниците и учителите при НУ " Любен Каравелов " гр. Нова Загора. С празнична програма от блестящи изпълнения, връчени медали и грамоти от 16-ти национален конкурс " АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ " на най-изявените участници и много настроение изпълнихме за последно училищния двор. Четвъртокласниците предадоха знамето на бъдещите знаменосци, които обещаха да го пазят и да се грижат за него. Пожелаваме си едно щастливо лято, здраве и слънчеви дни!


  "Часа на ударните инструменти"

  Днес ДВГ "Щурчета" при НУ " Любен Каравелов", присъстваха на впачатляващо представление в Държавната Старозагорска Опера. Участвахме в "Часа на ударните инструменти", чухме оперните певци в репетициите им за голямата сцена,пяхме на същата тази авторитетна сцена. Разгледахме всичко,което е свързано с най-изкусното музикално творение -Операта.От нотите,инструментите, музикантите, певците до реквизита,шивашкото ателие и личните гримьорни. Със сигурност ще бъде незабравим спомен.Лично се надявам,че разказът на децата и изпитаната емоция ще ги върнат обратно в оперната зала заедно с родители и приятели, за да изпитат истинското преживяване на това сценично изкуство!
  Победители в XVI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
  „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

  Наша гордост са победителите в XVI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“. Директорът на НУ " Любен Каравелов ", г-жа Пенка Калина-Колева награди отличените каравеловчета.
  Хвърчи, хвърчило, на детските мечти!

  В края на учебната година отбелязахме последните уроци по математика с игра. Първокласниците от I "А" клас, г-жа Д. Малчева и г-жа З. Неделчева проведохме проектна дейност "Математическо хвърчило". С предложени в учебника карти с цифри на числа, учениците изработиха хвърчила. Играха с тях и украсиха дъската за весело изпращане на учебната година.

  ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНОТО ФИНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ НА СБНУ!

  ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНОТО ФИНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ НА СБНУ! След успешното си участие в поредицата от състезания, финалистите от 4."А" клас при НУ "Любен Каравелов" отново постигнаха отлични резултати и получиха заслужени награди - грамоти и златни медали като победители. Поздравления, мили деца! Гордея се с вас! Пожелавам ви и занапред да запазите жаждата за знания и желанието да ги показвате!

  Първокласници се включиха в национална кампания на БАН
  „Написаното остава. Пиши правилно!“

  По случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките традиционно кани българските учители и ученици да се присъединят към кампанията на Института „Написаното остава. Пиши правилно!“.
  Първокласниците на г-жа Д. Малчева и З. Неделчева се включихме в тазгодишната кампания. Изпратихме свои снимки от диктовката, която проведохме в час. Постарахме се да напишем предложения текст без грешки и приключваме тази година с радост, че можем да четем и пишем. Очакваме своите грамоти!

  Капачки за бъдеще

  В дните предвидени за проектни дейности 27 и 28.05.2024 г. третокласниците от НУ "Любен Каравелов" се включиха активно в благотворителното събиране на пластмасови капачки. Вторият ден разгледахме архитектурна среда. Възхитихме се на екстериора на Културен център "Минко Балкански" гр.Нова Загора.


  Ден на революцията в храненето
  "Яж плодове, не яж боклуци"

  За поредна година участваме в инициативата "Ден на роволюцията в храненето", Образователната кампания на Фондация за храната от 2019 г.. През изминалите години много ученици бяха посветени в идеите за здравословно хранене. Малките първокласници, с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУДЗ Зорница Неделчева, се забавляваха и учиха за храната. В деня за проектни дейности подредихме здравословни чинии, радостно похапнахме плодове и зеленчуци.

  Никол Динева и Алексия Стайкова получиха грамоти от онлайн конкурса

  Учениците от 1 "Б" клас, при НУ "Любен Каравелов" взеха участие в онлайн конкурса за рецитиране на стихотворение "ПОКЛОН, БЪЛГАРИЙО, ПОКЛОН!" - организиран от сдружение "ДАЙ БАБО, ОГЪНЧЕ!" - гр. Перник, НЧ "П.К. Яворов" - 1926г - с. Мешица. Никол Динева и Алексия Стайкова получиха грамоти за отлично представяне, които им връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева. Поздравления, деца!

  Медалисти от 4. Б клас

  Честито на заслужилите медалисти от 4. Б клас! На финалното състезание на СБНУ отново показахте, че знаете и можете! Гордея се с вас! ❤

  Честит 24 май!

  24-ти май. Празник и тържество на духа! Ден, изпълнен с гордост от постигнатото и увереност в бъдещите успехи. Честит празник!

  Повод за гордост

  На днешния най-български празник 24 май, НУ „Любен Каравелов“ отново има повод за гордост. На тържествената церемония, организирана от Община Нова Загора, бяха наградени г-жа Пенка Калина-Колева, директор на учебното заведение с медал „Диньо П. Сивков“ и г-жа Ивелина Атанасова – старши учител, с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“, за съществен принос в развитието на образованието и науката. Зад тези отличия стоят доказан висок професионализъм, отдаденост в педагогическата дейност, упорит труд и постигнати високи резултати в процеса на обучението, възпитанието и социализацията на учениците.
  Честито на наградените! Желаем Ви здраве и още много покорени върхове!  Грамота за Карина Петрова

  НЧ "Гео Милев-992", с. Питово награди с Грамота Карина Петрова от 1-ви "А" клас с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУДЗ г-жа З. Неделчева. Каринка се включи с рисунка в конкурса "Спомен за светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий".

  Поздравителен адрес по повод 24 май

  Предпразнична радост в гърдите напира

  Предпразнична радост в гърдите напира, че утре е празник голям, всенароден, на двамата братя КИРИЛ и МЕТОДИЙ ! С учениците от VI ГЦДОУД разговаряхме за делото на просветителите, илюстрирахме образите им и се подготвихме за тържественото честване на 24 май.

  Традиционен майски прием

  Поздравления за г-жа Зорница Неделчева от НУ "Любен Каравелов", наградена по време на едно дългоочаквано събитие - традиционният майски прием на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, посветен на негово величество Учителя и на дейците на културата.


  Адмирации за всички финалисти в състезанията на СБНУ!

  Адмирации за всички финалисти, участвали в състезанията на СБНУ! Вашата упорита работа и ентусиазъм са похвални. Показахте смелост да се изправите пред предизвикателствата и знания, с които завоювахте грамоти и медали. Продължавайте да се трудните усилено, да учите и да израствате, защото успехът идва при тези, които не спират да преследват мечтите си. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави третокласниците и техните класни ръководители, които ги подкрепят и насърчават всеки ден!

  Първокласници с медали от състезание на СБНУ

  Четири златни и три сребърни медала от състезанията на СБНУ за първокласниците от I "А" клас, с класен ръководител г-жа Д. Малчева и учител ГЦДОУДЗ г-жа З. Неделчева. Буйни, палави, но и страшно умни! Браво, деца! Медалите ни връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева, с пожелание за нови постижения.

  Достоен финал за участниците
  в състезанията на СБНУ.

  Достоен финал за участниците в състезанието, организирано от СБНУ. Г-жа Пенка Калина-Колева връчи грамоти и медали на заслужилите от II”Б” клас с кл. р-л Рада Писарова. Това отново е повод за гордост!

  Победители в състезанията по повод 17 май-
  Ден на спорта

  По повод 17 май - Ден на спорта, КЛА "Загорец" със съдействието на община Нова Загора, организираха лекоатлетически пробег, в който активно участие взеха и ученици от НУ "Любен Каравелов". Горди сме, че нашите възпитаници за пореден път прославиха името на училището ни, като завоюваха три златни медала и един сребърен. Виктория Миткова Стоянова - 2"б" клас, Християн Николаев Петров - 2"а" клас, Пресиян Слав Спасов - 3"б" клас - златни медали и Лилиан Иво Купенова - 3"в" клас - сребърен медал. Поздравления за всички участници и победителите, които с отличната си подготовка и спортен дух успяха да се представят блестящо. Адмирации и за г-н Панайот Панайотов - учител по ФВС в училището ни, който подготви малките спортисти.

  Първо място за нашите талантливи танцьори

  И отново, Танцов състав “Каравеловчета” към НУ “Любен Каравелов” с ръководител г-жа Росица Мангърова, със заслужено ПЪРВО място на Фолклорен събор, Еленово 2024 г

  Международен ден на пчелите

  20 май - Международен ден на пчелите Пчелите са от съществено значение за здравето на хората и живота на планетата. Медът и пчелните продукти имат лечебни свойства, а ролята на пчелите на основни опрашители ги прави жизненоважни за хранителното разнообразие. Учениците от 2-ра ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов" осъзнават значимостта на пчелите и призовават за тяхното опазване.

  Престижни награди от XVI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
  „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

  На 16.05 2024 г..директорът на НУ „Любен Каравелов“ г-жа Пенка Калина-Колева връчи престижни награди и грамоти на участниците в XVl НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“, организиран от НБУ ,, Михаил Лъкатник" - град Бургас. Поздравления за класираните КАРАВЕЛОВЧЕТА от третите класове, с класни ръководители : г- жа Lina Borisova, г-жа Вили Шопова и г-жа Доби Овчарова ! Желаем им здраве и още много успехи!


  Ученици от втори клас получиха грамоти

  С наближаването на най-българския празник 24 май поводите за радост и гордост се увеличават. Днес учениците от втори "А" клас получиха своите грамоти от Националното състезание "Аз и буквите", лично връчени от директора на училището ни.

  КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА ПО БДП

  За пореден път в НУ „Любен Каравелов” беше организиран конкурс за детска рисунка по БДП под наслов „Спазвам правилата”. Учениците отново показаха своята активна позиция и отговорно отношение към правилата за безопасност на движението. Госпожа Пенка Калина-Колева, директор на училището, поздрави всички участници в конкурса и ги награди с грамота за отлично представяне. Най-добрите рисунки бяха изложени във фоайето на училището. Пожелаваме на всички ученици да бъдат внимателни и предпазливи участници в уличното движение! УКБДП
  Светлана Йоргова от 1-ви "А" клас
  участва в конкурса "ПРОЛЕТТА ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ"

  Светлана Йоргова от 1-ви ,,А" клас, при НУ ,,Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД Зорница Неделчева взе участие в конкурса ,,ПРОЛЕТТА ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ" - 2024, организиран от НЧ ,,Христо Ботев - 1927" с. Коиловци. За участието и доброто си представяне получи грамота и предметна награда, които връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева. Браво, Светле!

  "Езикът ни е великолепен по звучност,
  по изразителност и по енергия."

  С участието си и показаните блестящи резултати в състезанието:"Аз и буквите", организирано от СБНУ, третокланиците от НУ "Любен Каравелов", доказаха, че обичат и знаят звучния български език. За своето отлично представяне учениците получиха грамоти и лично бяха поздравени от г-жа Пенка Калина - директор на училището, която пожела на малките каравеловчета да тачат омайната родна реч, да четат и творят, за да пребъде изразителният български език.


  Отбелязахме 9 май - Ден на Европа
  и ученическо самоуправление

  В НУ "Любен Каравелов“, гр.Нова Загора, днес отбелязахме 9 май - Ден на Европа и ученическо самоуправление. В посветения на Европа ден, учениците си припомниха символите на ЕС, подготвиха постери с флага на ЕС и гледаха презентация за ЕС. В Деня на ученическото самоуправление възпитаниците на НУ „Любен Каравелов“ с ентусиазъм, влязоха в ролята на педагози. Сменяйки позициите си, „ учениците – учители“ успяха да разберат колко отговорна е професията на преподавателя. В края на деня малките „колеги“ споделиха, че са се чувствали много приятно като учители, а най-ентусиазираните каравеловчета заявиха, че след години, не само на 9 май ще бъдат наши колеги, а с удоволствие ще изберат професията УЧИТЕЛ, за своя. 9 май се превърна в истински европейски ден в НУ „Любен Каравелов“, в който ученици и учители работихме в екип, учихме и се забавлявахме - бяхме „Единни в многообразието“.

  Второ място запървокласника Стилиян Станчев в
  15-ти Национален конкурс за мартеница

  div align="justify">Учениците от 1 "Б" клас, при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Ивелина Атанасова и учител ГЦДОУД - Велина Димитрова взеха участие в 15-ти Национален конкурс за мартеница "Пижо и Пенда", организиран от Сдружение "ДАЙ БАБО, ОГЪНЧЕ"! - гр. Перник и НЧ "П.К. Яворов - 1926, с. Мещица. За отличното си представяне получиха грамоти, а Стилиян Станчев бе отличен на второ място🥈. Директорът на училището - г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави учениците и им пожела да имат още поводи за радост и гордост.

  "ДАЙ БАБО, ОГЪНЧЕ!"

  Учениците от 1 "А" клас, при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД - Зорница Неделчева взеха участие в 15-ти Национален конкурс за мартеница ❤ "ижо и Пенда"🤍, организиран от Сдружение "ДАЙ БАБО, ОГЪНЧЕ!" - гр. Перник, НЧ "П.К. Яворов - 1926, с.Мещица. За доброто си представяне получиха грамоти, които им връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева. Браво, деца!

  Великденска украса в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора

  "ГЛОБАЛНИ ДНИ ЗА ДЕЙСТВИЕ 2024"
  на Фондация за екологично образование/FEE/ Задача 2.

  "ГЛОБАЛНИ ДНИ ЗА ДЕЙСТВИЕ 2024" на Фондация за екологично образование /FEE/ Задача 2. Да се подготвим за климатичните промени чрез храната. Членовете на екоклуб "Природата около нас" съставиха дневен план за хранене със здравословни и ниско въглеродни ястия на растителна основа и ниско съдържание на въглеродни протеини. Третокласниците от НУ „Любен Каравелов" в часовете по английски език, с преподавател г-жа Д. Овчарова, изготвиха здравословно меню на английски , което се постараха да спазват, а споделените апетитни ястия предизвикаха невероятен интерес.
  #GlobalActionDays
  #MyActionsMattet
  #GreeningEducation
  #GreeningEducationprograme

  Отлични резултати на четвъртокласниците от състезанията
  "Аз и числата", "Аз и буквите", "Аз и Европа", организирани от СБНУ

  Отлични резултати на четвъртокласниците от НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, участвали в състезанията "Аз и числата", "Аз и буквите", "Аз и Европа", организирани от СБНУ. Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", поздрави учениците от IV клас и им връчи грамотите за достойно представяне. Благодарение на своите знания, умения и състезателен дух, участниците се класираха за Националния финален кръг. Успех, мили деца!

  Практическо занятие по БДП

  Днес, 26.04.2024 г., в НУ „Л. Каравелов”- гр. Нова Загора се проведе практическо занятие по БДП. Темата на занятието „Правила по БДП при придвижване на учениците в реална пътна среда и безопасното им поведение при игрите през ваканцията” е свързана с предстоящата лятна ваканция на учениците. Практическото занятие, под ръководството на инспектор Чавдар Евдокимов - полицейски инспектор в група "Териториална полиция" при РУ - гр. Нова Загора, беше интересно и полезно за учениците. Те внимателно слушаха съветите на пътния полицай и отговаряха на въпроси, свързани с поведението им като участници в пътното движение. След това затвърдиха в реална обстановка правилата за безопасно пресичане на пешеходна пътека и кръстовище.
  Училищна комисия по БДП

  "Мартеницата - да запазим традицията жива"

  Учениците от 1 "А" клас, при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД - Зорница Неделчева взеха участие в Национален конкурс за мартеница ❤,,Мартеницата - да запазим традицията жива", организиран от НЧ "Иван Чаушки - 1934", с. Логодаж, общ. Благоевград. За доброто си представяне получиха грамоти и награда, а Динко Кирилов, Димана Петрова и Георги Стоилов спечелиха второ място за изработване на групова мартеница. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева им връчи грамотите и наградите и им пожела още много успехи.

  Празник на малките първолачета "Ние вече сме грамотни!"

  24 април бе щастлив ден за малките първокласници от НУ "Любен Каравелов" Нова Загора, с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД Зорница Неделчева. Тържеството "Вече сме грамотни" бе приказно, радостно и вълнуващо събитие. Заедно със своите родители, учениците с гордост заявиха, че могат да четат и пишат. Пожелаваме си още много такива щастливи моменти, в които да празнуваме своите малки победи!
  Наградени ученици в състезанието "Аз общувам с Европа"

  Езикът е най-силното човешко оръжие, а владеенето на чужд език разширява хоризонтите и ни води в нови, необятни светове. Всички, докоснали се до огромното богатство на чужд език, знаят, че изучаването му е осъзната необходимост и неограничена възможност за общуване. Третокласниците от НУ „Л. Каравелов", гр. Нова Загора, с класни ръководители: г-жа Шопова, г-жа Борисова и г-жа Овчарова, получиха грамоти за достойното си представяне в поредния кръг на състезанията на СБНУ - „Аз общувам с Европа". Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на училището, поздрави малките умници и им пожела успех и на финалното състезание!


  Грамота за участие на второкласници в състезанията на СБНУ

  Учебната година почти завършва, а тя донесе много отлични резултати на второкласниците, показали знанията си в различни състезания организирани от СБНУ. Предстоят и още.. Грамотите на учениците от 2"А" клас връчи г-жа Пенка Калина-Колева директор на НУ "Любен Каравелов".

  Глобални дни задействие

  "ГЛОБАЛНИ ДНИ ЗА ДЕЙСТВИЕ 2024" на Фондация за екологично образование /FEE/ Задача 1. Да се подготвим за климатичните промени с помощта на биоикономика - използване на платнени чанти, вълнени дрехи, органични храни, сертифицирана дървесина...

  Практическо занятие по БДП

  Днес, 25.04.2024г., в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Отлична организация, бързина и съобразителност показаха учителите и учениците при излизането на безопасно място, използвайки придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Г-жа Рада Писарова разясни в беседа как да действаме при възникнали бедствени ситуации и благодари от името на всички за атрактивното представяне на адекватно поведение в критични ситуации.

  Глобални дни задействие

  В седмицата на Земята възпитаниците на НУ „Любен Каравелов", гр. Нова Загора, стартираха кампанията на Фондацията за екологично образование /FEE/ „Глобални дни за действие 2024 ". В инициативата са включени училища от цял свят, които са част от програмите на Фондацията - Екоучилища, Учим за гората, Млади репортери за околната среда. Дейностите, които се провеждат, засягат извънредната климатична ситуация и включват теми като храна, здравословно хранене и биопродукти; метеорологични условия и промени в климата; почистване на отпадъците и кръгова икономика; възстановяване на екосистемите. С огромен интерес членовете на екоклуб „Природата около нас", с ръководител г-жа Д. Овчарова, планираха дейностите и подготвиха комуникационни материали, посветени на Глобалните дни за действие, свързани с промените в климата. #GlobalActionDays #MyActionsMattet #GreeningEducation #GreeningEducationprograme

  Виктория Стоянова спечели медал от Кралската лига
  на Олимпиади Кингс


  · Нова заслужена награда за талантливата Виктория Стоянова от II “Б” клас в “НУ Любен Каравелов” с кл. р-л Рада Писарова: I-во място, златен медал и сертификат за участие в Кралската лига на Олимпиади Кингс по математика. Гордеем се с постижението!

  НЧ "Минчо Иванов 1912г.", с. Макариополско награждава първокласници

  С много труд и усилия учениците от 1 "Б" клас, при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител - Ивелина Атанасова и учител в ГЦДОУД - Велина Димитрова успяха да завоюват почетното първо място 🥇 в конкурса, организиран от НЧ "Минчо Иванов 1912г.", с. Макариополско. За отличното си представяне учениците получиха грамоти и медали, които бяха връчени от директора на училището - г-жа Пенка Калина-Колева. Браво, малки творци! Продължавайте да създавате красота!

  Грамоти за участниците в училищнната инициатива за Ден на Земята

  Учениците от НУ $Любен Каравелов", гр.Нова Загора, днес получиха ГРАМОТИ от г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, по повод изготвяне на картичка за Деня на Земята. Малките природолюбители, с голямо желание и творчески ентусиазъм, се включиха в инициативата, предложена от РУО - Сливен и ясно заявиха своята позиция, че "Земята е нашият дом и всеки носи отговорност за нейното опазване!"

  "Книгата е чуден дар!" - отбелязвяме световния ден на книгата

  "Книгата е чуден дар!" А четенето е: мощ, надежда, почивка, комфорт, радост, мъдрост, пътуване във времето! Да се чете е МОДЕРНО! Бъдете модерни, обичайте книгите!

  Празнуваме 22 април - Ден на Земята

  „Природа, слънце и небе, и шепа рохка пръст в ръката. Разбра ли, мъничко дете – това е пулсът на Земята. Тя диша, също като нас, и се усмихва чрез дъгата. Пази до сетния си час живота ценен на Земята!“ Театрално ателие 3,, А'' клас ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА
  22 април- Деня на Земята Отбелязваме този ден с грижа,с мисъл,с рисунка, със стих и с надежда! 2 "А" клас

  Днес. 22 април, НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора отбеляза Деня на Земята. Директорът на училището - г-жа Пенка Калина-Колева, отправи послание, че нашата планета не е просто място, на което живеем. Tя е домът, който споделяме с милиони други видове. Ние не сме тук само на гости, ние сме част от нещо много по-голямо. Всеки ден, с всяко действие, имаме възможността да избираме как да влияем на тази земя – да я защитаваме, да я уважаваме и да я обогатяваме. Нека вземем съзнателни решения за това как използваме ресурсите ѝ, как се грижим за животните и как поддържаме околната среда, за да можем заедно да създаваме по-добро бъдеще за нас и за идните поколения. Учениците от групите за занимания по интереси "Театрално ателие" и "Екология" призоваха своите съученици: "Нека чрез изкуството да научим всички да откриват красотата и разнообразието на заобикалящата ни среда. Планетата е нашият голям общ дом и всички ние носим отговорност за това да опазим природата чиста и да оставим един по-здрав и щастлив дом за бъдещето ни!"


  22 април - Ден на Земята! Учениците от 3"б" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова и учител ГЦДОУД: Нели Енева, при НУ "Любен Каравелов", отбелязаха Деня на Земята, като изразиха своята съпричастност към опазването на нашата планета Земя чиста, защото: "Утре зависи от нас!"
  22 април- Ден на Земята! Земята е наш дом! Нека я запазим! V група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора.
  22 АПРИЛ- ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! Земята е бъдещето на децата ни ! Пазете Земята 3-ти "В" клас и г-жа Л. Борисова

  22 април - Международен ден на Земята!🌍 "Днес голямата планета ни зове с тревожен глас: "Бдете, хора! Хора, бдете! За да има и след вас детски смях, перчем немирен, слънчев, летен тротоар, пролет, полет, стих, любима, обич, сън, другар......""
  Пазете и обичайте нашето безценно синьо камъче, нашата планета Земя!
  Денят на Земята бе вълнуващ за малките първокласници! За него подготвихме еко проекти, направихме дигитални картички. Земята е нашият дом!1-ви "А" клас и г-жа Д.Малчева

  Третокласници печелят грамоти от Национален конкурс под наслов "Сирни заговезни в моя роден край" "Сирни заговезни в моя роден край

  За участието в 1-ви Национален конкурс под наслов "Сирни заговезни в моя роден край- традиции и съвремие", учениците от 3 "В" клас , с класен ръководитил Lina Borisova получиха грамоти и награди за достойното си представяне. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина -Колева, поздрави учениците и им пожела да имат още поводи за гордост и радост.

  Фондация "Милосърдие" награди ученика Благовест Иванов

  Благовест Иванов от 3"б" клас, НУ"Любен Каравелов", днес бе поздравен от г-жа Калина - директор на училището, по повод получената ГРАМОТА за участие във втори НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС за рисунка на тема: "И нека бъде в сърцето ми пролет", организиран от фондация "Милосърдие".

  Ян Бибиян е любим герой в детските рисунки

  Учениците от 2"А" клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора участваха в националния конкурс за детска рисунка "Ян Бибиян", вложиха много старание и талант и заслужено получиха своите грамоти- награди за участие, а Вероника Льондова спечели поощрителна награда. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина - Колева поздрави децата и им пожела още много успехи.


  Грамота за първокласниците Християн и Никол от 1-ви "А" клас

  🇧🇬На онлайн конкурса за рецитиране на стихотворение ,,ПОКЛОН, БЪЛГАРИЙО, ПОКЛОН!" - организиран от сдружение ,,ДАЙ БАБО, ОГЪНЧЕ!" - гр. Перник, НЧ "П.К. Яворов" - 1926г - с. Мещица, ученици от 1-ви "А" клас взеха участие. Никол Николаева и Християн Петков при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД Зорница Неделчева, получиха грамоти за отлично представяне, които им връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева. Поздравления, деца!

  Участваме в детска изложба с рисунки
  на тема Светлината в нашия живот"

  Клуб Нова Загора организира Детска изложба на рисунки, вдъхновена от мотото на годината "Озари със светлина." Тя представя рисунки на деца от всички възрастови групи от училищата в Нова Загора. Поздравления заслужават и учениците от 3 "б" клас при НУ" Любен Каравелов", с учители: Венелина Шопова и Нели Енева, които бяха отличени с грамоти за достойното си представяне. Адмирации за Владимир Вълев, който спечели ПЪРВО място във втора възрастова група.
  На конкурса на Уинър Уийл клуб Нова Загора, посветен на стогодишнината на организацията, учениците от 2"А" клас при НУ "Любен Каравелов" се представиха достойно и бяха наградени с грамоти за отлично представяне.На ПЪРВО място е Пламена Станимирова Ивановас класен ръководител г-жа Д. Овчарова. Вероника Льондова спечели ТРЕТО място във втора възрастова група. Поздравления, деца!
  На конкурса на Йнър Уийл клуб Нова Загора, ученици от 1-ви "А" клас, с учители Добринка Малчева и Зорница Неделчева, получиха грамоти за отлично представяне. Днес г-жа Добрина Овчарова посети нашия клас, за да ни зарадва. Талантливата ни художничка Димана Петрова спечели ТРЕТО място в конкурса за детска рисунка "Светлината в нашия живот", първа възрастова група. Поздравления, деца!

  Награди за малките творци от класа на г-жа Албена Колева

  За участието в I-ви Национален конкурс под наслов "Сирни заговезни в моя роден край- традиции и съвремие", учениците от 2-ри "А" клас получиха грамоти и награди за достойното си представяне. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина -Колева, поздрави всички деца и пожела да имат още поводи за гордост и радост.

  Космосът е вълнуваща тема в детските рисунки

  На 12 април отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката! Във връзка с този ден малките художници от ЗИ "Изобразително изкуство", с р-л: Венелина Шопова, при НУ "Любен Каравлов", изобразиха в рисунки своите представи за тайнствения и необятен Космос! Браво, малки творци!

  Конкурс по Безопасност на движението по пътищата

  Обществени дейци от Читалище "Напредък", Нова Загора гостуваха в нашето училище

  "...Гостувахме на учениците от третите класове на НУ "Любен Каравелов" с презентацията "160 години от рождението на Дядо Благо" и книгата с басни "Изворчето на Дядо Благо", издадена със спомоществователството на г-н Димитър Кукузелов. Благодарим Ви, г-жо Калина за съдействието и на Вас, г-жо Овчарова, г-жо Енева, г-жо Шопова и г-це Стоянова за топлото посрещане! Радвахме се на знанията на Вашите ученици, запознати с нашето минало и бита на българите! Поздравления на любознателните Ви ученици!..."

  "Картичка за мама" - конкурс, който донесе награди
  на малките първокласници

  "КАРТИЧКА ЗА МАМА" Първи национален конкурс "КАРТИЧКА ЗА МАМА", организиран от НЧ "Развитие - 1926" с.Стража, община Търговище. Учениците от 1-ви "А"клас, с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД Зорница Неделчева, взеха участие в конкурса. За страхотните картички, които изработиха получиха грамоти, които им връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Благовест Иванов спечели 1-во място
  в конкурса "Аз обичам България и традициите ни"

  Днес г- жа Пенка Калина - директор на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, поздрави и пожела много още успехи на Благовест Иванов от 3-ти "Б" клас, който спечели ПЪРВО място в Национален конкурс: "Аз обичам България и традициите ни", в направление "Ръчно творчество" - втора възрастова група, организиран от РЦ за подкрепа на процеса на приобщаването образование, гр. Бургас.


  Второкласници работят по проект
  " Правила за здравословен живот"

  Часовете по Родинознание са едни от любимите на учениниците от 2 А клас. Проектите им на тема " Правила за здравословен живот" впечатляват с идеи, разнообразие и знания. Естетическото оформление показва художествените умения и креативност при изготвянето им. Бъдете все така любознателни и мотивирани, мили деца!

  Малки еколози отбелязват Седмица на гората

  Въпреки че съвпадна с пролетната ваканция, младите еколози от клуб „Природата около нас“, с ръководител г-жа Добрина Овчарова, проучиха дейностите, свързани със Седмицата на гората, която се отбелязва всяка година през първата пълна седмица на месец април. Запознавайки се с материали, посветени на темата, третокласниците изследваха чудесата на горите и тяхната жизненоважна роля в нашата екосистеми. Научиха за значението на горите, различните видове гори и как всеки може да допринесе за тяхното опазване. #MyActionsMattet #GloballActionDeys #GreeningEducation

  Международен ден на детската книга
  АЗ ОБИЧАМ ДА ЧЕТА !

  2-ри април - Международен ден на детската книга📖📚 АЗ ОБИЧАМ ДА ЧЕТА ! Международният ден на детската книга е празник, който се отбелязва в цял свят и има над половин вековна история. Датата се отбелязва от 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-популярните приказки на всички времена. Учениците от 3 "В" клас при НУ "Любен Каравелов",с кл. р- л г- жа Лина Борисова, вдъхновени от невероятните произведения на обичаните от тях автори,танцуваха в костюмите на любимите си приказни герои. "Обичаме света на книгите,защото знаем,че четенето е магия,магия ,която отваря врати към нови светове, към нови мечти и надежди."

  Вълнуващ първи април - Международен ден на птиците

  Всяка година на 1 април честваме Международния ден на птиците. Целта е повишаване осведомеността относно опазването на птиците и околната среда. Екоклубът „Природата около нас" към НУ „Любен Каравелов", с ръководител г-жа Овчарова, организира различни дейности, за да отбележи този специален ден и да насърчи членовете си да научат повече за птиците и тяхната роля в екосистемите. Малките природолюбители направиха виртуална разходка до птичи колонии, където ги наблюдаваха в естествената им среда. Това практическо изживяване помогна на учениците да разпознават различни видове птици, техните навици и местообитания. Участниците се включиха в дискусия, за да споделят своите знания и опит, свързани с пернатите представители на животинския свят. Сесията насърчи критичното мислене и сътрудничеството сред членовете на клуба. С особен интерес децата се запознаха с „Дневникът на един щъркел". Членовете на екоклуба придобиха по-задълбочено разбиране за значимостта на птиците и като "хората на утрешния ден" са мотивирани да предприемат в бъдеще действия за защита и опазване на хвърчащата фауна.

  Отбелязваме Ден на театъра

  Едно от най-древните измежду 7-те изкуства има свой индивидуален език, който въздейства интуитивно и несравнимо и има своето място в живота ни. В деня на театъра се провокирахме да се доближим до труда на хората, които харесваме и познаваме от малкия екран и сцената. Второкласниците показаха, че макар и малки на възраст, са достатъчно пораснали, за да въздействат с умения и харизма.


  Пролетно настроение в класната стая

  Пролетно настроение е обзело класната ни стая. На нашата изложба грейнаха пъстри весели цветя. По случай Световния ден на водата направихме и табло със съвети, които ще ни помогнат да съхраним този безценен дар на природата. III ГЦДОУД, г-жа Радмила Иванова

  22 март- Световен ден на водата Пазете водата, защото тя е безценна!

  Учениците на г-ца Силвена Стоянова посветиха Занимание по интереси на деня на водата. Беседата на тази тема бе толкова вълнуваща, колкото рисунките на учениците. Те говорят с интерес за начението на водата в нашия живот.

  Наградени ученици от трети клас
  в състезанието "Аз и числата"

  Днес 22.03.24г. Директорът на НУ"Любен Каравелов" г-жа Пенка Калина-Колева връчи грамоти на учениците от 3 ,,А" , 3,, Б" и 3 ,,В" клас ,с класни ръководители : г- жа Д.Овчарова, г-жа В.Шопова и г-жа Л.Борисова ,за отлично представяне на Националното състезание ,,Аз и числата" организирано от СБНУ . Гордеем се с Вашите постижения, мили деца! Поздравления!

  Водата е извор на живот

  div align="justify">Вода Усмихват се сълзите на дъжда. Реката на живота ги прегръща. Поглъща страховитата ръжда и ничия тъга назад не връща. Мастилените тайни на мига в подмолите на речното корито се спъват в корените на брега и ронят скелета му - явно или скрито. Вода! Не можеш да я спреш. Тя има свои правила и нрави. Изплака облакът деня горещ и после бързо го забрави. С 1-ва и 2-ра ГЦДОУД при НУ "Любен Караввелов", гр.Нова Загора отбелязахме "Световен ден на водата". Припомнихме си за този много ценен ресурс за живота на планетата ни и за всички хора. Нека всеки ден бъдем благодарни за водата и да се грижим за нея, като я пазим чиста.

  Отбелязваме световния ден на водата

  Днес е Световният ден на водата, който тази година се чества под мотото „Вода за мир". Малките еколози от клуб „Природата около нас" към НУ"Любен Каравелов", с ръководител г-жа Д. Овчарова, напомнят колко е решаващо да ценим този жизненоважен ресурс. Нека научим повече за значението на водата и как можем да я запазим, нека вдъхновим другите да направят положителна промяна в начина на използването ѝ. Заедно можем да създадем по-устойчиво бъдеще! Присъединете се към призива ни за разумна употреба и пестене на вода, за опазване на околната среда! Нека заедно да помогнем за защитата на нашите водни ресурси и ги завещаем чисти и здравословни на бъдещите поколения! #WorldWaterDay #ConserveWater #Sustainability #CelebrateWater #ConservationMatters

  Проектно базирано обучение по Човекът и природата
  в невероятния 3 "В" клас

  Ученици работят върху вдъхновяващ проект "Град на бъдещето"

  Малките творци от група ЗИ - "Изобразително изкуство", с ръководител: Венелина Шопова, НУ "Любен Каравелов", създадоха своите проекти за "ГРАД НА БЪДЕЩЕТО", използвайки техники и средства на изобразителното изкуство.Сред всички тях, навярно има бъдещи архитекти, строители, художници, които ще допринесат да живеем в модерени градове, в които технологиите улесняват ежедневието ни.  Отбелязваме Международния ден на хората
  със синдром на Даун

  Днес отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун. На този ден всички хора си обуват шарени чорапи, за да подкрепят семействата и децата, засегнати от синдрома. Мотото на кампанията е "Светът е шарен". Изпращаме посланието "Светът е шарен ". С любов за всички слънчеви деца!

  Достойно представяне на първокласници
  в международна олимпиада Кингс

  Поздравяваме нашите ученици от I "А", с класен ръководител Добринка Малчева и учител ЦДГО Зорница Неделчева, за отличното им представяне в квалификационния кръг на Международна олимпиада KINGS. Класираха се за Финален кръг по Математика и Български език! ⭐️⭐️⭐️Достойно представяне! Браво, деца! Желаем Ви успех на следващото ниво!

  Детска вокална група "Щурче" зае призови места на регионалния конкурс

  Днес отново имахме повод да се гордеем с успехите на възпитаниците на НУ" Любен Каравелов". Детска вокална група "Щурче" се представи прекрасно и заслужено зае призови места на регионалния конкурс за популярни и народни песни "Глас на Нова Загора". Ваная Димова завоюва второ място в категория "Индивидуални изпълнения", а ДВГ"Щурче" спечели първо място при ансамблите. Поздравления, малки каравеловчета!
  Достойно представяне в национален конкурс "Аз съм българче"

  Учениците от V група ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора, с ръководител Силвена Стоянова взеха участие в Конкурса на НЧ "Паисий Хилендарски 1928", град Бургас и получиха грамоти за участие. Браво на момичетата!

  Добре дошла, пролет!


  Пролет Асен Разцветников Пеят птички пъстрокрили, тръпне свежият листак, със чадър от синя свила руса пролет шета пак. Спира над горите гъсти, спира сред полята тя и разтваря с тънки пръсти най-сънливите цветя. Дига гугличка и трепка в луда радост всеки цвят и по пъстрите му клепки топли капчици блестят.
  Честита пролет от малките първокласници, г-жа Добринка Малчева и г-жа Зорница Неделчева!

  18-ти март-Световен ден на рециклирането

  Повод да припомним, че разделното сметосъбиране е важно за всички. Да проявим загриженост и отговорност за опазването на околната среда. От V група ГЦДОУД с ръководител Силвена Стоянова.

  #WorldRecycleDay, #RecycleForThePlanet #BeatPlasticPollution

  Младите еколози от клуб „Природата около нас“, с ръководител г-жа Д. Овчарова, отбелязаха Световния ден на рециклирането - глобална инициатива, която се чества всяка година на 18 март. Основната цел на този ден е да повиши осведомеността относно значението на рециклирането и насърчаването на хората да участват в дейности, които помагат за намаляване на отпадъците и опазване на околната среда. Рециклирането е процес на превръщане на използвани материали, като пластмаса, хартия, стъкло и метал, в нови продукти. Това помага за запазването на природните ресурси, намалява количеството отпадъци, депонирани в сметищата, и пести енергия. Рециклирането също така допринася за намаляването на замърсяването и емисиите на парникови газове, което прави нашата планета по-здравословно място за живеене. Всяка година милиони хора по света участват в различни събития и инициативи, свързани със Световния ден на рециклирането, включително почистване на обществени пространства, образователни програми и кампании за повишаване на осведомеността. Насърчавайки приятелите и семействота си да приемат навици за разделно събиране на отпадъците и устойчив начин на живот, като например намаляване на употребата на пластмаси за еднократна употреба и компостиране на органични отпадъци, можем да помогнем за създаването на по-зелено бъдеще за бъдещите поколения.

  Децата са приятели на кукления театър

  Учениците от V група ГЦДОУД, при НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", град Нова Загора, с ръководител Силвена Стоянова взеха участие в Конкурса за рисунка на тема "Приятел на кукления театър", организиран от Държавен куклен театър, град Пловдив и получиха грамоти за отлично представяне. Браво на Габи, Ивайла и Дария


  STEM занимание за растенията

  Първокласниците на г-жа Добринка Малчева участваха в STEM занимание по Родинознание, посветено на растенията. Припомнихме си видове растения, части на растенията и какви грижи трябва да полагаме за тях. Заложихме опит. Нетърпеливи сме да видим резултата!

  Честит международен ден на жената!

  Специален поздрав за своите майки, по случай 8-ми март, отправиха най-малките дечица от ПГрупа, с ръководител Ивета Митева
  Честит празник, мили майки, баби и лели на тези прекрасни деца!


  За мама - с много обич! С талант и вълнение създадоха прекрасните си подаръци децата от II-ри “Б” кл. Уважени и очаровани сме и ние - техните учители г-жа Рада Писарова и г-жа Яна Янева. Благодарим! От сърце пожелаваме весел празник, любов и светлина!  За мама, с обич най-голяма! учениците от първи "А" клас, г-жа Добринка Малчева и г-жа Зорница Неделчева
  Честит празник, мамо! учениците от първи "Б" клас, г-жа Ивелина Атанасова
  Мамо,с най-нежни думи за твоя празник! 2 А клас!❤️


  „We love pets“ - проектно базирано обучение

  „We love pets“ - проектно базирано обучение в час по английски език в прекрасния 3"в" клас с преподавател г-жа Д. Овчарова. Проектът „Ние обичаме домашни любимци“ е инициатива, насочена към насърчаване на отговорното отношение и адекватна грижата за домашните любимци. Едновременно с упражняване на езиковите знания и компетентности, третокласниците развиват важни житейски умения, задълбочават разбирането си за света около тях и изграждат трайна любов и уважение към всички живи същества.

  Перспектива!

  Днес ДВГ"ЩУРЧЕ" при НУ" Любен Каравелов" не само усмихна тези педагози ,които са създали нашето поколение учители и са образовали толкова много поколения ученици,но и запяха с децата! Учителят цял живот остава учител. А песента е за тях! — с/ъс Пенка Калина-Колева.

  ❤ЛЕВСКИ В СЪРЦЕТО МИ❤

  Национален конкурс за детска рисунка, организиран от Дом на културата - гр. Бухово, по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата. Учениците от 1-ви "А"клас, при НУ,, Любен Каравелов", гр.Нова Загора с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД Зорница Неделчева взеха участие. За страхотното си представяне получиха грамоти, които им връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Честита Баба Марта!

  На 1-ви март българите се закичваме с мартеници – обичай, преминал през хилядолетната ни история, запазил своята традиционност и днес. Усуканите бели и червени конци преплитат в себе си пожелания за здраве, сила и дълголетие. Творческото им разнообразие в днешни дни буди възхищение, винаги предизвиква радост и създава пролетно настроение. Ежегодно фоайето и класните стаи в НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора, се украсяват в бяло и червено - багри и форми, които са вдъхновени от детското въображение и майсторство. Тази година първомартенският конкурс „Най-автентична мартеница“ излезе от рамките на училището. В него - с оригиналните си изделия, участваха над 120 деца. Всички получиха грамоти от г-жа Пенка Калина-Колева, директор на училището, за отлично представяне в изложбата-конкурс. Благодарим Ви, сръчни малчугани, за отзивчивостта и споделения празник! Благодарим за съпричасността на Вашите директори, учители и родители! Честита Баба Марта! Бъдете много здрави, усмихнати и силни, за да съхраним тази древна традиция жива и за идните поколения!


  "Честита Баба Марта!"

  Честита Баба Марта! С пожелание за много здраве, радост, успехи и усмивки, днес директорът на НУ "Любен Каравелов", г-жа Пенка Калина-Колева, закичи лично всеки ученик и учител в родното училище. Грейналите лица на децата отразяваха мартенската атмосфера. Във фоайето и във всяка класна стая на училището бликаше пролетно настроение, а празничната украса удивляваше всички ученици, учители и родители. Наричания за здраве, щастие и късмет направиха възпитаниците на училището, придружени от Пенка Калина-Колева - директор и Росица Мангърова-хореограф в училището. Те поднесоха своите красиви мартеници на кмета на Община Нова Загора- г-жа Галя Захариева, и членовете на нейния екип. Своите мартенски пожелания отправиха и към екипа на Регионално управление на образованието - Сливен.
  Учениците от 2-ри "А" клас, както и ние - техните учители, Ви пожелаваме да бъдете много здрави, усмихнати и щастливи. Честита Баба Марта!
  Учениците от 1-ви "А" клас, г-жа Малчева и г-жа Неделчева се радваме на мартенското слънце и приветстваме Баба Марта! Стаята ни грейна с красивите мартенички, които изработихме със своите родители.
  Бъдете здрави и благословени!Първомартенски усмивки и много настроение в първия ден на месец март - 3ти-"Б" клас, кл.р- л: Венелина Шопова,
  Март! Чакан като пролетен цвят, желан като вечерен хлад, идваш с птичата песен и носиш усмивки в деня чудесен! Д. Овчарова Честита Баба Марта от 3-ти"А"клас!

  "Помни миналото, пази настоящето, за да я има България!"

  По повод Националния празник на България 3-ти март НУ "Любен Каравелов" изнесе празничен концерт с участието на ДК "Млад родолюбец", Танцов състав "Каравеловчета", ДВГ "Щурче" и Театрално ателие.
  На вълнуващото представление гости бяха г-жа Галя Захариева - кмет на Община Нова Загора, както и членове на нейния екип. Учениците ни показаха любовта, уважението и почитта си към родината, традициите и българската памет. Въодушевени рецитираха, пяха и танцуваха пред аплодиращата ги публика и доставиха истинска радост и гордост у всеки.
  Г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището и цялата педагогическа колегия поднесоха специален Благодарствен адрес на г-жа Нели Енева и г-ца Дарена Захариева за тяхното творческо вдъхновение и изпълнение по създаването на етнографски кът, който предаде нов облик на интериора в училище.
  Честит ден на Свободата! Учениците от ТРЕТИ "В" клас на НУ "Любен Каравелов", с кл.р-л Лина Борисова , Ви поздравяват с Националния празник на България - ТРЕТИ МАРТ!
  Честит светъл ден на свободата! Първокласниците на г-жа Добринка Малчева и г-жа Зорница Неделчева поздравяват своите родители! В оформлението на дъската участва г-жа Стоянка Влаева, бабата на Християн Петков. Видеото заснеха учениците Динко Кирилов и Йордан Йорданов. Честит национален празник!
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ! Да помним миналото, да градим настоящето, да вярваме в бъдещето, за да я има БЪЛГАРИЯ!ПОКЛОН, ГЕРОИ!Трети "б" клас, кл. р-л: Венелина Шопова
  Трети март! Ден Рожден на свободата! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!
  "На този ден, велик и свят, възкръсна българският дух отново и като чист, кристален цвят, победно звънна българското слово." Честит национален празник, българи! Бъдете свободни, горди и достойни!
  Отново поводи за радост от успехите и признателност към родината! Любознателните и родолюбиви ученици от 2 "А" клас при НУ"Любен Каравелов".

  Честит Национален празник ! Нека бъдем горди БЪЛГАРИ ! Детски клуб "Млад родолюбец" с р-л Нели Енева при НУ "Любен Каравелов "

  Казваме "Не на тормоза в училище!"

  Днес е Световният Ден На Розовата фланелка. Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва деня за борба с училищния тормоз, познат като „Ден на розовата фланелка“. Инициативата бе отбелязана и в нашия клас, но темата присъства в разговори от ежедневието ни. А добротата и приятелството са водещи в отношенията ни.


  28 февруари 2024 година - Световен ден против тормоза и насилието в училище , известен и като "ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА". Днес, ние учениците от ТРЕТИ "В" клас, с класен ръководител Лина Борисова, се присъединяваме към инициативата и казваме : НЕ НА ТОРМОЗА ! НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! БЪДИ РАЗЛИЧЕН! БЪДИ ПРИЯТЕЛИ!
  Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме Международния Ден за борба с училищния тормоз. Учениците от I "Б" клас при НУ" Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова и учител в ГЦДОУД Велина Димитрова, се включиха в инициативата" НЕ" на тормоза в училище и се обединиха под мотото "БЪДИ ПРИЯТЕЛ".
  Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
  „Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“ Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН!
  Всяка последна сряда на февруари отбелязваме като ден за борба с тормоза в у-ще, познат още като "Ден на розовата фланелка". На този ден всички, съпричастни с темата, обличаме розово, за да изразим своята позиция и се противопоставим на всяка форма на насилие, на всеки акт, който нарушава правата на децата да живет спокойни и щастливи. Ученици и учители застанахме зад каузата за един по-добър свят!


  28 февруари 2024г.- Ден на розовата фланелка! Учениците от V група ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора, отразиха по своеобразен начин световния ден и казаха "Не на тормоза"!

  Темата за КИБЕРТОРМОЗА е много интересна

  Днес учениците от 3 "б" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова, при НУ"Любен Каравелов", споделиха своето мнение по темата за КИБЕРТОРМОЗА. Научиха как да се предпазват и да използват социалните мрежи, за да няма опасности и кибертормоз.
  Един интересен и полезен час с третокласниците и г-жа Добрина Овчарова, посветен на кибертормоза и неговата превенция. Съвременният ивот е немислим без новите технологии и иновационни методи, а за младото поколение интернетът е среда на живот. Ето защо отговорност на възрастните е да направим тази среда безопасно място за нашите деца.Запознахме се с рисковете във виртуалния свят и приехме ПРАВИЛА на класа за безопасно сърфиране.

  Ученици разказват за своите домашни любимци

  Интердисциплинарен проект по Човекът и природата и Английски език на тема: „Моят домашен любимец - We love pets" в 3"А" и 3"Б" класове с преподаватели г-жа Шопова и г-жа Овчарова.

  Отличени порвъкласници в национален конкурс
  "Пчелите и медът"

  Национален конкурс организиран от НЧ ,,Светлина 1929", в който учениците от 1"А"клас, при НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора с класен ръководител Добринка Малчева и учител ГЦДОУД Зорница Неделчева взеха участие. За ентусиазма, желанието си за участие и страхотното си представяне получиха грамоти, които им връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Отдадохме нужното внимание на думите, речта, езика

  "...Език свещен на моите деди език на мъки, стонове вековни, език на тая, дето ни роди за радост не-за ядове отровни. ***
  Ох, аз ще взема черният ти срам и той ще стане мойто вдъхновенье, и в светли звукове ще те предам на бъдещото бодро поколенье..." ***
  Иван Вазов
  В деня на МАЙЧИНИЯ ЕЗИК, чиято основната идея е да насърчава многоезичието и културното разнообразие, с учениците от II "Б" кл отдадохме нужното внимание на думите, речта, езика-неща, без които не минава нито един наш ден.Отбелязахме го като истински празник ,четейки откъси от любими детски произведения; откривайки популярни герои от приказки ; учихме нови думи и припомняхме стари и позабравени, пяхме прекрасни песни.

  Деца изработиха "Веселия клоун"

  "Весели клоуни", изработени от малките сръчковци от група за занимания по интереси "Арт дизайн и технологи" при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова.

  Грамоти за малките първокласници

  Учениците от 1,,А" клас, при НУ,,Любен Каравелов", гр.Нова Загора, с класен ръководител г-жа Добринка Малчева и учител ГЦДОУД Зорница Неделчева участваха в Национален творчески конкурс за детска рисунка на тема ,, С ОБИЧ ЗА МАМА", организиран от НЧ,,Възраждане - 1927" гр.Бургас. Талантливите ни ученици получиха грамота за отличното си участие, които им връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева. Браво, деца!

  Поклон, Апостоле!

  Поклон доземи, пред святото ти народно дело! Поклон пред светлата ти памет! Детски клуб "Млад родолюбец"при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора.

  Поклон, Апостоле!

  Поклон! 151 години от гибелта на националния герой Левски

  Днес участваме в национална инициатива по повод 151 години от гибелта на националния герой Левски. Учениците от НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора, с преклонение и почит, рецитират стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. Поклон пред светлото дело на Апостола! Помним миналото, пазим настоящето, за да я има България!
  Поклон пред Васил Левски и саможертвената му борба в името на Свободата! Признателните ученици от 2 А клас,НУ"Любен Каравелов"
  С почит към АПОСТОЛА малките художници от ЗИ "Изобразително изкуство", с ръководител - Венелина Шопова, направиха своите първи опити да пресъздадат образа на Левски.
  На 19 февруари се отбелязват 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. По повод годишнината учениците от 1-ва ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, с много старание си изработиха фигури и нарисуваха красиви рисунки. "Помним те, Апостоле! Поклон!" .

  Първокласници играят с ClassBuddy

  "...Да си първокласник - то не е шега! Пиша, пиша букви и чета на глас, и разказвам ясно, и внимавам в час. Много, много грижи имам аз сега. Да си първокласник - то не е шега..." /Калина Малина/
  Заниманията на "Доджоклуб" по занимателна математика са вълнуващи. Малките ученици имат възможност да премерят сили виртуално в ClassBuddy, Envision и да вземат следващото ниво в Khan academy. Най-интересни са геометричните танграми във Виртуарния математически кабинет.

  Ученици участват в конкурс за пчелите и меда

  Учениците от V ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора, с учител Силвена Стоянова се включиха в Конкурса за рисунка на тема "Пчелите и медът", организиран от НЧ "Светлина 1929", с. Долно Белово и получиха грамоти за отлично представяне.

  Деца пресъздадоха в рисунките си традиции,
  свързани с Трифон зарезан

  По българските земи свети Трифон се почита като покровител на лозарите и градинарите. Наричан е още Зарезан, защото се празнува в началото на подготвителния сезон - когато започне резитбата на лозята. С учениците от 1-ва ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, говорихме за празника и пресъздадоха красиви рисунки, свързани с лозето, гроздето и виното. ❤......ииии разбира се Валентинки....❤

  Отлично представяне в конкурса
  "Най - автентична и стилна сурвачка"

  Коледно - новогодишните празници отминаха, но магията им не спира да носи радост на учениците от 1 "Б" клас, при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с класен ръководител - г-жа Ивелина Атанасова и учител в ГЦДОУД - Велина Димитрова. Учениците получиха грамоти и предметни награди за чудесното си представяне в Конкурса "Най - автентична и стилна сурвачка", организиран от НЧ "Благой Захариев - 1932г.", гр. Белово. Саманта Вълева беше отличена в категорията "Най-стилна сурвачка" и получи специална награда. Директорът на училището - г-жа Пенка Калина-Колева връчи наградите и пожела още много успехи на малките творци.


  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на виното и любовта!

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на виното и любовта! 7 ГЦДО при НУ"Любен Каравелов"ви пожелават здраве,щастие и любов! Обичайте и бъдете обичани!

  Наградени ученици в състезанията ”Аз, природата и светът” и "Аз и знанието"

  Поредни грамоти за отлично представяне в състезанията”Аз, природата и светът” и "Аз и знанието", организирани от СБНУ, получиха ученици от IV клас. Директорът на Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави участниците и им пожела още много успехи.

  Децата очакват с нетърпение пролетта

  🌞🌈 Кокиче 🌈🌞 Едно цветенце белоснежно от снега главицата си вдига, малко, беличко и нежно в зелената си риза. - Аз съм мъничко кокиче, нося топли, топли дни. Ако много някого обичаш, на него ти ме подари... КОКИЧЕТО - ПРЕДВЕСТНИК НА ПРОЛЕТТА Учениците от 1-ва ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора си изработиха кокичета, като с нетърпение очакват топлите дни.

  Участие в "Международна Конференция
  за Демократично Възпитание на Децата"

  Г-жа Добринка Малчева се включи в "Международна Конференция за Демократично Възпитание на Децата", проведена на 10 и 11 февруари. Темата е изключително интересна, за окуражаването, за формирането на социален интерес у децата, индивидуална психология. Ден 1-ви са представени „Добри практики в предучилищното и ранното училищно образование”. Ден 2-ри - „Добри практики при юноши и възрастни“. Как да възпитаваш уверени, самостоятелни и успешни деца без викане, наказaния или чувство на вина. Събитието е организирано от „Адлер Институт“ България "Осъществява се с финансовата подкрепата на Алфред Адлер Институт Ню Йорк".

  Какво е нет етикет,
  как децата безопасно да сърфират в интернет

  И тази година отбелязахме международния ден за безопасен итернет, като акцент в нашата работа беше да насърчим децата в уменията им да разсъждават аналитично. Госпожа Добринка Малчева беше много полезна на малките ученици от 1-ви и 2-ри клас с учители Радмила Иванова, Зорница Неделчева, Velina Dimitrova, поднасяйки им информация, съобразена с тяхната възраст и в същото време завлядваща и емоционална.

  Отбелязваме 9 февруари - Международен ден
  на кибертормоза сред децата

  9 февруари - Международен ден на кибертормоза сред децата. Как да ги научим да се пазят и справят с него, ако станат жертва на подобно поведение? Интересно и полезно г-жа Малчева насочи вниманието на децата от V, VI, VII ГЦДОУД при НУ"Л.Каравелов" как да бъдат бдителни и отговорни в Интернет, за да не станат жертва на кибертормоз.

  Конкурс "Пролетта в моята душа"

  Обява за конкурс

  Физическо възпитание и спорт в 3-ти "В" клас

  Физическо възпитание и спорт в 4-ти "А" клас

  Физическо възпитание и спорт в 3-ти "А" клас

  Кукерите - силата да гонят зли духове

  Кукерите - силата да прогоним злите сили. Магията на древните ни традиции и обичаи през погледа на талантливите ученици от II”Б” клас в НУ “НУ Любен Каравелов” и техните учители Рада Писарова и Яна Янева.

  Отлично представяне в състезанието ”Аз, природата и светът”

  Ученици рисуват "Мечтан подарък под елхата"

  Учениците от V група ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора, с ръководител г-ца Силвена Стоянова взеха участие в Конкурса за детска рисунка "Мечтан подарък под елхата". Учениците получиха грамоти за рисунките си. Браво на талантливите художници!

  ЗИ Изобразително изкуство представят рисунки
  на тема "Кукерски маски"

  Кукерските маски са най-атрактивната част от кукерското облекло. Учениците от ЗИ "Изобразително изкуство", НУ"Любен Каравелов", с ръководител: Венелина Шопова, пресъздадоха със средствата на Изобразителното изкуство своите своебразни идеи за маска.

  145 години от смъртта на нашия патрон - Любен Каравелов

  Третокласници и г-жа Д. Овчарова засвидетелстваха признателността си пред делото на Патрона на нашето училище - Любен Каравелов, по случай 145 години от неговата смърт. Любен Каравелов е български поет, писател, енциклопедист, журналист, етнограф; национален герой, борец за освобождението на България от османска власт. Поклон! "Щастлив е онзи човек, у когото е чиста и неокаляна съвестта; щастлив е онзи човек, който е доволен от онова, щото е собствено негово; щастлив е онзи човек, който може да погледа всекиму в очите и който може да каже: „Това парченце хляб, бяло или черно, меко или кораво, тая чиста и студена вода и това парченце сирене са мои, защото съм ги изработил с големи мъки и с едър пот.“ Заработеният обед е сладък, както е сладка и душевната тишина; разкошните обеди са горчиви, както е горчиво и угризението на съвестта. Там, гдето се появляват разкошества, трябва да заспи съвестта, защото чистата съвест няма нищо общо с богатите и с разкошните трапези." Из повестта «Богатият сиромах»  Физическо възпитание и спорт в 3-ти "Б" клас

  Отбелязваме Ден на влажните зони

  Отбелязвайки Световния ден на влажните зони, младите еколози от клуб „Природата около нас" към НУ"Любен Каравелов" с ръководител г-жа Д. Овчарова, подкрепиха инициативите за опазване на биоразнообразието в тези области. Темата за тази година е „Влажните зони и благосъстоянието на човека“. Третокласниците се присъединиха към събитията, които насочват вниманието върху значимостта на влажните зони за околната среда. Те споделиха информация с приятелите и семействата си, за да насърчат подкрепата за съхраняването на тези уникални екосистеми.

  Физическо възпитание и спорт в 3-ти "А" клас

  Весели щафетни игри в 1-ви "Б" клас

  Забавни игри в 1-ви "А" клас

  Награждаване на отличените в конкурс „Свободна Нова Загора“

  Дни след 14 януари, когато се отбеляза Освобождението на града ни, в библиотеката към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ бяха наградени отличените в традиционния конкурс за детски рисунки на тема „Свободна Нова Загора“, организиран от Ротари клуб Нова Загора. Награждаването беше уважено от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, с чиято подкрепа се провежда събитието; президента на Ротари клуб Здравко Ников, заместник-кмета Ивайло Енев, директори и учители от училища в града, общественици и граждани.

  Третокласниците показаха блестящи знания в състезанието "Аз, природата и светът"

  В състезанието: "Аз, природата и светът", организирано от СБНУ, третокласниците от НУ "Любен Каравелов", показаха блестящи знания за заобикалящата ни природна среда и необходимостта от опазването на природата. За отличното си представяне те получиха грамоти и поздрав от г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището ни. БРАВО, КАРАВЕЛОВЧЕТА!

  Най-усмихнати първолаци - първо място в национален конкурс

  Днес, директорът на НУ "Любен Каравелов" Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева, донесе радостна новина. Първо място за 1 "А" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, в категория "Най-усмихнати първолаци", в Национален конкурс за „Най-усмихнат клас на България 2023г. Бъди промяната, която искаш да видиш в света!", организиран от Сдружение „УСМИВКА“ Бургас. Желаем здраве и успехи на тези слънчеви деца!

  Малките кулинари от II”Б” клас са много креативни

  Да приготвят вкусна и красиво оформена храна бе задачата на малките кулинари от II”Б” клас в НУ “Л. Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора. в часа по Технологии и предприемачество. Децата заявиха, че със същото желание и вдъхновение ще продължат и вкъщи като първи помощници на мама.


  "Природата - храм, който трябва да пазим!"

  Проектно - базирано обучение по Човекът и обществото - трети клас, НУ "Любен Каравелов", преподаватели Лина Борисова и Венелина Шопова."Приказка за една река..." Проекти, създадени с много въображение, творчески ентусиазъм и с отговорност към природата! БРАВО, КАРАВЕЛОВЧЕТА!

  снимки от дейността

  146 години от Oсвобождението на гр.Нова Загора

  "Свободата свещена роди се..." 146 години от Oсвобождението на гр.Нова Загора. Сведохме чела в знак на признателност към паметта на героите ,оставили костите си по пътя от Дунав до свободата на България. ДК"Млад родолюбец "при НУ" Любен Каравелов " гр. Н.Загора Дълбок поклон!

  Обичта към родината започва с разказа за родното място

  Обичта към родината започва с разказа за родното място и остава в историята винаги чрез написаното в книгите. Втори "А" клас при НУ"Любен Каравелов" и техните първи книжки свързани с историята и обичаите на нашия град Нова Загора.

  Първокласници отбелязват Световния ден на думата "Благодаря"

  Най-съкровените подаръци не са вещи... Те са чувство, емоция, преживяване, споделено усещане, добра дума. Правят ни истински щастливи, поради една обикновена причина – даряват с топлина сърцата ни, която заживява задълго в тях и оставят необикновената си сгряваща диря завинаги… Днес е Световен ден на думата "Благодаря". Една от най-хубавите думи в нашия речник, носеща посланието за дареното благо и сторената добрина. 🌳С изработването на дърво на БЛАГОДАРНОСТТА, учениците от 1-ва ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" гр.Нова Загора усетих магическата сила на тази красива дума.🌳

  Г-жа Ивелина Атанасова – Пчелен будител на България 2023 г.

  Защо решихте да участвате в конкурса “Пчелните будители на България”?
  "...Аз съм се посветила на мисията да опазим медоносните пчели в България и да помагаме на пчеларите, които са посветили живота си на тях. Екологичното и здравното образование заемат приоритетно място в учебно-възпитателната ми работа. Целта ми е да формирам такава ценностна система у младото поколение, която да доведе до отговорно поведение към околната среда и личното здраве, до изграждане на екологична и здравна култура. За да се придобие това екологично образование и поведение, подрастващите трябва да се приобщят към създадената от обществото екологична култура. Това предполага активно усвояване на нови ценности, познания и изграждане на активна гражданска позиция за опазване на околната среда от замърсяване, използване на нови технологии за рециклиране на отпадъци и съхраняване на природните ресурси на нашата планета – Земята. Смятам че, разширяването и повишаването на теоретическото и практическото равнище на знанията на учениците по въпросите, свързани с живота на пчелите, опазването на околната среда – чрез промяна на тяхното екологично мислене, поведение, начин на живот и формиране отношение към мястото, ролята и отговорността на всеки човек спрямо природната среда и нейното опазване..."

  Прием на първокласници за 2024-2025 учебна година

  УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, изборът на училище е отговорно и значимо събитие за вашето дете. Всеки бъдещ първокласник живее със своите тревоги и надежди за предстоящото си обучение. Ние, учителите на НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, гарантираме, че в нашето училище детето Ви ще намери спокойна атмосфера и необходимите условия за обучение и развитие на своите таланти. В наше лице ще откриете ентусиасти по дух и учители по призвание, съветници и приятели. ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР НА УЧИЛИЩЕ И УЧИТЕЛ Е ГАРАНЦИЯ ЗА ОТЛИЧЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН СТАРТ НА ВАШИЯ ПЪРВОКЛАСНИК!

  Поздравление от д-р Кристиана Добрева-Станкова
  началник на РУО - Сливен по случай Коледа и Нова Година

  ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

  Поздрав на г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ „Любен Каравелов”

  Koледно вълшебство в НУ „Любен Каравелов”

  Koледно вълшебство в НУ „Любен Каравелов”, гр. Нова Загора Заредени с много настроение и коледни усмивки, учениците от НУ „Любен Каравелов" получиха подаръци от г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището. Прекрасните малки артисти от "Театрално ателие", талантливите деца от ДВГ "Щурче" и веселите коледари от Танцов състав "Каравеловчета" сътвориха впечатляващ Коледен спектакъл. Сцената се изпъстри с много усмивки, детска радост и празнично вълнение. Г-жа Пенка Калина-Колева поздрави всички с настъпващите празници, като призова да се запазят християнските ценности, които отварят пътя към добротата и чистотата в сърцата ни. ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

  Коледни гномчета, изработени от малките сръчковци от "Арт дизайн и технологии "

  СНИМКИ

  На Коледния празник в Трети "б" клас

  Коледа е! Веселие, усмивки, подаръци, почерпки, приятелски пожелания на Коледния празник - Трети "б" клас, кл.р-л: Венелина Шопова, НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора Нека има здраве, мир, усмивки и щастие за всички! Весела Коледа!

  Коледни щрихи

  Коледни щрихи, с пожелание за здраве и веселие във всеки дом. ЗИ "Изобразително изкуство" р-л: Венелина Шопова

  🎄"Сурва, сурва! Здрава Нова година!"🎄

  Обявеният от НУ "Л. Каравелов" конкурс за най-красива и автентична сурвакница, провокира интереса на учениците от училището, деца от ДГ "Слънчице", ДГ "Надежда", ДГ "Тракийче", възпитаници на ОУ „Злати Терзиев"- с. Баня и ОУ „Св. Кирил и Методий“- с. Коньово. Мили деца, възхитени сме от инициативността и творческата креативност на вас и вашите родители! Благодарим ви! Бъдете здрави! Весели празници!

  Коледа е! Време за нови мечти и големи надежди!

  Коледа е! Време за нови мечти и големи надежди! Сладкогласен шепот на ангелски гласове и нежен звън на коледни камбанки отново ни призовават да бъдем по-смирени, по-единни и добри! Нека има повече хармония в дните ни, уют в домовете и радост в сърцата ни! Коледа е любовта, която ни обединява, дарява ни вълшебни мигове и приказни спомени! Коледа е! Да бъде светлина и топлина, и... чудеса! Всесели рождественски празници от 3"а"клас и техните учители!

  Коледният дух във 2 "А" клас"

  Коледният дух, изразен от веселия детски смях и празнични емоции на учениците от 2 "А" при НУ"Любен Каравелов". ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ОБИЧ ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО!

  Коледни усмивки в 3 "В" клас, НУ "Любен Каравелов"

  Коледни усмивки в 3 "В" клас, НУ "Любен Каравелов". Пожелаваме Ви Весели празници изпълнени със светлина, обич, топлина и доброта!

  Ученици от I "A" клас създадоха виртуални елхички

  Първокласниците правят първи стъпки за развиване на дигиталните си умения. В час по математика играха с ENVISON, за да разкрият колко топки носи в торбата си Дядо Коледа и украсиха празнично елхичката в класната стая. В час на класа участваха в беседа за символите в Коледната нощ. Така с празнично настроение, учениците от "Доджо клуб" и "Занимателна математика", с ръководител г-жа Добринка Малчева, приеха с радост темата на поредното STEAM занимание. Създадоха първите си виртуални, новогодишни елхички.

  Коледен поздрав от Подготвителна група

  Светли празници от малките ни първолачета!

  С пожелания за здраве, сбъднати мечти, доброта и надежда от I "А" клас, г-жа Добринка Малчева и г-жа Зорница Неделчева.

  Учениците от 1-ва ГЦДОУД изработиха коледни картички , венци и маски

  Дядо Коледа сега е сред купчина писма и внимателно с ръка си намества очилата.... Куп подаръци желани- и прекрасни, и мечтани ще раздава по света с бързокрилата шейна! ☃️⛄️☃️Учениците от 1-ва ГЦДОУД, при НУ "юбен Каравелов", изработиха коледни картички, венци, маски и нарисуваха рисунки. Пожелаваме ви весело посрещане на коледните и новогодишни празници. Любовта и добротата да тържествуват. Нека коледния дух ви завладее и да получите вдъхновението, което ще ви води напред към нови победи и щастливи моменти!☃️⛄️☃️

  Децата от 2-ри Б клас Ви желаят здраве и светли, празнични дни!

  Бяхме послушни, бяхме добри. Рисунките са нарисувани, писмата са написани-чакаме с трепет да се случат чудесата..

  Коледното настроение в занимания по интереси “Въвеждащо обучение в шахмата”  Коледна изява на танцов състав по проект "Заедно в изкуствата и спорта"

  Коледа, Коледа, Весела Коледа! С настъпващите коледни и новогодишни празници греят елхите, светят лицата, пеят сърцата! Весело настроение преминава отвсякъде, смях и радост, искрят в очите на малки и големи. Днес, 20.12.2023 г. в Театър,,Минко Балкански",гр. Н.Загора се проведе тържествен концерт с участието на ученици от училищата в града, включени в Националната програма "Заедно в изкуствата и спорта". Танцовият състав при НУ "Любен Каравелов" отново подари незабравимо преживяване на зрителите в залата и заслужиха аплодисментите им. За прекрасното си представяне, те получиха награди - музикална тонколона и лакомства. Пожелаваме Ви, Весела Коледа и Щастлива Нова 2024 година!

  Трепоткласници с грамота от състезания на СБНУ

  Второкласници се представиха отлично на състезания на СБНУ

  Днес учениците от 2 "А"клас при НУ"Любен Каравелов" заслужено получиха грамоти от СБНУ, за отличното си представяне и показаните знания. Те бяха поздравени от директора на училището ни с най-добри пожелания за още успехи.

  🎄Коледни щрихи от НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора

  Личен празник на г-жа Динка Кючукова

  На хубав ден - Игнажден, личен празник има един хубав човек от нашата малка общност. В отбора на отличниците влиза и г-жа Динка Кючукова, завеждащ административна служба в НУ "Любен Каравелов". Желаем ѝ много здраве, приключенски дух, усмивки в делниците и фойерверки в празниците! Наздраве!

  Коледари от НУ „Любен Каравелов“ пристъпиха прага на Община Нова Загора

  Коледари от НУ „Любен Каравелов“ пристъпиха прага на Община Нова Загора на 19.12.2023 г. в 11 часа. С коледарската дружинка беше и директорът на училището Пенка Калина. Гостите бяха посрещнати от усмихнатите домакини – кмета на Общината Галя Захариева, заместник-кмета Ивайло Енев, секретарят Ангел Стойчев и служители от общинска администрация. Пременени в традиционни костюми, малките любенкаравеловци пресъздадоха с красив танц коледарския обичай. Прозвучаха благословии и наричания от юнаците да е плодородна и здрава идната година, гиздава мома закичи гегите им с обредни краваи, а малки моми им попяха и танцуваха. Домакинът - кметът на Общината Галя Захариева почерпи лъчезарните малчугани, благодари им за празничното настроение, което внесоха в декемврийския ден и пожела весело посрещане на Рождество и Нова година.

  Третокласнички Ивайла Стоянова и Пламена Иванова участваха в тържествена церемония

  Чаровните и талантливи третокласнички Ивайла Стоянова и Пламена Иванова от НУ „Любен Каравелов", с класен ръководител г-жа Овчарова, участваха в тържествена церемония във връзка с официалното откриване на новоизградените и реконструирани водопроводни и канализационни системи в Нова Загора. Областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов уважи събитието, поздрави новозагорци с модернизираното съоръжение и пожела на всички светли празници!

  Писмо до Дядо Коледа

  Ние, учениците от V група ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", с ръководител Силвена Стоянова, написахме писма до Дядо Коледа с надежда желанията ни да се сбъднат. Пуснахме ги в пощенската кутия и вече сме в очакване на Коледа! 📭📫📮📬📪

  Гостуваме на децата от детските градини в града

  В навечерието на един от най-светлите празници, ученици от НУ „Любен Каравелов” - гр. Нова Загора, заедно с бъдещите учители на първи клас и подготвителна група в училището – г-жа Ивета Митева-Аврамова, г-жа Ренета Желева, г-жа Христинка Динева и г-ца Силвена Стоянова, гостуваха на децата от детските градини в града. Талантливите артисти от групата за занимания по интереси „Театрално ателие” към училището изненадаха малчуганите с любими приказни герои и представиха коледна драматизация. Танцов състав "Каравеловчета", с ръководител Росица Мангърова, показаха обичая Коледуване и подариха символични подаръчета на най-малките. Благодарим на всички малчугани от детските градини, на техните родители и учители, че за пореден път споделиха Коледния дух с нашето училище и изработиха пъстри, красиви, самобитни сурвачки с пожелания за плодородие, любов, сполука и светли дни! Усмихнати и развълнувани, с празнично настроение, децата заслужено получиха своите грамоти лично от учителите на бъдещите първокласници. Бъдете здрави, бодри, усмихнати и щастливи! Пожелаваме Ви прекрасни коледни празници, изпълнени с много настроение, незабравими моменти с близките и весели случки!

  Дядо Коледа ни подари нова професионална аудио система

  🎅 🎁 Дядо Коледа не подмина артистите от „Театрално ателие“ и славейчетата от ДВГ „Щурче“, на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора. Зарадва ги с нова професионална аудио система.

  Четвъртокласниците демонстрираха знания

  Днес, 18. 12. 2023 г., директорът на НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева, награди класиралите се за областен кръг на Националната олимпиада по математика ученици от 4. клас, с класни ръководители г-жа Христинка Динева и г-жа Ренета Желева. Четвъртокласниците демонстрираха знания, умения, съобразителност. Гордеем се с Вас, Каравеловчета! Пожелаваме Ви успех и достойно представяне на областно ниво!

  Проектно - базирано обучение в час по Английски език

  PROJECT „Sunday at home". It's Sunday and we are at home. Проектно - базирано обучение в час по Английски език с преподавател Д. Овчарова. Неделя е любимият ден от седмицата, а най-прекрасното място е у дома. Третокласниците от НУ „Любен Каравелов", с помощта на езиковите средства и илюстрации, забавно и увлекателно разказаха за заниманията на членовете от семействата си в почивния ден.

  Коледните изненади започнаха...

  Коледните изненади започнаха... Хоротропците от танцов състав "Каравеловчета", към НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, засияха с новите пъстри народни носии.


  Да се сбъднат мечтите ни и доброта да изпълва сърцата ни!

  С настроение, сръчност и вдъхновение , учениците от VI ГЦДОУД при НУ"Любен Каравелов" с учител Н.Енева, изработиха коледна елхичка-играчка от филц, която ще подарят с радост на любимите хора . Да се сбъднат мечтите ни и доброта да изпълва сърцата ни!

  Животът във водата през детските очи

  Животът във водата през детските очи, представен със средствата на изобразителното изкуство - техники и материали по избор на малките художници от НУ " Любен Каравелов", гр.Нова Загора, от клуб - ЗИ "Изобразително изкуство", с ръководител - Венелина Шопова.

  Децата от ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА очакват Коледа

  🎄Коледно настроение🎄 ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА към НУ "Любен Каравелов"

  Писма с детски мечти

  Писма с детски мечти" 💌 С огромно вълнение, учениците от 1 "Б" клас при НУ "Любен Каравелов" пуснаха своите писма до Дядо Коледа! 🎅

  Работилничката на г-ца Силвена Стоянова

  С нос от морков и очички - вижте го какъв е мил, пък и чудно име има - кръстиха го те Страхил. ☃️ с учител Силвена Стоянова.

  Децата от 7 ГЦДОУД изработиха коледни елхички

  Изрязвахме,залепяхме, сложихме звездичка и накрая се получи- нашата елхичкааааа! Е, посипахме и чиновете, и пода и дрешките, дори в косите от вълшебния прашец(брокат),но пък заблестя всичко, като в приказка!-7 ГЦДОУД, с р-л Р.Тенева

  Децата от IIб клас ГЦДОУД изработиха коледни картички

  Чук-чук-чук! Дядо Коледа е тук! От далечната страна той пристига със шейна. Носи с пълен кош на гръб всекиму подарък скъп. А ние за Дядо Коледа прекрасни картички си изработихме с децата от IIб клас ГЦДОУД с р-л К. Иванова

  Малките еколози отбелязаха Международен ден на планините

  Малките еколози от клуб „Природата около нас" към НУ"Любен Каравелов", с ръководител г-жа Добрина Овчарова, отбелязаха 11 декември - Международен ден на планините. Този ден се празнува в цял свят всяка година. Началото му е поставено с решение на Общото събрание на ООН през 2002 година. Основната идея е да се насочи вниманието на хората към това колко са важни планините за живота на планетата, както и да се предприемат инициативи за опазването и положителната им промяна.


  Ученици творят красота!

  Учениците от V група ГЦДОУД при НУ ,,Любен Каравелов" - град Нова Загора, с учител Силвена Стоянова, изработиха коледни свещи от восък. Те вложиха труд, старание и творчество.


  НУ "Любен Каравелов" е моето любимо училище!

  10 причини да избера НУ "Любен Каравелов" за моето дете!

  В занимания по интереси "Занимателна математика" е супер интересно!

  Занимания по интереси "Занимателна математика" и Доджо клуб, с ръководител Добринка Малчева при НУ "Любен Каравелов" Нова Загора. Провеждаме интересни часове с математика, пъзели, логически игри за развиване на дигиталните умения на първокласниците.

  Грамоти за учениците от 1 "Б" и 3 "В" клас от
  първия Ден на четенето в България

  Днес, 08.12., г- жа Пенка Калина-Колева, Директор на НУ,, Любен Каравелов", град Нова Загора, награди с грамоти учениците от 1 "Б" и 3 "В" клас, с ръководители г-жа Ивелина Атанасова, г-жа Велина Димитрова и г-жа Лина Борисова, които се включиха в инициативата на фондация „Четене“, фондация „Детски книги“ и сдружение „Книги и четене“ - 17 ноември начало на първия Ден на четенето в България, организиран с подкрепата на „Stiftung Lesen“ (фондация „Четене“, Германия). Инициативата се проведе в цялата страна под мотото „Четенето дава възможности!” и цели да насочи вниманието към него като фундаментален процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения. Емоционално, вълнуващо и запомнящо се преживяване! Браво, КАРАВЕЛОВЧЕТА!  Цветна палитра в занимания по интереси

  Учениците от НУ "Любен Каравелов" - група ЗИ "Изобразително изкуство", с ръководител: Венелина Шопова, с желание, творчески заряд и голямо старание, сътвориха тази цветна палитра от детски рисунки. Браво, малки художници!

  Снежко мил, где си бил?

  Снежко мил, где си бил? Ти си сътворен от чорапче и ориз, и си истински добряк! Снежковците направиха децата от VI ГЦДОУД с р-л Н. Енева  Снежковците направиха децата от IIб клас ГЦДОУД с р-л К. Иванова

  Виктория Георгиева се класира на второ място
  в Национален конкурс за книгоразделители

  Учениците от 1 "б" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, се вкючиха в Национален конкурс за книгоразделители - "Есен в миниатюри", организиран от Народно читалище "Пробуда - 1880г." гр. Бургас и получиха грамоти за отлично представяне, а Виктория Георгиева завоюва призовото 2-ро място. Наградите връчи директорът на училището - г-жа Пенка Калина-Колева.

  Изпращаме есента с настроение клас

  Изпращаме есента с настроение, защото през целия месец ноември се забавлявахме и творихме красота. ЕСЕННИ ЗАБАВЛЕНИЯ в III ГЦДОУД

  Проектно - базирано обучение на учениците от 3 "В" клас

  Проектно - базирано обучение на учениците от 3 ,,В " клас при НУ ,,Любен Каравелов " с кл.р-л г-жа Lina Borisova , по ,,Човекът и природата " на тема "ВОДАТА - извор на живот" и "ВЪЗДУХЪТ - навсякъде около нас" . Работата в екип - забавна, интересна и отговорна. Отлично изпълнение на поставената задача! Браво, малки КАРАВЕЛОВЧЕТА , за ентусиазма, отговорността и креативността! ЗНАЕМ И МОЖЕМ!
  Включете се в нашия коледен конкурс!

  Танцуваме в международния ден на танца

  24 НОЕМВРИ СВЕТОВЕН ДЕН НА ТАНЦА !!! По решение на ЮНЕСКО от 1982 г На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти,танцьори, които обичат музиката и танците. Честит празник!

  Достойно представяне в състезаниeто "АЗ РИСУВАМ"

  Достойно представяне и показани високи художествени умения на учениците от 4. клас при НУ "Любен Каравелов"- гр.Нова Загора в първото от поредицата състезания на СБНУ - "АЗ РИСУВАМ". Всички участници се представиха отлично и спечелиха максимален брой точки. Г-жа Пенка Калина, директор на училището, връчи грамотите на четвъртокласниците и ги поздрави. Браво! Пожелаваме много успехи и в следващите състезания!
  Рисуването е не само изкуство. Рисуването е чувство и трудоемък процес, но когато творбите са оценени по достойнство, удовлетворението е голямо, а положените усилия са стимулиращи и одухотворяващи. Поздравления за талантливите третокласници на НУ "Любен Каравелов" с класни ръководители г-жа Шопова, г-жа Борисова и г-жа Овчарова, участвали в състезанието на СБНУ „Аз рисувам". Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на училището, връчи грамотите на малките художници и им пожела творческо вдъхновение и успехи в следващите конкурси.


  За отличното си представяне в Националнато състезание "Аз рисувам",организирано от СБНУ, днес ученици от 2 "А" клас получиха грамоти и поздравления от директора на НУ"Любен Каравелов" г-жа Пенка Калина-Колева. Имате още какво да покажете, мили деца! Не спирайте да творите и да мечтаете!
  С гордост представям талантливите художници от II “Б” кл. в “НУ Любен Каравелов, които взеха участие в състезанието “Аз рисувам” на СБУ. Всички са с максимален брой точки и получиха грамота и поздравление от директора на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Отбелязваме ден на християнското семейство

  Група за занимания по интереси "Театрално ателие" , с ръководител Ивета Митева-Аврамова и танцов състав "Каравеловчета", с ръководител Росица Мангърова.
  Нека семействата ни бъдат изпълнени с много любов, разбирателство и семейно щастие! Пожелавам Ви да се чувствте стоплени от обичта на Вашите най-близки хора! 4-ти "Б" клас
  Първокласниците на г-жа Добринка Малчева поздравиха своите семейства. Изработиха с много старание картичка и разказаха на своите другарчета за своя дом и хората, които обичат. Диманка прочете стихотворението на Иван Вазов "Молитва" и докосна детските сърца.

  Участваме в инициативата "Национална седмица на четенето"

  #Четене #денначетенето Благодарим за емоционална среща на учениците от 3 "В" клас, при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Лина Борисова, които влязоха в ролята на сладкодумни разказвачи и на различни приказни герои, за да изнедатат по-малките. Те се включиха в инициативата на фондация „Четене“, фондация „Детски книги“ и сдружение „Книги и четене“ - 17 ноември начало на първия Ден на четенето в България, организиран с подкрепата на „Stiftung Lesen“ (фондация „Четене“, Германия). Инициативата се провежда в цялата страна под мотото „Четенето дава възможности!” и цели да насочи вниманието към четенето като фундаментален процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения.
  #Четене #денначетенето През изминалата седмица първокласниците и г-жа Д. Малчева се включиха в Национална седмица на четенето. Подготвиха изложба с детски книжки, с радост показаха първите изписани тетрадки, рисуваха веселите буквички. Посети ги г-жа П. Калина, директор на НУ "Любен Каравелов". В този интересен час първокласниците попълниха своята първа книжка с игри , за да научат още по-добре първите изучени звукове, букви, срички и думи.

  Днес 17 ноември 2023 г., учениците от 3"А", 3"Б" и 3"В" клас от отбелязаха деня на четенето с различни интересни дейности. Цялата седмица бе изпълнена с радост и вълнение. "КНИГИТЕ СА БОГАТСТВО!"

  АЗ ОБИЧАМ ДА ЧЕТА! Днешният ден четвъртокласниците на НУ "Любен Каравелов" гр.Нова Загора посветиха на четенето и представиха на съучениците си своите любими книги и незабравими герои. Книжките бяха интересни и вълнуващи и ни пренесоха във вълшебния свят на книгите.


  Измина вълнуваща, наситена с дейности седмица за учениците от II “Б” клас и техните учители Рада Писарова и Яна Янева. Проведохме маратон на четенето, разменихме любими книжки. С истинско майсторство децата сътвориха гатанки, които провокираха остроумието на всички. Малките художници създадоха илюстрации към любими приказки. А жаждата им за знания е вдъхновяваща!
  Ден на четенето в 3. ГЦДОУД, НУ"Любен Каравелов". Второкласниците с вълнение представиха на своите съученици любимите си книжки им почетоха от тях. Книгите са най- голямото богатство!


  Учениците по ЗИ "Спортни танци" разучават нов танц
  и се забавляват

  При нас е весело и интересно! Учениците по ЗИ ,, Спортни танци" ,с ръководител Лина Борисова, танцуват и се забавляват! Браво, малки таланти! Усмихвате и стопляте със своето желание и упоритост! Можем и творим красота!


  Малки художници създават творби по симетрия

  Учениците от група ЗИ "Изобразително изкуство", с ръководител: Венелина Шопова, с голямо желание и точност, изработиха своите творби по симетрия - СЛЪНЦЕ и РОБОТ! Цветно, прецизно, красиво! Браво, малки художници!


  Отбелязваме 13 НОЕМВРИ
  СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТО!

  13-ти ноември - Световен ден на доброто! Малките ДОБРОТВОРЦИ от 3 "В" клас при НУ "Любен Каравелов",с кл.р-л Лина Борисова. В деня на ДОБРОТО .....предай нататък!
  ">
  Предаваме послание за добро - ученици и г-ца Силвена Стоянова
  ">

  Честваме своя патронен празник

  Днес, 10.11.2023г., НУ „Любен Каравелов“-гр. Нова Загора, отново чества своя Патронен празник. Училище с богата традиция и с дълга история. Училище със съвременен облик, динамично развиващо се, предлагащо възможности за модерно образование на учениците. Празничният ден започна с вълнуваща поетично-музикална програма. Талантливите ни ученици поздравиха своите връстници, учители и гости с много песни и рецитаторски изяви. Специални гости на празника бяха Директорите, учителите и децата от детските градини. Те отправиха поздрави към учители и ученици с пожелание за здраве, дръзновение и успехи.

  С много обич и топлина, г-жа Пенка Калина – Колева – директор на НУ „Любен Каравелов“, се обърна към всички: „Желая Ви духовни сили и настойчивост, любов и творческа енергия в работата с нашите настоящи и бъдещи ученици. Бъдете все така всеотдайни, дарявайте грижи, знания, опит и човешка доброта. Желая Ви здраве, празнично настроение, щастливи мигове, благополучие, сили и енергия за все по-високи постижения, защото ние можем!“

  Гостите имаха възможност да се насладят на цялостната визия на образователната ни институция. С нескрито любопитство децата от детските градини се разходиха из класните стаи, които впечатляват със своя уют, нагледност и дигитализация. За тях беше магия да се докоснат до всички Занимания по интереси, с които училището ни се гордее: ДВГ „Щурче“, ТС „Каравеловчета“, Театрално ателие, Арт-дизайн и технологии, МЕГО „Млад родолюбец“, “STEM Dojo”, Шах, „Християнски ценности и семейство“ , "Изобразително изкуство", "Спортни танци", "Природата около нас"... Те бяха магнитизирани от представените им роботчета Photon Edu и Bee Bot в компютърния кабинет, очаровани от видяното в единственото по рода си „Нунджако Free style” и запленени от срещата с хореографската група, която покани бъдещите първокласници да се хванат на пъстро хоро заедно с гостите и настоящите каравеловчета. Каравеловчета, които учат и творят, които участват в конкурси и състезания, които с думи и дела славят името на своя патрон – Любен Каравелов.Честит празник, любимо училище!

  Проектно-базирано обучение в час по Английски език

  The last day of the delicious week - BANITSA THURSDAY! ❤ Проектно-базираното обучение може да бъде и вкусно! Благодарим на всички мами, баби и лели за реализацията на тази вкусна седмица! Тя беше инициирана от четвъртокласниците, с които в часовете по Английски език в момента изучаваме хранителните продукти. НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора - най-добрият избор за Вашето дете!

  Първокласници пресъздават есента с геометрични фигури и форми

  Есента е приказна с топли земни багри. Дърветата се радват на нова премяна и ронят златни листи. Такава я нарисуваха и малките първокласници. Използваха изучените по математика геометрични фигури. В заниманията по интереси на клуба "Забавна математика" и Доджо клуб, с ръководител г-жа Добринка Малчева, направиха първи осъзнати стъпки за развиване на дигитални умения.

  Приказките оживяват в класната стая

  Днес малките ученици от 2"А" показаха и театралните герои от приказката "Златната ябълка"е си умения.Те се превъплътиха в . Истинско емоционално преживяване в часа по Литература,което донесе много усмивки и обещания за още представления и драматизации. Децата трябва да са привлечени към изкуствата! Браво, малки актьори!❤️

  Delicious week: Pancakes/Muffins Wednesday!

  Проектно-базирано обучение по Човекът и природата

  Проектно - базирано обучение по Човекът и природата с любознателните ученици от 3"а" и 3"б" клас, НУ "Любен Каравелов", преподавател: Венелина Шопова. Уроците за "Тела, вещества, материали и техните свойства", провокираха третокласниците да изработят проекти, чрез които да покажат своите знания и идеи по тази интересна тема. БРАВО, малки творци-природолюбители!

  Отбелязваме годишнина от рождението на патрона на нашето училище

  На градинската врата чукна жълта есента. И Септември й отвори, па й весело говори: Гостенко, добре дошла! Заповядай, влез, ела!… Плодовете пожълтяха и къпините узряха, и ще има да ядем, живо-здраво да растем, та след зимата, когато дойде веселото лято, рано още от зори да сме годни за игри!

  ODelicious week. Second day - FRUITY TUESDAY🤩

  Second day - FRUITY TUESDAY!  Отбелязваме годишнина от рождението на патрона на нашето училище

  На 7 ноември, през 1834 година, е роден Любен Каравелов в гр.Копривщица. Български поет, писател, енциклопедист, журналист, етнограф; национален герой, поборник за освобождението на България от турско робство. ПОМНИМ И ПРЕДАВАМЕ НА ПОКОЛЕНИЯТА! ГОРДИ КАРАВЕЛОВЧЕТА!


  Любен Каравелов- светло име в българската литература и история ;патрон на нашето училище и вдъхновяващ пример за поколения признателни българи. Учениците от II Б клас изработиха табло и рисуваха прекрасното ни училище, като вложиха много старание и любов.  От обич към отечеството! От уважение към Патрона на нашето мило НУ"Любен Каравелов"! От признателните ученици 2 "А" клас.
  "Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори! Обичам те, мой мили краю! Обичам те от всичката си душа и сърце, ако ти и да си обречен на тежки страдания и неволи! Всичко, що е останало в моята осиротяла душа ,добро и свято - всичко е твое!" С вдъхновение, плам и голямо вълнение учениците от 3 "В"клас на НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", град Нова Загора, с класен ръководител Лина Борисова , се включиха в изложбата посветена на празника на училището. Ликът на нашия патрон- ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ , оживя под талантливите детски ръчички. БРАВО, КАРАВЕЛОВЧЕТА!

  Our delicious week starts with SANDWICH MONDAY! 🤩

  Our delicious week starts with SANDWICH MONDAY! 🤩


  Начално училище "Любен Каравелов" - успехи през 2022-2023 учебна година

  ВЕЧЕР НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

  Ученици отбелязаха Международния ден на Черно море

  „За чист бряг и живо море" - под това мото участниците в клуб „Природата около нас" към НУ"Любен Каравелов", с ръководител г-жа Добрина Овчарова, отбелязаха Международния ден на Черно море - 31 октомври. Днес празнуват 16 милиона души от 6 държави - това са хората, които живеят по черноморското крайбрежие. На този ден през 1996 година е подписан Стратегическият план за опазване на Черно море. Правителствата на черноморските държави приемат, че замърсяването на общото ни море създава рискове за всички гранични страни. В деня на Черно море младите природолюбители напомнят, че всеки от нас може да помогне за опазването му - като не оставя отпадъци по плажа и не изхвърля безразборно найлонови торбички, не излива мазнини и опасни химикали в канализацията, пести водата.

  Отдаваме почит на народните будители

  Тържествено честване на "1 ноември - Ден на народните будители, низ от светли имена" в НУ"Любен Каравелов". Отдадохме почит пред делото на книжовниците,просветителите,борците за национално освобождение ,съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Учениците от Детски клуб "Млад родолюбец, клуб "Млади възрожденци" , танцов състав "Каравеловчета" и ДВГ "Щурче", с прекрасните стихове, песни и танци създадоха празнична атмосфера, посветена на будителите на възраждащия се национален дух.
  В навечерието на празника на народните будители, любознателните второкласници изработиха книжка с ликовете на Левски, Ботев, Л. Каравелов, Паисий, Кирил и Методий,;почетоха животът и делото им и обещаха, че ще пазят споменът за тях жив и буден!
  Първокласниците и г-жа Добринка Малчева, Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, отдаваме почит пред делото на народните будители. Научихме имената им, рецитирахме стихотворение за тях, пяхме песен, нарисувахме ги с вълнение и признателност. "... О, будители народни, цял низ светли имена, чисти, сяйни благородни, вий сте наш`те знамена нам за вечни времена. Чест и слава, вечна слава Вам будители народни! Ваш`та памет вдъхновява към дела за светли дни..."
  ПОКЛОН, БУДИТЕЛИ НАРОДНИ! "Да се знае,да се помни, че България е жива..." Честит 1 ноември-7ГЦДО при НУ "Л.Каравелов"
  Първи ноември е един наистина важен и специален ден за нас българите - ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ. Този ден е посветен на делото на книжовниците, посветители и борци за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Това е един от най-хубавите български празници, ознаменуващ делото на българктите просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух. 1-ва ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов" гр.Нова Загора.
  Честит Ден на народните будители! Четвъртокласниците от НУ "Л. Каравелов"- гр. Нова Загора с признателност почитат делото на книжовниците и борците за национално освобождение, посветили живота си за запазване и издигане на българския дух и национална гордост. Поклон, будители народни!
  По случай Деня на народните будители ние, второкласниците от НУ" Любен Каравелов" изработихме красиви картички и работни листи, за да поздравим нашите семейства и да славим делото на хората, крепили българския дух. Честит празник на пазителите на българската духовност! III ГЦДОУД
  Честит празник на народния будител!Трети "Б" клас с кл. р-л: Венелина Шопова, НУ" Любен Каравелов", гр.Нова Загора, с вълнение и признателност отдадохме своята почит към делото на народните будители! "Чест и слава, вечна слава Вам, будители народни!"
  Поклон и чест, и слава на Вас, будители народни! С дела и сетни сили запалихте искрици любородни! Честит празник! Д. Овчарова
  Нашите вдъхновители-ДЕЦАТА! Бъдете здрави,бъдете винаги устремени,бъдете уверени във всяко начинание! Вие,деца,сте бъдещето на нашата България! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  Църква e общество, събиране, заедност

  Няколко дни след празника на нашия град, с учениците от група за ЗИ "Християнски ценности и семейство" с рък. Рени Желева , посетихме храм "Света Петка", чийто храмов празник е именно Петковден. Бяхме посрещнати от отец Роман, който ни разказа житието на Светицата - покровителка на Нова Загора - Света Петка Българска. Слушахме омагьосани, затвърдихме знанията си и научихме много нови и интересни подробности от житието на Светицата. Запалихме свещички и се помолихме за здраве и спасение на душите ни. Отец Роман ни благослови и смирени и щастливи завършихме седмицата.

  Второкласници в роля на градинари

  Днес в часа по Технологии и предприемачество малките градинари от II “Б”кл. в Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора с кл. р-л Рада Писарова изразиха своята любов към природата и красотата като се научиха да засаждат луковици. С вълнение ще очакваме пролетта, знаейки че сме създали още красота в училищния двор и екопарка. Браво, деца!

  14 октомври - празник на град Нова Загора!

  Малките художници от групата по ЗИ "Изобр.изк-во", към НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с р-л: Венелина Шопова, с много старание и творчески ентусиазъм нарисуваха нашия обичан и красив град - НОВА ЗАГОРА, използвайки различни средства, материали и техники на изобразителното изкуство! Браво, талантливи НОВОЗАГОРЧЕТА!
  На 14 октомври Нова Загора чества своя празник. По този повод учениците от III ГЦДОУД при НУ"Любен Каравелов" представиха красивия ни роден град като нарисуваха негови културни и исторически забележителности и обществени места.

  Честито пенсиониране, Соня!

  Днес целият състав на НУ „Любен Каравелов" се вълнува с теб! Радостни сме, че ти предстоят едни от най-щастливите мигове на свобода и нови възможности, тъгуваме, че няма да споделяш ежедневието си с нас! Нека натрупаната житейска мъдрост изпълва живота ти със спокойствие, увереност и благослов! Желаем ти много устрем за дръзки мечти, сили да ги реализираш и време да им се наслаждаваш!

  Празник на духовността с новозагорската писателка
  д-р Стефка Данева

  Празник на духовността , сътвориха децата от НУ ,,Любен Каравелов ", по повод представяне на книгата "По Млечния път " на д-р Стефка Данева. Поезията за деца е опознаване на света, послание,емоция, вдъхновение, дръзновение. Да привлечеш и задържиш вниманието на дете е майсторство,което може само истинският творец, като Вас д-р Данева. Благодарим, че бяхме част от творческия екип, илюстрирайки книгата "По Млечния път".


  Благодарствен адрес до г-жа Пенка Калина-Колева


  Среща с актрисата и телевизионна водеща Гергана Стоянова

  На 6 октомври 2023 г. поредно интересно събитие се състоя в НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора. Учители и ученици се срещнаха с актрисата и телевизионна водеща Гергана Стоянова, чийто красив глас е познат на зрителите в цялата страна. Харизматичната актриса представи проект-кауза, с който завладя и провокира всички с разговор за човеколюбие, родолюбие, любознание… Вдъхна увереност в собствените възможности и самочувствие в детските сърца. Г-жа Калина, директор на училището, поднесе цветя и благодарност от името на всички ученици и учители.

  Усмихнете се!

  Това, което слънчевите лъчи са за цветята, е усмивката за човечеството. Топлата усмивка е универсалният език на добротата. Бъдете усмихнати, бъдете добри! 2-ри октомври - Световен ден на УСМИВКАТА 1-ва ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора.

  Стартира клуб "Природата около нас"

  Сформирането на клуб „Природата около нас " към НУ"Любен Каравелов", с ръководител г-жа Добрина Овчарова, съвпадна с честването на Световния ден за защита на животните и с Европейския ден за защита на птиците. Птиците са най-многообразният клас сухоземни гръбначни животни.Те наброяват над 9800 вида. В момента в световен мащаб около 1200 вида са застрашени от изчезване. Световният ден за защита на животните е отбелязан за първи път във Флоренция през 1931 година като призив към проблема със застрашените видове. Целта на този международен празник е да се привлече вниманието на световната общественост към необходимостта от опазване на средата, която обитават животните, както и към повишаване на активността в тяхна защита. Малките еколози от клуба с много ентусиазъм обследваха района на училището, наблюдаваха растителните и животински видове и споделиха впечатленията си. Заедно можем да направим всеки ден празник на животните, призоваха те .

  Достойно представяне
  във футболен турнир по повод Петковден

  Малките спортисти от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора се представиха достойно на футболния турнир, организиран от община Нова Загора, по повод Празника на града. БРАВО, КАРАВЕЛОВЧЕТА!

  Първокласници участват в
  проект "Равен достъп до училищно образование по време на кризи"

  През месец октомври 2023 г. първокласници започват своето обучение по в Дейност 2 по Проект № BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент - Министерството на образованието и науката (МОН).Техните родители имат възможност да се включат в обучения в Дейност 4. В обученията те ще придобият умения за обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) и работа с образователни платформи. Целта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи и да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние. За постигане на по-голяма ефективност заниманията се провеждат в малки групи от средно пет лица.

  Второкласници проучват родословното дърво на своето семейство

  Учениците от II”Б” клас с кл. р-л Рада Писарова отново показаха въображение и творчество. В часа по Родинознание учиха за родословно дърво, а после всеки създаде свое, отразявайки връзките в семейството и рода, разказваха с обич и уважение за тях. Браво!  Ден на велосипеда

  Ученици от НУ "Любен Каравелов" с призови места в Деня на велосипеда /ТД „Алеко 1900”/, организиран от Община Нова Загора, по случай 14 октомври - Празникът на града.


  29 септември - Световен ден на сърцето

  С учениците от 1-ва ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора, си изработихме сърчица, говорихме за значението на думата "Сърцат". Честит празник на хората с ГОЛЕМИ СЪРЦА. ❤️❤️❤️Бъдете благословени!❤️  Европейски ден на спорта

  Днес, 29.09.2023 г., в НУ "Любен Каравелов" се проведе Спортен празник, във връзка с Европейски ден на спорта в училище като част от кампанията #NowWeMove и "Европейска седмица на спорта #BeActivе" – една от най-масовите инициативи, в която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. Президентът на "Ротари клуб" град Нова Загора - г-н Здравко Ников, изненада малките ученици, като им подари футболни топки и пожела здраве, постоянство и никога да не губят желанието си да спортуват. За поредна година, учителите по физическо възпитание и спорт в нашето училище подкрепиха инициативата. В големия училищен двор и спортната база в училището, бяха организирани интересни инициативи, включващи състезателни игри на открито. Идеята на организираните игри бе физическа активност на всички класове в различните спортни дейности. Това бе ден за насърчаване на учениците да демонстрират спортните си умения, да се състезават с характер. #ESSD2022 #NowWeMOVE #РаздвижвамеБългария #BeActive Място България


  Практическо обучение по Пожарна безопасност

  Днес, 28.09.2023 г., в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Отлична организация, бързина и съобразителност показаха учителите и учениците при излизането на безопасно място, използвайки придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Г-жа Рада Писарова разясни в беседа как да действаме при възникнали бедствени ситуации. Г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, благодари от името на всички за атрактивното представяне на адекватно поведение в критична ситуация.

  Практическо обучение по БДП


  Днес, 27. 09. 2023 г., в НУ „Любен Каравелов” се проведе традиционното в началото на всяка учебна година практическо занятие по БДП на тема „Правила за безопасно поведение на учениците като пешеходци и пътници при придвижването им от дома до училище и обратно” . Мероприятието беше организирано от Училищната комисия по БДП. Председателят на комисията, г-жа Христинка Динева, припомни на всички ученици как да се движат безопасно и да бъдат внимателни на пътя. Акцентира се върху това, че заедно със своите родители децата трябва да изберат най-безопасния път от дома до училище и обратно. Винаги да спазват основните правила за движение като пешеходци. По възможност да се закрепят светлоотразителни елементи за дрехите или ученическата им раница, да се носят по-светли дрехи през мрачните зимни дни. На светофар или пешеходна пътека да се пресича с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек. Учениците затвърдиха в реална обстановка знанията и уменията си на практика да прилагат правилата за пресичане на пешеходна пътека и кръстовище.


  Престижна награда от Десети международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности

  🏆Престижна награда от Десети международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците – 2023“, организиран от Синдиката на българските учители. 27 август 2023 г. по време на тържествена заключителна церемония д.ик.н. Янка Такева, председател на СБУ, Благовеста Борчева, държавен експерт в Дирекция „Приобщаващо образование“, и Ваня Стоянова, началник на отдел в Дирекция „Съдържание на предучилищното образование“ към Министерството на образованието и науката, проф. д-р Димитър Веселинов, директор на Департамента за информация и усъвършенстване на учители (ДИУУ) към СУ „Св. Климент Охридски“, проф. д-р Нели Бояджиева, председател на Секцията по педагогика и психология на учените към Съюза на учените в България (СУБ), проф. д.п.н. Дора Левтерова-Гаджалова, директор на университетския център за кариерно развитие на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Величка Микова, национален секретар на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в направление „Правна закрила, КТД и колективни трудови спорове“ и главен юрисконсулт на КНСБ, Бойка Харалампиева, председател на Сдружението за учителска взаимопомощ – гр. София, Величка Николова, зам.-директор на 144. СУ „Народни будители“, гр. София, и председател на Секцията на училищата с профилирано изучаване на музика в България към Асоциацията на европейските музикални училища, и Йордан Красев, главен експерт в Централата на СБУ, връчиха наградите на отличените в юбилейния Десети международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците“, организиран от СБУ под патронажа на МОН съвместно с Фондация „Устойчиво развитие за България“. От 23 до 28 август 2023 г. Синдикатът на българските учители за десета поредна година проведе в к.к. Албена яркия си и вдъхновяващ форум семинар, посветен на дейностите по интереси в системата на предучилищното и училищното образование. Събитието бе заключителна част от ежегодния едноименен международен конкурс за педагогически специалисти, създаден по идея на д.ик.н. Янка Такева през 2013 г., за да популяризира добрия опит и успешни педагогически практики, да насърчава дейностите по интереси и включването на все повече учители в тях. Темата на десетото издание на емблематичната инициатива на СБУ бе „Единство на образователния и възпитателния процес за формиране на хуманна ценностна система и подкрепяща среда“. Номинираните за призовите места представиха публично своите разработки на семинара. В значимия форум взеха участие рекордният брой от над 350 учители, директори и специалисти, работещи в сферата на извънкласната и извънучилищната дейност от България и чужбина с деца от подготвителните групи в детските градини и в училищата, както и с ученици от 1. до 12. клас. Всички те споделиха своя творчески и професионален опит. Официални гости на форума бяха: Лили Христова, директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, д-р Ирена Радева, началник на РУО – Варна, Светлана Василева, началник на РУО – Добрич, Веселин Рашев, член на ИК на СБУ, председател на Общинския координационен съвет на СБУ – Варна, и областен координатор на СБУ за област Варна, Павлина Димова, председател на ОбКС на СБУ – Добрич, областен координатор за област Добрич, д-р Георги Кожухаров, преподавател в ДИУУ, и др. По време на заключителната церемония бяха връчени: специалните награди на Председателя на Синдиката на българските учители в категориите „Подготвителна група в детска градина/училище“ и „Извънкласни дейности – 1. – 12. клас“, и категорията за научно есе на тема „Майсторството на учителя в приобщаващия процес“; специалните грамоти и награди на МОН; присъдените отличия от авторитетното жури на конкурса в състав: председател – проф. д-р Нели Бояджиева, и членове – проф. д.п.н. Дора Левтерова-Гаджалова и Величка Николова, наградите на публиката, както и призове от името на партньорите на Синдиката – Фондация „Устойчиво развитие за България“, Българския национален комитет към Световната организация за предучилищно образование – ОМЕП, председателя на Секция по педагогика и психология на учените към Съюза на учените в България, Сдружение за учителска взаимопомощ – гр. София, ДИУУ към СУ „Св. Климент Охридски“, Издателство „Клет България“, Издателство РААБЕ България, СУПРИМ към ЕМУ и 144. СУ „Народни будители“ – гр. София.

  Световен ден на мира

  Мир в душата, Мир в дома, Мир между всички нас! Днес с учениците от V и VI ГЦДОУД при НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", град Нова Загора отбелязахме Световният ден на мира. Оживяха многобройни гълъбчета- символ на мира. Желаем мирни, спокойни, щастливи дни за всички ни!
  С 1-ва ГЦДОУД, отбелязахме МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МИРА🕊🕊🕊 За да бъдем щастливи, ние трябва да живеем в хармония със себе си и с тези около нас. За това. ние от ГЦДОУД Lи призоваваме да бъдем по-добри към всеки и да мислим повече за околните. Сигурни сме, че всички ние бихме искали да живеем в мир и спокойствие.

  21.09-Световен ден на мира. 22.09-115години НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ! С учениците от 7 ГЦДОУД при НУ"Любен Каравелов",отбелязахме по свой начин двете видни дати. Изгледахме с интерес презентациите, решихме кръстословица и се справихме отлично с работния лист!МИР!СЪЕДИНЕНИЕ! НЕЗАВИСИМОСТ!

  Всяка година на 21 септември светът отбелязва ДЕНЯ НА МИРА, а тази година се навършват 30 години от приемането на декларацията за правото на мир на народите. Това е чудесна възможност да се припомнят принципите, на които тя е основана и да се укрепят идеалите за мир. Акцентът в този ден е ненасилието във всичките му аспекти и спирането на огъня във всички точки на света. Второкласниците при НУ"Л. Каравелов" се включиха с много желание и енергия и станаха част от инициативите за един мирен свят.


  Отново е 15-ти септември!

  Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници. Трепетът, смисълът и важността му винаги вълнуват! Празник, който събира в едно детските усмивки и надежди на децата и опита, професионализма и мъдростта на учителя. Всяко училище се радва да ви има и всяка камера търси точно вашите усмивки, защото вие сте символът и сърцето на този ден. Очакват ви прекрасни дни в труд, игри, нови приятелства и умения. Гости на тържеството бяха г-жа Нина Генчева - заместник - кмет на Община Нова Загора, г-н Здравко Ников - президент на Ротари клуб Нова Загора, Архиерейски наместник на гр. Нова Загора протоерей Иван Стоянов, общински съветници. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави първокласниците, като им пожела радостно и вълнуващо пътешествие в света на знанието! Колегията при НУ ‘‘Любен Каравелов‘‘ поздравява своите ученици и техните родители с пожелания за здраве, упоритост и творчество! На добър час! Честита нова 2023 – 2024 учебна година!

  Покана за родителска среща

  Поредно постижение за г-жа Ивелина Атанасова

  Поредно постижение за педагогически специалист от НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора. Практиката на Ивелина Атанасова, ст.учител в начален етап, беше класирана в Националния конкурс "Нестандартен учител", организиран от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - гр. Бургас. На официална церемония бяха връчени грамоти и поощрителни награди.

  186 години от рождението на Апостола

  ДК "Млад родолюбец" към НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора
  186 години от рождението на Апостола.
  ПОКЛОН!

  Впечатляващо представяне в XVII Национални педагогически четения
  "Моето педагогическо ежедневие" - 2023, гр. Стрелча

  Впечатляващо представяне на НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора в XVII Национални педагогически четения "Моето педагогическо ежедневие" - 2023, гр. Стрелча. Пенка Калина-Колева - директор на училището и г-жа Ивелина Атанасова - старши учител, изнесоха доклад и презентация на тема: "STEM дейности, свързани с екологичното образование и опазването на пчелите". Благодарим на г-жа Йорданка Стоилова - старши експерт за обучението в начален етап в РУО - Сливен, и на РУО - Пазарджик за възможността да споделим добри практики на този престижен форум.


  Г-жа Ивелина Атанасова е отличена като дигитален новатор
  в конкурс на БАИТ

  Пореден повод за гордост за НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора донесе г-жа Ивелина Атанасова, която е сред 14-те УЧИТЕЛИ - ДИГИТАЛНИ НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО, ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРСА НА Българската асоциация по информационните технологии (БАИТ) за 2023 г. в категорията "Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии" Наградата бе връчена на официална церемония, лично от Наталия Митева - замистник-министър на образованието и науката. Кампанията и церемонията по награждаването са под патронажа на министъра на образованието и науката.


  Достойно представяне на НВО

  Написаното остава! Пиши грамотно!

  Учетиците от IV"Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, получиха поздравително писмо и Грамота за достойно представяне в конкурса на БАН и Институтът за български език - "Написаното остава!Пиши грамотно! "Здравейте, Благодарим Ви сърдечно за участието в конкурса за диктовки, посветен на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
  Прилагаме грамотата, с която отличаваме Вашето участие в конкурса, и Ви молим да запознаете с постиженията на Вашите ученици ръководството на училището.
  Искаме да подчертаем, че всички изпратени диктовки имат своите достойнства, най-голямото от които е, че почетохме още един път нашата азбука и нашия език – българския език..."

  Грамота за участие в конкурса за "Жаболина"

  Учениците от IV"Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, получиха грамоти за своите весели нарисувани герои. Те се включиха в конкурса на Тоша арт ЗА ДЕТСКА РИСУНКА на тема ДИЗАЙН НА ГЕРОЙ. Забавляваха се с новата нарисувана Жаболинка. Тя има: - Шапка, приличаща на Жаба - Обеци облаци - Суитшърт с динозавър - Буйната коса на Жаболина е вързана на няколко места, в опит да бъде "укротена".

  Престижна награда от конкурса "Магията да мога"

  Талантливите певци от ДВГ "Щурче" при НУ "Любен Каравелов" получиха награда за най- добро изпълнение в категория "Музика"на Фестивала на талантите " Магията да мога"- Нова Загора. Поздравления, деца! Ивета Митева и Радосвета Захариева , благодарим Ви за прекрасното преживяване!

  СПИСЪК на класираните ученици в I клас
  за учебната 2023/2024 г.

  СВЕТОВЕН ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА
  СВЪРЗВАНЕ НА ХОРАТА С ПРИРОДАТА

  Един от най-бързо и успешно развиващите се процеси на опазване на околната среда е рециклирането. То спестява ресурси и енергия, намалява замърсяването и решава част от проблемите с депониране на отпадъците. Рециклирането е основа на зеления начин на живот и трябва да се превърне в приоритет за всеки човек, всяко производство и всяко населено място, които се стремят към устойчивост. Хартията, стъклото и пластмасата са сред най-разпространените рециклируеми отпадъци. Ползите от рециклирането им са много, стига да се спазят особеностите при отделните материали. С учениците от 6-та ГЦДОУД при НУ,,Любен Каравелов" гр. Нова Загора отново се погрижихме за ЕКО - парка ни, като си засадихме различни семена. И си изработихме от пластмасови бутилки моливници.🌳🍀🌳🍀


  Четвъртокласници отбелязаха Световния ден за опазване на околната среда.

  Учениците от 4 "А" клас, с ръководители г-жа Ивелина Атанасова и г-жа Зорница Неделчева, отбелязаха Световния ден за опазване на околната среда. С цел формиране на отговорно отношение към природата децата трябва да са запознати с важното значение на пчелите. Те са биологично важен и ценен ресурс за опрашване в селското стопанство. По пътя на опрашването играят съществена роля в живота и развитието на стотици хиляди културни и диворастящи растения. Нарастващите градове, изчезването на парковете и дърветата в тях намаляват възможностите дивите пчели сами да си строят такива домове. Така наречените „Пчелни хотели“, помагат на дивите пчели да намерят убежище и да снесат яйцата си. В подкрепа на самотните пчели, ученици и родители се впуснаха в направата на домове. За целта бяха използвани природни и рециклируеми материали. Готовите къщички поставихме в Еко къта на училището. Екологичното и здравното образование заемат приоритетно място в българското училище днес. Целта е формиране на такава ценностна система у младото поколение, която да доведе до отговорно поведение към околната среда и личното здраве, до изграждане на екологична и здравна култура. За да се придобие това екологично образование и поведение, подрастващите трябва да се приобщят към създадената от обществото екологична култура. Това предполага активно усвояване на нови ценности, познания и изграждане на активна гражданска позиция за опазване на околната среда от замърсяване, използване на нови технологии за рециклиране на отпадъци и съхраняване на природните ресурси на нашата планета – Земя.
  „Щърко шарен, добре си ни дошъл"

  Макар че учебните занятия отдавна приключиха, продължаваме да получаваме грамоти. Г-жа Калина, директор на училището, поздрави Пламена Иванова за достойното ѝ представяне в Националния конкурс „Щърко шарен, добре си ни дошъл" и ѝ пожела здраве, творческо вдъхновение и едно незабравимо лято.

  „НАПИСАНОТО ОСТАВА. ПИШИ ПРАВИЛНО!“

  За поредна година аз и моите ученици участваме в Конкурса за диктовки – част от кампанията „НАПИСАНОТО ОСТАВА. ПИШИ ПРАВИЛНО!“ за 24 май. Второкласниците се включиха с огромен интерес. Вложиха много старание и упоритост, за да успеят да запишат диктовката правилно, четливо и красиво. Приветстваме инициативата, защото сме убедени, че правилното писане и грамотност е задължителна част при формиране личността на подрастващото поколение! Добрина Овчарова – класен ръководител на 2.А клас

  Четвъртоклласници участват в "Космическо пътешествие"

  "Космонавтът трябва да е силен, да е смел, четенето да обича, много книжки да е чел." По случай 1-ви юни - Деня на детето, учениците от 6-та ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с ръководител Зорница Неделчева, посетиха организирания от Община Нова Загора - "МОБИЛЕН ПЛАНЕТАРИУМ".

  1-во място на Национален конкурс "Цветята, пчелите и медът"

  Днес, 01.06., директорът на НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева, връчи на учениците от 4."А" клас дългоочакваните награди от завоюваното 1-во място на Национален конкурс "Цветята, пчелите и медът",организиран от Пчеларска ферма "Странджа"- с. Индже войвода. Нашите образователно-житейски цели са: - да научим повече за биологията на пчелите, за пчелните екосистеми и за подобряване на местообитанията им; - да станем животоспасяващи посланици на пчелите, като споделяме с близки и приятели това, което вече знаем за тях; - да насърчаваме всички хора да правят като нас - да подпомагат незаменимата работа, оцеляването и умножаването на пчелите и техните семейства. Днес екологосъобразното и здравословното образование заемат приоритетно място в нашето училище. Целта е формиране у възпитаниците ни и подрастващото новозагорско поколение на такава ценностна система, която да възпита отговорно поведение към околната среда и личното здраве. За да се придобие този природолюбителски мироглед, учениците трябва да се приобщят към създадената от поколения учени и специалисти обществено-екологична култура. Това налага активно усвояване на нови ценности, познания и изграждане на активна гражданска позиция за опазване на околната среда и планетата Земя от механично, химично и радиационно замърсяване.

  Хей, свърши се таз година!

  „Хей, свърши се таз година…“ Днес, 31 май 2023 година, НУ „Любен Каравелов“- гр. Нова Загора отново бе огласено от детски смях, песни и танци. Приключи една интересна учебна година за учениците от 1., 2., и 3. клас и дойде време да си кажем: "Ваканция, здравей!" Нашите ученици са умни, талантливи и успяващи деца! През изминалите месеци се включваха в редица национални, регионални, областни и училищни конкурси. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, връчи грамоти и отличия на заслужили ученици. Педагогическата колегия на НУ „Любен Каравелов“ благодари на всички деца и родители за доверието, за усмивките, за цветята, уважението и взаимността! Пожелаваме на всички ученици весело лято, изпълнено с усмивки, игри и приключения!

  Медалисти от националния конкурс "Аз съм българче"- 2023 г.

  Директорът на НУ "Любен Каравелов", г-жа Пенка Калина-Колева, връчи медали и грамоти на класираните ученици в ежегодния национален конкурс "Аз съм българче". Гордост за нашето училище са учениците, отличени на първите места.
  КАТЕГОРИЯ „МЛАДИ ПОЕТИ“
  Втора възрастова група: Втора награда: Ивайло Динев Аврамов, 2.в клас, НУ "Любен Каравелов“, Нова Загора, преподавател: Лина Борисова Димитрова-Златева
  Трета награда: Симона Петрова Петрова, 2.а клас, НУ „Любен Каравелов”, гр.Нова Загора, преподавател: Добрина Овчарова
  Трета възрастова група
  Първа награда: Ива Николова Николова, 3.а клас, НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора, преподавател: Христинка Динева
  Втора награда: Лора Тодорова Добрева, 3.а клас, НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора, преподавател: Христинка Динева
  Поощрение: Марина Атанасова Атанасова, 3.а клас, НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора, преподавател: Христинка Динева
  Четвърта възрастова група
  Първа награда: Константин Борянов Мирчев, 4.б клас, НУ „Л. Каравелов“, гр. Нова Загора, преподавател: Добринка Малчева
  КАТЕГОРИЯ „КОМПЮТЪРНИ МАГЬОСНИЦИ“. ПРЕЗЕНТАЦИЯ
  Първа награда: 1. Галена Красимирова Колева, 2 клас, НУ,,Любен Каравелов'', гр. Нова Загора, преподавател: Лина Борисова
  НАПРАВЛЕНИЕ „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО", КАТЕГОРИЯ „Млади художници“
  Втора награда: Виктория Миткова Стоянова - 1 . клас, НУ“ Л . Каравелов“, град Нова Загора
  Трета възрастова група Първа награда: Ива Николова Николова - 3 клас, НУ“ Л. Каравелов“, град Нова Загора
  Четвърта възрастова група Първа награда:Никол Иринеева Михалик – 4. клас, НУ „Л. Каравелов“ , град Нова Загора
  КАТЕГОРИЯ „Млади художници - приложници“
  Трета възрастова група Първа награда: Амели Ивайлова Иванова – 3. клас, НУ „ Л. Каравелов“ , град Нова Загора
  Семейни проекти Първа награда: 1.Пресиян Стоянов Стоянов - НУ „ Л. Каравелов“ , град Нова Загора

  Светът през детските очи

  Да видим света през детските очи е истинско чудо. Това бе темата на проектните дейности в I “Б” клас на НУ “Любен Каравелов”. Малките творци изразиха мечтите си в рисунки. Ние, техните учители Рада Писарова и Яна Янева, се радвахме на чудесната изложба, резултат от труда им.  Отбелязваме 17 май Ден на спорта

  Община Нова Загора, с подкрепата на КЛА „Загорец“ и учебни заведения, организира поредица от спортни мероприятия по повод 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта и Ден на предизвикателството. Директорът на НУ "Любен Каравелов", г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави нашите възпитаници, които ни представиха достойно.

  ДОБРА ПОСТЪПКА

  НА 14.05 2023 група деца от с. Кортен на възраст 10-12г намират портфейл с пари и лични документи. Водени от чистата си детска съвест те се свързват с Кмета на селото и предават изгубената вещ. Собственикът е издирен и от благодарност е поощрил децата с парична награда. Браво и респект на Марк, Мартин, Стойчо, Георги, Йоанис и Стефан! Нека има повече добри дела!

  Фантастично представяне на талантливите ни ученици
  на фолклорен събор в с.Еленово

  Начално Училище "Любен Каравелов" гр.Нова Загора на фолклорен събор в с.Еленово. С огромна благодарност към родителите за помощта и търпението. ️❤️

  Поздравителен адрес към директора на НУ "Любен Каравелов"
  г-жа Пенка Калина-Колева

  Благодаря, на кмета на община Нова Загора г-жа Галя Захариева и на председателя на Общински съвет г-н Нейчо Минчев, за сърдечните благопожелания и високата оценка! Направихте личния ми празник по-цветен и усмихнат!

  Отличени преподаватели на традиционния майски прием на кмета

  В навечерието на 24 май, един от най-светлите български празници, поздравяваме нашите колеги за получените отличия на традиционния майски прием на кмета. Със своя просветителския дух, любов и всеотдайност, те водят децата към знание и духовни ценности. За изключителен принос към просветното дело и образование в община Нова Загора, кметът г-жа Галя Захариева награди преподавателите от НУ "Любен Каравелов"- Лина Борисова, Ивелина Атанасова, Албена Колева и Яна Янева с Плакет на град Нова Загора, а Силвена Стоянова получи значка. Убедена съм, че ще продължим да работим за превръщането на новозагорското образование в прототип на една съвременна национална кауза и, по възрожденски, ще водим своите ученици към света на знанието.
  Честит 24 май!


  Честит 24-ти май! Нека не стихва жаждата ни за знания, духовното ни възвисяване и несломимият дух на Българщината!


  Празник, истински, голям! Празник на малки и големи.Празник на всички българи тук и по света. Празник от миналото - вдъхновител на бъдещето. Празник народен, лъчист и обичан! Празник "най-мил в звуковете"!
  Аз буки, веди глаголати! Честит празник на Българската азбука, просвета и култура!
  Честит празник на всички учители, ученици, дейци на културата! Пожелаваме ви здраве, успехи и вяра!
  "Напред! Науката е слънце..." Честит празник, България!


  24 МАЙ – ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ И СИЛАТА НА СЛОВОТО !
  Медалисти от състезанията на СБНУ

  Пореден повод за гордост в НУ ,, Любен Каравелов ". Тридесет и един ученици от ВТОРИТЕ класове взеха участие в Националното финално състезание организирано от СБНУ. Резултат - 31 ЗЛАТНИ медала. Г- жа Пенка Калина - директор на училището ни, награди и поздрави всички участници , като им пожела много бъдещи успехи! Браво, любознателни КАРАВЕЛОВЧЕТА !


  Повод за гордост! Златни медали и грамоти от Националното състезание организирано от СБНУ. Директорът г-жа Пенка Калина-Колева връчи наградите и поздрави всички участници пожелавайки им още много отличия и успехи.

  За своето достойно представяне и висок състезателен дух във финалното състезание на СБНУ, третокласниците получиха своите заслужени медали. Директорът на НУ"Любен Каравелов" - Г-жа Калина, ги поздрави и им пожела весела ваканция и многобройни бъдещи покорени върхове! Гордеем се с вас!

  Пореден повод за гордост! Учениците от 4-ти клас на НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, с класни ръководители г-жа Добринка Малчева и г-жа Ивелина Атанасова, получиха своите златни и сребърни медали и грамоти за отличното си представяне във Националното финално състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители. Пожелаваме им да бъдат все така ученолюбиви и амбицирани за нови успехи и победи!

  Наградени ученици от конкрса "Празникът на буквите"

  В навечерието на най - светлия и най-български празник децата от 2"а"клас масово се включиха в конкурс на тема: "Празникът на буквите", организиран от „Инър Уийл клуб", град Нова Загора и Школа по изкуства „Илия Аврамов". За достойното си представяне малките творци получиха грамоти, а директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, ги поздрави и им пожела творческо вдъхновение и много бъдещи успехи!
  Достойно представяне на малките каравеловчета - Пресиян Стоянов - Второ място и на Благовест Иванов - Грамота, в конкурс ,,Празникът на буквите", организиран от INER WHEER KLUB и Школа по изкуствата - Нова Загора. Браво, Преси! Браво, Блажко! Заслужавате още много награди, защото сте талантливи, упорити и можещи!


  Поздравяваме Калина Красенова от IV "Б" клас, с класен ръководител Д. Малчева, за отличното и представяне в конкурса, посветен на 24 май.

  Четвъртокласници участват в кампания „Революция в храненето“

  Учениците от IV „Б“ клас и г-жа Д. Малчева от НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора, се включиха в поредната кампания „Революция в храненето“, организирана от Фондация за храната. Инициативата е подкрепена от ОМБУДСМАН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ТЕМАТА ЗА ХРАНИТЕЛНИТЕ АЛЕРГИИ И НЕПОНОСИМОСТИ е важна за децата. Мария-Слава, Константин, Беатрис, Калина, Стефан и Костадин организираха семейни кулинарни работилнички. Здравословните ястия, които приготвиха с желание и радост се оказаха вкусни, колкото бисквитките на Константин.

  ДОБРА ПОСТЪПКА

  Кметство С.Кортен Общ.Нова Загора
  НА 14.05 2023 група деца от с. Кортен на възраст 10-12г намират портфейл с пари и лични документи. Водени от чистата си детска съвест те се свързват с Кмета на селото и предават изгубената вещ. Собственикът е издирен и от благодарност е поощрил децата с парична награда. Браво и респект на Марк, Мартин, Стойчо, Георги, Йоанис и Стефан! Нека има повече добри дела!

  Ние сме вече грамотни!

  Ние сме вече грамотни! Тържествен и затрогващ празник за учителите Рада Писарова, Яна Янева и учениците от I”Б” клас в НУ”Л. Каравелов”, както и за родителите им и всички гости. Децата показаха знания и разнообразни таланти, получиха книга и грамота, връчени от г-жа Пенка Калина-Колева директор на Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора. В сърцата ни ще остане прекрасен спомен!

  Вълнващ празник на буквите на 1"А" клас

  В празничния календар на месец май най-светъл и ярък е 24 май Деня на славянската писменост и българската култура.Като предвестници за големия ден са училищните тържества по повод ограмотяването на първокласниците.Празникът на буквите на 1"А" клас при НУ"Любен Каравелов"бе отпразнуван сред богатството на книгите в градската Библиотека,където децата получиха поздравления и свидетелство за грамотност от директора на училището ни г-жа Пенка Калина-Колева. Празникът премина във веселие,игри,танци и много емоции в присъствието на родители,приятели и гости. Подарихме си прекрасен празник на духа и на детската радост и вълнение.

  "Учителко любима, добър ден!"

  Вълнуваща среща-да се върнеш при първия учител в НУ "Любен Каравелов ". Благодаря, мили мои!

  Г-жа Добрина Овчарова стана "Учител на годината"

  Пореден повод за гордост на НУ "Любен Каравелов"! Поздравления, г-жо Овчарова! "...Учител на годината - благодаря за огромното признание, невероятната емоция и вдъхнатата надежда! XXVI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ – 2023 Г. От СБУ – с обич, признателност и респект към българския учител. Признание за неуморния труд в любимото ми училище - НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора." Д. Овчарова


  Ползотворно пътуване в полите на Средна гора

  Ползотворно пътуване в полите на Средна гора, съчетано с малко учебна работа и много добро настроение.

  КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА ПО БДП

  За пореден път в НУ „Любен Каравелов” беше организиран конкурс за детска рисунка по БДП. Конкурсът, под наслов „Спазвам правилата”, е свързан с формирането на безопасно поведение на всички участници в пътното движение. Учениците отново показаха своята активна позиция и отговорното си отношение към правилата за безопасност на движението. Госпожа Пенка Калина-Колева, директор на училището, поздрави всички участници в конкурса и ги награди с грамота за отлично представяне. Най-добрите рисунки бяха изложени във фоайето на училището. Пожелаваме на всички ученици да бъдат внимателни и предпазливи участници в уличното движение. УКБДП

  11 май почитаме Светите братя равноапостоли и просветители Кирил и Методий

  На 11 май почитаме Светите братя равноапостоли и просветители Кирил и Методий, обявени за покровители на Европа.

  Пореден повод за усмивки за Пресиян Стоянов, от Втори "Б" клас

  Пореден повод за усмивки за Пресиян Стоянов, от Втори "Б" клас, НУ "Любен Каравелов"! Днес той получи своята грамота, с която бе отличен на второ място в онлайн конкурс за рисунка на тема: "Надеждата си ти". Щастлива съм, че компетентното жури в ОУ "Христо Ботев" , с. Съдиево, общ. Нова Загора, оцени високо дарбата и креативността на талантливото каравеловче! Браво, Преси, всички се гордеем с твоите успехи!

  Мило начало на работния ден!

  Колко мило начало на работния ден... Благодаря на учениците от I "А" клас с преподаватели Албена Колева и Радмила Иванова, и невероятните им родители! Усмихнахте деня ми!  9-ти май, Ден на Европа

  9 май – Ден на Европа и Ден на ученическо самоуправление В НУ ,,Любен Каравелов“, гр. Нова Загора, по традиция години наред, отбелязваме 9 май - Деня на Европа и ученическо самоуправление. В посветения на Европа ден, учениците по класове подготвиха постери с флага на ЕС, запознаха се с информация за този ден и гледаха презентация за ЕС. В Деня на ученическото самоуправление децата с много жар и ентусиазъм, влязоха в ролята на педагози, охрана, хигиенисти, секретар и Директор на училището ни. Целта на този традиционен ден, когато учители, служители и ученици сменят местата си, е да накараме нашите възпитаници да почувстват колко отговорна е професията на учителя (подготовка на уроците, преподаване, оценяване на учениците, организация на класа), а също така и да усетят ангажираността, която има ръководството на всяко училище. В края на деня малките „колеги“ споделиха, че са научили някои от тайните на професията „учител” и са се убедили, че учител е професия, изискваща много знания, търпение и още ред качества на личността. Най-ентусиазираните каравеловчета обещаха, че след години, не само на 9 май ще бъдат наши колеги, а ще изберат професията УЧИТЕЛ за своя. 9 май се превърна в истински европейски ден в НУ „Любен Каравелов“, в който ученици и учители си помагаха, работиха в екип, учиха и се забавляваха - бяха „Единни в многообразието“.  Третокласници посетиха зоологическата градина

  Един зареждащ ден с мои ученици, техните родители и приятели. Вече набелязахме следващата дестинация! По усмивките ще ни познаете! 😁😍❤ III "Б" класи г-жа Ренета Желева

  Пролетна академия за лидери в образованието

  Директорът на НУ "Любен Каравелов", г-жа Пенка Калина-Колева участва в Пролетна академия на директорите и заместник-директорите от СРСНПБ. Темата на събитието са важни въпроси, като: ролята на ръководителите в образованието в днешните промени; за добрата комуникация и поведение на директорите; за изкуствения интелект и за новите национални програми; за СТЕМ и трансформацията на училищната среда. За успешните изпити през 2023-а!

  Честит празник на всички усмихнати хора!

  3 май- Световен ден на слънцето! "Във всеки човек има слънце, само му позволете да свети." Сократ
  IV група ГЦДОУД при НУ"ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", с ръководител Силвена Стоянова
  ЧЕСТИТ празник на всички усмихнати,весели и сърцати хора! Да бъдем добри,да е топло в душите и домовете ни!
  5 ГЦДОУД при НУ"Любен Каравелов", с р-л Р.Тенева

  Голямото междучасие е време за народни танци

  Практическо занятие по БДП

  Днес, 26. 04. 2023 г., в НУ „Любен Каравелов” се проведе практическо занятие по БДП на тема „На пътя е опасно. Правила при придвижване на децата и безопасното им поведение при игрите през ваканцията”. Мероприятието се проведе съвместно с представители на „Пътен контрол“ при РУ - гр. Нова Загора. Младши автоконтрольор Пламен Марков и полицейски инспектор Боян Баев припомниха на учениците как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Разказаха им за опасностите на улицата и как да се пазят. Практическото занятие беше интересно и полезно за децата. Те внимателно слушаха съветите на пътните полицаи и отговаряха на въпроси, свързани с поведението им като участници в пътното движение. Училищна комисия по БДП
  "All's Well That Ends Well"

  Поздравления за третокласниците, участвали в състезанието на СБНУ "Аз общувам с Европа" - Английски език. Г-жа Пенка Калина-Колева лично връчи Грамотите им за участие и ги поздрави за постигнатите високи резултати. В очакване сме на финалното състезание! Гордеем се с вас, мили деца!

  Практическо занятие по Пожарна безопасност

  Днес, 25.04.2023г., в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Отлична организация, бързина и съобразителност показаха учителите и учениците при излизането на безопасно място, използвайки придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Наши гости бяха Началникът на РСПБЗН - Нова Загора, главен инспектор Васил Василев, инспектор ДПК и ПД Иван Иванов, заедно с екип от служители. Инспектор Иванов разясни в беседа как да действаме при възникнали бедствени ситуации. Г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, благодари от името на всички за атрактивното представяне на адекватно поведение в критична ситуация

  Конкурс по БДП "Спазвам правилата"

  Второкласници с грамоти от състезанието „Аз общувам с Европа"

  Езикът е най-силното човешко оръжие, а владеенето на чужд език разширява хоризонтите и ни води в нови, необятни светове. Всички, докоснали се до огромното богатство на чужд език, знаят, че изучаването му е осъзната необходимост и неограничена възможност за общуване. Днес второкласниците от НУ „Л. Каравелов", гр. Нова Загора, получиха грамоти за достойното си представяне в последния кръг на състезанията на СБНУ - „Аз общувам с Европа". Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на училището, поздрави малките умници и им пожела успех и на финалното състезание!


  23 април- Световен ден на книгата

  23 април - Международен ден на книгата и авторското право. Да си грамотен, да си четящ и пишещ е безценно! Това е наслада, радост и удовлетвореност! "Няма по-евтино развлечение и по-продължително удоволствие от четенето." Монтен "Обичаме да четем" - НУ "Любен Каравелов", Втори "Б" клас, кл. р-л: Венелина Шопова

  23 април - Световен ден на книгата и авторското право. ОБИЧАМЕ ДА ЧЕТЕМ! На този ден се възкресява идеята за вечно живото слово , за неумиращата книга и вдъхновяващата ѝ сила! Самата дата, 23 април, е емблематична, защото е дата на смъртта на Уилям Шекспир /1564-1616/, Мигел де Сервантес /1547-1616/ и Инка Гарсиласо де ла Вега /1539-1616/. Това е датата на раждане или кончина и на други изтъкнати автори като Морис Дрюон, Халдоур Лакснес, Владимир Набоков. Чества се от 1996 г. Днес отбелязваме значимостта на книгите и четенето, както и на тези, които пишат и създават тези невероятни истории. Книгите ни предоставят удоволствие и развлечение и ни помагат да разширим нашите граници - на нови места, нови идеи и нови интелектуални опити. Затова, ако все още не сте открили красотата на четенето, днес е прекрасният момент да започнете. Не пропускайте възможността да откриете нови светове и да се насладите на богатството от литературни творби, които светът предлага! Обичаме да четем! 2."а" клас и г-жа Овчарова!
  Както винаги с ентусиазъм и вдъхновение първолаците от I “Б” клас с класен р-л Рада Писарова отбелязаха Деня на Земята.

  📚📖📜23 април- Световен ден на книгата 📚📖📜 Честит празник, любители на книгата! III група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора.

  Отбелязваме Деня на Земята

  Както винаги с ентусиазъм и вдъхновение първолаците от I “Б” клас с класен р-л Рада Писарова отбелязаха Деня на Земята.


  Отбелязваме 22 април - Международен ден на Земята. "Планетата се нуждае и от нашата помощ. Природата да пазим и щадим! Тя знае как да ни се отблагодари!" - заявяват учениците от 3."А" клас с кл.р-л Христинка Динева
  "Земята днес е в твойта длан и само ти ще я спасиш! Земята днес е твоят дар от житен клас, небе, цветя, реки." ДЕН НА ЗЕМЯТА Проект на I ГЦОУД
  "Ние не сме наследили Земята от дедите си, а сме я взели назаем от децата си!" - гласи стара индианска мъдрост. „Нека я опазим чиста и я предадем красива и вдъхновяваща на следващите поколения!“ - заявиха малките еколози от 2"а"клас, отбелязвайки Деня на Земята.

  22 април - Ден на Земята! За да ни е пълен погледът със зелено, въздухът - със свежо, а умът - с чисто, нека пазим нашата планета Земя, нека се грижим за нея, но не само днес! Втори "Б" клас, НУ"Любен Каравелов", кл.р-л: Венелина Шопова
  ЗЕМЯТА Е ТОЛКОВА ЩЕДРА! НЕКА И СЕ ОТБЛАГОДАРИМ И НИЕ! 6-та ГЦДОУД при НУ,,Любен Каравелов"
  22 април- Ден на Земята! Земята е наш дом! Нека я запазим! III група ГЦДОУД при НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"

  22 април - Световен ден на Земята! Ние сме деца на МАЙКАТА ПРИРОДА! Да запазим ПЛАНЕТАТА е наша отговорност! Нека вървим по нов път,оставяйки с нашите малки стъпки вълшебните следи на посланието: "ОТ НАС ЗАВИСИ ДА СПАСИМ ЗЕМЯТА! "

  🌍 TODAY IS DAY 1 OF THE 2023 GLOBAL ACTION DAYS! #GlobalActionDays, #LitterLessPlus, #GAIA2030 & #LitterLessCampaign @fee_global , @ecoschoolsint , @yre_int , @leaf_int Учениците от IV "Б" клас се включиха в Дейност три от международната кампания за Деня на Земята. Размениха със съученици свои стари, четени книжки. В часовете по изобразително изкуство сътвориха прекрасни рисунки. Рисуваха без четка красотата на природата. Много забавна дейност бе създаването на еко проект "Чиста природа", в Занимания по интереси на Доджо клуб. Спрайтът Иво е на разходка в парка, край реката, на морския бряг. Вижда колко много отпадъци има сред природата. Удовлетворен е от себе, защото събира изхвърлени чашки и опаковки.
  Деня на Земята-1"А"клас НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Албена Колева."Земята, Земята-цъфтяща градина! Дано не превърнем в безлюдна пустиня, а в още по-китен и приказен рай!"

  С почит и благодарност към зооинженер Николай Севков Колев
  приятел, колега, благодетел, журналист, добър

  С почит и благодарност към зооинженер Николай Севков Колев-приятел, колега, благодетел, журналист, добър Човек, за вдъхновението, вложената енергия, дарението и реализацията на музеен екокът към НУ "Любен Каравелов"


  Христос Воскресе!

  ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! Радвайте се,защото е Празник над празниците!Бъдете здрави,щастливи,спокойни и разумни!Обичайте,защото това е повелята Му! Вапцайте смело мечтите си и погледнете нагоре,за да се сбъднат! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!
  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Желаем светли и благословени празници на всички! I ГЦОУД, НУ"Любен Каравелов"

  Грамоти за най-красиви и атрактивни Великденски яйчица, получиха учениците от ВТОРИТЕ класове , при НУ "Любен Каравелов" Г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището ни, поздрави участниците и им пожела весели и Благословени Великденски празници!

  Честито Възкресение Христово! Нека Божията благодат да влезе във вашите домове и донесе здраве и благополучие! Нека винаги да носим човещината в себе си!Да бъдем благочестиви и благоразумни! IV ГЦДОУД при НУ"Любен Каравелов"

  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! На този празник ви желая от сърце здраве, щастие, любов, мир и спокойствие. Нека къщите ви винаги да бъдат топли и уютни. Нека в тях царуват разум, любов и взаимна грижа! 6-та ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов"

  5 ГЦДОУД при НУ"Л.Каравелов"Н.Загора,с р-л Радостина Тенева Благодарим за сладките творения на сладкарница"Рени"гр.Харманли Как ни зарадвахтееее!Изпълни се с аромат на канела класната стая,с много емоции и веселие!

  Учениците 4 "А"се включиха в програмата "Осинови кошер“

  🐇🍀Нека Великденските празници бъдат изпълнени с радост и много щастливи изненади! Желаем Ви много мир и надежда, сбъднати пролетни обещания и щастливи нови спомени! Нека този Великден бъде специален за Вас!🍀🐇 Подготвителна група към НУ ,,Любен Каравелов" Нова Загора

  Учениците 4 "А"се включиха в програмата "Осинови кошер“

  🐝 Учениците 4 "А" клас при НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, които участват в множество инициативи, свързани с опазването на пчелите, се включиха в програмата "Осинови кошер“. Осиновеният кошер се намира в землището на с. Асеновец, Община Нова година, а пчеларят е Тихомир Тачев. Така нашето училище подарява живот на над 60000 пчели и допринася за биоразнообразието и увеличаването на популацията на пчели в България. Учениците ще имат възможност да посетят пчелина и да научат от ,,първа ръка“ интересни факти за живота и грижите по отглеждането им. Предстои и вълнуващо начинание – да изберем име на пчелата майка и на кошера.

  Easter egg roll

  Easter egg roll - Великденска традиция в Америка и Великобритания, с която се запознахме в часовете по Английски език с третокласниците при НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора. Естествено, беше толкова интересно, че решихме да я пресъздадем. Грабнахме дървените лъжици от кухнята на мама, няколко твърдо-сварени яйца иии... Roll, roll, roll! 😁

  Лазарки от НУ "Любен Каравелов" танцуваха и пяха

  Лазарки от НУ"Любен Каравелов" танцуваха и пяха за здраве и берекет, за стопаните на домовете които посетиха днес на този светъл празник. Традицията е жива.❤️🇧🇬❤️

  Второкласници участваха в Третия национален конкурс "Нарисувай пролетта"

  Поздравления за учениците от 2"а"клас, получили грамоти за участие в Третия национален конкурс "Нарисувай пролетта". Мили деца, вие сте доказателство, че креативността и въображението могат да създадат красота , която няма граници. Продължавайте да развивате таланта си и да споделяте любовта си към изкуството! Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, пожела на второкласниците и техния класен ръководител още много успехи и бъдещи постижения, с които да радват и вдъхновяват всички около себе си!

  Отлично представяне на ученици в национално състезание

  🩹🩼🩺💊🩸Днес е 7 април- Световният ден на здравето и професионален празник на здравния работник!🩹🩼🩺💊🩸 Учениците от III група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" поздравиха медицинското лице на училището.

  Четвъртокласници създадоха макети на Слънчевата система

  🌞 Учениците от 4 "А" клас при НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, изработиха макети на Слънчевата система. Те вложиха много труд, старание и творчество и представиха мащабно умалени макети. Разбраха, че науката може да бъде забавна, интересна и магична. Планетите грейнаха в класната стая, а учениците придобиха нови знания за необятния Космос.
  галерия с проектите

  Малки хдожници работят по класов проект

  Поредното STEAM занимание на учениците от IV "Б" клас, Доджо клуб с класен ръководител Добринка Малчева. Светещо великденско зайче бе пресечна точка на традициите, науката и забавлението. Диодчета, медно тиксо, пресъквач, батерия, картинка на великденско зайче....малко материали, с които децата разшириха знанията си за енергията.

  Малки хдожници работят по класов проект

  В конкурса за рисунка на тема: "Моята вълшебна приказка", организиран от Мега Мама, малките художници от Втори "Б" клас участваха с голямо желание и нарисуваха илюстрации по любими вълшебни приказки. За старанието си и чудните творби, които сътвориха като класов проект, те бяха наградени с грамоти, които лично им връчи директорът на НУ "Любен Каравелов", г- жа Пенка Калина.

  Ученици посетиха храм "Света Петка" в навечерието на Великден

  В навечерието на Лазаровден, Цветница и Великден, с групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, с ръководител Рени Желева , по традиция посетихме храм "Света Петка". Въодушевени, учениците от 5. ГЦДОУД с ръководител Radostina Teneva , решиха да се присъединят към нас. Иподякон Александър Иванов ни посрещна и ни разказа за църковните служения по случай тези светли християнски празници, за което много благодарим! Припомнихме си какво всъщност празнува християнският свят, а учениците с радост споделиха наученото в часовете по Религия. Запалихме свещички и се помолихме за здраве. Звънът на камбаните в края на нашето гостуване, ни изпълни с благослов! Заредени и благословени, очакваме с нетърпение ваканцията! Светли Великденски празници!

  Отлично представяне на ученици в национално състезание

  Пореден повод за гордост! Ворокласниците от НУ "Любен Каравелов" получиха своите грамоти за отлично представяне в Националното състезание : "Аз и буквите", организирано от СБНУ. Г-жа Пенка Калина - директор на училището ни, поздрави всички участници и им пожела да обичат и тачат родното слово!
  Най-малките ученици-първокласниците от 1"А" клас при НУ"Любен Каравелов",получиха грамоти за отличното си представяне,висок състезателен дух и приложени знания в състезанието "Аз и буквите"оргизирано от СБНУ. Г-жа Пенка Калина-Колева директор на училището поздрави Любознайковците и им пожела още много достойни изяви.
  Директорът на НУ "Любен Каравелов" г-жа Пенка Калина-Колева връчи грамоти на учениците от 3. клас с кл. р-ли Hristina Dineva и Рени Желева за отлично представяне на Националното състезание, организирано от СБНУ "Аз и буквите". Браво, мили деца! Пожелаваме ви още много покорени върхове!
  Днес второкласниците от НУ "Любен Каравелов" получиха своите грамоти за отлично представяне в първи етап на Националния конкурс "Аз съм българче", организиран от НБУ "Михаил Лъкатник", гр.Бургас. Г- жа Пенка Калина - директор на училището ни поздрави учениците и им пожела да са все така любознателни, знаещи и успяващи българчета!  Един човек не може да умре, щом с обич в сърцата ни живее!


  2 април - Международен ден на детската книга!

  Ден, в който се чества годишнина от рождението на великия датски вълшебник - АНДЕРСЕН! Второкласниците ми отново бяха запленени от приказките на майстора - разказвач, с интерес четоха и истории от неговата биография, защото ,,Няма по - хубави приказки от тия, които създава самият живот!" - Ханс Кристиян Андерсен.
  На 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга. Инициативата се чества във всички страни и има над 50-годишна история. Датата съвсем не е избрана случайно. На 2 април преди 218 години в Одензе се ражда датският писател Ханс Кристиан Андерсен. През 1967 г. 2 април е обявен за Международен ден на детската книга. Ангел Каралийчев е първият български писател, вписан в Почетния списък на Международния Съвет за детската книга “Ханс Кристиан Андерсен”. Тази година посланието е „Походът на книгите”.
  Подарете на детето си книга! Подарете му празник!

  Музика замества училищния звънец

  Музика замества училищния звънец в НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора."Скъпи ученици, моля заповядайте в класните стаи!" - така започват нашите учебни часове. Усилията на цялото училищно ръководство са били винаги насочени към това училището да бъде привлекателна територия за учениците. Ученици и учители бяха много вдъхновени от замяната на традиционния училищен звънец с мелодии, които са интересни и актуални. По време на голямото междучасие, в коридорите и в двора на училището, звучат български хора като приятен фон за отмора на учениците. С радост учениците възприемат новото музикално оформление в своето училище. И докато мелодиите за начало и край на часовете ще бъдат постоянни, за да могат да свикнат с тях учениците, музиката, която ще звучи по време на голямото междучасие се сменя, за да е разнообразна и мотивираща.

  Четвъртокласници с грамоти от национални конкурси

  Поздравяваме учениците от IV "Б" клас, с класен ръководител г-жа Д. Малчева, които участваха в състезаниято "Аз и буквите": Ивелин Иванов, Мария-Слава Димова, Стефан Славов и Петко Василев. Трогателни писма до мама написаха Божидара Илиева, Беатрис Сиромахова, Калина Красенова и Мария-Слава Димова. Така получиха грамота за отлично представяне в конкурса "Писмо до мама". Браво, деца!

  Кукери на гости и при нас!

  Кукери на гости и при нас! Обичаят се провежда по различно време в различните краища на България, но символиката е една - да изгоним злите сили, за да възтържествува доброто. I ГЦОУД при НУ"Любен Каравелов"-гр. Нова Загора


  Вълнуваща среща с Ами Тола

  Отново посетихме Градската библиотека, където се състоя вълнуваща среща с една млада и интересна българка – Ева Иванова, по-известна като Ами Тола. Тя е първата детска писателка, която драматизира класическите детски приказки в рими на български език, така че да се играят от деца. С огромен ентусиазъм и талант, децата от ДШ "Тракия вижън" представиха откъс от пиесата ѝ „Спящата красавица”. Ученици, учители и авторката бяха във възторг, а малките артисти бяха невероятни!

  Работна среща

  Над 80 директори и заместник-директори на образователни институции от областите Стара Загора и Сливен, членове на СРСНПБ, на работна среща с г-жа Пенка Иванова, директор Дирекция "Учебници и училищна документация" в МОН, адвокат Янко Янков и г-н Диян Стаматов, председател на СРСНПБ.

  Великденски конкурс

  Поздравления, малките второкласници на г-жа Овчарова!

  Отново повод за гордост във втори "а" клас - грамоти за активно и креативно участие в III конкурс за картичка „Празник на мама" - 2023. Поздравления, малки творци!

  И в празници - заедно!

  Чудесен повод за усмивки и добри пожелания събра отново колегията ни. Слънчевата г-жа Трифонова достигна възраст само за удоволствия и купони. Желаем ѝ здраве, хармония и нови прекрасни пътешествия!

  Ден на европейските автори - 27 март

  За пръв път днес отбелязваме Деня на европейските автори. Една похвална инициатива, която би допринесла за популяризиране и съхраняване идентичността на литературата на стария континент. Идеята е този ден ежегодно да се отбелязва всеки последен понеделник на месец март. Целта е да се насърчи четенето сред подрастващите. Беше забавно второкласниците да покажат любимите си книжки, да почетат на глас и да разгледат илюстрациите към тях! С д-р Стефка Данева

  Малките първолачета израстват

  Пролет е, но не спираме да се трудим. Вече се ориентираме чудесно в пространството, рисунките ни стават по-богати и завършени, наблюдателността ни расте с всеки изминал ден, уменията ни са завидни. Доволни сме! ❤️

  Засади цвете, създай нов живот!

  Засади цвете, създай нов живот! Учениците от IV ГЦДОУД засадиха в екопарка на НУ "Любен Каравелов" пролетни цветя с идеята да се грижат за тях, а цветята да ни радват и създават настроение.

  Небето е акварел

  Небето е акварел разлял се върху земята,а нейните цветове жадно попиват дъжда и водата. Пейзажите на учениците от 1"А"клас са отражение на пролетното настроение, а художественото им майсторство далеч е надхвърлило осемгодишната им възраст. Прекрасно!


  💧СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА - 22 МАРТ💧

  Нейно Величество Водата е достатъчно щедра и търпелива към човечеството, затова нека и ние, хората, и отдадем необходимото уважение и почит, защото водата - това е самият живот. 💧ВСИЧКО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!💧 💦ПАЗИ ВОДИТЕ, СЪХРАНИ ПРИРОДАТА! 💦 💧💧💧6-та ГЦДОУД, при НУ ,,Любен Каравелов", гр. Нова Загора 💧💧💧


  Малките второкласници доказаха, че са новите лидери в отговорното и ангажирано отношение към проблемите на обществото, чието бъдеще са! Ежегодно на 22 март отбелязваме Деня на водата с инициативи по цял свят. Темата през 2023 г. е „Ускоряване на промяната: партньорства и сътрудничество“ за решаване на кризата с питейната водата и канализацията.

  22 март- Световен ден на водата! "Опазването на водата е споделена отговорност!" - призив на второкласниците при НУ "Любен Каравелов".


  I ГЦОУД - 1. а клас при НУ"Любен Каравелов"- гр. Нова Загора  ВОДА! Ти нямаш нито вкус,нито цвят,нито мирис! Човек не може да те опише, а само те вкусва, без да те проумява. Ти не си необходимост за живота, ти си ......самият ЖИВОТ! ПАЗЕТЕ ВОДАТА! ПАЗЕТЕ ЖИВОТА
  22 март- Днес отбелязваме световния ден на водата! 💧💧💧ВОДАТА Е ЖИВОТ! ВОДАТА Е БОГАТСТВО! ВОДАТА Е ЕНЕРГИЯ! Приятели сме с нея! 💧💧💧 Пазим я! Пестим я! Обичаме я!❤️ III група ГЦДОУД, при НУ"Любен Каравелов" , град Нова Загора, с учител Силвена Стоянова.

  Прекрасен подарък!

  И едно вълшебно начало на работния ден... Благодаря, прекрасна, Никол Михалик!

  Първо място за Амели в национален конкрс

  Пореден повод за гордост ни донесе Амели Иванова от 3.А клас при НУ "Любен Каравелов "- гр. Нова Загора, с кл. р-л Христина Динева. Талантливата Амели спечели ПЪРВА НАГРАДА в своята възрастова група на ОСМИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА, ПОСВЕТЕН НА 3-ТИ МАРТ "145 години от Освобождението на България от Османско робство", организиран от Община Бургас, Народно читалище „Фар - 1946“ гр. Бургас и ПГЧЕ „Васил Левски“ град Бургас. Днес малката поетеса получи своите заслужени награди ГРАМОТА и ПОДАРЪК КНИГА. Г-жа Пенка Калина- Колева, директор на училището, лично поздрави Амели с пожелание да продължава да твори и да печели много награди. Браво, Амели! Гордеем се с теб!

  Отбелязахме Ден на гората

  21-март Международен ден на гората 🎄 Горите са белите дробове на нашата планета. Гората Сложих сламената шапка със букетче от цветя. Тръгнах рано към гората, а над мене - синева. И светът объркан вече го оставих настрана. За да се спасиш човече, в планината ти ела! Лято – синьо и зелено. Газя във море – трева. Край пътечка уморена китка мащерка бера. Слънцето с лъчи напича, въздухът трепти, трепти и поточе бистро тича, слушай: нежно ти шепти… Тя, гората, все ме вика. Зиме, лете – красота! Птица скрита чурулика там... във гъстите листа. На поляната излизам, вятър шапката ми взе. Стихче цветно си нанизвам, но пътечката зове.

  Честита първа пролет!

  Здравей, засмяна пролет! Посрещаме те в твоя полет на щъркови крила! I ГЦОУД -1.а клас

  ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ ! Имайте очи за най-доброто, търсете го, прегърнете го и нека всичко, до което се докоснете днес, Ви прави добри и много щастливи ... Много слънце, красота и прекрасни моменти за всички 🌺 Светъл и благословен да е денят ни!
  г-жа Лина Борисова


  ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!


  Честита пролет! Четвъртокласниците от IV "Б клас и г-жа Д. Малчева поздравиха родители си с настъпващата пролет. Изработиха картички, които им подариха с пожелание за здраве и семейно щастие.
  Честита първа пролет!

  Скъпи ученици, родители, колеги, Днес в 23 часа и 24 минути настъпва астрономическата пролет. Това е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. Да посрещнем с отворени сърца, пречистено съзнание, вдъхновение и много настроение сезона на сътворението, обновлението, събуждането и растежа. Пролетта носи промяна, нови надежди, нови стремежи и нови успехи.

  Честита и прекрасна нова Пролет! Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загор

  Второкласници творят

  Прилагане на знанията на практика е доказателство, че учебният материал е усвоен, но претворяването им в изкуството е осъзнатост, отношение и вдъхновяващо желание за надграждане.  Поход до местността "Хайдушка поляна"

  Пролетта все още пристъпва плахо, но идва, идва! Третокласниците при НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, заедно със своите класни ръководители и родители, участваха в поход до местността "Хайдушка поляна" за посрещане на Първа пролет, организиран от ТД "Алеко" 1990. Имаше много смях, игри, награди и лакомства. Пролет, добре си ни дошла!

  Вълнуваща среща с г-н Мишо Михайлов

  Днес в НУ "Любен Каравелов" ни гостува Мишо Михайлов, член на Национално дружество "Традиция". Малките ни възпитаници от Детски клуб "Млад родолюбец" с възхищение и любопитство задаваха своите въпроси за оръжията и боеприпасите използвани в четите на Панайот Хитов, Стефан Караджа и Хаджи Димитър.


  "ДА ВЪРНЕМ УСМИВКАТА НА ИРЕН"

  Педагогическата колегия при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора се включи в каузата "ДА ВЪРНЕМ УСМИВКАТА НА ИРЕН", като дари средства за лечението на малкото момиченце. Ние вярваме, че отново ще видим блясъка в очите му!
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=103956049308745&id=100090830496490
  "

  "Майсторете ръчички, за радост на всички!"

  "Майсторете ръчички, за радост на всички." С огромно желание и вдъхновение Добромир Кристофоров Стоянов се включи в Националния конкурс за кукли в очакване на Коледа на тема: "Приключения с Ная!" Получената грамота и подаръци са заслужена награда за проявения интерес и креативност. Г-жа Пенка Калина, директор на НУ "Любен Каравелов" и учителите г-жа Д. Овчарова и г-ца С. Стоянова, поздравиха участника и му пожелаха нови творчески изяви.
  "

  Начално училище "Любен Каравелов" - училище със съвременен облик!

  Докосване до поезията на д-р Стефка Данева

  Кметът на Община Нова Загора г-жа Галя Захариева връчи на учениците от НУ "Любен Каравелов" ръкописите на книгите: "По Млечния път" и "Училище-Наука", най-новите рожби на д-р Данева.Творбите са сътворени в отговор на отправеното предизвикателство от Виктор Василев, ученик от II"в" клас и изразеното желание, и обещание на децата да нарисуват илюстрациите по тях. Новозагорската поетеса призова децата да бъдат свободни ,смели и вдъхновени в творбите си, само така ще изразят себе си , защото поезията е красота, поезията е мисъл и чувство, поезията е музика за душата! Г-жа Захариева увери учениците, че Общината ще издаде двете книжки за радост на новозагорските деца.


  Ученици рисуваха на тема
  „В чудния свят на животните"

  Днес учениците от 2"а"клас получиха грамоти за впечатляващото си представяне в конкурса за детска рисунка на тема: „В чудния свят на животните". Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави малките художници и им пожела творческо вдъхновение и много успехи.

  На мама- подарък от сърце!

  На мама- подарък от сърце! Направен с много обич! I ГЦОУД при НУ" Любен Каравелов"-гр. Нова Загора ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  "Моята майка е най-добрата, най- красивата, най-грижовната!" С обич за мама - Втори "Б" клас, НУ "Любен Каравелов".

  "Честит празник, мила мамо! За теб - подарък от сърце!" С много обич и благодарност: учениците от 3.А клас при НУ "Л. Каравелов", кл. р-л Христина Динева
  На този ден празнува половината част от човечеството - по-нежната, по-емоционалната и всеотдайна половина! Но не само днес изказваме благодарността и обичта си към мама, баба, към любимата учителка! Честит празник, скъпи дами!


  🌷Мама🌷 По книжки да чета обичам, любими думички да сричам. И мисля си, че друга няма по- сладка думица от "мама". Ако далеко тя замине, денят за мене е година. Ни скачам весело, ни пея. Все чакам писъмце от нея. До мама ли съм, като птичка гугукам сладко- гургуличка. А няма ли я- все надничам. И щом я видя- тичам, тичам, от всичко мама най- обичам! Честит празник от III група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора, с ръководител: Силвена Стоянова.
  Учениците от 2 "в" клас при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Лина Борисова, Ви поздравяват с МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА - 8 МИ МАРТ! БЛАГОДАРЯ ВИ, СЛЪНЧИЦА! Цветята днес ухаят на ОБИЧ и УВАЖЕНИЕ !

  Чстит празник на нашите любящи и предани майки! Подготвихме им скромно подаръче с обич и признателност за грижите. В час по Технологии и предприемачество работихме с техника декупаж и направихме красиви картини. Нека ги зарадваме с този красив дар!

  Честит празник, мили момичета!

  Бъдете нежни и даряващи, красиви, вдъхновяващи! Страстни и горещи като огъня,
  напоителни и успокояващи като водата, силни и щедри като земята, галещи и освежаващи като утринен бриз!
  Четирите стихии в едно - това е женската енергия - сила, вдъхновяваща и сътворяваща!
  Слънце в косите, усмивки и ведро настроение от дамския колектив при НУ "Любен Каравелов", с пожелания за още здраве,
  професионално и лично израстване.

  И в делник, и в празник- знаем как! Наздраве и здраве на всички!

  Отличени ученици
  от ОУ "Св. Паисий Хилендарски", с. Стоил войвода

  Ученици от ОУ "Св.Паисий Хилендарски", с. Стоил войвода се включиха в конкурса организиран от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора за изработване на автентична мартеница. Децата бяха отличени с грамоти за отличното представяне. Поздравления за успехите ви, деца! Изказваме своята благодарност към г-жа Пенка Калина-Колева и на журито оценило труда на нашите възпитаници. Нека нашата съвместна работа продължава и за в бъдеще!

  Наградени участници от конкурса
  "Най-автентична мартеница"

  На 7.03.23 г., директорът на НУ "Любен Каравелов" г-жа Пенка Калина-Колева връчи грамоти на учениците от 1"А" клас за дойстойно участие в конкурса "Най- автентична мартеница" и грамоти за отлично представяне на Националното състезание организирано от СБНУ "Аз и числата". Гордеем се с Вашите постижения, мили деца!
  „Математиката е най-красивото и мощно съзидание на човешкия дух." (Стефан Банах) А второкласниците от НУ"Любен Каравелов" доказаха, че са добри математици и днес с огромно вълнение получиха грамотите си за достойно представяне, висок състезателен дух и приложени знания в състезанието „Аз и числата", организирано от СБНУ. Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на училището, поздрави малките умници и им пожела да са все така дейни, борбени и устремени! " Гордеем се с вас, мили деца!"-заявиха класните им ръководители: г-жа Д. Овчарова, г-жа В. Шопова и г-жа Л. Борисова

  Директорът на НУ"Любен Каравелов" г-жа Пенка Калина-Колева връчи грамоти на учениците от 3. клас с кл. р-ли Hristina Dineva и Рени Желева за отлично представяне на Националното състезание, организирано от СБНУ "Аз и числата". Браво, мили деца! Пожелаваме ви още много покорени върхове!

  Празничните поводи в I”Б” клас са много. След осмомартенските вълнения учениците получиха грамоти за отлично представяне на Националното състезание, организирано от СБНУ “ Аз, природата и светът” и “ Аз и числата”, връчени от директора на НУ “Любен Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора г-жа Пенка Калина-Колева. — чувствам се горда.

  Талантливата Амели гостува на второкласници

  Днес талантливата Амели от НУ"Любен Каравелов", беше гост в часовете по Музика на второкласниците. Тя посвири на своята китара пред приятелите си, разказа им как е започнала с първите уроци, предостави им музикалния инструмент да го разгледат и опитат да посвирят. Заедно пяхме, танцувахме, забавлявахме се, мечтахме, защото МУЗИКАТА е вълшебство! Благодарим на Амели и желаем да продължава да ни радва със своите музикални изпълнения!


  Честит ден на свободата!

  Г-жа Ивелина Атанасова, номинирана в категорията "Най-млад и изявен учител"

  Пореден повод за гордост! Г-жа Ивелина Атанасова, част от Педагогическата колегия на НУ "Любен Каравелов", бе номинирана в категорията "Най-млад и изявен учител" и включена в знаменната група по издигане на националния флаг, по повод 145 години от Освобождението на Република България. Церемонията беше организирана от Община Нова Загора. Ивелина Атанасова e старши учител в начален етап от средното образование, преподавател в I -IV клас в НУ “Любен Каравелов” – Нова Загора. Има 10 години педагогически стаж, две магистърски степени, с придобита Трета професионално-квалификационна степен. Създала е електронни ресурси, презентации и електронни образователни книги за деца. Работи с компютърни програми и различни софтуерни продукти. Използва в работата си Кахуут и Джъмпидо – серия образователни игри за началното образование. С новаторски дух използва във всекидневната си работа интерактивни методи на преподаване и безрезервно дарява творческите и методическите си идеи. От 2019 година е администратор на електронния дневник и фейсбук страницата на училището. Нейните ученици участват с успех в множество регионални, общински, областни, национални и международни конкурси и олимпиади, на които печелят призови места. Те се включват и в поредица инициативи, свързани със значението на пчелите и тяхното опазване. Да си учител, това е призвание! А призванието е отговорност не само към учениците, към родителите, към институцията ... Призванието е отговорност към света, към обществото, към бъдещето ... Призванието не е заложена дарба, то се развива, осъзнава, оличностява ... Призванието е онзи миг, в който учителят усети, че може да съзидава не само в класната стая, но и далеч извън нея. Да претворява и проектира не само детския свят, а и света на професионалистите ... да среща пътища, идеи, реализация.

  Честит празник 3 март, ден на свободата!

  СВЯТА СВОБОДА! Честит празник,българи! Любородие се нарича този ден.Обич към родината и нейната неприкосновена Свобода! Признателност се нарича,защото са загинали хора,за да ни има и днес! Гордост се нарича,заради духа,който носим! Учениците от 1"А"клас с класен ръководител Албена Колева Ви поздравяват с Деня на Освобождението на България. В календара има много празници,но този стои винаги до Възкресение!

  Честит празник! Поклон пред героите, знайни и незнайни, дали живота си за свободата ни! За да пребъде България!Учениците на г-жа Р. Писарова и Я. Янева

  На този ден, велик и свят, възкръсна българският дух отново и като чист, кристален цвят победно звънна българското слово. Земята на достойни синове, на Аспарух, Борис и Калоян, обсебвана от злото векове, отново гордо и достойно заблестя!... Кръстина Тодорова Честит Национален празник, българи! I ГЦОУД- 1.а клас с учител Радмила Иванова  Трети март- Ден рожден на свободата! В час по родолюбие под наслов: "3 март в сърцата на българите", отбелязахме годишнината от Освобождението на България от османско робство. Дълбок поклон пред подвига и саможертвата на героите в името на свободата! IV ГЦДОУД НУ"Любен Каравелов " Н.Загора

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, България! ДЕН за радост, но и за преклонение пред великите апостоли, дали живота си за родината!-5ГЦДОУД, с р-л Р.Тенева
  "На този ден, велик и свят, възкръсна българският дух отново и като чист, кристален цвят, победно звънна българското слово." Честит Национален празник, българи! Бъдете свободни, горди и достойни!

  Честит национален празник Трети март! Четвъртокласниците, г-жа Атанасова, г-жа Неделчева и г-жа Малчева отдаваме почит на загиналите за свободата ни знайни и незнайни герои!
  Преславен ден! Празник скъп на свободата! Нека погледи сведем и целунем знамената! Стари бойни знамена на хайдушките дружини водили са не една битка в робските години. Днес, стаили огнен дъх, път поемат знамената към най-българския връх, Шипка — връх на свободата!

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ ! Учениците от 2 "В" клас при НУ "Любен Каравелов" и класният им ръководител , г-жа Лина Борисова, Ви поздравяват с НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ - 3 МАРТ! БЪДЕТЕ ГОРДИ БЪЛГАРИ !Нищо не е забравено, никой не е забравен... Любовта към Родината трябва да се пази, като светиня !
  Трети март! Трети март! Чакан празник, свята дата! Трети март! Трети март! Ден рожден на свободата! III група ГЦДОУД при НУ"ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", град Нова Загора, с учител: Силвена Стоянова
  ,,...Българин да се наричам, първа радост е за мене..." Трети март - свята дата! Да пазим свободата, обичаме родината си и се преклоним пред подвига на героите! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ! учител: В. Шопова
  Честит Национален празник, българи! Поклон пред подвига на хилядите знайни и незнайни герои, посветили живота си на свободата на България! г-жа Хр. Динева

  Честита Баба Марта!

  Честита Баба Марта!
  С пожелание за много здраве, радост, успехи и усмивки, днес директорът на НУ "Любен Каравелов", г-жа Пенка Калина-Колева, закичи лично всеки ученик и учител в родното училище. Грейналите лица на децата отразяваха мартенската атмосфера. Във фоайето и във всяка класна стая на училището бликаше пролетно настроение, а празничната украса удивляваше всички ученици, учители и родители. Наричания за здраве, щастие и късмет направиха възпитаниците на училището, придружени от Пенка Калина-Колева - директор и Росица Мангърова-хореограф в училището. Те поднесоха своите красиви мартеници с емблемата на учебното заведение на кмета на Община Нова Загора и членовете на неговия екип. Г-жа Захариева благодари на малчуганите за внесеното пролетно настроение и им пожела много здраве и щастливо детство. Своите мартенски пожелания отправиха и към екипа на Регионално управление на образованието - Сливен.

  Посрещаме с радост Баба Марта!

  С пожелание за здраве и много усмихнати дни, Директорът на НУ "Любен Каравелов",г-жа Пенка Калина-Колева, награди с грамоти ВТОРОКЛАСНИЦИТЕ, участвали в конкурса за най-оригинална и автентична мартеница.Браво, малки КАРАВЕЛОВЧЕТА!

  Усмихнатият 1"А"при НУ"Любен Каравелов" пожелава на всички да бъдат здрави, румени, засмени и от обич озарени! Весел празник!


  Честита Баба Марта! Да сме здрави и щастливи! Днес в I ”Б” клас с г-жа Р. Писарова е весело: подарихме си мартенички, окичихме мартенското дърво, поздравихме Вики, която е рожденичка и Марти за именния й ден. Участниците в конкурса за най-оригинална мартеница получиха грамоти. И както винаги г-жа Калина, директор на училището, сподели нашата радост.  ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ❤️🤍! Да сте здрави и весели! Да е обич и доброта у дома Ви! Мартенски усмивки от 2,,В" клас ,при НУ,,Любен Каравелов", с класен ръководител Лина Борисова.
  Бабо Марто, готови сме да те посрещнем! За добрите хора трябват големи сърца! Желаем на всички здраве, щастие и берекет! 5 ГЦДОУД и г-жа Р. Тенева

  ❤ЧЕСТИТА Баба Марта и от нас-6-та ГЦДОУД,и г-жа З. Неделчева. Бъдете здрави, румени, червени и с весели усмивки озарени!🤍❤


  🍀ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! 🍀 Забравете за излишната суета и дарявайте хората с добрина. Светът има нужда от повече чудеса!❤
  Честита Баба Марта! Най-сърдечен поздрав от учениците на г-жа Д. Малчева от IV "Б" клас.Посрещнахме Баба Марта с радост и усмивки. Вики участва в училищния конкурс. Поздравявам го за получената грамота и оригиналната мартенска творба. В час по литература работихме по малък учебен проект за четене с разбиране. По технологии предприемачество направихме мартеничките.
  Честита Баба Марта! ⚪️🔴 III група ГЦДОУД с учител Силвена Стоянова

  Мартенска грамота за децата от детските градини, участващи в нашия конкурс

  „Баба Марта бързала, мартенички вързала…“ Обявеният от НУ "Л. Каравелов" конкурс за най-красива и автентична мартеница, провокира интереса и на децата от детските градини в гр. Нова Загора. Днес г-жа Hristina Dineva , г-жа Рени Желева и г-ца Силвена Стоянова посетиха ДГ „Слънчице“ и ДГ „Надежда“, за да връчат Грамоти на участниците за оригиналното им представяне в конкурса. Пожелаха на всички деца здраве, усмихнати дни и щастливо детство!  Калина Красенова получи грамота от europass

  Днес лъчезарната Калина Красенова от IV "Б" клас НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, получи грамота от europass. В края на месец ноември 2022 година, Национален Европас център България обявяви конкурс. Миналата седмица Кали получи своята награда – модерен smart телефон.

  Отбелязахме 22 февруари
  Световен ден на розовата фланелка

  Обич, доброта, съчувствие, съпричастност, разбиране, внимание - днес разбрахме, че са най-важни в отношенията ни с другите и ще се стараем да сме такива всеки ден.- I ГЦОУД и г-жа Р. Иванова

  В днешния ден урокът по толерантност беше водещ за първокласниците от 1 Б кл. Говорихме, рисувахме, забавлявахме се и си обещахме да сме добри, съпричастни, подкрепящи се. - г-жа Р. Писарова и г-жа Я. Янева


  „Училище без страх!" и "Не на тормоза в училище! " заявихме категорично в днешния „Ден на розовата фланелка"! Обещахме си „Да бъдем по-добри!", "... защото, макар да е жилаво злото, в човек все пак побеждава Доброто!" Убедихме се, че най-приятна и ползотворна е работата в екип! - г-жа Д. Овчарова  Ден на розовата фланелка - световен ден за борба с тормоза в училище. Розовата фланелка е символ на подкрепата, която трябва оказваме на тормозените хора край нас. Както розовата фланелка не може да остане незабелязана, така и твоята помощ за жертвите на тормоз трябва да бъде явна и открита. 6-та ГЦДОУД и г-жа З. Неделчева  22.02.2023 г. - РОЗОВ ДЕН ! Казваме ,,НЕ" на тормоза в училище и не само днес! Бялото е цветът на мира и духовността, а розовото е цветът на щастието. За да има щастие нужно е уважение, съпричастност, толерантност, търпимост , ДОБРОТА. III и IV ГЦДОУД г-жа Н. Енева и г-ца С. Стоянова

  22 февруари 2023 година - Световен ден против тормоза и насилието в училище, известен и като "ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА". Днес, ние учениците от ВТОРИ "В" клас, при НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" ,с класен ръководител Лина Борисова, се присъединяваме към инициативата и казваме: НЕ НА ТОРМОЗА! НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! БЪДИ РАЗЛИЧЕН! БЪДИ ПРИЯТЕЛ!
  22 ФЕВРУАРИ 2023г. - Световен ден на розовата фланелка Розовата фланелка на този ден символизира протестът срещу насилниците в училищата и не само. Денят на розовата фланелка възниква в Канада преди 10 години, след като ученици стават свидетели на тормоз на техен съученик, който носил розова фланелка. На следващия ден голяма част от учениците идват с розови фланелки на училище, за да изразят несъгласието си с училищния тормоз. Послания на малките ученици от Подготвителна група, Театрално ателие и г-жа Ив. Митева

  Музикално междучасие

  Запролети се и заедно с напъпилите дървета, децата също нямаха търпение да покажат желание за изява и умения,придобити в часовете по хореография в НУ"Л.Каравелов".

  Учениците от IV "Б" клас с редица награди

  Повод за радост са наградите, които учениците ми от IV "Б" клас получиха през изминалите дни. В края на месец ноември 2022 година, Национален Европас център България обявяви конкурс със заглавие „Моята Европас Коледна Картичка “. В конкурса участваха 14 ученици от Доджо клуб, с ръководител Добринка Малчева. Децата създадоха и изпратиха коледни, електронни картички. Миналата седмица Калина Красенова получи своята награда – модерен smart телефон. Тя е класирана в Категория 1-ви – 4-ти клас. Четвъртокласникът Виктор Пенков участва във финалите на международната олимпиада КИНГС. Получи Диплом Първа степен за изключителни резултати в различните модули. Поздравления за Беатрис Зоркова и Стефан Славов, които спечелиха Диплом за Втора степен по Български език и Човекът и природата. Браво на Мартин Станчев, Ивелин Иванов, Стефан Славов, Божидара Йоргова и Райна Митева. Те се представихо отлично на състезанието на Сдружение на българските начални учители в състезанието "Аз, природата и светът" 4 клас. Поздравяваме всички деца и сме уверени в техните бъдещи успехи!

  Урок по родолюбие в Библиотека
  при НЧ "Диньо П. Сивков - 1870 г." - Нова Загора

  В навечерието на мартенските празници, учениците от 3. клас при НУ " Любен Каравелов" с кл. р-ли Рени Желева и Hristina Dineva гостуваха в Градската библиотека. Под умелото ръководство на г-жа Velina Minkova и г-жа Радосвета Захариева , те се пренесоха назад във времето на прадедите ни. Потопиха се в тайния свят на българските шевици и закодираните послания в тях. С много желание и въображение, децата нарисуваха своите мартенски шевици, като закодираха в тях послания за здраве, берекет и благополучие. Благодарим за гостоприемството и урока по родолюбие!


  Поклон, Апостоле!

  Българската земя вечно ще тръпне под твоите стъпки, оставили в душата ѝ усет за непреходност и величие!

  Училищно тържество "150 години от гибелта на Апостола "

  ДК "Млад родолюбец" към НУ "Любен Каравелов" с ръководител Росица Мангърова, "Театрално ателие" с ръководител Ивета Митева съвместно с РК "Традиция" и Община Нова Загора отбелязаха 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

  "Роди се и поведе ни в борба. Обесен бе, но нивга не умря"!" Участват: ДШ "Тракия Вижън" към НЧ "Д. П. Сивков -1870" "Млад родолюбец и Театрално ателие към НУ "Любен Каравелов" РК "Традиция" - Нова Загора

  150 години чест и признания

  150 години чест и признания към най-светлата личност в историята на България! Бивши и настоящи ученици на НУ ,,Любен Каравелов"- Нова Загора, спазиха традицията и се преклониха пред делото на Апостола на свободата. Клуб "Млад родолюбец", Театрално ателие, ДВГ "Щурче" и ДШ "Тракия Вижън", с ръководители: Росица Мангърова, Ивета Митева и Албена Колева

  Дарение от Rotary club и г-н Иван Иванов

  Поредният жест на добра воля и благородство от страна на Rotary club - Нова Загора, зарадва ученици и колегия при НУ "Любен Каравелов". Днес, г-н Евгени Попов - президент на Rotary club и г-н Иван Иванов, дариха на образователната ни институция 43" монитор за визуализация на електронните ресурси, ежедневно прилагани в образователно- възпитателния процес. Благодарим Ви, приятели! Желаем здраве и още добри дела!

  Поклон пред делото на Апостола!

  Левски е безсмъртен! За живота и делото на Левски учим, знаем, помним! Левски! - Свято име, което изпълва сърцето на всеки българин с гордост и признателност! С благодарност, обич и преклонение, почитаме паметта и подвига на Апостола на свободата! Апостоле, поклон! 3."А" клас и г-жа Христина Динева  Учим за Васил Левски, помним Васил Левски, тачим Васил Левски! Поклон пред Апостола на свободата! Първа ГЦОУД- 1.а клас и г-жа Радмила Иванова  Пред портрета на Левски! „Дела трябват, а не думи"! Поклон пред най-чистия, свят и свиден син на България!


  Малките първокласници на г-жа Р.Писарова се запознаха с живота и делото на Васил Левски. Да преклоним глава пред подвига на Апостола на свободата Васил Левски! Да величаем делото му!

  150 години безсмъртие! Трябва да положим усърдие и да направим всичко,та името Васил Левски да остане в историята ни записано със златни букви.И това всичко започва със стих,с песен,с разказ за пътя и делото на дръзналия да скъса оковите и да проектира бъдещето със сърце и разум, с мисъл за него-за Апостола. И тръгва този разказ от училището, от учителите, от най-малките ученици. Патосът на този ден никога не е излишен. Поклон пред твоя подвиг, Апостоле! 1"А"клас при НУ"Любен Каравелов"
  Ще я има България! Първокласно с 1 Б клас при НУ "Любен Каравелов"
  150 години безсмъртие! Поклон пред святото дело на Апостола! Васил Левски ! Отрекъл себе си от всичко,посветил изцяло живота си на народа. Той убеждава,той зове: "Които искат да мрат за отечеството си, да бъдат готови!" Гордеем се с теб, Апостоле! IV ГЦДОУД при НУ"Любен Каравелов "


  150 години безсмъртие! Жив си,Апостоле! Гордеем се с теб и ще те помним! 5 ГЦДОУД

  Поклон! Вечна слава на делото, родолюбието и смелостта на Апостола! Учениците от IV"Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, проведоха изследователска дейност за делото на Васил Левски. Посветиха час по родолюбие в търсене на факти, снимки, литературни текстове и разкази. В класната стая подредиха кът на националния герой, талантливата Мария-Слава нарисува негов портрет, а Калина рецитира вълнуващо стихотворение.


  Тържествено поклонение пред паметника на Апостола

  Отличени второкласници в конкурс за рисунка

  Малките художници от Втори "Б" клас, НУ " Любен Каравелов" днес получиха своята Грамота за участие и достойно представяне в конкурса за рисунка на тема: "Аз пътешествам, мечтая, играя", организиран от Мега Мама. Г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, поздрави талантливите малчугани и им пожела да продължават да творят и мечтаят. Браво, мои малки художници!


  КАМПАНИЯ ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

  Гост на III и IV ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" бе г-жа Добринка Малчева, специалист по компютърни технологии. С увлекателна беседа и интересна презентация децата бяха информирани как безопасно и отговорно да използват интернет и мобилните устройва. Ползите са неизброими, но опасностите и рисковете не са за пренебрегване. Бъдете бдителни и разумни!
  Всяка година, всеки втори вторник на месец февруари, отбелязваме "Международен ден за безопасен интернет". С учениците от 5-та и 6-та ГЦДОУД, при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, поговорихме по темата изгледахме презентации и направихме тест. Децата обещаха да бъдат предпазливи и внимателни.


  "Диви животни" - проект на малките първокласници

  В празничния ден учениците от 1"А"клас при НУ"Любен Каравелов"донесоха много радост и вълнения в класната стая. Прекрасно изпълнените проекти за часа по Родинознание на тема "Диви животни" развънвуваха не само децата, но и нас техните учители. Знанията се усвояват по-лесно, когато има междупредметна връзка, а изкуството и технологиите го правят по-интересно и впечатляващо.Браво, деца! Продължавайте да ни радвате и да се гордеем с желанието и любознателността, която притежавате!
  Творческата работилница на IV ГЦДОУД

  Кукерска маска-ехааа, тя е интересна, красива, но и много страшна! Да прогоним всички зли сили заедно с креативност и усмивка!Творческата работилница на IV ГЦДОУД при НУ"ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ "изработи кукерски маски. Учениците научиха що е то кукер, откъде идва този обичай и какво символизират магнетичните маски.


  Калина Красенова получи награда от EUROPASS

  В края на месец ноември 2022 година, Национален Европас център България обявяви конкурс със заглавие „Моята Европас Коледна Картичка “. В конкурса участваха 14 ученици от Доджо клуб, с ръководител Добринка Малчева. Децата създадоха и изпратиха коледни, електронни картички. Миналата седмица Калина Красенова получи своята награда – модерен smart телефон. Тя е класирана на Категория 1-ви – 4-ти клас. Поздравяваме всички деца, участващи в конкурса и сме уверени в техните бъдещи успехи!

  Моменти от ежедневието на първокласниците

  В сивя петък учениците от ГЦДОУД оцветиха пъстри пеперуди. Така внесоха малко цвят и настроение в своeто ежедневие.

  „Всяко дете е различен вид цвете
  и събрани заедно, правят света една красива градина“

  44 години от смъртта на Любен Каравелов

  На 21 януари България отбелязва 144 години от смъртта на Любен Каравелов. Възрожденец, поет, писател, журналист, етнограф, енциклопедист, национален герой-Каравелов е една от забележителните фигури на българското Възраждане. Патрон на нашето училище и пример за човек с мечти, идеали и талант. Учениците в ГЦДОУД участваха в множество дейности, с които припомнихме най-важните етапи от живота и делото на видния възрожденец, допринесъл съществено за развитието на обществената мисъл в България.

  Състезанията на СБНУ се оказаха лесни за нашите възпитаници

  "Аз, природата и светът" Поредното състезание на СБНУ, в което учениците от 3."А" клас, НУ "Любен Каравелов", постигнаха максимален резултат! С радост и гордост, днес Лора, Ива и Карина получиха своите грамоти за отлично представяне от г-жа Пенка Калина, директор на училището. Поздравления, мили деца! Бъдете все така любознателни и успяващи!


  Поздравления за учениците от 3. "б" клас, които получиха максималния брой точки в състезанията "Аз рисувам" и "Аз, природата и светът" на СБНУ! Г-жа Пенка Калина, директор на НУ "Любен Каравелов", им пожела още много участия и награди!

  Поредната грамота за участие в състезанието „Аз, природата и светът", организирано от СБНУ и поздравления от директора на НУ "Любен Каравелов" - г-жа Пенка Калина-Колева получи Виктор Василев, от 2 "В" клас, за достойното си представяне . Браво, Виктор !

  Грамоти за второкласниците на г-жа Д. Овчарова

  Признание и от чужбина - грамота за участие в МЕЖДУНАРОДНИЯ конкурс за детска коледна рисунка „Моята вълшебна Коледа - Берлин 2022 г." Доказахме за пореден път, че с желание и труд всичко се постига, а директорът на училището - г-жа Пенка Калина-Колева пожела на второкласниците и техния класен ръководител да бъдат все така дейни, креативни, вдъхновени и вдъхновяващи!

  Грамоти за малките художници от училище

  Днес, г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Л. Каравелов", награди учениците от 2 "В" клас, взели участие в V Национален конкурс за коледна картичка, организиран от НЧ "Бялата лястовица-2018", гр.Дулово. Браво !


  И макар Коледа да отмина, Коледният дух все още витае около нас. Ученици от 3. "б" клас участваха в ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС за Коледна картичка при НЧ "Бялата лястовица" - 2018",гр.Дулово и днес получиха своите Сертификати за отличното си представяне. Поздравления към тях отправи и г-жа Пенка Калина - Директор на НУ" Любен Каравелов". Браво, малки мои творци!
  Днес талантливите ученици от ТРЕТИ "А" КЛАС при НУ "Любен Каравелов" получиха своите грамоти и сертификати за участието си в Пети национален конкурс за коледна картичка, организиран от НЧ "Бялата лястовица-2018" - гр. Дулово. Г-жа Пенка Калина, директор на училището, връчи наградите и поздрави участниците за достойното им представяне. Браво, мили деца!
  Грамоти за малките художници,
  участвали в конкурса "Коледна магия" - 2022

  Поздравления за талантливите деца с добри сърца, участвали в конкурса за най-красива коледна картичка "Коледна магия" - 2022, организиран от Регионална библиотека "Сава Доброплодни", гр. Сливен.
  Малките творци от 2 "В" клас, при НУ "Любен Каравелов" , получиха заслужено грамоти от конкурса "КОЛЕДНА МАГИЯ" - 2022, организиран от Регионална библиотека "Сава Доброплодни",гр. Сливен Учениците поздрави и г-жа Пенка Калина-Колева - Директор на НУ" Любен Каравелов".


  Коледа отмина, но магията й все още носи радост на талантливите деца от 3."а" клас при НУ "Любен Каравелов". Днес Амели и Радумир получиха своите грамоти за участие в конкурса за най-красива коледна картичка "Коледна магия"- 2022, организиран от Регионална библиотека "Сава Доброплодни", гр. Сливен. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина, връчи наградите на третокласниците, с пожелание за още много успехи. Браво, мили деца!

  Второкласниците на г-жа Овчарова,
  отличени в националния поетичен конкурс "С дъх на канела"

  Коледа отмина, но с огромно удоволствие отново се потопихме във вълшебството на коледните празници. Учениците от 2"а"клас получиха Сертификат за участие в НАЦИОНАЛНИЯ поетичен конкурс „Рими с аромат на канела", а г-жа Овчарова бе удостоена с титлата "ВДЪХНОВИТЕЛ". Второкласниците и техният класен ръководител бяха поздравени от директора на училището - г-жа Пенка Калина-Колева .

  145 години от Освобождението на град Нова Загора

  145 години от Освобождението на град Нова Загора. С признателност и изпълнени с благодарност сърца, сведохме днес глави и отдадохме почит на всички герои, допринесли за свободна Нова Загора! Дълг е да съхраним паметта за историята на нашия град! Честит празник! ДК"Млад родолюбец" при НУ "Любен Каравелов" и РК "Традиция" гр.Нова Загора.

  Вечна слава на героите!

  Вечна слава и признателност пред великото дело на героите, дали живота си за свободата на Нова Загора!

  "Свободата свещена роди се..."

  Открит урок по родолюбие се състоя на 13.01.2023г.в Исторически музей Нова Загора. Учениците от ДК"Млад родолюбец", IV и VI ГЦДОУД при НУ,,Любен Каравелов "с интерес разгледаха изложбата и изслушаха интересната беседа за събитията случили се преди 145 години при Oсвобождението на гр.Нова Загора. Сведохме чела в знак на признателност към паметта на героите ,оставили костите си по пътя от Дунав до свободата на България. Дълбок поклон!


  Каравеловчета печелят награди

  Поздравления за студио "Дъга" и талантливите художници от НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора!

  Време за чай!

  Във време само за чай, ние сме готови с нашите приказни чаши ❤️1 Б кл НУ "Любен Каравелов"


  НЧ "Бялата лястовица-2018", гр.Дулово
  награди ученика Радумир Манев

  Пореден повод за радост и гордост донесе участието на ученици от НУ "Л. Каравелов" в V Национален конкурс за коледна картичка, организиран от НЧ "Бялата лястовица-2018", гр.Дулово. Радумир Манев от 3 "А" клас спечели индивидуална награда във възрастова група 1-4 клас. Неговата впечатляваща коледна картичка беше отличена на призово място сред повече от 2700 творби. Г-жа Пенка Калина, директор на НУ "Л. Каравелов", лично връчи наградата и му пожела още много успехи! Браво, Радумир! Гордеем се с теб!

  Учим, пазим българските традиции и обичаи!

  ВЪЗПОМЕНАНИЕ


  На Ники…
  За мене ще си винаги в сърцето -
  нестихващ огън, вяра и любов,
  една звезда сияеща в небето
  и сгряваща ме с нежен благослов!

  Честита Нова година от малките сурвакарчена от II"В" клас  Новогодишен проздрав от г-жа Пенка Калина-Колева
  директор на НУ "Любен Каравелов"

  Нашите малки ученици от Подготвителната група се вълнуват
  за предстоящите празници

  Най-красивите подаръци от учениците от 1"А" клас за Рождество!

  Най-красивите подаръци от учениците от 1"А" клас за Рождество!Радвайте се на успехите и желанието за знания на Вашите деца! Светли празници!
  "В бели стихове, в бели куплети вятър шепне неземни слова. В чудно бяло сияние свети над земята красива звезда. Бяла Коледа-бяла магия. Бяло щастие, бяла любов. Звън от бялата камбанария възвестява живот бял и нов."

  Второкласници демонстрират култура на поведение в пътното движение

  Задълбоченото познаване на правилата за движение по пътищата и разумните действия на пътя са предпоставка за безопасността на участниците в пътното движение, гарант за култура на поведение, ангажираност и отговорно отношение към себе си и към останалите. Поздравления за децата от 2"а"клас от НУ" Любен Каравелов", които постигнаха максимален резултат на теста за пътна безопасност „Без грешки на пътя"!

  Ученици постигнаха отличен резултат
  на теста "Без грешки на пътя"

  Днес Директорът на НУ "Любен Каравелов"- г- жа Пенка Калина, поздрави и връчи на учениците от Втори "Б"клас, с кл. р-л: Венелина Шопова, ГРАМОТА, за постигнат максимален резултат в теста за пътна безопасност - "БЕЗ ГРЕШКИ НА ПЪТЯ". С успешното решаване на теста учениците показаха, че усвоените знания и формираните до момента умения за безопасно движение на улицата, могат да прилагат отговорно, знаейки че по-важно от здравето и живота на човек, и неговата безопасност, няма!

  Децата от IV ГЦДОУД изработиха белодрешковци, еленчета и Дядо Коледа

  "Снежко весел, Снежко бял, не си роден от сняг, но си истински добряк...." Сръчните ръчички на децата от IV ГЦДОУД при НУ"Л.Каравелов" изработиха щастливи белодрешковци,еленчета и разбира се Дядо Коледа.


  Учениците от IV "Б" клас учат, играят и творят

  Очакваме Коледа с нетърпение! Учим, творим, играем. Откриваме математика във фигури и форми. Създадохме зелена елхичка от окръжности с различен радиус. По развивка на фигурата направихме куб, за да научим по-лесно за неговите стени, върхове и ръбове. Състезавахме се с Envision и изработихме играчки.

  Работилничката на чудесният 1" б "клас

  "Сняг се сипе на звездички
  над полета и горички -
  и земята става цяла
  като в приказките бяла.
  Слушай как звънчетата вън
  пея ясно:зън, зън, зън...
  Бягат весели шейни
  по широки равнини."
  Време е за коледни вълшебства! Отворихме работилницата и всеки се запретна да твори красота.


  Децата от детските градини в града получиха грамота за участие
  в конкурса за изработване на сурвакничка

  НУ "Любен Каравелов" грейна в празнична премяна! Весело настроение създават пъстрите сурвакници, изработени с любов. Родители и учители предаваме българските традиции и обичаи. Благодарим на всички деца от детските градини, които изработиха с малките си ръчички сурвакнички - пъстри, самобитни, завързани със златна паричка, с червено конче, с пуканки, отрупани с ошав, кравайчета, закичени с житен клас. Берекет, плодородие, любов, сполука - пожелания за светли дни! Усмихнати и развълнувани, с празнично настроение, децата заслужено получиха своите пъстри грамоти лично от учителите на бъдещите първокласници- г-жа Радмила Иванова, г-жа Добринка Малчева и г-жа Ивелина Атанасова. Благодарим на всички малчугани от детските градини, на техните родители и учители, че за пореден път споделихте коледния дух с нашето училище! Бъдете здрави, бодри, усмихнати и щастливи! Честито Рождество Христово и Весела Нова Година!

  🎄"Сурва, сурва! Здрава Нова година!"🎄

  Обявеният от НУ "Л. Каравелов" конкурс за най-красива и автентична сурвакница, провокира интереса на учениците от училището, деца от всички детски градини в Община Нова Загора и възпитаници на ОУ „Паисий Хилендарски“, с. Стоил войвода и ОУ „Св. Кирил и Методий“, с. Коньово. Мили деца, възхитени сме от инициативността и творческата креативност на вас и вашите родители! Благодарим ви! Бъдете здрави! Весели празници!

  Коледно настроение завладява малките слънца от
  Подготвителната група

  Скъпи ученици и учители, участвайте в коледния конкурс!

  Участие на ДК "Млад родолюбец"
  в поетична вечер "Пиши,поете,стиховете! Продължавай!"

  70 прекрасни години на д-р Стефка Данева и Димитър Генчев Литературно-поетична вечер "Пиши,поете,стиховете! Продължавай!"

  10 причини да изберете НУ "Л. Каравелов", гр. Нова Загора
  за вашето дете

  Включете се в конкурса, посетен на коледните празници!

  Децата творят!

  С много фантазия и усърдие, децата от IV ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов", декорираха различни кратунки,с които ще аранжират цветната градинка на мама и класната стая.Забавно и приятно!


  Танцов състав "Каравеловчета" в магията на българскте ритми

  НУ"Любен Каравелов" гр.Нова Загора. ЧЕСТИТ ДА НИ Е - ДЕНЯТ НА ТАНЦА! По решение на ЮНЕСКО от 1982 г., на този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник: театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти. Честит празник!

  Обучение по Национална програма
  „Мотивирани учители и квалификация“

  От 18 - 20 ноември 2022 г. г-жа Добринка Малчева участва в обучение на тема „Методи за оценяване в PIRLS (Международно изследване на четивната грамотност) и TIMSS (Международно изследване на постиженията по математика и природни науки)“, включено в Национална програма „Мотивирани учители и квалификация“ на МОН. То е организирано от Център за оценяване в предучилищното и училищно образование, в Национален СТЕМ център гр, София. Направен бе анализ на резултатите от Международното изследване на уменията по математика и природни науки TIMSS на Международната асоциация за оценяване на постиженията в образованието. Представено бе Международното изследване на уменията за четене на учениците от 4. клас PIRLS.

  Участие в конкурс "Моят любим сезон"

  Грамоти за децата от 2"а"клас,участвали в конкурса „Моят любим сезон". Специална грамота на Пламена Иванова за индивидуално участие. Малките художници бяха поздравен от г-жа Калина, директор на училището, с пожелание да са все така активни и креативни!

  Отбелязваме Деня на християнското семейство

  ТЕАТРАЛНО АТЕЛИЕ МЛАД РОДОЛЮБЕЦ ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА КЪМ НУ ,,ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" НОВА ЗАГОРА 🎬🎬🎬 На 21 ноември Православната църква чества празника Въведение Богородично - ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
  ЧЕСТИТО ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО! Честит празник от учениците на г-жа Лина Борисова и г-жа Ивелина Атанасова. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО! Нека Богородица пази семействата ни и ВСИЧКИ , които са в СЪРЦАТА НИ ! ДО ПРАГА Е ЛЮБОВ! Нататък - нищо. Един огромен свят и самота. Но вътре, точно до огнището, вселена стават четири сърца. Момче с лунички и момиче с плитки, надвесени над книжка със картинки и майчица, пресяваща през сито най-дребни грижи, радости най-сини, усмихнат татко, ремонтирал нещо, прозорец и мушкато с розов цвят и четири панички с топла леща.... ДО ПРАГА Е ЛЮБОВ ! НАТАТЪК СВЯТ !
  ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО – ДЕН НА ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО И ХРИСТИЯНСКАТА МЛАДЕЖ В годините преди да настъпи благодатното месиянско време, в Палестина живеели благочестивите съпрузи Йоаким и Анна. Те, в преклонна възраст, измолили от Бога своята рожба Мария и от благодарност обещали да Му я посветят. Ето защо, когато Мария навършила 3-годишна възраст, била заведена от родителите си в Йерусалимския храм, където те изпълнили обета си, като я оставили в ръцете на първосвещеника Захарий, за да се възпитава и расте, телом и духом, в дома Господен. С групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" посетихме храма, вървейки по стъпките на Пресвета Богородица. Честит празник! Да е мир, уют, светлина и ДОМ!


  В този светъл празник с многообич и признателност посветихме рисунка, разказ, емоции на най-важните неща от живота. Семейството. Ние, I”Б” клас от НУ “Любен Каравелов”
  Родният дом, бащиното огнище, семейните ценности и всичко свято и исконно, оставящо дълбоки следи на признателност и обич към близките хора, към тези, които бдят над нас, които ни закрилят, радват се на успехите ни и се тревожат заедно с нас в трудните ни мигове! Честит празник на християнското семейство от 2"а" клас и г-жа Добрина Овчарова!

  Там, където сърцата все ни връщат...... Там, където гонят се мечтите, където шарен е светът и всичко е възможно..... Там е семейството - мост между вчера и утре. Там детството е приказка вълшебна, безкрайна. В нея главният герой е ДЕТЕТО, а другите са - мама, татко, баба, дядо! Честит празник на Християнското семейство от 6-та ГЦДОУД група, при НУ ,,Любен Каравелов", гр. Нова Загора. С пожелание за здраве, любов, сплотеност и разбирателство.🍀

  ЕСЕННИ НЮАНСИ

  Учениците от пета ГЦДОУД, с ръководител Р.Тенева, създадоха есенни, цветни и забавни апликации.

  16 НОЕМВРИ - ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА!

  Г-жа Лина Борисова и г-жа Ивелина Атанасова споделиха своите дейности по повод Ден на толерантността. "Искам да съм мъничък вълшебник, за да мога с пръчица в ръка да създам магически учебник, който се нарича - ДОБРОТА! "

  Г-жа Зорница Неделчева и учениците посветиха време и отбелязаха този ден.
  Малките второкласници и г-жа Силвена Стоянова нарисуваха приятелството. Така подготвиха своето табло,
  посветено на толерантността.
  В деня на толерантността г-жа Яна Янева и ученици показаха своята готовност да бъдат подкрепящи, съпричастни и търпеливи. Обединени от каузата, учениците от първи клас при НУ"Любен Каравелов" рисуваха, заявявайки желание и воля за по-добри дни.
  В тази крехка възраст учениците осъзнават, че за да има толерантност е необходимо да има знания, култура, общуване, откритост, приемане, свобода на мисълта. Светът има нужда от добри хора.Бъдете толерантни! Посланиет онаписаха г-жа Нели Енева и IV ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов"

  Малки първокласници спечелиха награда

  Заслужена награда за малките родолюбци от I “Б” клас, с класен ръководител г-жа Р. Писарова, за активното им участие в конкурса, посветен на патрона на училището.

  Занимания по интерси "Арт ателие"

  Група за занимания по интереси "Арт дизайн", при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова

  Ден на доброто

  13 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТО! Малките ДОБРОТВОРЦИ от 2 "в" клас при НУ "Любен Каравелов", с кл.р -л Лина Борисова В деня на ДОБРОТО .....предай нататък !


  Учениците от група на г-жа Силвена Стоянова
  13 ноември- Световен ден на добротата Доброто започва в семейството и след това прекрачва прага на училището. Да бъдем добри!

  Театрално ателие в НУ "Любен Каравелов"

  Гости в НУ "Любен Каравелов"

  Децата на ДГ “Надежда” гостуваха на НУ “Любен Каравелов” по случай честването на Патронния празник на училището. Благодарим ви за емоциите, гостоприемството, усмивките и любовта, която почувствахме! Честит празник, каравеловчета!

  Поздравителен адрес

  Училище, родно и любимо, честит празник!

  11.11.2022г., НУ „Любен Каравелов“-гр. Нова Загора, отново чества своя Патронен празник.

  Училище с богата традиция и с дълга история. Училище със съвременен облик, динамично развиващо се, предлагащо възможности за модерно образование на учениците.

  Празничният ден започна с вълнуваща поетично-музикална програма. Талантливите ни ученици поздравиха своите връстници, учители и гости с много песни и рецитаторски изяви. Честването на Патронния празник продължи с награждаване на участниците, спечелили призови места в конкурси, проведени в празничната ни седмица.

  Специални гости на празника бяха г-жа Галя Захариева – кмет на Община Нова Загора, нейният екип и Директорите, и децата от детските градини. Те отправиха поздрави към учители и ученици с пожелание за здраве, дръзновение и успехи. Поздравителен адрес към директора на училището – г-жа Пенка Калина – Колева и педагогическия колектив, поднесе кметът на Общината – г-жа Галя Захариева. С много обич и топлина, г-жа Пенка Калина – Колева – директор на НУ „Любен Каравелов“, се обърна към всички:

  „Желая Ви духовни сили и настойчивост, любов и творческа енергия в работата с нашите настоящи и бъдещи ученици. Бъдете все така всеотдайни, дарявайте грижи, знания, опит и човешка доброта. Желая Ви здраве, празнично настроение, щастливи мигове, благополучие, сили и енергия за все по-високи постижения, защото ние МОЖЕМ!“

  Гостите имаха възможност да се насладят на цялостната визия на образователната ни институция. С нескрито любопитство децата от детските градини се разходиха из класните стаи, които впечатляват със своя уют, нагледност и дигитализация. За тях беше магия да се докоснат до всички Занимания по интереси, с които училището ни се гордее: ДВГ „Щурче“, ТС „Каравеловчета“, Театрално ателие, Арт-дизайн и технологии, МЕГО „Млад родолюбец“, “STEM Dojo”, Шах, „Християнски ценности и семейство“ . Те бяха магнитизирани от представените им роботчета Photon Edu и Blue Bot в компютърния кабинет, очаровани от видяното в единственото по рода си „Нунджако Free style” и запленени от срещата с хореографската група, която покани бъдещите първокласници да се хванат на пъстро хоро заедно с гостите и настоящите каравеловчета. Каравеловчета, които учат и творят, които участват в конкурси и състезания, които с думи и дела славят името на своя патрон – Любен Каравелов. Честит празник, любимо училище!


  Честит празник, мило училище!

  Учениците от 1"А" клас при НУ "Любен Каравелов" поздравяват всички ученици, учители и родители с патронния празник. Бъдете здрави и дръзновени!

  10 ноември - Ден на отворени врати в училище

  🌈Ден на отворените врати🌞 Днес, 10.11.2022г., НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора широко отвори вратите си за бъдещите първокласници и техните родители. Те бяха любезно посрещнати от директора на училището г-жа Пенка Калина-Колева, от бъдещите класни ръководители и цялата педагогическа колегия. На вниманието на родителите и усмихнатите им деца беше представена цялостната визия на образователната институция. С нескрито любопитство малчуганите се разходиха из класните стаи, които впечатляват със своя уют, нагледност и дигитализация. Докоснаха се до всички Занимания по интереси, с които училището ни се гордее. Силно впечатление остави в тях срещата им с хореографската група, която покани бъдещите първокласници да се хванат на пъстро хоро. Децата бяха магнетизирани от представените им роботчета Photon Edu и Bee Bout в компютърния кабинет. Освен класните стаи родителите и децата имаха възможност да разгледат целия интериор в училището – етнографската изложба, Еко-къта, библиотечния кът, сладкарница-книжарница и реновираната столова. По достойнство бе оценено радушното отношение на учителите към гостите. С усмивка и очаквания за първия училищен звънец през септември 2023 г., директорът на НУ „Любен Каравелов“ и цялата педагогическа колегия, както и родителите с бъдещите първокласници, изразиха надежда за пълноценно взаимодействие в името на качественото образование. Нашите врати са винаги отворени за Вас, бъдещи първокласници! Добре дошли!

  Скъпи родители и бъдещи първокласници,
  заповядайте в училище!

  Книга на училището за учебната 2021-2022 г.

  "Помни и не забравяй!"

  "...Да се знае, да се помни,че България е жива! На будителите скромни българинът китка свива..."Видеото е посветено на празника на народните будители - 1ви ноември. Участват ученици от ЗИ "Млад родолюбец", ЗИ "Театрално ателие" и ВГ "Щурче" към НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора през учебната 2021-2022 г., месец октомври. Клипът е подготвен от г-жа Ивета Митева, г-жа Росица Мангърова и г-жа Албена Колева.

  Конкурс, посветен на Любен Каравелов

  Цветя за будителите

  Децата от ДК" Млад родолюбец" към НУ Любен Каравелов, поднесоха цветя на паметника на Стоян Омарчевски, след което заедно с общинското ръководство, подаряваха значки на минувачите.

  Четтвъртокласници отбелязаха Ден на народните будители

  6-та ГЦДОУД група при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с ръководител г-жа Зорница Неделчева посветиха час на народните будители. Нека днешният ден на безкрайна редица от имена на революционери и книжовници ни помогне да съхраним вкуса си към светлината на знанието, да ни вдъхнови за съдържателност в ежедневието и да ни изпълни с радостта, че сме българи! Честит празник!

  Дълбок поклон, будители народни!

  Честит празник от групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с ръководител г-жа Ренета Митева. С много желание и въодушевление учениците почетоха Народните будители, като изработиха красиви Лапбуци! "Да се знае, да се помни, че България е жива..."

  Четвъртокласници участват в Европейска седмица
  на кода #CodeWeek #Code Week 4 All

  Учениците от IV "Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, участвахме в Европейска седмица на кодирането. Приехме предизвикателството Code Week 4 All. Регистрирахме две европейски инициативи "Българска шевица" и "Направи си виртуална градинка". В тях децата работиха по два проекта - кодиране на българска шевица и блоково програмиране на цветна градина. След оценката на ментори, нашите дейности са регистрирани на картата на европейската седмица на кодирането. С радост съобщаваме, че получихме значка и сме част от европейските училища. Заслужено получихме своите европейски сертификати за демонстрираните умения. #CodeWeek #Code Week 4 All

  https://codeweek.eu/…/487070/grow-your-virtual-flower-field https://codeweek.eu/view/485264/bulgarian-embroidery
  Видео от дейността

  15 октомври- Световен ден на чистите ръце

  Учениците от 6-та ГЦДОУД група с ръководител г-жа З. Неделчева приропмниха хигиенни правила и отбелязаха 15 октомври - 🤲 Световен ден на чистите ръце с общ проект.

  В навечерието на Петковден

  Малките второкласници и г-жа В. Шопова посветиха час на празника на родния ни град.

  Иподякон Александър Иванов гостува
  на Занимания по интереси"Християнски ценности и семейство"

  В навечерието на празника Петковден, учениците от III, IV, V, VI ГЦДОУД и групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, посрещнаха скъп гост - иподякон Александър Иванов. Деца и учители слушаха с интерес беседата за Света Петка-закрилница на децата, майката, семейството. Иподякон Александър ни запозна с християнските традиции и обичаи за отбелязване на празника. В края на беседата всички произнесохме молитвата Отче наш с надежда за здраве, сила и любов във всеки дом. Честит празник, Нова Загора! На многая и благая лета!

  Изнесена презентация пред млади природолюбители

  На любознателните четвъртокласници от НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора, с класни ръководители г-жа Ивелина Атанасова и г-жа Добринка Малчева, беше представена презентация от екипа на Спасителен център за диви животни към Зелени балкани, Стара Загора. Учениците разшириха своите знания за вредите, които хората нанасят върху околната среда чрез дейността си. Изказаха мнения какво е рециклиране на материалите и как да пазим природата - нашата среда на живот.

  "Зелени Балкани" гостуват в нашето училище

  На 13. 10. 2022г., гости в НУ „Любен Каравелов“ – Нова Загора беше екипът на проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“. Лора и Ива са Представителите на Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани, Стара Загора. Те разказаха за отпечатъка, който човешките отпадъци нанасят на природата и дивите животни. Атракция за учениците беше макет на щъркелово гнездо и отпадъци в него. Децата се запознаха с Хари. Той е птица от вида „Мишелов на Харис“. Има трайни увреждания, за това е пациент на спасителния център.

  Първокласници се забавляваха с театър "Пан" - "Весели небивали"

  Учениците от Подготвителна група и първите класове при НУ ,,Любен Каравелов" - Нова Загора, се забавляваха днес с празничната програма на театър "Пан" - "Весели небивали", организирана от Община Нова Загора, по случай Петковден. Много танци, щури игри и състезания бяха подготвили шарените клоуни. Благодарим за усмивките и емоцията !

  Акция "Децата тръгват на училище - да пазим децата на пътя!"

  Днес, 11. 10. 2022 г., във връзка с Акция "Децата тръгват на училище - да пазим децата на пътя!" гости на учениците от втори "а" и втори "в" клас при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, с класни ръководители г-жа Д. Овчарова и Л. Борисова, бяха директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева и полицейски инспектор Чавдар Евдокимов. По интересен начин, чрез образователни игри и беседа, бяха обогатени и затвърдени знанията и уменията на второкласниците, свързани с правилата за безопасност на движението по пътищата.

  Стартира проект "Равен достъп до училищно образование по време на кризи"

  Проект № BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент - Министерството на образованието и науката (МОН). Целта на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи и да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние. Предвидените дейности са логически обвързани и осигуряват възможност за непрекъснатост на образователния процес. Те са пряко свързани с преодоляване на последиците, предизвикани от пандемията от COVID-19 и са свързани с техническото обезпечаване на образователната система и осигуряване на условия за провеждане на обучение от разстояние в електронна среда, които са определени на база необходимостта от краткосрочното им изпълнение. Важен приоритет е пълното осигуряване на достъп за всички ученици до виртуална класна стая в условията на продължителна пандемия. Чрез проекта образователната система следва да осигури равни условия за всички ученици за развитие на дигитална грамотност и качествено обучение по всички предмети за всички образователни етапи. Целева група освен учениците са и педагогическите специалисти, родителите и образователните медиатори. С помощта на планирани обучения за педагогическите специалисти се цели насърчаване за придобиване и усъвършенстване на цифрови умения, използване на иновативни методи за преподаване и учене. Планирани са обучения на образователни медиатори и на родители, насочени към създаване на умения за работа с дигитални устройства и с електронни образователни платформи за търсене и използване на електронни образователни ресурси, което от своя страна допълнително би помогнало на учениците за пълноценното им участие в образователния процес. Проектът е на обща стойност 109 562 541,93 лева и е с продължителност 35 месеца.

  Участие в изложението "Роботите идват"

  Четвъртокласниците Никола и Преслав са запалени по технологиите. Те са от Coder Dojo клуб, с ръководител Добринка Малчева. Днес се включихме в изложението "Роботите идват".

  Събитието е част от програмата Meet and Code, с подкрепата на SAP, Techsoup, Фондация Граждански инициативи, в партньорство с Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора. Инициативата „Европейска седмица на програмирането“ се ражда през 2013 г. по идея на екипа в кабинета на тогавашния комисар на Европейския съюз по Дигиталните технологии Нели Круз и подкрепена от Европейската комисия. „Запознайте се и програмирайте“ популяризира науката и технологиите като част от Европейската седмица на програмирането.

  Занимания по интереси "Арт дизайн"

  Малките сръчковци от група за занимания по интереси "Арт дизайн" при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова изработиха красиви ангелчета.

  Практическо занятие по Пожарна безопасност

  Днес, 06.10.2022г., в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Отлична организация, бързина и съобразителност показаха учителите и учениците при излизането на безопасно място, използвайки придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Наши гости бяха Началникът на РСПБЗН - Нова Загора, главен инспектор Васил Василев заедно с екип от служители. Смелите огнеборци направиха впечатляваща демонстрация на гасене на пожар. Чрез разказ и обяснение бе разяснено как да действаме при възникнали бедствени ситуации. Г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, благодари от името на всички за атрактивното представяне на адекватно поведение в критична ситуация.

  СНИМКИ ОТ практическото занятие

  Награди от конкурс "Електрическите стълбове - дом на дивите птици"

  Пореден повод за гордост! Майкъл и Дейвид Иванови, ученици от IV "А" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, получиха награди от конкурс за рисунки на тема "Електрическите стълбове - дом на дивите птици". Инициативата е част от проект „Живот за птиците“, изпълняван съвместно с БДЗП - Българско дружество за защита на птиците. Натура 2000 е мрежа от защитени зони в Европейския съюз. Целта на създаването й е да гарантира запазването на най-ценните и застрашени от изчезване природни местообитания и естествено срещащи се видове животни и растения. Целта на настоящата инициатива е да популяризира проекта „Живот за птиците“, който се реализира в специално защитени зони от мрежата Натура 2000 и включва теренни проучвания, създаване на прототип за безопасни за птиците стълбове, осигуряване на възможности за безопасно гнездене, монтиране на защитни и маркиращи съоръжения и други дейности за опазване на живота на птиците, уязвими при досега с електроразпределителната мрежа. Наградите връчи директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева.

  Европейския ден на спорта
  кампания #NowWeMove

  Днес, 30.09.2022 г., в НУ "Любен Каравелов" се проведе Спортен празник, във връзка с Европейски ден на спорта в училище като част от кампанията #NowWeMove и "Европейска седмица на спорта #BeActivе" – една от най-масовите инициативи, в която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. За поредна година учениците и учителите по физическо възпитание и спорт в нашето училище подкрепиха инициативата. В големия училищен двор и спортната база в училището, бяха организирани интересни инициативи, включващи състезателни игри на открито. Идеята на организираните игри бе физическа активност на всички класове в различните спортни дейности. Това бе ден за насърчаване на учениците да демонстрират спортните си умения, да се състезават с характер. #ESSD2022 #NowWeMOVE #РаздвижвамеБългария #BeActive Място България

  Практическо занятие по БДП на тема „На пътя е опасно"

  29. 09. 2022г., в НУ „Любен Каравелов” бе организирано традиционното в началото на всяка учебна година практическо занятие по БДП на тема „На пътя е опасно. Правила за безопасно поведение на учениците като пешеходци и пътници при придвижването им от дома до училище и обратно” . Мероприятието се проведе съвместно с представители на група „Пътен контрол“ при РПУ, гр. Нова Загора. Под ръководството на инспектор Чавдар Евдокимов, малките ученици си припомниха как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Получиха информация за опасностите на улицата и как да се пазят. Акцентира се върху това, че заедно със своите родители трябва да изберат най-безопасния и кратък път от дома до училище и обратно. Винаги да спазват основните правила за движение като пешеходци. По възможност да се закрепят за дрехите или ученическата им раница светлоотразителни елементи, да се носят по-светли дрехи през мрачните зимни дни. Бързането за училище да не е повод за нарушаване на правилата за движение. На светофар или пешеходна пътека да се пресича с основната група пешеходци или с друг по-възрастен човек. По време на практическото занятие възникваха въпроси от страна на учениците, даваха се примери, поставяха се различни ситуации и се търсеше отговор на това как да се предпазим на пътя, как да съхраним живота и здравето си. Учениците затвърдиха в реална обстановка знанията и уменията си на практика да прилагат правилата за пресичане на пешеходна пътека и кръстовище. В края на занятието учениците наблюдаваха демонстрация на автопатрула и новия мотопатрул на РПУ Нова Загора.
  УКБДП

  22 септември - Ден на независимостта

  ГЦДОУД при НУ"Л.Каравелов",с р-л Р.Тенева и З. Неделчева,се чувстваме патриотично и ви казваме: ЧЕСТИТА НЕЗАВИСИМОСТ,БЪЛГАРИЯ!

  Инициативата "ДАРИ НАДЕЖДА ВМЕСТО ЦВЕТЕ"

  ❤️НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора дари 1 151 лева за бедстващите райони в Карловско❤️ Педагогическата колегия при НУ "Любен Каравелов" съвместно с родители дариха 1 151 лева за оказване на помощ на пострадалите от наводненията в община Карлово от инициативата "ДАРИ НАДЕЖДА ВМЕСТО ЦВЕТЕ". Сумата беше преведена на откритата банкова сметка за целта. НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора организира благотворителната кампания в първия учебен ден, като отправи призив за дарения вместо цветя. Благодарности на всички хора с добри сърца!

  Отново е 15-ти септември!

  🍀📚📖💐 Отново е 15-ти септември! Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници. Трепетът, смисълът и важността му винаги вълнуват! Празник, който събира в едно детските усмивки и надежди на децата и опита, професионализма и мъдростта на учителя. Всяко училище се радва да ви има и всяка камера търси точно вашите усмивки, защото вие сте символът и сърцето на този ден. Очакват ви прекрасни дни в труд, игри, нови приятелства и умения. Гост на тържеството бе г-н Ивайло Енев - заместник - кмет на Община Нова Загора. Директорът на училището, г-жа Пенка Калина-Колева, поздрави първокласниците, като им пожела радостно и вълнуващо пътешествие в света на знанието! Колегията при НУ "Любен Каравелов" поздравява своите ученици и техните родители с пожелания за здраве, упоритост и творчество! На добър час! Честита нова 2022 – 2023 учебна година!

  На добър път първолачета!

  На добър час, мили ученици!

  И отново е 15 септември - ден празничен, изпълнен с усмивки, трепет и очаквания!На добър час, мили второкласници! Здрава и успешна да е новата учебна година!

  СМЕЛ КАРАВЕЛОВЕЦ!

  В днешно време да си добър, да помагаш, без да очакваш нищо в замяна, да си съобразителен и смел си е истински героизъм. Герой за всички учители и ученици в НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора е и – БЛАГОВЕСТ ИВАНОВ от 2 „Б“ клас, с кл. р-л: Венелина Шопова. Второкласникът, проявява изключителна смелост и активна гражданска позиция, забелязвайки възникнал и разрастващ се пожар на 18.08.2022 г. в района на Общински Хали - гр. Нова Загора и без да губи време, и самообладание сигнализира за опасността. За доблестната постъпка Директорът на НУ „Любен Каравелов“ – г-жа: Пенка Калина поздравява и награждава с ГРАМОТА - СМЕЛ КАРАВЕЛОВЕЦ - възпитаника на училището ни.

  Интервю на г-жа Пенка Калина-Колева пред вестник "Аз-буки"

  Интервю на директора на Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора г-жа Пенка Калина-Колева пред вестник "Аз-буки", по повод награждаването ѝ от Министерството на образованието и науката с наградата "Св. Иван Рилски".

  Час по Родолюбие в с.Любенова махала

  На 14 юли 1877 г., в двора на тази църква са изклани над 1000 българи, малко преди Освобождението на България от Османско робство през 1878 г. Името на селото е Гюнели махле /днес Любенова махала / и наброява около 120 къщи. През юли 1877 г. селото е сполетяно от изключително жестока съдба. Реуф паша, командващ турският гарнизон в Нова Загора получава сведения от турски шпионин, че в селото има комити, които се готвят за бунт. Слухът е разпространен от турчин, който след като не му е даден откуп, за това да пази селото , се заканва да отмъсти на жителите му. Въпросният турчин, който според една от версиите е арнаутин /албанец/ , отива лично при Реуф паша,командващ турският гарнизон в Нова Загора , и му съобщава , че в Гюнели махле има комити, които се готвят на бунт. Пашата праща свои хора да проверят истината на този слух , които влизат в конфликт с местен жител , който стреля по тях. Разгневен от това, Реуф паша организира отряд от редовната си войска и свиква башибозук. Башибозука е съставен от местни турци, които са малко на брой и значителен брой черкези, прочути с жестокостта си. Общият брой на турската редовна войска, заедно с башибозука е бил около 2000 души. На 14.07.1877 г. селото е обкръжено и атакувано. Изплашените хора се затварят в местната църква. Вече в късния следобяд турците, използващи артилерия овладяват селото.След щурма турците влизат в двора на църквата и подлагат всичко на сеч и разграбване. Комисията, изпратена от Цариград да установи последствията, констатира, че само в двора на църквата и в самия храм са избити 1013 души. Никъде не се споменава сред тях да е имало комити. По приблизителни оценки общият брой на убитите хора от селото и околността е над 2000 българи, като по жестокост и брой на жертвите се сравнява с " Баташкото клане“ и наричано накратко : „ВТОРИ БАТАК" .......ПОКЛОН, пред жертвите!

  XVI Национални педагогически четения "Моето педагогическо ежедневие" - гр. Котел

  Директорът на НУ "Любен Каравелов" - г-жа П. Калина представи училището с Доклад и презентация в XVI Национални педагогически четения "Моето педагогическо ежедневие" - гр. Котел. Чрез споделяне и обмяна на добри предагогически практики екипът на училището повишава квалификацията си и презентира своите успехи през учебната година.

  Танцов състав "Каравеловчета" е лауреат на международен фестивал

  Начално училище "Любен Каравелов " гр.Нова Загора. ТАНЦОВ СЪСТАВ "КАРАВЕЛОВЧЕТА".Нашите награди.❤️🇧🇬❤️

  Щастлив финал за всички четвъртокласници

  Четири години изминаха неусетно! И ето, че дойде щастливият финал-на 16.06.2022 г. всички четвъртокласници получиха своите свидетелства. Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", награди учениците, завършили с отличие четвърти клас. Работихме сериозно. Но се и забавлявахме! Научихме толкова много! Спечелихме толкова много! И не само медали 🙂 , а по-важно - приятелство. Оставаме с чудесните спомени и с чудесни мечти. На добър час, деца! Нека успехът бъде винаги с вас!

  Нашите отличници на Национално външно оценяване

  На 15.06.2022 г., Директорът на НУ "Любен Каравелов" - Пенка Калина - Колева, награди учениците от четвъртите класове, за показани отлични резултати на НВО за учебната 2021/2022 година. "Браво, КАРАВЕЛОВЧЕТА! Гордеем се с Вас!" НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ " - ШКОЛА ЗА ОТЛИЧНИЦИ!

  „Дни за глобални действия“

  Учителите и учениците от НУ „Любен Каравелов“ Нова Загора взеха участие в проект „Дни за глобални действия“ към Фондация за екологично образование, Копенхаген, Дания. Arnau Macià Pou, международен координатор по образованието, изпрати благодарствено писмо и сертификат за участие до колегията и учениците от нашето училище.

  Годишен концерт на ВГ "Щурче"

  На 31.05.2022 г. на своя годишен концерт децата от ДВГ"Щурче при НУ"Любен Каравелов" с р-л Радмила Иванова зарадваха родители, учители и приятели с богата музикална програма. Те представиха детски песни и песни на някои от най-големите български певци-Лили Иванова, Емил Димитров, Богдана Карадочева, Деси Добрева, Радостина Кънчева, групите "Тангра" и "Революция Z". Малките артисти заредиха публиката с нмого настроение и получиха бурни овации. Госпожа Пенка Калина-Колева, директор на училището им пожела да покорят и големите сцени. Така чудесно завърши тази учебна година, в която ДВГ"Щурче" се представи отлично в културния живот на НУ"Любен Каравелов".

  Конкурс "Нарисувай любим приказен герой"

  Поздравления за Пресиян Стоянов и всички други малки художници от ПЪРВИ "Б" клас, НУ "Любен Каравелов" , гр.Нова Загора, които участваха с класов проект в конкурса, организиран от МЕГА МАМА на тема: "Нарисувай любим приказен герой".

  Конкурс "Нарисувай забавна азбука"

  Поздравления за първи "Б" клас и II "А" клас, които нарисуваха забавна азбука и получиха грамоти от Мега Мама.

  „Хей, свърши се таз година…“

  Никол Иринеева Михалик, ученичка от 3 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, завоюва 3-то място в Национален онлайн конкурс за рисунка "Пъстър, шарен Великден", организиран от Народно читалище "Пробуда-1909" гр.Ямбол. Наградата връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.
  Днес 31 май 2022 година, НУ „Любен Каравелов, гр. Нова Загора отново бе огласено от детски смях, песни и танци. Приключи една интересна учебна година за учениците от 1, 2, и 3 клас. С много вълнуващ и емоционален концерт от вокална група „Щурче“ и интересната постановка „ Съвременен вариант на приказката Червената шапчица“ от театрално ателие, дойде време да си кажем: "Ваканция, здравей!" От името на Директора на НУ „Любен Каравелов“ г-жа Пенка Калина и педагогическата колегия, благодарим на всички деца и родители, за доверието, за усмивките, за цветята, уважението и взаимността! Пожелаваме на всички ученици весело лято, изпълнено с усмивки. игри и приключения!

  Наградени ученици в националния конкурс "Аз съм българче"

  Пореден повод за гордост ни дадоха учениците от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора! Поздравления за талантливите ни деца и всеотдайните им преподаватели!
  На 30. 05. 2022 г., директорът на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева връчи наградите на учениците, заели призови места в XIV Национален конкурс "Аз съм българче", организиран от НБУ "Михаил Лъкатник" - гр. Бургас. Нашите ученици са умни, талантливи и успяващи деца! През изминалите месеци каравеловчетата се включваха в редица национални, регионални, областни и училищни конкурси. Така и заваляха наградите за тях. Грамоти днес получиха и ученици, които участваха в Национален конкурс за рисунка "Сезоните на гората" , организиран от Списание "Гора"; XI Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, организиран в рамките на XXIV Национален фестивал на детската книга - гр. Сливен; II-ри Международен конкурс за детски творби "Моят шарен Великден", организиран от НЧ "Тракия - 2013"; Онлайн-конкурс "Великденска цветна декорация на дома", организиран от Народно читалище "Пробуда"- Алеково. Желаем още много творчески изяви и успехи на всички участници и благодарим на родителите им за подкрепата!

  Никол Михалик завоюва 3-то място в "Пъстър, шарен Великден"

  Никол Иринеева Михалик, ученичка от 3 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, завоюва 3-то място в Национален онлайн конкурс за рисунка "Пъстър, шарен Великден", организиран от Народно читалище "Пробуда-1909" гр.Ямбол. Наградата връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Дейности през изминалата 2021-2022 учебна година

  Разгледайте нашите вълнуващи инициативи с учениците на европейско, национално, областно, общинско и училищно ниво!
 • placeholder