Добре дошли на сайта на нашето училище!


ДОКУМЕНТИ 2021-2022 г.
ОТЧЕТ ЗДОИ


БЮДЖЕТ


ПРАКТИЧЕСКИ НАСОКИ


Е-УЧИЛИЩЕ


ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"


ДОКУМЕНТИ "ТВОЯТ ЧАС"
 • Анкетна карта
 • Приложение 2

  ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"
  УЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ .


  ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН
 • ДОКУМЕНТИ ПО ПРОЕКТА

  ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ


  МОН


  ЗА РЕФОРМАТА


  ЦКОКУО


  ИНСТИТУТ ПКО


  СРСНПБ


  СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ


  ДЕЦА ОНЛАЙН
  БЕЗОПАСЕН ДОМ


 • ВРЕМЕТО

  Weather Widget  КАЛЕНДАР


  СПРИ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ

  ВЪРНЕТЕ СЕ В САЙТА ЗА АКТУАЛНИ НОВИНИ
  ПРЕЗ 2022-2023 учебна година

  Капачки за бъдеще

  Днес малките възпитаници от ПГрупа и Първи клас на НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора, се включиха в благотворителната кампания: "Капачки за бъдеще". С ясната мисъл, че правят добро и помагат за спасяването на човешки живот, малчуганите събираха цяла учебна година пластмасови капачки, които днес предадоха в пункта, намиращ се в центъра на града ни. "Заедно можем повече!!!"

  Поздравителен адрес
  по повод 24 май

  "Напред - науката е слънце..."

  "Напред - науката е слънце..." С усмивка и много знания посрещаме най - светлия празник - 24 май - Денят на словото и писмеността! Нека пребъде! Първи "Б" клас, кл. р-л: Венелина Шопова

  В навечерието на 24 май ЗИ "Християнски ценности и семейство"

  В навечерието на 24 май, с групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, си припомнихме живота и делото на Светите братя Кирил и Методий, и техните ученици. Живот, посветен на духовност и просвещение. Разгледахме и някои от най-големите огнища на просветата - манастирите. Обещахме си да сме прилежни и трудолюбиви в учението, и да се стараем с вяра и усърдие да бъдем достойни последователи на Солунските братя. Честит празник на Словото и духовността!

  ПЪРВО МЯСТО ЗА ТАНЦОВ СЪСТАВ
  ПРИ НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"

  Кулинарна работилничка
  "Здравословно се храни и здрав бъди!

  Вкусен и весел бе нашият малък учебен проект "Здравословно се храни и здрав бъди!" Третокласниците, г-жа Ивелина Атанасова и г-жа Добринка Малчева се забавлявахме истински в зеления екопарк на НУ "Любен Каравелов". Сътворихме нови кулинарни шедьоври за здравословно хранене. Красивият екопарк, огласян от птичи песни, слънчевото време и усмивките повишиха веселото настроение. Този ден прибавяме към ония щастливите, които помним за цял живот!

  Празник на малките първокласници
  "Ние вече сме грамотни!"

  „Всички букви зная, мога да чета -имам си прозорче светло към света!“ Най- вълнуващият празник в първи клас е „Празникът на буквите“. Днес малките ученици от НУ “Любен Каравелов“ проведоха своето тържество под наслов: “Ние вече сме грамотни“. Децата с гордост заявиха, пред директора на училището: г-жа Пенка Калина и своите учители, че знаят да четат, пишат, разказват и драматизират. Сбогуваха се с любимото си Букварче и се запознаха с новата си приятелка – Читанката. Много весел беше празникът, защото първолачетата рецитираха стихове, пяха песни, драматизираха приказки и танцуваха с желание и приповдигнато настроение. Госпожа Калина отправи поздрав към грамотните ученици, пожелавайки им да продължават да откриват силата и красотата на буквите и словото. Всеки първокласник получи грамота и пъстра книжка за подарък. След цветния, вълшебен и приказен празник класните ръководители: Стоянова, Шопова, Борисова пожелаха на учениците си да продължат смело и уверено да пътешестват в Царството на знанието и да помнят, че буквите носят светлина!

  Второкласници посетиха библиотеката - царството на книгите

  Учениците от 2. клас при НУ " Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, с класни ръководители Hristina Dineva и Рени Желева , отново посетиха царството на книгите. И отново г-жа Velina Minkova ни посрещна с усмивка и нетърпение да разбере любимите истории на учениците от вече прочетените книжки. Децата бяха завладени от вълшебната история за "Захарното момиче" от Светослав Минков и със сигурност творбите на този автор ще бъдат предпочитани през лятната ваканция. Потопени в атмосферата и духа на книгите, второкласниците потърсиха по рафтовете свои любими произведения и си набелязаха следващите завладяващи истории.

  ДИРЕКТОРЪТ НА НУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“, ПЕНКА КАЛИНА-КОЛЕВА,
  Е НОСИТЕЛ НА ГОДИШНАТА НАГРАДА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА „СВ. ЙОАН РИЛСКИ“

  ДИРЕКТОРЪТ НА НУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“, ГР. НОВА ЗАГОРА – ПЕНКА КАЛИНА-КОЛЕВА, НОСИТЕЛ НА ГОДИШНАТА НАГРАДА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА „СВ. ЙОАН РИЛСКИ“ПО ПОВОД ЧЕСТВАНЕТО НА 11 МАЙ – ДЕНЯ НА СВ. СВ. РАВНОАПОСТОЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА СИ ДЕЙНОСТ И ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ На 11 май 2022 г., в деня, в който Православната ни Църква чества паметта на св. равноапостолни братя Кирил и Методий, в Рилската св. обител се състоя връчването на годишната награда „Св. Йоан Рилски“, с която Министерството на образованието и науката отличава успешни директори на училища, със значителен принос в развитието на образователното дело в страната. В централния манастирски храм игуменът на обителта Адрианополски еп. Евлогий, заедно с рило-манастирското братство, оглави благодарствения молебен в храма, на който присъстваха Заместник-министър Мария Гайдарова, началниците на РУО - Кристиана Добрева-Станкова – началник на РУО-Сливен, Ивайло Златанов – началник на РУО-Благоевград, Ирена Петкова – началник на РУО-Варна, Мая Стойчева-Николова – началник на РУО-Кюстендил, Диана Петрова – главен експерт дирекция ВОП, Катя Станоева – главен специалист дирекция ВОП, Северина Димитрова – главен експерт дирекция ССД, наградените директори, журналисти и ученици от 6 ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Кюстендил, които поднесоха музикален поздрав на присъстващите. Своите отличия тримата директори - Пенка Христова Калина-Колева – директор на Начално училище „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора, общ. Нова Загора, обл. Сливен, Жулиета Красимирова Петкова – директор на Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, гр. Варна и Теодора Димитрова Сулева – директор на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, град Ямбол, община Ямбол, област Ямбол получиха в иконната зала на светата обител. Заместник-министър Мария Гайдарова изтъкна приноса на всеки един от наградените за развитието на ръководените от тях училища. Повод за гордост на област Сливен и община Нова Загора е, че сред наградените е директорът на НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева. Поздравително слово към присъстващите отправи Преосвещенският игумен, а Заместник-министърът на образованието г-жа Мария Гайдарова връчи на всеки награден директор: икона на Св. Иван Рилски, грамота, парична награда и заповед, с която са определени наградените Педагогическата колегия на НУ „Любен Каравелов“ поздравяваме своя мениджър г-жа Пенка Калина-Колева за заслужената висока чест и признание. Пожелаваме ѝ здраве, творческо и житейско дълголетие, за да продължим заедно мисията и просвещенския подвиг на нашите първоучители – светите равноапостоли Кирил и Методий!

  9 МАЙ-ДЕН НА ЕВРОПА И УЧЕНИЧЕСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ

  За поредна година учениците, учителите, служителите и директорът на НУ „Любен Каравелов” град Нова Загора, отбелязаха 9 май – Ден на Европа. Децата се запознаха с историята на създаването на Европейския Съюз и честването на този празник. По традиция всяка година на 9 май в училището се провежда и Ден на Ученическо самоуправление.

  Флашмоб, посветен на 29 април -
  Международен ден на танца

  На 29 април всяка година се отбелязва Международния ден на танца. Днес, ученици и учители от НУ „Любен Каравелов“ организирахме флашмоб с българските хора и танци: “Сборенка“, „Арканул“, „Ганкино хоро“, „Право хоро“.
  Всички деца в училище имат привилегията да изучават народни танци в часовете по хореография на г-жа Росица Мангърова. Нека не забравяме, че нашите ученици са талантливи, с много награди от фолклорни фестивали и конкурси.
  Отпразнувахме тази невероятна форма на изкуство с любов към българските народни танци и спортни игри. Г-н Панайот Панайотов подготви за учениците атрактивни състезания. В тях победиха на-бързите, най-силните и най-ловките каравеловчета. Видео и снимки от този вълнуващ ден...
  снимки и видео от този вълнуващ ден

  Вълнуваща среща с д-р Стефка Данева
  и "Приключенията на Перушинка"

  Децата от НУ "Любен Каравелов" посрещнаха скъп гост в лицето на Д-р Стефка Данева. Тя ни гостува с артистичното си амплоа, като вече утвърден автор на поредната си книга за деца "Приключенията на Перушинка". Всички бяха запленени от харизмата на авторката и от прекрасните откъси, които тя избра да прочете.Учениците рецитираха нейни стихове, станали им вече любими; показаха с гордост изложбата от рисунки по нейни произведения; задаваха въпроси и по детски превърнаха тази среща в истинско тържество на духа. Завършихме този импровизиран празник с много усмивки, снимки, обещания, пожелания, цветя и даже някоя сълза. Такива срещи се помнят дълго и остават отпечатък.

  Учениците от 3 "А" клас са почетно жури
  в наградата “БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО” - 2022 г.

  Учениците от 3 "А" клас при НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, се включиха като почетно жури в наградата “БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО” - 2022 г. за най-добра книга, избрана от самите деца! Организатор е фондация “Детски книги”, с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Почетните грамоти връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Различният метод на учене и преподаване

  Първият учебен час на 28 април беше невероятен! Учител по Човекът и обществото в III "Б" вместо г-жа Добринка Малчева бе Калина. Запозна съучениците си с живота, делото на Георги Бенковски и Хвърковатата чета. Поздравяваме Кали за завидната подготовка и умението да ни увлече с вълнуващия исторически разказ за подготовката на Априлското въстание. Личи си големият й интерес към българската история. Вдъхновението, с което разказва ни завладя и предизвика дискусия за историческите събития.

  Практическо занятие по БДП

  Днес, 27.04.2022г., в НУ„Л. Каравелов”- гр. Нова Загора се проведе традиционното в края на всяка учебна година практическо занятие по БДП с децата от ПГ и учениците от I – IV клас. Темата на занятието, „Правила по БДП при придвижване на учениците в реална пътна среда и безопасното им поведение при игрите през ваканцията”, е свързана с предстоящата лятна ваканция на учениците. Практическото занятие се проведе под ръководството на младши автоконтрольор Николай Михалев и беше изключително интересно и полезно за учениците. Те внимателно слушаха съветите на пътния полицай и отговаряха на въпроси, свързани с поведението им като участници в пътното движение. След това затвърдиха в реална обстановка правилата за безопасно пресичане на пешеходна пътека и кръстовище.

  Отбелязваме 22 април - Денят на Земята

  Международният ден на Земята. Да възстановим връзката и хармонията между човека и природата! Да бъдем отговорни!!!

  Практическо занятие по Пожарна безопасност

  Днес, 26.04. 2022г., в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Отлична организация, бързина и съобразителност показаха учителите и учениците при излизането на безопасно място. Използваха придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Чрез разказ, обяснение, наблюдение и демонстрация бе показано как да действат при възникнали бедствени ситуации. Заедно с г-жа Рада Писарова и г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, актуализираха и затвърдиха знанията си за адекватно поведение при пожар, оказване на първа помощ и връзка с тел. за спешни случаи.

  Училищен конкурс "Моето яйце е приказен герой!"

  Възкресение Христово е най-големият празник за православните християни. Най-радостен за всички ни, но най-много за децата. За празника в НУ"Любен Каравелов" грейнаха цветовете на шарените яйца. Оригинални форми и идеи обогатиха представата ни за великденското яйце. Тази година отново споделихме пъстрата изложба с красиво изработени яйца от детските градини в град Нова Загора. Насладихме се на красиви, разнообразни, идейни и нестандартни вариации за украсено великденско яйце по предложената тема:"Моето яйце като герой от приказка." Благодарим за отзивчивостта и празничното настроение, което малките малчугани, техните родители и учители споделиха с учениците и колегията на НУ "ЛюбенКаравелов". Педагогическата колегия на училището с директор Пенка Калина-Колева пожелава светлината на Възкресението да донесе много здраве, радост, споделеност, щастие и благодат на всички семейства. Радвайте се и бъдете благословени с думите в сърцето:Христос воскресе! Воистина воскресе"

  Учениците от ЗИ "Християнски ценности и семейство"
  посетиха храма "Успение Богородично"

  На Велики четвъртък с групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с ръководител Рени Желева, посетихме храм "Успение Богородично". Говорихме за Тайната вечеря, за смирението, за предателството и за същността на цялата Страстна седмица. Запалихме свещички и благодарихме на Христос. Помолихме се за мир, здраве и благоденствие. Естествено, на връщане се порадвахме и на Великденската украса в нашия красив град. Светли и благословени Великденски дни!

  Участие на ученици в конкурс "Моята мечта"

  Учениците от НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора се включиха в художествената инициатива"МОЯТА МЕЧТА", организирана от издателство КЛЕТ България. С огромно желание малките художници рисуваха своите "цветни мечти", които бяха включени във виртуална изложба. За старанието си всички получиха грамоти и значки "Мечтател", а техните ръководители бяха отличени със званието - "УЧИТЕЛ ВДЪХНОВИТЕЛ" Почетните грамоти връчи директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева.

  Поклон! Светла памет на нашия колега и приятел!

  От Педагогическата колегия на НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора

  Никол Михалик спечели поощрителна награда
  от Национален конкурс "Кукери"

  Никол Михалик, ученичка от 3 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, представи достойно училището, като получи ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА ОТ ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "КУКЕРИ", организиран от Народно читалище "Съгласие 1905" град Българово. Наградата връчи г-жа Пенка Калина-Колева, директор на училището.

  Второкласници от ЗИ "Християнски ценности и семейство"
  представят част от дейността си

  Отново малки и големи се докоснаха до творенията и помагалата по Религия на група за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов"- гр. Нова Загора. Ученици и учители с вълнение и интерес се гмурнаха в чудния свят на доброто, семейството, традициите, християнските празници и обичаи.

  Ученици отбелязват Международен ден на детската книга

  Поздравления за Виктория Панова от Първи " Б" клас. Тя се включи в инициативата на НЧ "Искра"- 1928 г.,с. Цар Самуил и НЧ "Светлина" - 1941 г., с. Преславци.

  В училище изгря нов литературен талант

  В нашето училище изгря нов литературен талант. Третокласникът Константин Борянов Мирчев от III“Б“ клас, с класен ръководител Добринка Малчева, се класира на второ място в националния конкурс “Моите детски мечти“. Съчини стихотворението „Имам си мечта“ и се включи в инициативата на Министерство на образованието и Националния дворец на децата. Поздравяваме Константин за умението да борави красиво с думите и да ни вдъхновява с красотата на словото си. Днес г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора, предаде на младия поет Диплом и медал за присъдено второ място. Уверени сме, че го очакват много литературни награди!

  Ден на търпението - 25 март, 2022 г.

  "С търпение се постига повече, отколкото със сила" Под този надслов премина 25 март - Ден на търпението във 2. Б клас с класен ръководител г-жа Ренета Митева
  "Нека бъдем по-умерени и търпеливи, за да успяваме да вдъхваме увереност и постигаме повече!" Учениците на г-жа Шопова са уверени, че с търпение ще бъдат по-толерантни и добри.
  Второкласниците на г-жа Христинка Динева отбелязаха 25. МАРТ - ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО!

  Ден на отворени врати

  Ден на отворените врати Срещу Благовещение НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора широко отвори вратите си за бъдещите първокласници и техните родители. Те бяха любезно посрещнати от директора на училището г-жа Пенка Калина-Колева, от бъдещите класни ръководители и цялата педагогическа колегия.
  На вниманието на родителите и усмихнатите им деца беше представена цялостната визия на образователната институция. С нескрито любопитство малчуганите се разходиха из класните стаи, които впечатляват със своя уют, нагледност и дигитализация. Докоснаха се до всички Занимания по интереси, с които училището ни се гордее, Силно впечатление остави в тях срещата им с хореографската група, която покани бъдещите първокласници да се хванат на пъстро хоро. Децата бяха магнетизирани от представените им роботчета Photon Edu и Bee Bout в компютърния кабинет.
  Освен класните стаи родителите и децата имаха възможност да разгледат целия интериор в училището – етнографската изложба, Еко-къта, библиотечния кът, сладкарница-книжарница и реновираната столова. Слънчевото и топло време позволи на малчуганите да потичат и разгледат спортните площадки, външния Еко-кът и цветната алея. По достойнство бе оценено радушното отношение на учителите към гостите. С усмивка и очаквания за първия училищен звънец през септември 2022 г., директорът на НУ „Любен Каравелов“ и цялата педагогическа колегия, както и родителите с бъдещите първокласници, изразиха надежда за пълноценно взаимодействие в името на качественото образование. Нашите врати са винаги отворени за Вас, бъдещи първокласници! Добре дошли!

  Ученичката Дарина Боева се пребори за участие в
  националния кръг на състезанието "Ключът на музиката"

  Госпожа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов" гр Нова Загора, връчи грамота по повод класирането за национален кръг в национално състезание "Ключът на музиката" на Дарина Боянова Христова от IV "А" кл. с класен р-л госпожа Рада Писарова.Това е поредна награда за високи постижения на Дарина и пореден повод за гордост за всички нас!

  Талантливите художнички Александра и Калина получиха грамоти
  за участие в конкурса "144 г. свободна Нова Загора"

  През месец януари 2022 г. Ротари клуб Нова Загора прикани децата от града да участват в конкурс за детска рисунка на тема „Свободна Нова Загора“. Целта бе да се стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и развитието на града, да се увековечи подвига на героите. Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ “Любен Каравелов“ гр. Нова Загора, връчи грамоти. РОТАРИ КЛУБ НОВА ЗАГОРА награди Александра Димова и Калина Красенова от III“Б“ клас, с класен ръководител Добринка Малчева. Талантливите момичета нарисуваха красивия ни град в неговия съвременен и модерен облик.


  Учениците на г-ца Силвена Стаянова с грамота
  от конкурса "Мартичка"

  Г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ " Любен Каравелов " град Нова Загора, връчи грамота на г-ца Силвена Стоянова класен ръководител на I "а" клас, за участието в конкурса на ЦПЛР-ОДК- Велинград- " Мартичка", за ръчна изработка на най-оригинална и красива мартеница, гривна и кукла. Пожела им нови творчески изяви.

  "Най-усмихнат първи клас на България"- 2021г
  СНЦ "Усмивка" Бургас

  Директорът на НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева, връчи грамота за " Най-усмихнат първи клас на България"- 2021г, СНЦ "Усмивка" Бургас. Учениците от I "А" клас, с класен ръководител Силвена Стоянова бяха класирани на националния конкурс. Пожелава им винаги да са толкова усмихнати, както на снимката.


  Третокласници проведоха практическо занимание
  "Еко градинка"

  Учениците от III "Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, проведоха класов проект "Еко градинка" в час по Човекът и природата. Говориха как от миналото до сега трудолюбивите българи се подготвят да посрещнат пролетта. Така учениците засяха арпаджик, чесън, засадиха маруля и пикираха домати в специални биоразградими кофички. В рубриката "Любопитно" децата прочетоха интересни факти за босилек, магданоз и копър. У дома отнесоха, освен скромно подаръче за мама и растение, за което да се грижат.

  Честит 8-ми март на всички майки!

  🌹🌹🌹Честит празник на всички майки! Бъдете здрави, щастливи и благословени всеки ден! От I "a" клас при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора, с класен ръководител Силвена Стоянова.🌹🌹🌹
  Честит празник 8-ми март от г-жа Радмила Иванова и ученици от IV"Б" клас.

  "Мега мама" награди ученици за участие
  в конкурса "Весела мартеничка"


  Поздравления, мили деца, от Втори "А" клас, с кл.р-л: Христина Динева, НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора.

  Поздравления, мили деца, от Първи "В" клас, с кл.р-л: Лина Борисова, НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора.

  Поздравления за учениците от Трети "А" клас, с кл.р-л: Ивелина Атанасова, НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора.

  Поздравления, мили деца, от Първи "б" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова, НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора.

  Честит национален празник!

  "ЧЕСТИТ ДЕН НА СВОБОДАТА, ГОРДИ БЪЛГАРИ ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ!" ДК "Млад родолюбец" към НУ "Любен Каравелов", г-жа Р. Мангърова, г-жа Ив. Митева, с участие на ученици от IV"A" клас с класен ръководител г-жа Р. Писарова, подготвиха празничен рецитал.
  "ТРЕТИ МАРТ! ПРЕСЛАВЕН ДЕН! ПРАЗНИК СКЪП НА СВОБОДАТА! НЕКА ПОГЛЕДИ СВЕДЕМ И ЦЕЛУНЕМ ЗНАМЕНАТА." И ние, учениците от 2. А клас при НУ "Любен Каравелов", с кл. ръководител Христина Динева, празнуваме! 144 ГОДИНИ СВОБОДА! Дълбок поклон пред подвига на героите, отдали живота си за свободата на България!  Първи "б" клас, кл.р-л: Венелина Шопова, НУ"Любен Каравелов", град Нова Загора.

  Учениците от Първи "В" клас на НУ "Любен Каравелов" в град Нова Загора, с кл.р-л >Лина Борисова, Ви поздравяват с Националния празник на България - ТРЕТИ МАРТ! "... Аз пях за България, защото я обичах... аз прославях нейната божествено хубава природа... аз се вглъбявах в историята й, защото бях пленен от величието на нейния минал живот... аз пях за нейните идеали, защото бяха свещени..." - Иван Вазов Учениците от III "Б" клас НУ "Любен Каравелов" Нова Загора, с класен ръководител Добринка Малчева, отдаваме почит към загиналите за свободата ни.
  Трети март! Велика дата! Празник е на цял народ! Ден свещен на свободата! Жив е българският род! ДА СЕ ЗНАЕ, ДА СЕ ПОМНИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА! С учениците от I"А" клас, при НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора, с класен ръководител Силвена Стоянова също отбелязахме този ден!
  С учениците от 3 група, при НУ "Любен Каравелов"гр. Нова Загора, с р-л Р.Тенева,Ви поздравяваме с националния празник на България!
  3 март - Ден рожден на свободата! Честит Национален празник от учениците от 2.Б клас при НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, с класен ръководител г-жа Р. Митева.

  Първомартенският конкурс „Най-автентична мартеница"

  На 1-ви март българите се закичваме с мартеници – обичай, преминал през хилядолетната ни история, запазил своята традиционност и днес. Усуканите бели и червени конци преплитат в себе си пожелания за здраве, сила и дълголетие. Творческото им разнообразие в днешни дни буди възхищение, винаги предизвиква радост и създава пролетно настроение. Ежегодно фоайето и класните стаи в НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора, се украсяват в бяло и червено - багри и форми, които са вдъхновени от детското въображение и майсторство. И тази година всички получиха грамоти за отлично представяне в първомартенският конкурс „Най-автентична мартеница" , връчени лично от директора на училището г-жа Пенка Калина-Колева. Благодарим Ви, сръчни малчугани, за отзивчивостта и споделения празник! Благодарим за съпричасността на Вашите учители и родители! Бъдете много здрави, усмихнати и силни, за да съхраним тази древна традиция жива и за идните поколения!

  Мартенички за децата от детските градини в Нова Загора

  На празничния ден учителите на бъдещите първокласници при НУ "Любен Каравелов" г-жа Рада Писарова, г-жа Радмила Иванова, г-жа Албена Колева и г-жа Ивета Митева-Аврамова, учител в ПГ, заедно с внуците на Баба Марта Мартичка и Мартичко поднесоха своите пролетни пожелания за здраве, благополучие, радост, усмивки и успехи на малчуганите от детски градини в град Нова Загора. Малките ръчички се украсиха в снежнобяло и аленочервено увито конче нежно съчетано със символа на НУ "Любен Каравелов". Колегията на училището начело с директора г-жа Пенка Калина-Колева изразиха емоционално поздравленията си към бъдещите ученици на НУ "Любен Каравелов"

  "Честита Баба Марта!"

  Мартенски пожелания за здраве от г-жа Лина Борисова и първокласниците й.

  Второкласниците ни поздравяват "Честита Баба Марта!"

  Честита Баба Марта! ❤🤍 Първомартенски поздрав от 2.а клас при НУ "Любен Каравелов" с пожелание за здраве, късмет и благополучие във всеки дом!

  Честита Баба Марта!

  Здраве, усмивки и много късмет си пожелахме днес по стар български обичай, подарявайки си мартеничка, всички ние - учител и ученици от ПЪРВИ "Б" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова, НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора.

  Белият и червеният конец предвещават

  🍀Баба Марта с усмивка посрещни и мартеничка си вържи. Нека тя със здраве те дари, с любов и нежност озари. Щастливи и незабравими дни, много сбъднати мечти!🍀

  Мартенски поздрав

  Учениците и колегията при НУ "Любен Каравелов" Ви желаят спокойни дни в здраве и берекет!

  Честита Баба Марта!

  С пожелание за много здраве, радост, успехи и усмивки, днес директорът на НУ "Любен Каравелов" г-жа Пенка Калина-Колева закичи лично всеки ученик и учител в родното училище. Грейналите лица на децата отразяваха мартенската атмосфера. Във фоайето и във всяка класна стая на училището бликаше пролетно настроение, а празничната украса удивляваше всички ученици, учители и родители. Днес единственият поздрав бе: "Бъдете много здрави, румени - засмени! "

  Благодарствен адрес до участниците в националната инициатива,
  посветена на Васил Левски

  "...Благодарствен адрес от директора на СУ "Св. Паисий Хилендарски" г- жа Душкова до училищата, включили се в инициативата, включително и до НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора: до ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА, УЧАСТВАЛИ В НАЦИОНАЛНАТА ИНИЦИАТИВА УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ, Приемете най-искрените ни благодарности за участието на Вашите ученици и педагогически специалисти в инициативата на СУ „Св. Паисий Хилендарски” — Пловдив, по повод 149 години от гибелта на Васил Левски! Подкрепата на Министерство на образованието и науката бе изключително ценна и позволи инициативата за Апостола на свободата да прерасне в национална. На 18 февруари, точно в 12:00 часа повече от 23 000 учениците от 334 училища в страната едновременно рецитираха емблематичното стихотворение „Обесването на Васил Левски”. В минутите за почит към паметта на Апостола мощта на Ботевото слово бе съпреживяна в десетки класните стаи и училищни дворове, онлайн и присъствено. Радваме се, че специално подготвената електронна платформа, в която публикувахте материали от участието си в събитието, се превърна в сцена на споделеност на патриотичния порив на децата. Събитието бе широко отразено в две национални медии и множество регионални. Получихме положителни отзиви от учители и родители от цялата страна. В социалните мрежи се споделяха видео и снимков материал. Радвахме се на изявите Ви, популяризирани от регионалните медии, и се вълнувахме от ентусиазма на децата и учителите. Всичко това ни дава увереност да продължим да работим за каузата всяка година децата на България едновременно да отдават почит на Левски. За екипа на училището ни ще бъде чест през следващата година отново да организира Национална инициатива за отбелязване 150 години от гибелта на Апостола, в която да се включат и българските училища в чужбина. С увереност, че отново ще бъдем заедно и с най-искрени пожелания за успехи и удовлетвореност! Д-р Ирена Душкова..."
  Днес участваме в национална инициатива по повод 149 години от гибелта на националния герой Левски. Учениците от НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора, с преклонение и почит, рецитират стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. Поклон пред светлото дело на Апостола! Помним миналото, пазим настоящето, за да я има България!

  Добромир Добрев - най-артистичен модел в конкурс

  Днес г-жа Пенка Калина, Директор на НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, връчи грамота на Иван Добромиров Добрев от Клуб: Театрално ателие с ръководител Ивета Митева, отличен с награда за най - артистичен модел в конкурс "МИНИМИС СНЕЖНА КРАЛИЦА И МИНИМИСТЪР СНЕЖЕН КРАЛ" гр. БУРГАС - 2021

  "СТО ДНИ НА УЧИЛИЩЕ"

  Днес малките ученици от Първи "Б" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова и учител ГЦДОУД: Нели Енева, при НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора участваха в ТЕЛЕМОСТ, който се осъществи с първолачета от НБУ "Михаил Лъкатник" , гр.Бургас. Срещата бе с мото: "СТО ДНИ НА УЧИЛИЩЕ". Онлайн запознанството беше вълнуващо. Достави много радост и усмивки за всички първолачета. Те разказаха за своите градове, училища, учители, споделиха видео, пяха и рецитираха. Обещаха си, че това е началото на следващи срещи и споделени дейности. А в нашето видео в 100 снимки представяме част от ежедневието си в първи клас, за тези 100 дни.

  Да си добър и розов е лесно!

  Учениците от III"Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, отбелязаха ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТОРМОЗА в училище. Написаха послания как се създава приятелство и как между децата да живее доброто.

  С обич, приятелство и доброта е изпъстрено нашето ежедневие

  Днес учениците от IV "А" кл. от НУ "Любен Каравелов" с кл. р-л Рада Писарова отбелязаха световният Ден на розовата фланелка" Припомнихме историята, поставихме си символа на кампанията. А в часа по Изобразително изкуство децата сътвориха по темата много красота, изпълниха я с обич, приятелство и доброта!

  Ден на розовата фланелка в IV "Б" клас

  "...Днес отбелязахме Световния ден на розовата фланелка. Припомнихме си повода. Попяхме. Написахме послания и си обещахме да ги изпълняваме всеки ден, да сме добри и да се разбираме. 4.б клас и г-жа Радмила Иванова..."

  Не се страхувай да бъдеш добър!

  Да си добър е наше ежедневие

  В последната сряда на месец февруари и тази година отбелязахме международния ден на розовата фланелка. Учениците на г-жа Яна Янувя се включиха с много ентусиазъм и добри идеи. Обещаха си това да стане тяхно ежедневие и да не забравят, че толерантността и добротата ще направят дните ще по-смислени и приятни.

  НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! БЪДИ РАЗЛИЧЕН! БЪДИ ПРИЯТЕЛ!

  23 февруари 2022 година - Световен ден против тормоза и насилието в училище, известен и като "Ден на розовата фланелка". Днес ,ние учениците от ПЪРВИ "В" клас, при НУ ,,Любен Каравелов " ,с класен ръководител Lina Borisova, се присъединяваме към инициативата и казваме : НЕ НА ТОРМОЗА ! НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! БЪДИ РАЗЛИЧЕН! БЪДИ ПРИЯТЕЛ!

  "НЕ" на тормоза в училище. "БЪДИ ПРИЯТЕЛ"

  Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме Международния Ден за борба с училищния тормоз. Учениците от III "a" клас на НУ" Любен Каравелов" гр. Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова, се включиха в инициативата "НЕ" на агресията в училище и се обединиха под мотото "БЪДИ ПРИЯТЕЛ!".

  "НЕ" на тормоза в училище!

  Не на тормоза, но не за ден! Това призоваваме ние, учениците от 2.Б клас при НУ "Любен Каравелов"- гр. Нова Загора, с класен ръководител Рени Желева.

  "НЕ" на тормоза в училище!

  Днес отбелязваме Световния ден на розовата фланелка. Учениците от 2.А клас при НУ "Любен Каравелов " - гр. Нова Загора, с класен ръководител Hristina Dineva изпращат своето послание : Стоп на насилието! Подай ръка, бъди приятел!

  Усмивки в розово, но не за ден!

  И първолачетата от "Б" паралелка на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с кл.р-л: Венелина Шопова и учител ГЦДОУД г- жа: Нели Енева, отбелязаха 23 февруари 2022 година - Деня на розовата фланелка. Децата се запознаха с историята на възникването на този "розов ден", изработиха постер - сърце от своите ръчички, с който показаха съпричастността си към идеята за: "Ден на розовата фланелка" и си обещаха да бъдат усмихнати и добри, но не само в този ден!"НЕ, на насилието в училище!"

  Световен ден на дигиталното обучение
  в Занимания по интереси и класната стая

  Първокласниците на г-ца С. Стоянова отбелязаха Световния ден на против тормоза в училище. Денят на розовата фланелка е само повод да напомним, че от всички ни зависи какъв ще бъде животът ни занапред!

  Световен ден на дигиталното обучение
  в Занимания по интереси и класната стая

  Учениците от III"Б" клас, НУ "Любен Каравелов"- Нова Загора, се справиха отлично с предизвикателството да създадат свои аватари и да се представят чрез тях. Аватарът на Никола Влаев е анимиран, умее да говори. Представя се на английски език. Разказва за своето семейство и занимания. Интересни са и другите виртуални герои. Така отбелязахме Световния ден на дигиталното обучение - ежедневие в класната ни стая.

  Световен ден на дигиталното обучение

  Второкласници отбелязаха Световния ден на дигиталното обучение

  22.02.2022г. - Световен ден на дигиталното обучение. Дигитализацията на учебния процес е ежедневна част от обучението на учениците от 2.А и 2.Б клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с класни ръководители Hristina Dineva и Рени Желева .

  Поклон, Апостоле!

  На 22. 02. 2022 г., госпожа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, награди участниците в инициативите по повод честване на годишнина от гибелта на Васил Левски - ДВГ"Щурче" с ръководител Радмила Иванова.

  Поклон, Апостоле!

  149 години памет!

  Днес, с учениците от 3 ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, с ръководител Р. Тенева, отбелязахме по свой начин 149 г. от гибелта на Апостола. Направихме подходяща диктовка със състезателен характер (краснопис и правопис) и под огледа на обстойно жури, отличихме: 1-во място Мартин; 2-ро място Марк; 3-то място Димитър, Йордан, Мария, Даная и Стойчо; - учениците получиха дребни награди- лакомства. Е, имаше и малко сълзи в очите, но нищо... Нека се поражда спортна злоба и стимул за следващите изяви.

  149 години памет!

  Седмица премина в дейности, свързани с живота и делото на Васил Левски. Учениците при НУ "Любен Каравелов " участваха в различни инициативи и доказаха, че са горди потомци на Апостола.

  Поклон пред делото и живота на Васил Левски

  Първокласници отдават почест на Апостола на свободата!

  Поклон пред делото и живота на Васил Левски

  България почита Апостола на свободата! 149 години безсмъртие! Учениците от 2.А и 2.Б клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с класни ръководители Христина Динева и Рени Желева отбелязаха този паметен ден с редица дейности. АПОСТОЛЕ, ПОКЛОН! /албум със снимки от дейностите/

  Поклон пред делото и живота на Васил Левски

  "Роди се и поведе ни в борба. Обесен бе, но нивга не умря!"

  Ротари клуб - Нова Загора зарадва ученици и колегия

  ❤ Поредният жест на добра воля и благородство от страна на ROTARY CLUB Нова Загора зарадва ученици и колегия при НУ "Любен Каравелов". Електронната система за измерване на телесна температура, нещо ценно и важно в педагогическото ни ежедневие, дойде в най-подходящия момент и е наш неотлъчен помощник. Благодарни сме, че за пореден път ни подкрепяте в трудни времена и Ви желаем здраве и още добри дела!

  "Майсторете ръчички, за радост на всички"

  С огромно желание и вдъхновение Ани Митева и Габриела Боянова се включиха в Националния конкурс за кукли в очакване на Коледа. "С кукли Ная - творя, уча и играя". Получените грамоти и подаръци са заслужена награда за проявения интерес и креативност. Г-жа Пенка Калина, директор на НУ "Любен Каравелов" и г-ца Силвена Стоянова, класен ръководител, поздравиха участничките и им пожелаха нови творчески изяви.

  Благодарствен адрес

  Участваме в национална инициатива, посветена на Васил Левски

  Днес участваме в национална инициатива по повод 149 години от гибелта на националния герой Левски. Учениците от НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора, с преклонение и почит, рецитират стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. Поклон пред светлото дело на Апостола! Помним миналото, пазим настоящето, за да я има България!

  Васил Левски - 149 години безсмъртие

  Минават дни, години, векове, но има личности, които остават завинаги в нашето съзнание. Такъв е Васил Левски. Човек, погубил себе си, за да може народът му да живее свободно. Учениците от I,, б" клас при НУ,, Любен Каравелов", с кл. р-л В. Шопова и Н. Енева, учител ГЦДОУД се запознаха с живота и делото на Левски.Четоха разкази и стихотворения, показаха своите калиграфски умения в състезание по краснопис:,, Васил Левски - борецът за свобода ". "Апостоле, от теб се учим всички, Апостоле, ти пример си за нас...!" Поклон!

  Четвъртокласници се представиха отлично в състезанията "Ключът на музиката" и "Знам и мога"

  На 10 февруари г-жа Пенка Калина, Директор на НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, връчи грамоти на ученици от IV "А" клас с кл. р-л г-жа Рада Писарова, класирани за областен кръг на Национална олимпиада "Знам и мога" и за областен кръг на национално състезание "Ключът на музиката". Пожелаваме успехи на участниците. Гордеем се с вас! Разгледайте албума със снимки от връчване на грамотите на учениците!

  Сърфираме безопасно!

  На 8 февруари учениците от III "Б" клас, с класен ръководител Добринка Малчева, проведоха Час на класа на тема „Заедно за по-добър интернет“. Учениците от знаят и спазват нет етикет. Забавното образователно видео, работата в екип повдигна настроението и ги амбицира да напишат съвети за безопасно сърфиране.

  Ученици от I "А" клас направиха кукерска маска

  Учениците от 1"А" клас при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Силвена Стоянова, взеха участие в Конкурса на МЕГА МАМА "Направи кукерска маска-страшна или забавна". Спечелиха грамота за участие и се радват на успеха си.

  Ученици от I "А" клас се запознаха с живота и делото
  на Любен Каравелов - патрон на нашето училище

  На 21.01.2022г., с учениците от I"а" клас почетохме 143-годишнината от смъртта на патрона на нашето училище Любен Каравелов. От презентацията, която изгледахме, се запознахме с интересни факти от неговия живот. С голямо любопитство учениците разгледаха експозициите от рисуваните детски портрети на български възрожденци, намиращи се в училището. За пореден път се възхитиха и от стенописа с националния герой Любен Каравелов.

  Третокласници развиват дигитални умения

  Заниманията за развиване на дигитални умения на учениците от 3 "Б" клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора и група по "Графичен дизай" създават условия за интересен и мотивиращ учебен процес.Учениците представят своите разработки по кодиране на "Космическо пътешествие", работят с Photon Edu и създават програма с функции. Не по-интересни са и заниманията по "Графичен дизайн", в които използват програма SVG - edit за създаване на векторни графики. Така направиха шлема на капитан Америка, поничка, имотикони, светофар, цвете от концентрични кръгове, илюстрация на литературно произведение, часовник и др..

  144 години, свободна Нова Загора!

  ДК "Млад родолюбец" към НУ "Любен Каравелов" гр.Нова Загора с ръководител Росица Мангърова взеха участие в честването на 144 години от Освобождението на Нова Загора.

  Първокласници работят по своите първи проекти

  Привет от малките сладурковци от ПЪРВИ "В" клас, при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Lina Borisova ! Нашите ПЪРВИ ПРОЕКТИ - лесни и интересни . В часовете по Родинознание обичаме да съчетаваме полезното с приятното!
  Албум със снимки на учениците

  Талантливата третокласничка Ивет Енева на първо място

  Поздравяваме ученичката Ивет Енева, класирана на първо място в национален конкурс за рисунка "Под шипковия храст".

  Новогодишен подарък за нашите ученици

  Уениците на НУ "Любен Каравелов" бяха приятно изненадани от Новогодишния подарък - красива столова, шарени столчета и нови маси. На новата придобивка се зарадваха най-много учениците от ГЦДОУД групите, които с удоволствие ще обядват в уютната обстановка🪑🍱🪑🥪🪑

  Нашето училище е отличен образователен старт за вашето дете!

  УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, Изборът на училище е отговорно и значимо събитие за вашето дете. Всеки бъдещ първокласник живее със своите тревоги и надежди за предстоящото си обучение. Ние, учителите на НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, гарантираме, че в нашето училище детето Ви ще намери спокойна атмосфера и необходимите условия за обучение и развитие на своите таланти. В наше лице ще откриете ентусиасти по дух и учители по призвание, съветници и приятели. ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР НА УЧИЛИЩЕ И УЧИТЕЛ Е ГАРАНЦИЯ ЗА ОТЛИЧЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН СТАРТ НА ВАШИЯ ПЪРВОКЛАСНИК!

  Новогодишен поздрав на г-жа Пенка Калина-Колева,
  директор на НУ "Любен Каравелов"

  Пазим българските традиции и обичаи1

  Новогодишен подарък за ученолюбивите каравеловчета

  Весели и благословени празници!

  ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

  Бъдни вечер

  НУ ,,ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" НОВА ЗАГОРА "В огнището съчките пукат. Зимата мята бели поли и вятърът свири в олука. Всичко е чисто, мирис на дрян, на хляб и ошав се смесват и над завития в бяло харман звъни коледарска песен..."

  Коледен поздрав от славейчетата от ДВГ "Щурче"

  "ДВГ" Щурче" при НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора с ръководител Радмила Иванова Ви пожелава весела Коледа!

  Малчугани от детските градини направиха красиви сурвакници за нашия конкурс

  На обявеният от НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора конкурс за най-красива и автентична сурвакница, се отзоваха малчуганите от детските градини в града.Усмихнати и развълнувани, с празнично настроение, децата заслужено получиха своите пъстри грамоти лично от учителите на бъдещите първокласници- г-жа Радмила Иванова, г-жа Рада Писарова и г-жа Албена Колева.Благодарим Ви, мили деца и на Вас-родители и учители, че за пореден път споделихте коледния дух с нашето училище! Бъдете много здрави, бодри, усмихнати и щастливи! Честито Рождество Христово и Весела Нова Година! /АЛБУМ СЪС СНИМКИ/

  Четвъртокласници участват в конкурс за гатанка

  Коледни усмивки в III "А" клас

  Коледни усмивки в 3 "А" клас, НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова

  Празнично ни е!

  Коледното весело настроение завладя и учениците от ВТОРИ "А" клас, с кл. р-л Hristina Dineva , при НУ "Л. Каравелов". С много усмивки и празнично вдъхновение, малките умничета сръчно сътвориха поздравителни картички, играчки и украса за класната стая, проучиха как народите по света празнуват Коледа, споделяха своето нетърпение да получат така желаните от тях коледни подаръци, отправяха коледни и новогодишни благопожелания. На всички от сърце желаем весели празници, много здраве, късмет и благополучие! АЛБУМ СЪС СНИМКИ

  КОЛЕДНИЯ празник в ПЪРВИ "б" клас

  Веселба, песни, подаръци, топъл шоколад, късмети...и най- ценното ДЕТСКИ УСМИВКИ в изобилие имаше днес на КОЛЕДНИЯ празник в ПЪРВИ "б" клас, НУ "Любен Каравелов ".

  Децата от Подготвителна група са победителите в коледния конкурс
  за най-красива коледна украса

  Учениците от ЗИ "Християнски ценности и семейство"
  Ви желаят светли Рождествени празници

  Светли и благословени Рождествени празници Ви пожелават децата от група за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, с ръководител Рени Желева !

  "Сурва, сурва! Здрава Нова година!"

  🎄"Сурва, сурва! Здрава Нова година!"🎄 Обявеният от НУ "Л. Каравелов" конкурс за най-красива и автентична сурвакница, провокира интереса на децата и много от тях изработиха чудесни сурвачки. Днес г-жа Калина, директор на училището, лично награди всички участници с грамоти, за отличното им представяне в конкурса. Мили деца, възхитени сме от инициативността и творческата креативност на вас и вашите родители! Благодарим ви! Бъдете здрави! Весели празници!

  Коледни усмивки от II "Б" клас

  Подаръци, усмивки, звезди в очите... Весели празници от 2. Б клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Н. Загора! 🍀💞


  Коледният дух в IV "В" клас

  Коледният дух изпълва с радостно очакване учениците от IV "А" кл. на НУ "Любен Каравелов" с кл. р-л Рада Писарова. Празничният кът за допълнителни задачи в часовете е място и за коледни и новогодишни пожелания, които се гушат вече в шапчиците. Украсени и засмени сме, изпълнени с очакване на подаръци, радост и много успехи тепърва. От сърце пожелаваме на всички здраве, щастие и късмет през новата година! Весели празници, приятели!

  Коледна магия в I "В" клас

  КОЛЕДНА МАГИЯ! Снежен прах в косите, топлина в душите и много усмихнати личица на учениците от ПЪРВИ "В" клас, при НУ ,,Любен Каравелов",с класен ръководител Lina Borisova. Нека Коледният дух донесе разбирателство и любов под вашата елха! Да сте здрави, весели, засмени и от Бог благословени! РАЗГЛЕДЙТЕ КОЛЕДНИЯ АЛБУМ НА КЛАСА!

  Учениците от III "Б" клас очакват с нетърпение Коледа

  Най-красивата украса в класната стая са децата! Прекрасните ученици от III "Б" клас са умни, палави, щури, лъчезарни, щастливи и добри. Направиха селфи пред коледната елхичка, за да Ви заразят с празничното си настроение.

  Украсихме елхата, стаята, себе си...

  Украсихме елхата, стаята, себе си... Направихме сурвачките... Написахме писмата и сложихме най-широките си усмивки! Дядо Коледа, ние- учениците от 2. Б клас с класен ръководител Рени Желева , бяхме много усърдни и послушни. Пожелаваме на всички здраве, щастие и усмихнати дни, и тръпнем в очакване да изпълниш желанията ни!

  Най-усмихнат клас на България

  За първа година учениците от 1"А" клас при НУ "Любен Каравелов "- Нова Загора, с класен ръководител Силвена Стоянова, станаха посланици на усмивката и взеха участие в Националния конкурс на тема "Най-усмихнат клас на България 2021-уверени, дисциплинирани и по-силни от всякога, срещу КОВИД 19" организирано от сдружение "Усмивка". Целта на конкурса тази година е една по-добра и по-приятелска атмосфера в училище, едно училище, където всяко дете и всеки учител се чувства добре. Повече сплотеност, подкрепа и уважение през Новата учебна година, въпреки сложната обстановка, въпреки трудностите, които съпътстват учители и деца свързани с пандемията КОВИД 19.

  Коледен конкурс

  Начално училище "Любен Каравелов" град Нова Загора
  📖Традиции, настояще, бъдеще📖

  Коледно настроение в Подготвителната група с г-жа Ивета Митева

  За радостта, която ни носи учебният процес

  Конкурс за сурвакничка

  Незабравима среща в НЧ "Д. П. Сивков"
  с децата на НУ"Л. Каравелов"

  "... За ТЯХ! - Приложници и Клубен съвет! Днес, в една емоционална и незабравима среща в Н Ч"Д. П. Сивков" Среща с децата на НУ"Л. Каравелов". Придружени от г-жа П. Калина-Директор и Г-жа Мангърова- учител, ни зарадваха от сърце! С присъщия им детски интерес, разглеждаха красивите цвички- терлички! Радваха се! Ние - двойно! Защото... били сме полезни! За нас това значи много! Г-жа Мангърова благодари и каза, че тези терлички могат да бъдат необходимо приложение към носиите на децата по време на участие! Топли думи на Благодарност и пожелание за здраве ни отправи и г-Калина! Г-жа В. Минкова връчи Поздравителни Адреси на Приложниците от ПК"Златна есен"- Сийка, Нели, Катя и Теменужка! Очакваме нови срещи, защото- НЕОБХОДИМИ СМЕ! Весели празници!..." написа г-жа Радка Енчева

  Поздравителен адрес от Пенсионерски клуб гр. Нова Загора

  На Никулден с учениците от Занимания по интереси "Християнски ценности"
  посрещат Никулден

  На Никулден с учениците от група "Християнски ценности и семейство" се запознахме с живота и делата на Свети Николай Чудотворец. Отправихме и молитва към Светеца: Помагай, Свети Николае, на нас, попаднем ли във труден миг и час!

  Празничен учебен проект по английски език

  Децата от НУ "Любен Каравелов", Нова Загора, ни зарадваха с прекрасни коледни картички - проект по английски език. Браво, милички!

  Първолачетата на г-жа Лина Борисова учат и се забавляват

  ПРИ НАС Е ЛЕСНО И ИНТЕРЕСНО! Учениците от 1,,В" клас на НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Лина Борисова, учат и се забавляват. С нас са винаги и нашите приятели, които се обучават в онлайн среда. Ние сме ЕДИН НЕРАЗДЕЛЕН КЛАС!
  Разгледайте албума със снимки на малките първокласници!

  #каравеловче/чете

  Книгите са част от детския свят. С машината на времето в чудните истории пътешестват Албена, Александра, Беатрис, Божидара, Мартин, Светлозар, Виктор, Стефан, Калина, Костадин, Никола, Ивелин, Константин като Емил от Льонеберя, III "Б" клас и г-жа Д. Малчева.
  Снимки на малките читатели

  Читалище Стефан Генчев Хрищени благодари
  на талантливата

  Едно интересно и различно предложение получихме за нашата инициатива. Райски ябълки, изработени от тесто от малките ръчички на Саманта Валентинова Вълева на 5 години, ученичка в НУ Любен Каравелов" гр. Нова Загора с ръководител Ивелина Атанасова.🍑

  Читалище Стефан Генчев Хрищени благодари
  на талантливите ни художници

  "...Скъпи приятели, започваме седмицата с прекрасната рисунка на Траяна Динкова Кисьова на 9 години, ученичка в НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, с класен ръководител г-жа Ивелина Атанасова..."🍊☀️

  "ПЧЕЛИТЕ - ПРИЯТЕЛИ НА ХОРАТА И ЗЕМЯТА"🐝

  ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА към НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" НОВА ЗАГОРА

  I"А" класr и г-ца С. Стоянова празнуват ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

  21 ноември-ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО 👨‍👩‍👦❤👨‍👩‍👧‍👦 То е дом и родна къща, праг, към които да се връщат. То безкрайно те обича. Затова и заслужава, да се пази, съхранява. Всеки да е отговорен, да милее своя корен! Честит празник от I"а" клас!

  ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО с децата
  от Подготвителната група, Театрално ателие г-жа Ив. Митева

  Дигитално-виртуално, онлайн обучение на учениците
  от III "Б" клас и г-жа Д. Малчева

  Г-жа Лина Борисова и малките първокласници се трудят неуморно!

  Мигове от нашето Дистанционно обучение.. Заедно можем всичко! албум със снимки

  Училище и институции работят заедно!

  Днес се състоя работна среща между НЧ"СВЕТЛИНА - 1932" с.Събрано и НУ "Любен Каравелов" Нова Загора!

  "Госпожо, искаме в училище!"

  Учениците от 2б клас и г-жа Р. Тенева показват част от работата си в електронна среда. "...Малко ни е трудничко с тези кратки часове, но намираме време и се справяме с всички поставени задачи.Решаваме трудните задачи,редим думите по БЕзик,говорим за видове транспорт и толерантност по Околен свят. Изработихме ключодържателче,цвете от сламка и найлонови торбички. Поиграхме "Зумба",рисувахме и пяхме! "...Госпожо,искаме в училище!..."-споделят ми децата. Е да, друго си е в училище...!Дано...Скоро!..."

  Първокласници отбелязват 16 ноември - Ден на толерантността!

  16- ноември Световен ден на толерантността, първокласници и г-ца С. Стоянова ❤❤❤" Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото разнообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. Толерантност- това е хармония в многообразието. Това не е само морален дълг, но и политическа и правна потребност. Толерантност- това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира."❤❤❤

  16 ноември - Ден на толерантността!🍀

  С учениците от 4 група ГЦДОУД и г-жа З. Неделчева си припомнихме какво е толерантност - уважение, търпение, съпричастност, зачитане на различията, били те социални, културни, религиозни....
  С учениците от 4 група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов", си припомнихме какво е толерантност - уважение, търпение, съпричастност, зачитане на различията, били те социални, културни, религиозни....

  Първокласници се учат на толерантност

  ТОЛЕРАНТНОСТ - търпение, уважение, съпричастност! - ПЪРВИ "Б" клас, кл. р-л: В.Шопова.
  видео

  О✏ 2-ра ГЦДОУД - НУ "Любен Каравелов" ✏

  Следобедни онлайн часове 💻, преминали със забавни образователни игри, писане ✏, сгъване на оригами ⛵ и усмивки! 😊

  Онлайн обучение на малките първокласници и г-жа Силвена Стоянова

  Колкото и да не искаме така да се обучаваме, просто се налага. Нищо, че сме малки и ние успяваме да сме в час. Прекрасният I "a" клас при НУ "Любен Каравелов".

  СЕМЕЙСТВОТО не е просто нещо важно

  "...СЕМЕЙСТВОТО не е просто нещо важно. То е всичко!..." - Майкъл Джей Фокс Учениците от НУ"Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, Първи"б" клас, с кл.р-л: В.Шопова, изработиха в час по Родинознание, (когато бяхме в присъствена форма на обучение) постер на тема: "Моето семейство".

  Красотата на природата

  🍁 "Есен е. Слънцето облива земята в последните си златисти лъчи. И донася надежда, която да ни крепи."🍁 🍂Подготвителна група към НУ "Любен Каравелов" Нова Загора 🍂 видео

  Ден на народните будители

  На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители - празник, дошъл от сърцата на българите в знак на благодарност и уважение към хората на духа, на перото, на книгата, към просветителите и борците за национално освобождение. Дълбок поклон, будители народни на националния дух!

  #каравеловче/чете

  Ученици от IV "А" клас и г-жа Рада Писарова
  Ученици от IV "Б" клас и г-жа Радмила Иванова

  Третокласници получиха сертификати за участие
  в международната седмица по кодиране #Code Week 2021

  #CodeWeek 2021
  Учениците от III "Б" клас, НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, продължават своите занимания за развиване на дигиталните си умения и тази учебна година. На 15 октомври проведоха дейност по кодиранe в Скрач 3 и с голям интерес анимираха "Веселото човече". Така успяха да регистрират своята активност в Европейската седмица на кодирането. С радост съобщавамe, че учениците получиха своите европейски сертификати.

  Учениците от ЗИ "Християнски ценности и семейство" учат за Света Петка

  Света Петка Българска е родена през 11 век в малък град на брега на Мраморно море в семейството на българи. Отдала е живота си да помага на бедните и да служи на Бог. С нейния живот се запознахме в групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов", с ръководител Рени Желева , по случай празника на Нова Загора - Петковден. Честит празник, новозагорци, и нека нашата Светица ни закриля и ни помага! Амин! снимки


  Малки сръчни деца творят!

  🎨Малките сръчковци от група за занимания по интереси "Арт дизайн" с ръководител г-жа Ивелина Атанасова при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора. "Творим, експериментираме и даже ни се получава!"

  Деца помагат на деца!

  Деца помагат на деца! Гордея се с Вас, малки Добротворчета ! Специални благодарности на Svetla Milkova !

  Младите родолюбци учат житието на "Св. Петка"

  С голяма духовна радост и благословение, иподякон Александър Рашев присъства на учебен час на клуб "Млад родолюбец" при НУ "Любен Каравелов". Децата с голям интерес изслушаха историята за храмовия празник на Нова Загора, "Св. Петка Търновска". Младите родолюбци видяха част от одеждите на иподякона и се запознаха с житието на "Св. Петка" и историята на храма в града."Честит и благословен празник скъпи млади родолюбци!"- каза иподякон Рашев.


  Практическо занятие по Пожарна безопасност

  Днес, 07.10. 2021г., в НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Ученици и учители показаха завидна организация при излизането на безопасно място, използваха придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Чрез разказ, обяснение, наблюдение и демонстрация бе показано как да действат при възникнали бедствени ситуации. Заедно с г-жа Рада Писарова и г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището, актуализираха и затвърдиха знанията си за адекватно поведение при пожар, оказване на първа помощ и връзка с тел. за спешни случаи.


  Проект BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование
  в условията на кризи“

  НУ "Любен Каравелов" се включи в проект BG05M2ОP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ (наричан оттук нататък „Проекта”). Проектът е на обща стойност 109 562 541,93 лв. и се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския
  съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент Министерството на образованието и науката (МОН).През месец октомври 2021 г. стартират обученията на ученици. Основната цел на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи, да се осигурят условия за ефективност на образованието, да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние. Специфичните цели са: Подобряване на условията и осигуряване на равен достъп за обучение от разстояние в електронна среда; Създаване на условия за усъвършенстване на цифровите умения на преподавателите за по-ефективна работа във виртуална среда и насърчаване използването на иновативни методи на преподаване и учене; Насърчаване на мотивацията на родителите за по-активно включване в образователния процес от разстояние в електронна среда с цел подпомагане на учениците в семейната среда. Целевите групи по проекта са ученици, педагогически специалисти в общинските и държавни училища, образователни медиатори и родители.
  НУ "Любен Каравелов"се включва в следните основни дейности по проекта: Основните дейности по проекта са: Дейност 1 - Закупуване на технически средства за педагогически специалисти и ученици за обезпечаване на образователния процес в условията на кризи; Дейност 2 - Обучение на ученици, включително от уязвими групи за придобиване на умения за обучение от разстояние в електронна среда; Дейност 3 - Обучение на педагогически специалисти за усъвършенстване на уменията им за преподаване/провеждане на занимания от разстояние в електронна среда
  ЛИНК КЪМ ПЛАТФОРМАТА НА ПРОЕКТА
  Лого на проекта

  Практическо занятие по БДП
  „На пътя е опасно! - правила за безопасно поведение на пешеходците”

  Днес, 27.09.2021г., в НУ „Любен Каравелов” се проведе традиционното в началото на всяка учебна година практическо занятие по БДП на тема „На пътя е опасно! - правила за безопасно поведение на пешеходците” . Мероприятието беше организирано от Училищната комисия по БДП. Председателят на комисията, г-жа Динева, представи информация за опасностите на улицата, припомни на всички ученици как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Акцентира се върху това, че заедно със своите родители трябва да изберат най-безопасния и кратък път от дома до училище и обратно. Винаги да спазват основните правила за движение като пешеходци. По възможност да се закрепят за дрехите или ученическата им раница светлоотразителни елементи, да се носят по-светли дрехи през мрачните зимни дни. Бързането за училище да не е повод за нарушаване на правилата за движение. След проведената беседа, учениците затвърдиха в реална обстановка знанията и уменията си, на практика да прилагат правилата за пресичане на пешеходна пътека и кръстовище.
  снимки от проведеното занятие

  "Подари книга вместо букет!"

  През изминалите години по случай първия учебен ден се провеждаха национални кампании "Подари книга вместо букет". Родителите на учениците от 4.б клас при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител г-жа Радмила Иванова, приветстваха идеята да продължим инициативата и през тази учебна година и заедно подариха на класовата ни библиотека интересни и полезни книжки. Благодарим ви!

  Отличното представяне във фотоконкурса "ПЪРВОКЛАСНА СТАЯ"
  издателство "Просвета"!

  Нашите учители, който водят 1. клас публикуваха под този пост снимка на красивата си класната стая. Невероятните фотографии впечатляват с пъстрота и радостно настроение. Отличените ни класове получиха заслужено грамота, за пъстрата приказка, която създадоха за малките първокласници.
  снимки от красивите първокласни стаи

  Спортен празник
  NowWeMove и "Европейска седмица на спорта BeActivе"

  Днес, 24. 09. 2021г., в НУ "Любен Каравелов" се проведе Спортен празник, във връзка с Европейски ден на спорта в училище като част от кампанията NowWeMove и "Европейска седмица на спорта BeActivе" – една от най-масовите инициативи, в която децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. За поредна година учениците и учителите по физическо възпитание и спорт в нашето училище подкрепиха инициативата. При спазване на противоепидемичните мерки за дистанция, в големия училищен двор и спортната база в училището, бяха организирани интересни инициативи, включващи състезателни игри на открито. Идеята на организираните игри бе физическа активност на всички класове в различните спортни дейности. Това бе ден за насърчаване на учениците да демонстрират спортните си умения, да се състезават с характер.
  снимки от училищния празник

  Отново е 15-ти септември!

  Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници. Трепетът, смисълът и важността му винаги вълнуват! Празник, който събира в едно детските усмивки и надежди на децата и опита, професионализма и мъдростта на учителя.
  И тази година официалното тържество е само за първокласниците и децата от подготвителната група. Всяко училище се радва да ви има и всяка камера търси точно вашите усмивки, защото вие сте символът и сърцето на този ден. Очакват ви прекрасни дни в труд, игри, нови приятелства и умения.
  Гости на тържеството бяха г-жа Светла Стоянова и г-жа Нина Генчева, зам. кметове на община Нова Загора.
  Директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева поздрави първокласниците, като им пожела радостно и вълнуващо пътешествие в света на знанието! Колегията при НУ "Любен Каравелов" поздравява своите ученици и техните родители с пожелания за здраве, упоритост и творчество!

  На добър час!
  Честита нова 2021 – 2022 учебна година!
  снимки от училищния празник

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност"

  снимки от украсените класни стаи

  "Здраве с шипка"

  На 11 септември 2021г. на тържествена церемония, организирана от фирма "Балевски и Киров" ООД - гр. Трявна, се състоя награждаване на Ивет Енева от Начално училище "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, отличена на I-во място с подкрепа от 999 гласа в конкурса "Здраве с шипка". Наградите връчи организаторът - г-н Иво Балевски. Обръщам се още веднъж с думи на благодарност към всички, които подкрепиха малката художничка Ивет Енева. Желая на всички Вас здраве, жизненост и нека добрите каузи ни обединяват! С благодарност и благопожелания: г-жа Ивелина Атанасова, класен ръководител, и г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора.

  МОН - Насоки за обучение и действия

  Съобщение за родителите на учениците, записани в първи клас
  на учебната 2021-2022 година

  Приложено Ви уведомяваме за писмо № ДАЕУ-13100/05.08.2021 г. на председателя на ДА „Електронно управление“.

  Родителите на учениците, записани в първи клас в държавно или общинско училище, могат да поплучат отпусната еднократна помощ в размер на 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на учебната година.

  Средствата се отпускат независимо от семейните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини, близки на детето или приемни семейства, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете.

  Отпуска се след подаване на заявление-декларация до дирекция "Социално подпомагане", в срок до 15 октомври 2021 г., като се прилагат удостоверение, издадено от съответното училище, че детето е записано в първи/осми клас и копие от удостоверение за назначаване на настойник или попечител.

  СЪОБЩЕНИЕ  Участие в Десета национална конференция
  "Насърчаване на четенето" 2021 г., органицирана от HRDC  През изминалите дни г-жа Добринка Малчева бе част от национално събитие с изключителен емоционален заряд и с голяма добавена стойност за учениците от III "Б" клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора. След участие в Конкурс за участие в Националната конференция „Насърчаване на четенето 2021“ – тема „Съхранените думи“, г-жа Малчева презентира (наред с колеги от страната и е-туининг посланици) своята работа с децата в клас за насърчаване на четенето през изминалите две години. На 28 юли 2021 г., в хотел Империал, гр. Пловдив, Център за развитие на човешките ресурси организира Десетата национална конференция “Насърчаване на четенето“ на тема „Съхранените думи“. След официалната част, г-н Михаил Балабанов, Изпълнителен директор на ЦРЧР поздрави участниците и им пожела нови и вдъхновяващи възможности да обменят опит и идеи. Амбицията на Конференцията е да се постигне запазване на тенденцията за повишаване на насочеността към четенето и книгата. H-жа Милена Караангова - стожер на събитието, окрили и вдъхнови участниците в конференцията с думите: "...Благодарност към Вас за положения труд, за изпратените прекрасни текстове, за вашето светло и чисто внимание към словото и неговата (без)ценност. ...".


  Танцов състав " Каравеловчета" към НУ"Любен Каравелов" гр. Нова Загора - нашето приключение завърши с отличие🇧🇬❤️🇧🇬❤️🇧🇬❤️🇧🇬❤️🇧🇬..

  IV МЕЖДУНАРОДЕН Фолклорен фестивал "Фолклорни нюанси", гр. Слънчев бряг и децата от танцов състав "Каравеловчета ", при НУ"Любен Каравелов" гр. Нова Загора. Браво мили деца! Децата се представиха отлично и спечелиха златна купа, медали и плакет.

  РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - СЛИВЕН
  награди отличници от НВО

  Пореден повод за гордост! Четвъртокласниците на НУ"Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с класни ръководители г-жа Шопова: г-жа Борисова и г-жа Овчарова, се представиха отлично на НВО. Те заеха ПЪРВО място в област Сливен на изпита по математика и ТРЕТО място на изпита по български език. Това отново доказа високата степен на преподаване и обучение в училището. Учениците, получили пълни шестици и на двата изпита, бяха удостоени с ГРАМОТИ от РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - СЛИВЕН. Поздравления, мили деца! На добър час! Убедени сме, че все така достойно ще представяте нашето училище и първите си учители!

  Ученици от група за "Арт дизайн" получиха сертификати
  от Български културен център в Сиатъл щата Вашингтон, САЩ.

  Учениците от група за занимания по интереси "Арт дизайн" при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова, получиха сертификати за участието си Международен конкурс за рисунка на тема "Моят любим български празник", организиран от Български културен център в Сиатъл щата Вашингтон, САЩ.

  Педагогически съвет

  Колегията при НУ"Любен Каравелов" Н. Загора се поздрави за добре свършената работа. Пожела здраве и ползотворна почивка, а на чудесните ни ученици - щастлива ваканция.

  НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" изпрати своите четвъртокласници - ВИПУСК 2021

  За поредна учебна година НУ"ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", гр. Нова Загора, изпрати своите четвъртокласници - ВИПУСК 2021, с класни ръководители г-жа Шопова, г-жа Борисова и г-жа Овчарова. Учениците се представиха отлично на НВО, като заеха ПЪРВО място в област Сливен на изпита по математика и ТРЕТО място на изпита по български език. Това отново доказа високата степен на преподаване и обучение в училището. Сигурни сме, че възпитаниците ни достойно ще се представят и в следващия етап на образованието.

  Физическо възпитание и спорт в училище през учебната 2020-2021 г.

  "...Завърши и тази "странна" учебна година. Сега, когато всички правят равносметка, реших и аз да покажа със следващото видео част от това,което правих с моите възпитаници.Това далеч не е всичко, но все пак открехва завесата и в общи линии очертава съвмесната ни работа. Дано през следващата година да успеем да свършим всичко запланувано!..." Приятно гледане на видеото ни пожела г- Панайто Панайотов, учител по ФВС в училище и автор на системата "Нунджако - свободен стил".
  видео и снимки от иновативните часове по

  Велиан Маринов от 4ти "Б" клас представя Нунджако, свободен стил


  Община Нова Загора се гордее с нашите успехи

  "...Пореден повод за гордост на новозагорци донесоха възпитаниците на Начално училище „Любен Каравелов” . Те са с най-високи резултати в област Сливен при Националното външно оценяване за IV клас. Малките каравеловчета са на първо място при оценяването на знанията по Математика с успех „Много добър 5.14” и на трето място по Български език и литература, с успех „Отличен 5.68”. Община Нова Загора поздравява всички учители, родители и самите ученици за постигнатите високи резултати, като им пожелава здраве и още много успехи..." из сайта на общината

  Проектните дейности с четвъртокласниците

  Слънчеви усмивки от проектните дейности с четвъртокласниците на НУ „Любен Каравелов", гр. Нова Загора.

  Празнично настроение в класа на г-жа Радмила Иванова

  Измина и тази учебна година, изпълнена с весели и сериозни, и лесни, и трудни, и интересни, и щастливи дни. Мили мои третокласници, завършихте успешно и наесен вече ще сте в четвърти клас. Пожелавам ви весела и безгрижна ваканция!
  г-жа Радмила Иванова

  Довиждане, първи клас!

  Приключи една интересна учебна година за малките първолаци от НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора. Дойде време да си кажем: "Довиждане, първи клас! Ваканция, здравей!" Благодарим на всички деца и родители за доверието, усмивките, цветята, уважението и взаимността! Пожелаваме на нашите слънчеви малчугани весело лято, изпълнено с усмивки и приключения, които ще си разкажем наесен, когато отново ще пристъпим училищния праг, но вече като второкласници.


  Две прекрасни дами и един мъж на място днес празнуват новото начало!

  Две прекрасни дами, г-жа Нели Енева, г-жа Митка Болгурова и г-н Пенко Владиков празнуват новото начало за тях. Да бъдат здрави, да се радват на заслужена почивка, да пътуват, да се усъвършенстват, да намират време за всичко, за което не е стигало. Желаем им го. Обичаме ги!

  Ваканция, здравей!

  Малките второкласници на госпожа Добринка Малчева завършиха достойно тази учебна година. Предстои им весела ваканция с игри и четене на книжки. Заслужен е отдихът за тези умни деца, които постигнаха отлични резултати във втори клас! видеото и снимки от веселата част на тържеството

  “Във всяко дете се крие читател”

  Книговище и Фондация “Америка за България” Участието на учениците от III "А". на НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора с кл. р-л Рада Писарова бележи своите успехи в края на учебната година. Заниманията ни в платформата ни донесоха много радост и удоволствие от прочетеното, защото магията на книгите ни прави ХОРА! Благодарим на организаторите! Продължаваме с готовност участието си!


  Третокласници приложиха техниката ТОРЦЕВАНИЕ в проект "Арт ателие"

  Заредени с настроение и творческо вдъхновение, учениците от III клас с ръководители г-жа Радмила Иванова, Рада Писарова и Яна Янева създадоха много красота, прилагайки техниката ТОРЦЕВАНИЕ в часовете по проект "Арт ателие". Очакват ни весели летни дни, в които ще трупаме емоции, умения, таланти и идеи за новата учебна година!

  Краеведческа дейност на малките първокласници

  След като с малките първокласници се запознахме с обществените сгради и паметници в града ни, решихме да приложим новите знания в изработка на табло "Нова Загора - нашият красив град"

  Грамота за Стилиян Иванов от 4 "а" клас

  Днес Стилиян Иванов от 4 "а" клас, НУ"Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с кл. р-л: Венелина Шопова, получи от г-жа Пенка Калина - Директор на училището ни, своята грамота за участие в Национален литературен конкурс: "КАКВО МИ РАЗКАЗА ВЯТЪРЪТ". Поздравления, мило дете! Продължавай да твориш и обичаш българското слово!

  Награда за Амели Ивайлова Иванова, ученичка в 1.А клас

  Поощрителна награда за Амели Ивайлова Иванова, ученичка в 1.А клас при НУ "Л. Каравелов", гр. Нова Загора, от 10-ти Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, обявен в рамките на 23-тия фестивал на детската книга - Сливен 2021, организиран от Регионална библиотека "Сава Доброплодни" гр. Сливен.

  Проект "Здравословно хранене" с част от сладурите от 1. А и 1. Б клас

  Малките учебни проекти на учениците от II "Б" клас

  През последните дни учениците от II "Б" клас работиха по малки, но вълнуващи учебни проекти със своята учителка г-жа Д. Малчева. Освен учение, децата споделиха: усмивки, радост, нетърпение и забавление. След броени дни ще посрещнат щастливи лятната ваканция - заслужена почивка за умните дечица!

  Третокласници опознават нашия красив град!

  Планът за днес е само от една точка - забавление!

  В деня на приятелството, развълнувани и усмихнати, се отправихме към градския парк. Планът за днес беше само от една точка-забавление. Децата преоткриха позабравените куцанка, скачане на въже, федербал, простичкото, но очарователно рисуване с тебешир по асфалт. Очаквано, това им донесе чудесни емоции-от спортен хъс до искрена, неподправена радост. На нас - по-големите 😁 малко носталгия и надежда, че нас ще ни има в игрите на децата ни.

  Четвъртокласници изследват интересни теми по Човекът и обществото

  В последната учебна седмица учениците от ЧЕТВЪРТИ "а" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова, при НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора, представиха своите проекти по Човекът и обществото, които бяха много впечатляващи като идея и изпълнение. Провокирани от урочните теми: БОГАТСТВОТО НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА и БЪЛГАРСКИЯТ ПРИНОС, учениците с голямо желание приеха поставената проектна задача и запознаха своите съученици с видни българи, прославили родината ни в различни облссти: литература, наука, изкуство, спорт. Поздравления, любознателни каравеловчета! Продължавайте все така да бъдете отговорни и дейни ученици!

  Отново сме в челните редици!

  Много са достойнствата и успехите на учениците от НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора.
  Випуск след випуск, с висок резултат от НВО, изпращаме нашите възпитаници от четвъртите класове.

  Педагогическата колегия на училището с гордост отбелязва и поздравява
  за завидния успех своите 66 четвъртокласници.

  НВО Български език и илтература - Отличен 5,68
  НВО Математика – Много добър 5,14

  Благодарим за положения труд на всички ученици и техните преподаватели:
  г-жа Венелина Шопова, г-жа Лина Борисова, г-жа Добрина Овчарова,
  г-жа Албена Колева и г-ца Силвена Стоянова!
  Пожелаваме успехът да ви следва!

  Публична изява проект ОУД

  Заниманието на учениците се проведе в компютърния кабинет.Те се информираха за своя цифров отпечатък. Запознаха се с правила на безопасно сърфиране и времето, за което могат да са пред екраните. Направиха онлайн тест за Нет етикет.Учениците изготвиха „Меню“ за своя празник, по повод завършването на учебната година. Използваха програмата „Publisher“ и готови шаблони. Третата задача в заниманието бе по-сложна. Работиха с Photon Edu робот, ниво В. В него използваха функция 1 и функция 2 за програмиране на блок от повтарящи се действия. В края на заниманието учениците изказаха удовлетвореността си от проведените занимания в този курс. Споделиха, че са доволни от новите дигитални умения и знания, които придобиха.

  Празник на малките първокласници

  Честит 24 май - ден на Светите братя Кирил и Методий,
  на българската азбука, просвета и култура!

  Поздравителен адрес на община Нова Загора по повод 24 май

  Медали, грамоти и награди получиха нашите ученици!

  Днес, 18. 05. 2021 г., директорът на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева връчи наградите на учениците, заели призови места в XIII Национален конкурс "Аз съм българче", организиран от НБУ "Михаил Лъкатник" - гр. Бургас. Нашите ученици са умни, талантливи и успяващи деца! През изминалите месеци каравеловчета се включваха в редица национални, регионални, областни и училищни конкурси. Така и заваляха наградите за тях. Грамоти днес получиха и учениците, които участваха в училищния конкурс по Безопасност на движението по пътищата. Страхотни награди пристигнаха при учениците от II „А“ клас, с класен ръководител Ивелина Атанасова: 🎖Със специалната награда е отличена Лучия Христакиева от онлайн конкурс „Великденска магия“, организиран от Народно читалище „Просвета-1928“ – гр. Мартен. 🎖1-во място за Никол Михалик в Националния конкурс „Моят шарен Великден“, Организиран от НЧ „Тракия-2013“ – гр. Плевен. 🎖На колективна награда - плакет се зарадваха учениците, участвали във 2-ри Национален конкурс „Моята крехка планета“, организиран от ОЦ за извънучилищни дейности, с. Байкал, Долна Митрополия.

  Регионално Управление на образованието - Сливен връчи награда
  "Софроний Врачански" за 2020 година

  Днес г-жа Добринка Малчева от НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора бе наградена с медал „Софроний Врачански“ и Грамота. Регионално Управление на образованието - Сливен я отличи в категория „Учител на годината“ – в начален етап на образованието, 2020 година. Наградата „Софроний Врачански“ за високи постижения и цялостна висока професионална дейност в областта на просветата се присъжда всяка година на Първи ноември – Ден на народните будители за постижения на деца и ученици на регионално, национално и международно ниво, взаимодействие с родителите, участие в конференции, педагогически форуми и за повишаване на квалификацията, публикации в сферата на образованието.

  Повишаване квалификацията на педагогическите специалисти чрез участие в курс по Проект "Обрзование за утрешния ден"

  Г-Жа Добринка Малчева е ръководител, за втора година, на група ученици за развиване на базови дигитални умения. Тя повиши квалификацията си като участва в обучение по Европейския проект "Образование за утрешния ден", което се проведе на 15 и 16 май в Арбанаси. Темата бе "Oбразование за утрешния ден - обучение в дигитални умения и създаване на дигитално учебно съдържание за учители и други педагогически специалисти от детски градини и училища." Водещ на курса бе г-жа Людмила Попова от "Институт за човешки ресурси". Обучението бе актуално и ни запозна с иновативни дигитални технологии за изработването на електронни учебни ресурси.

  Второкласници участват в конкурс "Моята любима детска книга и любимо място за четене"

  Учениците от II „Б“ клас при НУ „Любен Каравелов“ и г-жа Добринка Малчева благодарят на Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров-1927" с. Хърлец за изпратената Грамота и Читателски дневник. Децата се включиха активно в априлския конкурс "Моята любима детска книга“. Споделиха снимки от своето любимо място за четене и класови инициативи за стимулиране на интереса към книгите.

  Грамота и плакет от Националния конкурс „Нашата крехка планета"

  Грамота и плакет от Националния конкурс за детска рисунка „Нашата крехка планета". Поздравления, 4."в" клас! Благодарим на организаторите!

  Учениците от II "Б" клас се включиха в европейската инициатива "Зелена седмица" - "Нулево замърсяване"

  #ZeroPollution EU Environment Учениците от II "Б" клас от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Добринка Малчева се включиха в международната инициатива на ЕС, Зелената седмица „Нулевото замърсяване – за по-здрави хора и планета“. Представиха рисунки, които илюстрират как си представят света без замърсяване. EU Environment ourplanet_eu EU Environment @EU Environment and Climate

  #EU Environment ourplanet_eu EU Environment @EU Environment and Climate

  9 май - Ден на ученическо самоуправление

  Отбелязваме Деня на Европа и ученическото самоуправление. Един забавен ден, оставил отпечатък върху щастливите усмивки на нашите четвъртокласници!

  Видеолексикон с учениците на г-жа Д. Овчарова

  Благодарим на Народно Читалище „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ 1940 ", гр. БУРГАС, за признанието и подаръците!

  Прием на ученици в Подготвителната група

  "Великият дар на Великден е надеждата"

  И тази година талантливите ученици при НУ "Л. Каравелов" и техните трудолюбиви и креативни родители се включиха с ентусиазъм в конкурса преди Великден. Темата беше "Яйцето като герой от любима приказка" и тя провокира детското мислене и въображение. Грейнаха отново писаните яйца, грейнаха и нашите лица в усмивка, промениха ежедневието ни, зачакахме по-добри и благодатни дни! Желаем на всички хора здраве, добри помисли, надежда! снимки

  СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!

  На Велика събота нека бъдем здрави и благословени. СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ! Четвърти "А" клас,
  кл.р- л: В.Шопова

  Великденски поздрав от учениците на г-жа Рада Писарова

  Учениците от III "А" клас от НУ "Любен Каравелов "-Нова Загора и г-жа ПИСАРОВА ви пожелават светли празници! Бъдете здрави и щастливи!

  Учениците от ПЪРВА ГЦДОУД участваха в училищна изложба

  Учениците от ПЪРВА ГЦДОУД,при НУ"Любен Каравелов ",с ръководител Р.Тенева, ви пожелават СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ! Малките сръчковци се потрудиха и взеха участие в училищната изложба-великденски петлета, рисунки, яйчица! НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕМ ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ!

  Светли великденски празници! Поздрав от Подготвителната група и г-жа Ивета Митева

  Класирани третокласници в конкурса "Аз съм българче"

  Поздравления за Павел и Иван,,3.б клас при НУ" Любен Каравелов"- гр. Нова Загора, които се представиха отлично на националното състезание "Аз съм българче" и се класираха на призови места!

  Четвъртокласници работиха по учебен проект "Обитатели на сушата"

  В час по Човекът и природата учениците от 4 "А" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова, НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора, представиха своите проекти на тема: ОБИТАТЕЛИ НА СУШАТА". Те презентираха творбите си, илюстрирайки с примери видовото разнообразие на растения и животни, обитаващи различни среди на живот. Впечатлиха своите съученици с оригинални идеи за изработване на проект и много любопитни факти. Уверена съм, че всички вие, малки природолюбители, ще продължите да проявявате интерес към теми, свързани с природата и нейното опазване.
  Снимки

  Учениците на г-жа Д. Овчарова боядисаха великденски яйца

  Снимки

  Групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" посети Храм "Св. Петка"

  На Велики четвъртък, групата за ЗИ "Християнски ценности и семейство" с ръководител Рени Желева, посети Храм "Св. Петка". Бяхме посрещнати от отец Роман, който разказа на малките първокласници за цялата Страстна седмица, за предстоящия Великден, за смисъла на паленето на свещичка, за частите на храма и много други интересни истории за Иисус Христос и православното християнство. Помолихме се за здраве и си пожелахме да е светло в домовете и душите ни!
  Снимки

  Грамота за участие в конкурса "Моята илюстрация"

  Roll! Roll! Roll! Easter egg roll

  Easter egg roll - Великденска традиция във Великобритания и САЩ, пресъздадена със сладурите от 3. Б клас в час по Английски език с преподавател Ренета Желева.
  Снимки

  Спортен празник в училище

  Днес, 28. 04. 2021г., в НУ "Любен Каравелов" се проведе Спортен празник, в който се включиха ученици и учители. При спазване на противоепидемичните мерки за дистанция, в големия училищен двор и спортната база в училището, бяха организирани интересни инициативи, включващи състезателни игри на открито. Идеята на организираните игри бе физическа активност на всички класове в различните спортни дейности. Това бе ден за насърчаване на учениците да демонстрират спортните си умения, да се състезават с характер.
  Снимки от празника

  Практическо занятие по БДП

  Днес, 27. 04. 2021г., в НУ „Любен Каравелов” се проведе практическо занятие по БДП на тема „На пътя е опасно. Правила при придвижване на учениците в реална пътна среда и безопасното им поведение при игрите през ваканцията”. Мероприятието се проведе съвместно с представители на „Пътен контрол“ при РУ, гр. Нова Загора. Младши автоконтрольори Росен Йорданов и Николай Михалев обясниха на малките ученици как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Разказаха им за опасностите на улицата и как да се пазят. Практическото занятие беше изключително интересно и полезно за учениците. Те внимателно слушаха съветите на пътните полицаи и отговаряха на въпроси, свързани с поведението им като участници в пътното движение. След това затвърдиха в реална обстановка правилата за безопасно пресичане на пешеходна пътека и кръстовище.
  Училищна комисия по БДП /снимки от практическото занятие

  Специална награда за екипно участие

  Мили участници, Благодарим ви за вдъхновените видеа! Прекрасно е, че сте най-добри приятели с книгите и се радваме, че го споделихте! А сега и РЕЗУЛТАТИТЕ от конкурс "ВИДЕОЛЕКСИКОН" 🙂 СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за екипно участие за висока активност, приятелско отношение към книгата и любов към четенето: ІV „в“ клас, НУ „Любен Каравелов", гр. Нова Загора, класен р-л: Д. Овчарова.

  Практическо занятие по Пожарна безопасност

  Днес, 26. 04. 2021г., в НУ "Любен Каравелов" се проведе практическо занятие по Пожарна безопасност. Ученици и учители показаха завидна организация при излизането на безопасно място, използваха придобитите умения в прилагането на евакуационния план на училището. Чрез разказ, обяснение, наблюдение и демонстрация бе показано как да действат при възникнали бедствени ситуации. Заедно с г-н Панайотов актуализираха и затвърдиха знанията си за адекватно поведение при пожар, оказване на първа помощ и връзка с тел. за спешни случаи.

  Второкласници участват в онлайн конкурс "Моята любима детска книга" на читалище "Вапцаров-1927"

  "...Малките второкласници от класа ми обичат много книжките. Четат разнообразна литература. Някои деца четат народни приказки, други четат произведения от съвременни детски автори, а трети са запалени по енциклопедии и комикси. Изпращам Ви снимки от любимото им място за четене у дома, както и нарисуваните творби в час по Български език и литература от днес." Така учениците от II "Б" клас, с класен ръководител г-жа Добринка Малчева, се включиха в онлайн конкурс на читалище "Вапцаров-1927". Сподилиха снимки от любимото си място за четене у дома и в училище.  Размени книга с приятел!

  Каузата на учениците на г-жа Добрина Овчарова на днешния 23 април, Световен ден на книгата, е „Размени книга с приятел". На този ден се възкресява идеята за вечно живото слово, за неумиращата книга и нейната вдъхновяваща сила! Самата дата е емблематична, защото е годишнина от смъртта на Уилям Шекспир /1564-1616/, Мигел де Сервантес /1547-1616/ и Инка Гарсиласо де ла Вега /1539-1616/. Чества се от 1996 г. Обичаме да четем!


  Скъпи приятели, да открием заедно съкровищата!

  Учениците от III "А" клас и г-жа Рада Писарова предизвикаха млади читатели да открият нарисуваните съкровища!

  Цветница е!

  На този ден Иисус Христос заедно с учениците Си е влязъл в Иерусалим, възседнал осле. Всички го посрещали с цветя и палмови клонки, затова и този ден е наречен Цветница. С учениците от група за ЗИ "Християнски ценности и семейство", под ръководството на г-жа Ренета Желева, се запознахме с религиозния смисъл на този празник. Снимки от дейността ще разгледате в албума на групата.

  ДНЕШНИЯТ ЧИТАТЕЛ Е УТРЕШНИЯТ ЛИДЕР!

  Г-жа Лина Борисова и нейните четвъртокласници отбелязаха 23 април - ден на книгата. Разгледайте снимки от този ден!

  До неотдавна не можех да сричам!

  До неотдавна не можех да сричам. А днес знам да чета! И обичам! Интересно и вълнуващо премина днешният СВЕТОВЕН ДЕН НА КНИГАТА за малките ученици от 1.А клас при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Христина Динева.снимки от събитието

  23 април - ден на книгата и авторското право! Четвърти "А" клас и г-жа Венелина Шопова

  Видео от дейността на учениците, посветена на книгите и четенето.

  Учениците от 1 ГЦДОУД отбелязаха 23 април-денят на книжката

  И ние, учениците от 1 ГЦДОУД и г-жа Радостина Тенева, отбелязахме по свой начин 23 април-денят на книжката. Почетохме, разлистихме илюстрованите странички в читателския кът.След това си направихме драматизация на "Косе Босе". Посмяхме се, когато кучето хвана Лиса за опашката, а накрая нарисувахме с илюстрации по приказката. Благодарим на нашите герои,които се справиха чудесно.

  Кодираме в чест на Земята!

  Учениците от II "Б" клас и Доджо клуб, с ръководител г-жа Добринка Малчева, посветиха час по Околен свят и занимание по кодиране на EARTH DAY-2021.

  "Възстановяване на нашата Земя!"

  22.04.2021г. Днес отбелязахме Световния ден на Земята под надслов:"Възстановяване на нашата Земя!" Учениците от 3.б клас при НУ"Любен Каравелов"- гр. Нова Загора с класен р-л Радмила Иванова показаха, че всеки може да помогне за това като рециклира отпадъците. Нарисуваха своите съвети за опазването на природата. Благодарим на г-жа Ренета Митева и малките ни приятели от клуб "Християнски ценности и семейство" за полезния подарък!

  „Да възстановим Земята!"

  Апел: „Да възстановим Земята! "- Мисията е възможна!Нека я опазим и да я предадем на бъдещите поколения чиста и красива! Благодарим на г-жа Митева и нейните ученици за споделения празник! Видео от дейността.

  2 АПРИЛ - 🌍Международен Ден на Земята 🌍

  ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА И ТЕАТРАЛНО АТЕЛИЕ КЪМ НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"

  Eнциклопедия за най-интересните животни на планетата!

  Проекто - базирано обучение в час по Човекът и природата. Изготвяне на класова енциклопедия за най - интересните животни на планетата! Браво, 4 "в"клас!

  „Опазвам биоразнообразието от замърсяване“

  Учениците от 2 "А" клас НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, получиха грамоти за отлично представяне в конкурса за детска рисунка „Опазвам биоразнообразието от замърсяване“, организиран от СНЦ Зелени Балкани съвместно с Читалище „Просвета-1888“, гр. Поморие във връзка с изпълнението на проект „Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн“, BSB142 BioLearn, финансиран по оперативна програма за трансгранично сътрудничество по Европейски инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014 -2020".
  Никол Иринеева Михалик получи поощрителна награда от конкурса "Влажните зони ", организиран от СНЦ Зелени балкани и РИОСВ - Пловдив по проект #LIFEforBGNatura

  "КАКВО МИ РАЗКАЗА ВЯТЪРЪТ" - трета награда за Христо Стоянов

  Поздравления за ХРИСТО СТОЯНОВ - НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора, от 4 "А" клас, с кл. р-л: Венелина Шопова, който достойно се представи (за втора поредна година), в Националния литературен конкурс: "КАКВО МИ РАЗКАЗА ВЯТЪРЪТ", като получи ТРЕТА награда в своята възрастова група.Браво, мило дете! Продължавай да твориш и да разказваш все така увлекателно своите приказни истории!

  Да претворим мечтите си за слънце на белия лист!

  Един добре дошъл дъждовен понеделник ни намигна да претворим мечтите си за слънце на белия лист с учениците на г-жа Яня Янева след обяд. Пролетта е при нас, надяваме се - вече и при вас! 💟

  Четвъртокласници работят с програма за 3D моделиране

  Учениците от IV-в клас от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с класен ръководител г-жа Добрина Овчарова, се включиха в поредното занятие по 3D моделиране. То се провежда за участниците в конкурса за послание и/или рисунка за гората, който обявихме по-рано този месец. Децата се запознаха с програмата за 3D дизайни - „Tinkercad”, на която направиха и първите си дизайни. Предстои да бъдат изработени и изпратени персонализирани 3D ключодържатели с имената на всички деца от групата. Занятието се проведе онлайн от отдел „Център за информационно и справочно-библиографско обслужване” спрямо изискванията за безопасност в условията на противоепидемична обстановка.

  Второкласниците от 2 "А" клас участваха в занятие по 3D моделиране

  Днес от 10:00 до 11:00 часа се проведе първото занятие по 3D моделиране за участниците в конкурса за послание и/или рисунка, свързани с гората. В него се включиха ученици от НУ "Любен Каравелов” с класен ръководител Ивелина Атанасова, гр. Нова Загора, сред които е и победителката - Траяна Динкова Кисьова. Участниците се запознаха с програмата за 3D дизайни - „Tinkercad”, на която направиха и първите си дизайни. Предстои да бъдат изработени и изпратени персонализирани 3D ключодържатели с имената на всички деца от групата. Занятието се проведе онлайн от отдел „Център за информационно и справочно-библиографско обслужване” спрямо изискванията за безопасност в условията на противоепидемична обстановка.

  В часовете на четвъртокласниците по Изобразително изкуство е интересно и забавно!

  В часовете по Изобразително изкуство е интересно и забавно! Креативност , старание и щипка фантазия струи от творбите на учениците от 4 ,,б" клас,НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Лина Борисова. Браво, трудолюбчета!

  Никол Михалик е лауреат I-ва степен и II- ра степен от Международен онлайн конкурс по изобразително изкуство

  🏅🏅🏅Поздравления за Никол Михалик от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, която завоюва два ЛАУРЕАТА I-ва степен и един II- ра степен от МЕЖДУНАРОДЕН ОНЛАЙН - КОНКУРС ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО в категории живопис, пейзаж и портрет!

  Публична изява на учениците от Клуб за развиване на базови компютърни компетенции по проект ОУД 2020-2021 г.

  На 8 април се проведе Публична изява на учениците от групата по проект Образование за утрешния ден 2020-2021 г.Тема Публичната изява „Знам и мога“. бе "Създаване на етикет с програмата MPublisher". Учениците работиха асинхронно, в Teams и в Интеренет.
  По повод инициативите за повишаване на медийната грамотност проведохме беседа „Каква информация има в Интернет“. Споделено бе изображение за видове информация от околния свят, която получаваме със сетивните си органи. Повторени бяха правила за работа с дигитални устройства, правилна стойка, положение на екрана спрямо очите, положението на ръце и др. Учениците се запознаха с опасностите в чата и частта от видеото „Плашило“. Видеото е свободен ресурс на Safet net. „…В интернет можем да учим, да се забавляваме, да общуваме с приятели. Не всички "приятели" обаче са тези, за които се представят. И не всяко забавление е напълно безопасно. Да видим кои са най-често срещаните опасности онлайн и как можем да ги избягваме…“
  Втората задача беше създаване на етикет за учебни помагала и тетрадки. На учениците бе представен шаблон за работа и са презентирани основните стъпки за работа. Гости на нашето събитие онлайн бяха родителите на Константин Мирчев, Калина Красенова, Стефан Славов, Дария Гинчева, Ивелин Иванов и др.

  Третата творческа задача е запознаване с програмата Canva. Тя съдържа шаблони и възможност за създаване на визитки, флаери и др. Учениците наблюдаваха основни моменти за създаване на визитка: избор на шаблон, попълване на шаблона, форматиране, изтегляне на файл и принтиране на визитка.

  „Гората е здраве"

  „Гората е здраве". Тя е извор на красота, вдъхновение и мъдрост. За поредна година, макар и в условието на ОЕСР и по време на ваканция, отбелязваме Седмицата на гората. Благодарим на г-жа Petya Yordanova и г-н Станимир Георгиев за поставеното начало!

  Напусна ни един достоен човек. Почивай в мир! Лек да е пътят ти!

  Чети, дете!


  Учениците от 4 "б" клас, при НУ "Любен Каравелов" с класен ръководител Лина Борисова, Ви поздравяват с Международния Ден на Детската Книга! Чети, дете!


  Музиката на думите

  На 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга. Инициативата се чества във всички страни и има над 50-годишна история. Датата съвсем не е избрана случайно. На 2 април преди 216 години в Одензе се ражда датският писател Ханс Кристиан Андерсен. През 1967 г. 2 април е обявен за Международен ден на детската книга. Тази година посланието е „Музиката на думите”.

  2 април - Международен ден на детската книжка

  Книгите са богатство! А за децата те са прозорец към света, начин за възпитание, източник на знания и помощник в развитието на живо въображение и емоционална интелигентност. Учениците от V група ГЦДОУД при НУ " Любен Каравелов"- град Нова Загора, с ръководител г-ца Силвена Стоянова също показаха своите любими детски книжки.

  Каравеловчета участват в инициативата КОСМОНАВТИКА 2021!

  Поздравления за участниците от 1.А клас и г-жа Христина Динева при НУ "Л. Каравелов", гр. Нова Загора в конкурса КОСМОНАВТИКА 2021!

  Поздравления за учениците от 3.б клас и г-жа Радмила Иванова, при НУ"Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, участващи в конкурса КОСМОНАВТИКА 2021!


  „Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя 2-3 гъсеници"

  Интегриран проект по Английски език, Човекът и природата и Литература за жизнения цикъл на пеперудата. /видео/

  #TrashHack #UNESCO #ASPnetUNESCO #LitterLessCampaign #EcoSchoolsStayActive #YREstayactive #LEAFanywhere

  „We act“ е кратко, едноминутно филмче. В него се разказва как правим малки стъпки, за да намалим своите отпадъци. Учениците от 2 “Б“ клас с класен ръководител Добринка Малчева от НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора, изпратиха своята вдъхновяваща история, за да участват в международния Trash Hack конкурс. В тази образователна кампания FEE си партнира с мрежата на асоциираните училища на ЮНЕСКО (ASPnet ), за да направи глобален призив за действие и да насърчи училищата да участват в учене за боклук, управление на отпадъци.

  #TrashHack #UNESCO #ASPnetUNESCO #LitterLessCampaign #EcoSchoolsStayActive #YREstayactive #LEAFanywhere.

  Отбелязваме 22 март - Ден на водата

  Послание на 3 "б" клас и г-жа Радмила Иванова.

  Гласувайте за нашия плакат!

  Приятели! Това е нашият плакат, с който участваме в конкурса, обявен от Изпълнителната агенция по околната среда към МОСВ. Ако Ви харесва, моля кликнете първо върху снимката, за да се гласува на страницата на ИАОС, където реално се отчитат гласовете! БЛАГОДАРИМ! (от 4"в"клас и г-жа Овчарова)😊

  Капка вода е миг вечност!

  Празник е за всички ни, защото капка ВОДА е миг ВЕЧНОСТ! "ЦЕНИМ ВОДАТА" - мотото, под което се отбелязва денят на водата през 2021 година, ни задължава да погледнем с отговорност към бъдещето и покажем, че заедно можем да съхраним и опазим ВОДАТА, така нужна, за да има ЖИВОТ! Учениците от 4-ти "А" клас, НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с кл.р- л: В. Шопова също призоваваме всички - "Да ценим и опазим чистотата на водата!"

  ВОДА! Ти нямаш нито вкус, нито цвят, нито мирис!

  Човек не може да те опише, а само те вкусва, без да те проумява. Ти не си необходимост за живота, ти си ...самият ЖИВОТ! ПАЗЕТЕ ВОДАТА! ПАЗЕТЕ ЖИВОТА!

  Мотото за 2021 година е: „Ценим водата".

  22 март - Световен ден на водата! Мотото за 2021 година е: „Ценим водата". В момента чистата питейна вода на планетата е недостатъчна. Много често тя се замърсява и разпилява необмислено. Всеки от нас трябва да поеме личен ангажимент и отговорност. Ние сме тези, които учим идните поколения. Ако сме успели да Ви накараме поне да се замислите, значи сме направили крачка напред в бъдещето! 4 "в" клас и г-жа Овчарова.

  22 март - Световен ден на водата

  Ние, групите за ЗИ "Християнски ценности и семейство", ВГ "Щурче" и "Тетрално ателие" при НУ "Любен Каравелов"- гр. Нова Загора, Ви призоваваме: НЕКА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ И ДА ОПАЗВАМЕ "КРЪВТА", ТЕЧАЩА ПО ВЕНИТЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ - ВОДАТА!

  Клуб "Театрално ателие" към НУ "Любен Каравелов"

  Аз съм вода. Капчица съм - малка и чиста. Целувам земята. Солена съм - прегръщам делфина, море съм с душа на дете. Клуб ,,Театрално ателие" към НУ ,,Любен Каравелов" 💦 ,,Кралството на катаклизмите"💦

  22 март - Световен ден на водата

  Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март. Целта на този ден е да насочи вниманието към важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Учениците от V група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов "- град Нова Загора, с ръководител г-ца Силвена Стоянова отбелязаха този ден под мотото "Пази водата! Пази планетата!"

  Отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун

  Подготвителна група към НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора Днес отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун. На този ден всички хора си обуват шарени чорапи, за да подкрепят семействата и децата, засегнати от синдрома. Мотото на кампанията е „Светът е шарен!“. Изпращаме посланието „Аз приемам“. ❤С любов за всички слънчеви деца❤

  Честита и прекрасна нова Пролет!

  Скъпи ученици, родители, колеги, Днес в 11.37 часа настъпва астрономическата пролет. Това е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. Да посрещнем с отворени сърца, пречистено съзнание, вдъхновение и много настроение сезона на сътворението, обновлението, събуждането и растежа.
  Пролетта носи промяна, нови надежди, нови стремежи и нови успехи.
  Честита и прекрасна нова Пролет!
  Пенка Калина-Колева,
  директор на НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора

  🍅,,Който нас добре познава🍆 🧅няма да се разболява,🥕

  Подготвителна група към НУ ,,Любен Каравелов" Нова Загора 🍅,,Който нас добре познава🍆 🧅няма да се разболява,🥕 🍆който ни обича🥦 🫑здрав и бодър тича.🌶 🍆Ний сме в чушките, доматите,🥒 🥦в ябълките и салатите🧄 🌶и в овощните градини.🥬 🥬Ний сме чудни витамини."🍅

  Да ви е усмихнато и пролетно!

  Да ви е усмихнато и пролетно! Честит празник ви пожелават г-жа Рада Писарова и слънчовците от III "а" клас на НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора. 🙂

  Пролетта дойде!

  Нищо,че е студено и дъждовно-в сърцата да е топло и да сме добри! Пролетта дойде! И учениците от 1 ГЦДОУД, при НУ"Любен Каравелов ,с р-л: Радостина Тенева Ви поздравяват, като ви желаят:здраве, пролетни усмивки и безброй щастливи моменти с любимите хора!

  "Пролетта ли идва?"

  "Пролетта ли идва?", попита той. "Каква е?"... Това е Слънцето, което грее върху дъжда и дъждът, който пада върху греещото слънце... ". Франсис Бърнет. "ДОБРЕ ДОШЛА, УХАННА ПРОЛЕТ!" С усмивки и творческо вдъхновение, учениците от Четвърти "А"клас, НУ" Любен Каравелов", гр.Нова Загора, с кл.р-л: Венелина Шопова и ученици от 6 - та ГЦДОУД, с учител: г- жа Албена Колева, изработиха проект - картички, постери, стихотворения и гатанки за пролетта, които представиха пред съучениците си, пожелавайки им много свежест и цветно настроение.

  С дъх на пролет...

  Слънчеви усмивки от учениците от 4 "б" клас, НУ "Любен Каравелов",с класен ръководител Лина Борисова.

  Нека да е пролет!

  Нека да е пролет! Нека да е слънчево и цветно в сърцата ни! Нека винаги да са усмихнати лицата ни! Нека има здраве, доброта и много красота! ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ! - пожелават учениците от 1.А клас.г-жа Христина Динева, НУ "Л. Каравелов"-Нова Загора.

  Невероятната беседа ДК "Млад родолюбец" и г-н Мишо Михайлов

  ДК "Млад родолюбец" към НУ Любен Каравелов Нова Загора с ръководител Росица Мангърова. С Благодарност към Мишо Михайлов и РК "Традиция" гр. Нова Загора за невероятната беседа, която ни изнесе.

  Пролет е дошла!

  Рязахме, лепихме, рисувахме, смяхме се и с общи усилия сътворихме тази красота. Учениците от 1. "Б" клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с класен ръководител Рени Желева, ви пожелават здраве, усмивки и красиви пролетни мигове!

  „Добре дошла, вълшебна пролет!"

  Много настроение и усмивки от Невероятния 4 "в" клас и г-жа Овчарова ! Благодаря на Ваня Георгиева и Дари Вачкова за красивия плакат!

  Поезията е поток от радост, болка, изненада и шепа думи

  "Поезията е поток от радост, болка, изненада и шепа думи от речника" Халил Джубран
  Днес г-жа Яна Янева и ученици дадоха път на думите в рими, изпреварвайки световния ден на поезията, който се отбелязва на 21 март. С учениците четоха любими детски стихове и класически, незабравими шедьоври от българската поезия.

  ♻️Световният ден на рециклирането ♻️

  18 март е Световният ден на рециклирането - инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци. Световният ден на рециклирането се отбелязва за четвърти път, по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

  ♻️Global Recycling Day ♻️

  ♻️Global Recycling Day ♻️ Учениците от 2 „А“ и 4 „Б“ клас при НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора, с класни ръководители Ивелина Атанасова и Лина Борисова, се включиха днес в инициативата, посветена на Световния ден на рециклирането, като демонстрираха различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци. #УчилищеСМисия #RecyclingHeroes #БезОтпадъци #RecyclingHeroes2021 BG Бъди активен Място България 🌱НАШИЯТ ДОМ Е ПРИРОДАТА! ПАЗЕТЕ Я!🌱

  Креативно участие на учениците от 2 "А" клас в онлайн конкурс „Празник на мама“

  Учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, получиха грамоти за активно и креативно участие в първото издание на онлайн конкурса „Празник на мама“, организиран от Общински детски комплекс – гр. Несебър.

  Приключението в света на математиката е вдъхновяващо!

  Приключението на учениците от II "Б" клас с класен ръководител Добринка Малчева, от НУ "Любен Каравелов"-гр. Нова Загора, в света на математиката е вдъхновяващо! Поздравления за математици ни, които постигнаха отлични резултати в математическото състезание с Envision в класната стая!

  С любов към фолклора и България

  Прошка искам, прошка давам!

  С учениците от V група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов " - град Нова Загора, с ръководител г-ца Силвена Стоянова, разгледахме презентация, свързана с празника " Сирни Заговезни ". Също така децата научиха от презентацията за популярния обичай хвърляне на стрели от див дрян ( известни с названието "бутурница", "ботурница ", "чавги"). В седмицата преди Неделя Сиропустна в някой селища на България тръгват кукерски дружини. Маскирани мъже, облечени с кожи и накичени със звънци. И накрая те разбраха, че на този ден се иска прошка. Прошка искам, прошка давам. Понякога и аз ранявам, ръка приятелска подавам. ЗА ГРЕШКИТЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ!

  Отличия за учениците от 2 "А" клас

  Отличия за учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, от НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА "РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО"2020, организиран от храм "Св. София" и галерия "Арт Муза" - гр. София. Дипломите и медалите бяха връчени от директора на училището - г-жа Пенка Калина-Колева.

  Гордеем се с Вас, Каравеловчета!

  Директорът на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, г-жа Пенка Калина-Колева връчи грамоти на Александра Атанасова от 4 "б" клас и Гинчо Ганчев от 4 "в" клас, с класни ръководители г-жа Л. Борисова и г-жа Д. Овчарова, класирани за НАЦИОНАЛНИЯ кръг на Състезанието - Музикална игра „Ключът на музиката". Гордеем се с Вас, Каравеловчета! Продължавайте все така достойно да славите името на училището!

  Осмомартенски поздрав на г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора

  Честит празник, мили момичета! Бъдете нежни и даряващи, красиви, вдъхновяващи! Страстни и горещи като огъня, напоителни и успокояващи като водата, силни и щедри като земята, галещи и освежаващи като утринен бриз! Четирите стихии в едно - това е женската енергия - сила, вдъхновяваща и сътворяваща!

  Малък кавалер поднесе цветя на г-жа Пенка Калина-Колева

  Благодаря на малкия кавалер за прекрасния букет!❤

  Думата “Мама” какво е тя?

  Думата “Мама” какво е тя? Призвание, отговорност, грижа, но преди всичко ЛЮБОВ.❤ Едва ли има по-силна и неприкосновена връзка от тази между една майка и нейното дете. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 🌷ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА🌷 НУ ,,ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" видео

  Деца от ЦДГ "Надежда" с грамоти от конкурс за най-красива мартеничка

  Децата на ДГ "Надежда" участваха в конкурса за "Най-автентична мартеница" на НУ "Л. Каравелов", за което бяха отличени с грамоти и картички в защита на пчелите.
  снимки на наградените деца

  Детските ръце създават красота за мама

  Прекрасно е, когато детските ръце създават красота! За мама - слънцето в живота на всяко дете! Скъпи дами, бъдете здрави и щастливи! Радвайте се и създавайте радост! Нека всеки ваш ден да е празник! 🙂

  Честит празник, скъпи жени!

  На този ден празнува половината част от човечеството - по-нежната, по-емоционалната и всеотдайна половина! Но не само днес изказваме благодарността и обичта си към мама, баба, към любимата учителка! Честит празник, скъпи жени! Учениците от 4"в"клас с класен ръководител г-жа Овчарова.

  Честит Осми март, мила мамо!

  💐Осмомартенски поздрав на учениците от 2 "А" клас, НУ "Любен Каравелов" - гр.Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова. 💐

  С обич за теб, мамо!

  Учениците от 1 ГЦДОУД,с ръководител Радостина Тенева при НУ"Любен Каравелов", гр.Нова Загора поздравяват своите майки.

  Честит международен ден на жената!

  Учениците от II "Б" клас, с класен ръководител г-жа Добринка Малчева, изработиха красиви картички за своята майка. В нея скриха изненада - снимка на малките второкласници. В занимания по интереси кодираха анимирани картички с пожелания за здраве и щастие!

  С обич за мама!

  С обич за мама! - Четвърти "А" клас, кл.р- л: В.Шопова, НУ "Любен Каравелов", гр.Н.Загора.

  Скъпи майки, учениците от V група ГЦДОУД Ви поздравяват!

  Скъпи майки, учениците от V група ГЦДОУД при НУ " Любен Каравелов " град Нова Загора с ръководител г-ца Силвена Стоянова Ви честитят празника! Бъдете обичани и щастливи! Бъдете вдъхновени и вдъхновяващ пример, за вашите прекрасни деца!

  Учениците от класа на г-жа Радмила Иванова поздравяват своите майки

  Сътворено от нашите ръчички и с много обич за мама. Честит празник, мили майки!

  Мама е най-сладкият плод!

  За учениците от групата на г-жа Яна Янева, най-хубавото на празника е трепетното очакване, предвкусването на емоцията, желанието да дариш радост... Мама е най-сладкият плод, най-вълшебната магия, най-обичният дар.

  Майката е златна сенчица!

  Учениците от 4,,б" клас ,при НУ,,Любен Каравелов" с класен ръководител Лина Борисова ,Ви поздравяват с МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА -8 МИ МАРТ!ОБИЧ ЗА ОБИЧ! БЛАГОДАРЯ ВИ, СЛЪНЧИЦА!

  Урок за "Растеж и развитието на животни, които снасят яйца"

  Продължаваме да обогатяваме знанията си по " Човекът и природата ", свързани с урока за " Растежа и развитието на животни, които снасят яйца ". V група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов " град Нова Загора с ръководител г-ца Силвена Стоянова.

  Картички и грамоти за заза от учениците от I ГЦДОУД

  Днес, по случай предстоящия празник на майката, с учениците на НУ "Любен Каравелов" I ГЦДОУД с преподавател Камелия Иванова, изработихме картички и подготвихме грамоти за всички любящи майки. ❤️

  Група за занимания по интереси "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора

  Училището не е само място за учене на уроци. Тук се учим и на добро, вяра, почит, уважение, приятелство, подкрепа, традиции и много други нравствени ценности и устои, съхранили ни през вековете. Група за занимания по интереси "Християнски ценности и семейство" при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора с ръководител Ренета Желева.

  Тържествен поздрав от НУ "Любен Каравелов"

  Тържествен поздрав от НУ "Любен Каравелов" към всички ученици, учители, родителите и новозагорската общественост по случай националния празник на България - Трети март!

  ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ! Днес свеждаме чела пред националните символи и заставаме изправени, с уважение и признателност, към хилядите, които направиха мечтата реалност! Поздрав от учениците от 2 "А" клас, НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, класен ръководител Ивелина Атанасова.

  „БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!"

  Трети март - Националният празник на България! "Но аз оставам, Аз и днес оставам Наследник на безсмъртни имена. И през горчиви сълзи продължавам Да пея: „ГОРДА СТАРА ПЛАНИНА..." Затуй будувам. И не падам ничком. И не целувам чужди знамена. И казвам аз: „БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!" НАД ВСИЧКО! И ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!..."
  Матей Шопкин
  Участие на Детски клуб,, Млад родолюбец" с р-ли Нели Енева и Росица Мангърова при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора.

  Честит национален празник, мила родино!

  "Аз съм българче свободно, в край свободен аз живея, всичко българско и родно любя, тача и милея." Честит празник от 1. "Б" клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Рени Желева .
  "На този ден, велик и свят, възкръсна българският дух отново и като чист, кристален цвят, победно звънна българското слово." Честит Национален празник от малките патриоти от 4"в"клас с класен ръководител г-жа Д. Овчарова!  ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! Ние, учениците от II "Б" клас и г-жа Добринка Малчева се прекаланяме пред подвига на героите!
  Трети март! Велика дата! Празник е на цял народ! Ден свещен на свободата! Жив е българският род! ДА СЕ ЗНАЕ, ДА СЕ ПОМНИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА! С учениците от V група ГЦДОУД при НУ " Любен Каравелов " град Нова Загора с ръководител г-ца Силвена Стоянова също отбелязахме този ден.🇧🇬🇧🇬🇧🇬

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,БЪЛГАРИ! Учениците от 4 "б" клас при НУ "Любен Каравелов" и класният им ръководител ,г-жа Лина Борисова, Ви поздравяват с НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ - 3 МАРТ! БЪДЕТЕ ГОРДИ БЪЛГАРИ! Нищо не е забравено, никой не е забравен... Любовта към Родината трябва да се пази като светиня!

  Поклон, герои! "Когато казваш Шипка - прав стани, защото Шипка е за теб светиня, тя озарява миналите дни и утрото на твоята Родина!" Честит празник на всички българи от 4-ти "А" клас,, с кл.р- л: В.Шопова, НУ"Любен Каравелов", гр.Нова Загора.


  ТРЕТИ МАРТ! ПРЕСЛАВЕН ДЕН! ПРАЗНИК СКЪП НА СВОБОДАТА! НЕКА ПОГЛЕДИ СВЕДЕМ И ЦЕЛУНЕМ ЗНАМЕНАТА. Честит празник от учениците на НУ "Любен Каравелов" I ГЦДОУД с преподавател Камелия Иванова.

  ТРЕТИ МАРТ - СВЯТА ДАТА! БЪЛГАРИЯ ПРАЗНУВА СВОБОДАТА! Празнуват и учениците от 1.А клас при НУ "Л. Каравелов"-гр. Нова Загора, с кл. ръководител Христина Динева. Поклон пред подвига на героите, загинали за Свободата на Отечеството! Гордеем се, че сме българи! Обичаме нашата прекрасна Родина! ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
  "Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина"
  /Васил Друмев/
  България се покланя пред великия богослов на своите Будители! Пред ония достойни нейни синове,които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало в настояще! Със стиховете на Ботев в изпълнение на учениците от 2 "А" клас и 4 "Б" клас с класни ръководители Лина Борисова и Ивелина Атанасова, Ви уверяваме, че България ще пребъде пазейки в сърцето си имената и великите дела на своите будители! ДА СЕ ЗНАЕ, ДА СЕ ПОМНИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА. НА БУДИТЕЛИТЕ СКРОМНИ БЪЛГАРИНЪТ КИТКА СВИВА!...

  Благодарствени слова на г-жа Ренета Анастасова в социалните медии

  Благодаря е думата, която ще използвам, за да опиша поне част от това, което изпитах днес, след като видях поста на госпожа Вили Шопова, в който бях отбелязана. И макар тази дума да е недостатъчна, да опише всичко, което изпитах, ще я използвам отново, за да благодаря и на госпожа Пенка Калина-Колева -директор на НУ "Любен Каравелов". В живота си съм плакала много пъти, но тези, в който съм плакала от щастие сигурно се броят на пръстите на едната ми ръка. Единият път когато плаках от щастие беше преди 2 години, когато със своя макет на Самарското знаме Стилиян спечели златен медал от конкурса в Бургас. Днешният жест към мен и Стилиян беше един от поводите да се разплача от щастие. Държах в ръцете си Благодарственото писмо от името на НУ "Любен Каравелов" за това, че подарихме на училището ни макет на Самарското знаме, като онзи спечелил златния медал и за пореден път се убедих, че не съм сгрешила в избора си за училището на моите деца. Убедена съм, че където и да отидат да учат, да работят и да се развиват, какъвто и път да поемат Стилиян и Амели ще останат винаги каравеловчета, защото да си каравеловче е чест. Да си каравеловче е родолюбие, гордост и уважение. Да си каравеловче е опазване на българския дух, традиции и обичаи. Благодаря Ви, мили учители, че учите децата ни как да бъдат достойни българи, пазители на историята и традициите. Благодаря ви! Благодаря Ви, госпожо Шопова, че Вие вярвахте повече от мен в успеха на Стилиян, тогава при първото му явяване в конкурса. Спомням си, че той поиска да участва, а аз казах, че той не е достатъчно подготвен, за да се яви на теста, защото две седмици беше болен. Тогава Вие ми казахте, че сте уверена в неговите възможности. Времето показа, че аз съм грешала... Честит Трети март, приятели! Честит Трети март, Българийо!

  Благодарствено писмо за Стилиян Иванов и неговата майка - Ренета Анастасова


  Днес г-жа Пенка Калина-Колева - директор на НУ "Любен Каравелов", връчи Благодарствено писмо на Стилиян Иванов и неговата майка - Ренета Анастасова, които подариха на училището ни макет на САМАРСКОТО ЗНАМЕ - спомен, който ни връща към славното минало и подвизите на българските бойци.

  Мартеници – обичай, преминал през хилядолетната ни история

  На 1-ви март българите се закичваме с мартеници – обичай, преминал през хилядолетната ни история, запазил своята традиционност и днес. Усуканите бели и червени конци преплитат в себе си пожелания за здраве, сила и дълголетие. Творческото им разнообразие в днешни дни буди възхищение, винаги предизвиква радост и създава пролетно настроение. Ежегодно фоайето и класните стаи в НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора, се украсяват в бяло и червено - багри и форми, които са вдъхновени от детското въображение и майсторство. Тази година първомартенският конкурс „Най-автентична мартеница“ излезе от рамките на училището. В него - с оригиналните си изделия, участваха 140 деца, сред които и възпитаници от новозагорските детски градини: ЦДГ „Слънчице“, ЦДГ „Тракийче“, ЦДГ „Надежда“ и ПГ при ОУ „Христо Ботев“ – с. Съдиево. Всички получиха грамоти за отлично представяне в изложбата-конкурс. Благодарим Ви, сръчни малчугани, за отзивчивостта и споделения празник! Благодарим за съпричасността на Вашите директори, учители и родители! Честита Баба Марта! Бъдете много здрави, усмихнати и силни, за да съхраним тази древна традиция жива и за идните поколения!


  Албум с мартенски усмивки от училище

  Честита Баба Марта от 1. "Б" клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Ренета Желева! Да сме бели и червени, като слънцето засмени!
  Мартенски усмивки от 4 "б" клас при НУ "Любен Каравелов", с класен ръководител Лина Борисова.
  Честита Баба Марта! Да сме бели и червени, румени, засмени! Първомартенски поздрав от 1. "А" клас при НУ "Любен Каравелов"- гр. Нова Загора, с класен ръководител Христина Динева.
  Честита Баба Марта!Поздрав от учениците от III "А" клас и г-жа Р. Писарова
  Учениците от 2 „А“ клас, с класен ръководител Ивелина Атанасова, направиха красиво дърво за Баба Марта и си пожелаха: ❤🤍"Здраве, късмет и много усмивки!"❤🤍 На първи март посрещаме Баба Марта – символ на пролетта, надеждата, пробуждащата се природа, началото на новия живот. Неин знак е мартеницата – преплетени бели и червени конци, които носят посланията на древни легенди, прославят култа към слънцето.
  Баба Марта - най-българският, пъстроцветен и жизнеутвърждаващ празник! Да сме живи, да сме здрави, нека зло да ни забрави! Благодаря на всички за красивите мартенички! Благодаря Ви, 4 "в", 2"а" и 4"а" клас! Поздравления за участниците в Конкурса за най-автентична мартеница, за което получиха грамоти от директора г-жа Пенка Калина-Колева!
  Честит 1 - ви март! Честита Баба Марта и от 4- ти "А"клас, с кл.р-л: В.Шопова, НУ "Любен Каравелов", гр Нова Загора. Здраве, усмивки и много късмет за всички!
  Баба Марта ни обича, с пролетта пристигна тя. С мартенички ни закичва като с китки от цветя. Пъстри -бели и червени тя на всички ще дари да сме здрави и засмени, да сме умни и добри. Учениците от V група ГЦДОУД при НУ " Любен Каравелов" с ръководител г-ца Силвена Стоянова Ви го пожелават от сърце.
  Учениците от групата за занимания по интереси "Арт дизайн" към НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова, подготвиха изненада за всички ученици от училището и за малките дечица в групите от ЦДГ, по случай идването на Баба Марта. Малките артдизайнери подариха собственоръчно изработени мартеници на всички ученици и учители в училището, а за възпитаниците на детските градини изработиха "Картички с кауза", чието послание е: 🐝 "Спасявайки пчелите, ние спасяваме целия свят!"🐝. Картичките съдържат и семена на растения, които са любими за пчеличките. Малките сръчковци получиха поздравения от директора на училището г–жа Пенка Калина-Колева. За НУ "Любен Каравелов" празникът на Баба Марта е само началото на поредица от мартенски инициативи, в които учениците очакват да се включат активно.
  Честита Баба Марта! Да сте румени, засмени, бели и червени. Слънчевите ви усмивки, мили деца, топлят сърцето ми. ❤️ Благодаря ви за старанието и желанието което имате. С учениците от НУ "Любен Каравелов" I ГЦДОУД с преподавател Камелия Иванова, израборихме страхотни мартенички от прежда, хартия и рисувахме с много въображение и любов в сърцата.
  С кошничка в ръка отваря нашата врата и мартенички връзва тя. Да сме бели и червени, като слънцето засмени! Честита Баба Марта от 3.б клас при НУ"Любен Каравелов"-гр. Нова Загора с класен ръководител Радмила Иванова!
  Баба Марта бързала, мартенички да ни завърже! Поздравления за учениците от ІІ "Б" клас с класен ръководител Добринка Малчева, които се включиха в училищния конкурс за изработване на красива мартеничка!
  И грейнаха отново багрите червено-бели, от щастие и слънце озарени! Отново се изпълни с цвят, вдъхновение и много красота нашето прекрасно училище! Благодарим на всички деца и родители, които за поредна година показаха желание и креативност.

  Община Нова Загора

  1 март, 2021 г.
  Наричания за здраве, щастие и късмет днес направиха и възпитаниците на НУ „Любен Каравелов". Придружени от Пенка Калина-Колева - директор и Росица Мангърова-хореограф в училището, те поднесоха своите красиви мартеници с емблемата на учебното заведение на кмета и членовете на неговия екип. Г-н Грозев благодари на малчуганите за внесеното пролетно настроение и им пожела много здраве и щастливо детство

  "МАРТЕНСКИ ИСТОРИИ ОТ ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА

  МАРТЕНСКИ ИСТОРИИ ОТ ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА И ТЕАТРАЛНО АТЕЛИЕ

  ЗА СПАСЕНИЕТО НА ПЧЕЛИТЕ И ПЛАНЕТАТА

  Директорът на НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, Пенка Калина-Колева, пред вестник "Аз-буки". прочетете

  "НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ" - НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора

  Да бъдем добри, но не само за един ден!

  Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва Световният ден на розовата фланелка. Под надслов "Не на агресията в училище!" премина този ден и в 1. "б" клас при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора с класен ръководител Ренета Желева. Пожелахме си да бъдем добри, но не само за един ден и да помагаме винаги, когато можем. Защото само с любов и доброта, всеки ден в училище ще бъдем щастливи, усмихнати и задружни.

  Ден за борба с тормоза в училище

  Всяка година последната сряда на месец Февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. На този ден учениците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище. Учениците от V група на НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" град Нова Загора с ръководител г-ца Силвена Стоянова също отбелязаха този ден.

  Децата от III "Б" клас избраха обичта и добротата

  В Световния ден за борба срещу агресията в училище учениците от 3.б клас при НУ"Любен Каравелов"-гр. Нова Загора избраха обичта, добротата и разбирателството да ни съпътстват всеки ден.

  СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ!

  Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме Международния Ден за борба с училищния тормоз. Учениците от II "a" клас на НУ" Любен Каравелов" гр. Нова Загора с ръководители Ивелина Атанасова и Митка Болгурова се включиха в инициативата" НЕ" на агресията в училище и се обединиха под мотото "БЪДИ ПРИЯТЕЛ".

  СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ!

  ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА-СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ! НУ "Любен Каравелов" и учениците от I ГЦДОУД с преподавател Камелия Иванова.

  Приятелството и добротата празнуват

  Приятелството и добротата празнуват и не само в „Деня на розовата фланелка", който отбелязваме в последната сряда на месец февруари!

  Да си розов и добър е лесно!

  Да си розов и добър е лесно! Трябва съпричастност, добронамереност и толерантност.❤ С децата от II "Б" клас при НУ "Любен Каравелов" се включихме в училищната инициатива, посветена на Световния ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“. Направихме си класов лексикон, рисувахме се, четохме за себе си. Между думите се родиха много усмивки, защото сме като Лисицата и Малкия принц - малко по малко се опитомяваме и ставаме специални един за друг.

  В подкрепа на кампанията против насилието

  "НЕ" НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ! За поредна година ученици в розови фланелки изпълниха двора на НУ"Любен Каравелов" Нова Загора. Децата от lll ГЦДОУД с р-л Нели Енева се включиха в подкрепа на кампанията против насилието. Те казаха своето"Да" на добротата и милосърдието и избраха да бъдат толерантни, съпричастни и подкрепящи. Без насилие в училище!

  Ден за борба с училищния тормоз

  ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА към НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" - Нова Загора
  Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. Добротата е твърде обширно понятие. В себе си тази скромна и на пръв поглед семпла думичка съдържа неизмерима сила, богатство и красота. Защото добро е умението и да съпреживяваш, и да си състрадателен, и да закриляш, и да помагаш. Добро е да обичаш и приемаш различните!

  Обновено дворно пространство в училище

  Днешният ден, 24 февруари 2021 г., ще остане паметен за НУ „Любен Каравелов“. По инициатива на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев в училищния двор бяха засадени магнолии. Със своето ухание и достолепност те ще красят обновеното дворно пространство пред сградата на училището. Благодарим Ви, г-н Грозев, за екологичната и природосъобразна инициатива!
  "...От името на педагогическата колегия и целия колектив на НУ "Любен Каравелов" благодаря на г-н Николай Грозев за поредната му инициатива, благоустрояваща и осъвременяваща новозагорската образователна среда!..." г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора.

  Щафета тип "Игри на волята"

  Щафета тип "Игри на волята" е един от начините за разнообразяването на часовете по Физическо възпитание и спорт в НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора с преподавател Панайот Панайотов.

  "Украси дърво, подари добро!"

  За поредна година НУ "Любен Каравелов" участва в инициативата на Община Нова Загора "Украси дърво, подари добро", посветена на Първи март. Ученици и учители заедно подготвиха мартеничките, с които накичиха определено дърво - символ на красотата и добротата. Нека тази оригинална предпролетна инициатива буди радост у малки и големи!

  148 години от обесването на Васил Левски

  Епохите се появяват и отминават, героите се раждат и умират, но Апостола е жив. Българската земя вечно ще тръпне от неговите стъпки, оставили в душата ѝ усет за безсмъртие и величие!

  Национален комитет "Васил Левски"

  Поклон, Апостоле! Поклон до земи пред святото ти народно дело! Поклон пред светлата ти памет! Младите възрожденци от НУ „Любен Каравелов" в гр. Нова Загора отдават почит на Апостола на българската свобода!

  Аз обичам природата!

  Обогатяваме знанията си по "Човекът и природата", свързани с развитието на растенията. V група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов " град Нова Загора с ръководител г-ца Силвена Стоянова.

  Поклон от V група при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора

  "Благодарим ти, Апостоле! Заради това, че и днес продължаваш да ни даваш самочувствие на народ." Поклон от V група при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора

  Учениците от I ГЦДОУД и г-жа Камелия Иванова отдадоха почит към делото на Апостола

  Поклон, Апостоле, пред светлото ти дело! Дълбок поклон пред вярата и саможертвата ти! Вечна памет! НУ "Любен Каравелов" и учениците от I ГЦДОУД с преподавател Камелия Иванова.

  148 години - БЕЗСМЪРТИЕ!

  148 години-БЕЗСМЪРТИЕ! ПОКЛОН за АПОСТОЛА! "Ти ни трябваш и днес, АПОСТОЛЕ..." В днешния ден - 19 февруари, 2021 год. и учениците от 4 - ти "А" и г-жа В. Шопова от НУ " Любен Каравелов", гр. Нова Загора, почетоха паметта на АПОСТОЛА.снимки

  Достойни наследници на Левски!

  Учениците от IV "В" клас и г-жа Д. Овчарова посветиха седмица на Левски

  Детски клуб "Млад родолюбец" отдават почит на Апостола

  Поклон, Апостоле! Поклон до земи, пред святото ти народно дело! Поклон пред светлата ти памет! Детски клуб "Млад родолюбец" при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора.

  Слова за Апостола

  Поклон, Апостоле! В чест на светлата памет и дело на националния герой, децата от II"Б" клас, с класен ръководител г-жа Добринка Малчева, участваха в състезание по краснопис, пяха и рецитираха патриотични слова. Израбориха първата си компютърна картичка!

  Поклон, Апостоле!

  Г-жа Христина Динева и пръвокласниците от I "А" клас се прекланят пред национлния герой: "Поклон, Апостоле, пред светлото ти дело! Дълбок поклон пред вярата и саможертвата ти! Вечна памет!".

  "Учим, творим, програмираме, забавляваме се..."

  "Учим, творим, програмираме, забавляваме се..." - виртуално споделяме с всички Вас, колко е приятно в час! - ЧЕТВЪРТИ "А" клас, с кл. р-л: Венелина Шопова, НУ"Любен Каравелов", гр. Нова Загора.

  Апостоле, поклон!

  Това е Росен. Той е роден и живее в Атина. Горда съм, че това прекрасно дете беше наш ученик, макар и за малко. Респект и към родителите му, че го възпитават да пази българщината, макар и далеч от родината.

  Световен ден на добротата

  17-ти февруари, Световен ден на добротата! Предай нататък! Нека доброто започне от теб! Днес с учениците от III група и V група с ръководители г-жа Н. Енева и г-ца С. Стоянова при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора отбелязахме този ден заедно. Обещахме си да творим добро всеки ден.

  Има една магия

  НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", гр. Нова Загора

  “Във всяко дете се крие читател”


  Книголюбителите от III "А" клас на НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора с класен ръководител Рада Писарова с нетърпение се включиха в новата кампания на Книговище и Фондация “Америка за България” - “Във всяко дете се крие читател” Чрез игра да открият удоволствието от четенето е една от основните цели на кампанията. Временният резултат на класа е водеща позиция за възрастовата група. Поздравления, слънчовци!

  Литературни герои оживяват

  Едно детско стихотворение оживя в изпълнение на учениците от II "Б" клас и г-жа Добринка Малчева, при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора. В час по четене, импровизирана театрална сцена, декори, герои, случка, емоции и аплодисменти...В ролите участват: Кали, Божидарка, Марти и Никола. Браво, млади таланти!

  Благодарствено писмо

  Конкурс за мартеничка

  ❤️❤️Първокласници изработват картички за Свети Валентин❤️❤️❤️

  За днешния празник, учениците от 1а и 1б клас на ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора се забавляваха, изработвайки картички за Свети Валентин за мама и татко. Честит празник на всички! ❤️

  Учениците от V група ГЦДОУД умеят да се забавляват

  Нашите ароматизатори за въздух от лимон, портокал и карамфил. Учениците от V група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора се забавляваха, докато ги направят. Вашите усмивки стоплят моето сърце! снимки

  🐞Подготвителна група 🐞

  "Аз съм мъничко кокиче, нося топли, топли дни. Ако много някого обичаш, на него ти ме подари..."
  🐞Подготвителна група 🐞 към НУ ,,ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" Нова Загора

  Отличени ученици от състезанието „Знам и мога"

  Днес г-жа Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, връчи грамоти на учениците от 4"а",4"б" и 4"в" клас с класни ръководители г-жа Шопова, г-жа Борисова и г-жа Овчарова, които се класираха за областните кръгове на Олимпиадата по математика, състезанието „Знам и мога" и „Ключът на музиката"!Вие сте нашата гордост!

  🦊🐂🐏🐐🐴ПРОЕКТ „ДОМАШНИ И ДИВИ ЖИВОТНИ"🐄🐷🐥🐕🐈‍⬛

  Учениците от 2 „А“ при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, осъществиха своята проектна дейност по Околен свят. С огромно вълнение представиха интересни и любопитни факти за животните и тяхната среда на живот пред своите съученици.

  Да се обединим за един по-добър интернет!

  За поредна 18-та година светът отбеляза международния Ден за безопасен интернет, в израз на загриженост за безопасността на децата в дигиталния свят.Мотото на тазгодишния ден е : "Да се обединим за един по-добър интернет". И тази година учениците от 4 и 6 ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, си припомниха основните правила при общуване в социалните мрежи. Повишихме информираността на учениците за онлайн технологиите, като ги призовахме да бъдат наблюдателни и отговорни.

  ❗❗❗ЗОВ ЗА ПОМОЩ ❗❗❗

  ❗❗❗ЗОВ ЗА ПОМОЩ ❗❗❗ от Начално училище „Любен Каравелов” – гр. Нова Загора Призоваваме всички – нека помогнем на малката ТРАЯНА АНТОНОВА ТОДОРОВА от гр. Нова Загора! Тя е само на 4г.и 6м., но вместо да се радват на детството, родителите й са изправени пред сериозно изпитание. В тази крехка възраст й е поставена диагноза Остра левкемия на кръвта. В тези трудни времена молим за Вашата помощ! Надяваме се да се включите в каузата, да подадем ръка на малката Траяна в този труден момент и заедно да успеем да върнем щастието в очичките и! Ако желаете да бъдете съпричастни, можете да направите дарение и в кутията в училище.

  "Ние общуваме безопасно в мрежата"

  .
  "...Отбелязваме 9 февруари - Ден на безопасен интернет! НИЕ ОБЩУВАМЕ БЕЗОПАСНО В МРЕЖАТА!..."споделиха учениците на г-жа Л. Борисова.

  Флашко гостува на учениците от II "Б" клас и г-жа Д. Малчева

  . .
  Флашко гостува на учениците от II "Б" клас и г-жа Д. Малчева. Разказа на децата какво е НЕТЕТИКЕТ. Заедно научихме правилата за безопасно поведение онлайн и така отбелязахме Международния ден за безопасен интернет.

  Учениците на г-ца С. Стоянова - заедно за безопасен интернет

  .
  Днес е 9 февруари-Ден на безопасен интернет. Ние с учениците от V група при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора отбелязахме този ден. Нека бъдем внимателни в интернет и социалните мрежи.

  Учениците на г-жа В. Шопова отбелязват 9 февруари

  .
  9 МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ."Заедно за по - добър интернет!" и нашето отговорно поведение, за да сме в безопасност в дигиталния свят! Отбелязахме този ден, запознавайки се с правила за безопасно сърфиране в мрежата.

  Г-жа Д.Овчарова и учениците от 4 "В" клас ❤сърфират безопасно

  Отбелязваме Международния ден за безопасен интернет - 9 февруари.

  Щафета тип "Игри на волята" с ученици от трети клас и г-н Панайот Панайотов

  Проект ОУД - Публична изява на ученици

  През 2020-2021 учебна година към НУ "Любен Каравелов" бе сформиран клуб за развиване на базови дигитални умения на учениците от втори клас. Публичната изява се проведе на 5 февруари във формат на състезание "Знам и мога". Учениците имаха за задача да работят с програмируем робот Blue-Bot и Poton Edu.

  Занимания по интереси-III ГЦДОУД и г-жа Н. Енева

  Работете ръчички, за радост на всички! Послание към всички Вас, за приближаващата пролет: Бъдете като кокичето-винаги първо, намирайте топлина и сила, дори в снега! Първата пролетна усмивка на природата, наслаждавайте ѝ се!

  Когато ученето е удоволствие, а действието е поучително!

  Проектно базирано обучение в час по Английски език с 4"а", 4"v" и Mrs Ovcharova: „How to make a T-shirt bag in 10 minutes".

  Второкласниците на г-жа Д. Малчева са приятели на зимуващите птици

  Днес учениците от II "Б" клас с класен ръководител г-жа Д. Малчева изработиха хранилки от портокалови кори. Напълниха ги със семенца и закачиха в еко парка. Дано зимуващи птички в района на нашето училище ги открият!

  КОСМОНАВТИКА2021 г и четвъртокласниците на г-жа Венелина Шопова

  В конкурс КОСМОНАВТИКА 2021 в категория в категория "Макет" "Рисунка" и "Видео и анимация"се включват ученици от 4А клас на НУ"Любен Каравелов"- град Нова Загора. Браво😀

  Часът на кода е вълнуващ!

  Часът на кода е вълнуващ! "...Упражненията са много интересни!.."споделиха учениците, ентусиазирани от успеха си. Днес, в заниманието по интереси, изпълнихме задачи за кодиране в квадратна мрежа. Децата се справиха с лекота, защото работиха на големия интерактивен дисплей. Самостоятелно кодираха "Рибка" и "Пеперуда" на своите работни компютри. Безспорен факт е невероятната материална база на нашето училище и съвременният компютърен кабинет, в който се обучават много ученици в часовете по Компютърно моделиране.

  КОСМОНАВТИКА 2021 г

  🌏КОСМОНАВТИКА 2021🌏 "...Как ще гледа към Земята от красивата Луна, със скафандър на главата и със знамето в ръка!..." ВИКИ - 6г., ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА към НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора


  "...ще видите моята звезда, тази, на която живея, на която се смея..."

  "...През нощта, когато погледнете небето, ще видите моята звезда, тази, на която живея, на която се смея. И ще чуете, че всички звезди се смеят. Ще имате звезди, които могат да се смеят!..." Антоан дьо Сент-Екзюпери, "Малкият принц"
  Учениците от 4 "А" клас, с кл.р-л: В. ШОПОВА, с устрем към творчество и детски плам за изява, изработиха своите проекти, посветени на КОСМОСА - загадъчен и необятен! И те си избраха планети и звезди, за които с усмивка разказваха в часовете по Човекът и природата. Впечатлена съм, малки мои изобретатели и художници, от вашата любознателност и знания!


  Грамота от конкурса Космонавтика 2021 за IV "В" клас и г-жа Д. Овчарова

  Учениците от IV "В" клас получиха грамота за екипно участие в категория "Видео и анимация" от националния конкурс с международно участие.Поздравления, 4"в" клас! Заслужени грамоти - с много труд, творческо дръзновение и мъничко звезден прах!

  Образователни игри за учениците от II "А" клас и г-жа Ивелина Атанасова

  Учениците от 2 "А" клас при НУ " Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, получиха образователни игри по Международен проект "EGYPTIAN VULTURE NEW LIFE" от СНЦ „Зелени Балкани" – Стара Загора.


  Проведе се родителска среща по Проект ОУД

  На 28 януари 2021 г., от 18 часа, в електронната платформа Teams се проведе онлайн родителска среща по проект ОУД. На срещата присъстваха г-жа Пенка Калина-Колева, директор на училището, г-жа Таня Златева, главен счетоводител, родители на ученици от "Клуб за развиване на базови дигитални умения и училищния екип по проекта през 2020-2021 учебна година" и ръководителят на групата - г-жа Добринка Малчева. Тема на родителската среща: 1. По-детайлно представяне и запознаване на родителите с целите на заниманията и на проекта „Образование за утрешния ден“. 2. Предстоящи занятие на групата и публични събития. На родителите бе представена платформата на проекта, списък на ученици, тематичната програма, график за провеждане на занятията, провеждане на занятията в електронна среда на обучение от разстояние, планираните публични изяви. Родителската среща завърши с позитивни послания провежданите занятия да са полезни за учениците, като бяха споделени снимки от работните моменти през месец декември.

  🎂🍬🍭"HAPPY BIRTHDAY, MR RAINBOW!"

  С голям ентусиазъм, учениците от 3 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с преподавател по Английски език Ивелина Атанасова, нарисуваха картички с пожелания на английски език за рождения ден на един от любимите им персонажи от учебника - Mr Rainbow.🦎

  Участие на II "А" клас и г-жа Ивелина Атанасова в конкурса КОСМОНАВТИКА 2021

  Учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, получиха своите грамоти от Втория национален конкурс с международно участие-КОСМОНАВТИКА 2021.
  Грамоти на участниците

  "Звездите са звезди, защото са високо!"

  "Звездите са звезди, защото са високо!" е проектно базирано обучение в час по Човекът и природата в 4"в" клас и г-жа Д. Овчарова. Поздравления за чудесните идеи, перфектно реализираните макети и вдъхновението, с което работихте, мили дечица!

  Участие на V група и г-ца С. Стоянова в конкурса КОСМОНАВТИКА 2021

  Учениците от V група при НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" град Нова Загора също се включиха във втория национален конкурс с международно участие -КОСМОНАВТИКА 2021.  КОСМОНАВТИКА 2021  Учениците от Подготвителна група с г-жа Ивета Митева-Аврамова получиха грамота за участието си във втория национален конкурс "КОСМОНАВТИКА 2021" - с международно участие.
  "Ние тайничко мечтаем, с кораб да летим без страх. Нищо, че сега играем тайничко на космонавт"
  🎨Савелия и Елинор 🎨 Подготвителна група при НУ "Любен Каравелов" Нова Загора и г-жа Ивета Митева

  Покана за родителска среща по проект Образование за утрешния ден

  Интерактивен урок по Изобразително изкуство с учениците от 2 "А" клас

  Интерактивен урок по Изобразително изкуство с учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, класен ръководител Ивелина Атанасова.

  "Моят домашен любимец" учебен проект на учениците от III "Б" клас и г-жа Р. Иванова

  В часа по Човекът и природата малките любители на животните представиха своите проекти
  по темата " Моят домашен любимец". Поздравления, деца!

  Креативни умничета от 4"б" клас и г-жа Лина Борисова

  Браво на трудолюбивите и креативни умничета от 4 "б" клас на НУ "Любен Каравелов" с класен ръководител Лина Борисова. Така часовете по "Човекът и природата" и "Човекът и обществото" са интересни и забавни! Отлични проекти, деца!❤️

  Г-ца Силвена Стоянова и учениците, почетоха паметта на патрона на училището ни - Любен Каравелов!

  Днес, 21.01.2021г., с учениците от V ГЦДОУД почетохме 142-годишнината от смъртта на патрона на нашето училище Любен Каравелов. От презентацията, която изгледахме, се запознахме с интересни факти от неговия живот. С голямо любопитство учениците разгледаха експозициите от рисуваните детски портрети на български възрожденци, намиращи се в училището. За пореден път се възхитиха и от стенописа с националния герой Любен Каравелов.

  Има една магия

  ⭐ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА⭐КЪМ НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"

  Открит урок, във връзка с новия формат на Национално външно оценяване /НВО/ по Български език

  Днес 14 януари в НУ „Любен Каравелов“ се проведе открит урок, във връзка с новия формат на Национално външно оценяване /НВО/ по Български език.
  Урокът се състоя в 4 „в“ клас с класен ръководител г-жа Добрина Овчарова. Гости на проявата бяха г-жа Милена Чолакова – началник на РУО – гр. Сливен, г-жа Йорданка Стоилова – старши експерт за обучението в начален етап, г-жа Пенка Калина-Колева – директор на НУ „Любен Каравелов“ и учители от училището. Гостите останаха впечатлени от организацията на урока и показаните знания на учениците и им пожелаха успех на предстоящото НВО през месец май.

  ДК "Млад родолюбец" отбелязва рождението на Христо Ботев

  Днес, 6 януари, се навършват 173 години от рождението на големия български поет и революционер Христо Ботев.Дълбок поклон! Детски клуб "Млад родолюбец" при НУ "Любен Каравелов"гр.Нова Загора, отдава почит на великия българин. Велик и безсмъртен!

  143 години свободна Нова Загора

  "GO GREEN" учебен проект

  „GO GREEN" В час по Английски език с 4"а" и 4"в" клас. С мисъл и действие да съхраним природата, за да я завещаем на следващите поколения чиста и красива!

  Пътешествия в музеи на изкуствата

  В час по Изобразително изкуство, пренесени символично в Музеи на изкуствата и Картинни галерии, учениците от НУ "Любен Каравелов", 4"а" клас с кл.р-л: Венелина ШОПОВА, с много творчески плам и въображение създадоха своите творения. Браво, малки художници!

  Проектът на Боги "Слънчева система"

  Неделя вечер, какво по-приятно преживяване е да гледаш своя син, който подготвя своя проект "СЛЪНЧЕВА СИСТЕМА"! Браво, Богди! :))

  Дигиталното поколение

  Дигиталното поколение се учи и твори в обновената модерна компютърна зала на нашето училище!

  Ново дворно пространство ще посрещне учениците от НУ „Любен Каравелов“

  Ново дворно пространство ще посрещне учениците от НУ „Любен Каравелов“ в Нова Загора. „Използвахме хубавото време и въведената извънредна епидемична обстановка, за да извършим необходимите ремонти на компрометирания плочник пред сградата“ – сподели кметът Николай Грозев при извършената проверка, съвместно със зам.-кмета Нина Генчева и директора на училището Пенка Калина-Колева.

  Билков чай в студения зимен ден

  Днес учениците от V група при НУ "Любен Каравелов" и г-ца Силвена Стоянова изгледаха презентация на тема "Лечебни растения" (билки). За учениците имаше приготвена изненада в сладкарница на училището. Леля Веси бе приготвила различни билкови чайове: от мащерка, мента и лайка. Учениците останаха доволни от научените билки и техните ползи. А, какво по-хубаво от чаша топъл чай в това студено време!

  Игри с тояжки в час по Физическо възпитание и спорт при г-н Панайотов

  В училище е интересно

  Приятно и забавно е в часовете на Организирания отдих и занимания по интереси в НУ "Любен Каравелов " град Нова Загора.

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност"

  Представяме Ви класната стая на Първи "А" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора разгледайте тук

  10 причини да избера НУ "Любен Каравелов" за моето дете

  Благодарствени слова

  "...Днес реших да кажа едно голямо благодаря на учителите и директора на НУ "Любен Каравелов" за чудесното отношение към мен, като родител.. За професионализма и усърдието, с което изучиха дъщеря Darena Zaharieva и продължават да учат синът ми Момчил Захариев. Защо избрах това училище? Защото обстановката ме грабна, защото вярвам на дългогодишния опит на учителите и защото смятам, че трябва да има поне две все още изцяло български училища в града.
  Благодаря на г-жа Neli Eneva за това, че откри и напътства дъщеря ми за таланта и.. Благодаря на Rada Pisarova и Яна Янева за това, че синът ми е отличен ученик. Благодаря на Ивелина Атанасова и Rositsa Tsoneva за това, че толкова обича английски език. Да не забравяме и спорта и танците, по които е запален, благодарение на Rosica Mangarova и Панайот Панайотов. И не на последно място за всички онези, който са част от тази общност, наречена училище Пенка Калина-Колева, Вили Шопова, Lina Borisova, Доби Овчарова, Ивета Митева, Христина Динева и всички останали, който не мога да отбележа. И знаете ли хора, по-добре е да изказваме благодарност отколкото да злорастваме. Бъдете различни, бъдете добри и да не забравяме хората, който докосват сърцата ни..."
  г-жа Радосвета Захариева

  Училище любимо - традиции, настояще и бъдеще!

  Учебната 2019/2020 г. в НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора - ДНЕШНИЯТ ЗАЛОГ ЗА ПО-ДОБРОТО УТРЕ!

  Щастлива 2021 година!

  Подарък за лекари и пациенти в Ковид - отделението на МБАЛ "Света Петка Българска" - гр. Нова Загора

  В навечерието на един от най-светлите празници, учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов", решиха да нарисуват Раждането на Божия Син и да дарят своите рисунки на лекарите и пациентите от Ковид - отделението на МБАЛ "Света Петка Българска" - гр. Нова Загора, които ще прекарат Коледа и празниците в болницата. Нека се опитаме да подарим усмивка и надежда на тези хора, а какво по-хубаво от това да получат рисунка, изработена от дете!

  Честито Рождество Христово!

  Поздрав от учeниците на г-жа Д. Овчарова

  Приказни мигове от албума на 2 "А" клас

  Приказни мигове от албума на 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора.
  Класен ръководител: Ивелина Атанасова
  Учител ГЦДОУД: Митка Болгурова

  Новогодишен поздрав

  Коледна магия

  Училищен конкурс "Моето коледно вълшебство"


  Поздравления за участниците в училищния конкурс "МОЕТО КОЛЕДНО ВЪЛШЕБСТВО"! Всички участници ще получат виртуални грамоти за отличното си представяне.

  Виртуални усмивки, в часовете по Английски език

  Виртуални усмивки, в часовете по Английски език, на учениците от 3 "А" клас и 4 "Б" клас при НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, с ръководител Ивелина Атанасова.

  Празнично пожелание на учениците от III "Б" клас и г-жа Радмила Иванова

  Най-добро видео в конкурса "Заедно у дома"- г-жа Атанасова и децата от II "А" клас

  🏅🏅🏅В навечерието на новата 2021 година, учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр.Нова Загора получиха наградата за най-добро видео на група ученици в конкурса "Заедно у дома", организиран от ИНФОМРЕЖА.

  Честита Нова година!

  Да е здрава, мирна, добротворна! Сурвакарски поздрав от Невероятния 4"в" клас!

  Празнични наричания от невероятните Вики и Алекс, 2"Б" клас и г-жа Д. Малчева

  Светла и честита да е идващата Нова година! Второкласниците Алекс и Виктор поздравяват съученици, родители и учители от НУ "Любен Каравелов", Нова Загора

  Приказни мигове от албума на 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов"

  Приказни мигове от албума на 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора. Класен ръководител: Ивелина Атанасова Учител ГЦДОУД: Митка Болгурова

  Празнична молитва

  снимки и видео

  Коледни усмивки с г-жа Л. Борисова и IV "Б" клас!

  Коледният дух, Коледната магия- те са в тихата споделеност на внимание и нежност...в прекараното време заеднo...в разговорите, които стоплят...в прошката вътре в сърцата ни, за всичко, което ни е притеснявало през годината...в тихата молитва за здраве и късмет за всички, които обичаме със сърцето си...В прегръдка, целувка, топла мисъл за всички скъпи за нас хора, с които не сме заедно, но където и да са са в сърцата ни... това е, което стопля много повече от всички подаръци - безплатно, невидимо, но галещо сърцето...И денят в календара няма значение...Рождество Христово е всеки ден, в който доброто и любовта се раждат в нас... ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ, МАЛКИ ДОБРОТВОРЦИ ОТ 4 "Б" КЛАС!

  Весели празници!

  Коледно пожелание от г-жа Д.Малчева и учениците от II "Б" клас

  Коледни моменти с ПЪРВА ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" град Нова Загора

  "We Wish You a Merry Christmas!"

  Съвсем по детски и съвсем искрени пожелания от 2"а", 4"а" и 4"в"клас в час по Английски език! "We Wish You a Merry Christmas!"

  Виртуално приключение на децата от Подготвителната група


  Споделени мигове от виртуалното ни приключение ☃️ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ☃️ при НУ "Любен Каравелов", гр.Нова Загора.

  Коледна ваканция

  Коледно късметче за децата от III "Б" клас и г-жа Р. Иванова

  Дойде моментът за коледно настроение след ползотворната работа по време на електронното обучение. От виртуалната питка с късмети ни се паднаха здраве и учение. От сърце ви желаем да сте здрави и успешни през новата година. Браво, 3.б клас!снимки

  Коледно предизвикателство "Млад фотограф"

  Забавни, весели снимки ни изпратиха Никол Михали и Силвана Петрова от II "А" клас. Първият ден от тази ваканция е изпълнени с очакване на Коледа и щастие, запечатани усмивки-спомени за цял живот!


  Предизвикателство 21


  С мама гледаме анимационно филмче  Коледен поздрав от IV "А" клас и г-жа В. Шопова


  Усмивки, творения, учене, забавления в електронна среда на обучение - НУ "Любен Каравелов". Весели Коледни празници на всички! Здраве, обич, топлина, хармония в семействата ни. Да бъде!видео

  Коледни усмивки от IV "В" клас и г-жа Д. Овчарова

  Последният учебен ден за 2020 година беше наситен с много труд, виртуалност и коледно настроение!
  Обичам Ви, Четвърти "в" клас!

  Британика отличи Изабел Иванова от II "А" клас

  Изабел Иванова Георгиева, ученичка от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, получи грамота за участие в конкурса за детска рисунка на BRITANICA за 2020 година на тема "Моята мечтана професия".

  Театрално предизвикателство

  Театърът е любимо място за деца, приказки, истории..., а децата обичат да съчиняват. За това предизвикателството бе посрещнато с голям интерес от децата.снимки и видео

  V група ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов"

  Учениците от V група при НУ "Любен Каравелов", дори и в ситуация на онлайн обучение, се справиха блестящо с моето предколедно предизвикателство за тях. Благодаря и на прекрасните им родителите, че се включиха. Пожелавам весела, щастлива, запомняща се Коледа и Нова Година! снимки
  от вашата г-ца Стоянова❤❤❤

  Коледно настроение в Трета ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов"

  Учим и се забавляваме по време на дистанционното обучение. Работим в нов житейски ритъм и живеем с надеждата за успешно бъдеще. Коледно настроение в Трета ГЦДОУД при НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, с ръководител г-жа Нели Енева.

  Коледни ангелчета с добри дела


  Коледно предизвикателство "Нарисувай снежинки"

  Днес децата получиха ново предизвикателство! "...Добро утро, малки творци! Очаквате ли какво ще е следващото предизвикателство? Лесно е! Нарисувай зимна нощ, направи тъмносин фон с четката, а после с пръстчета „напечатай” снежинките. Днес снежинките празнуват, честит имен ден на всички със снежни и бели имена! ..." снимки и грамоти за участниците

  Коледно предизвикателство "MasterChef"

  Добро утро, деца! Декември е! Ухае на топло мляко с какао🥛☕️🥛, разнася се и аромат на канела, джинджифил и портокал, а това ми подсказва каква ще е днешната задача. На мама помогни и най-вкусните сладки с нея изпечи.🍪🍪🍪снимки и грамоти за участниците

  Коледен календар

  Благодарим на Г-жа Валентина Пенкова, родител на Вики от II"Б" клас, която поднесе невероятна изненада на учениците от класа и цялото училище. Тази инициатива е за всички деца и родители, които обичат предизвикателства! И тази година Kоледният календар е забавен. Децата чакат с нетърпение всяка сутрин поредната задачка-закачка, за да участват.

  Коледната работилничка на г-жа Овчарова

  Нашата коледна работилничка. В каквато и среда да учим, творческият порив винаги намира начин да създаде изящни произведения на коледна тема! снимки

  Електронно обучение от разстояние с малките първолаци от I "Б" клас

  Зима е, студено, учим от вкъщи, но това не ни пречи да се забавляваме, докато учим и да си пием заедно чайчето, докато творим и пишем със сладурите от 1"б" клас 🥰 снимки

  Малки художници с награди  „Второкласниците от II "А" клас - отличници в "Математика. бг“

  Учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, показаха отлични знания от наученото по време на дистанционното обучение и получиха онлайн грамоти от образователния сайт "Математика.бг".снимки


  Забавни моменти по Английски език с III "Б" клас и г-жа Рени Желева

  Забавни моменти от часовете по Английски език с 3 "б" клас 🙂 Подготвяме се за посещението на Santa и ще го изненадаме с Reindeer bisquits (бисквитки - еленчета) and Fruity Christmas tree (плодова елхичка) 😉 снимки

  Споделени моменти от работата в електронна среда на третокласниците и г-жа Яна Янева

  Коледа наближава с бавни и тихи стъпки, макар и по-слънчева, отколкото се надяваме и ние трябваше да се погрижим да си създадем празнично настроение. Ентусиазирани, заредени с магията на приближаващите празници, вдъхновени от близките си хора, децата отново разгърнаха потенциала и въображението си и ни стоплиха. Споделени моменти от работата в електронна среда на третокласниците от НУ ''Любен Каравелов ''Нова Загора.снимки

  „Най-усмихнат клас на България 2020 – заедно срещу КОВИД 19“  За втора поредна година учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, станаха посланици на усмивката и взеха участие в Национален конкурс на тема „Най-усмихнат клас на България 2020 – заедно срещу КОВИД 19“ – да кажем СТОП на заразата, организиран от Сдружение "Усмивка". Целта на конкурса тази година е една по-добра и по-приятелска атмосфера в училище , едно училище, където всяко дете и всеки учител се чувстват добре . Повече сплотеност, подкрепа и уважение през Новата учебна година, въпреки сложната обстановка, въпреки трудностите, които съпътстват учители и деца свързани с пандемията от Ковид 19.  Начало на заниманията по Проект Образование за утрешния ден 2020-2021 г.

  В началото на месец декември 2020 г. стартираха заниманията на учениците от Клуб "Занимания за развиване на основни дигитални умения" по проект ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН. Занятията се провеждат всеки петък от 15:10 часа в компютърния кабинет в училище. За работата на групата по проекта е одобрена Тематична програма от 70 часа. Работата на групата се отразява в платформа по проекта. Водят се Дневник на групата, Присъствен списък и доклади за всяко проведено занятие. Тематично програмата е съобразена с възрастовите особености на учениците и идигиталните им възможности. Заниманията включват теми за работа с текстообработващи програми, калкулатор, създаване на изображения, съхраняване на информация, работо в Code.org. За развиване творческите възможности и повишаване на мотивацията за активна работа в занятията, на учениците се предлага допълнителна творческа задача.


  „Магията на българския фолклор"

  Проектно базирано обучение в час по Български език и литература : „Магията на българския фолклор ". Формиране на интерес към българското народно творчество и приобщаване на децата към родните традиции и обичаи , а чрез тях и възпитаване на обич и привързаност към семейство, роден дом и Родина, изграждане на чувство за национална принадлежност. Поздравления, малки пазители на българския дух и идентичност!

  Ученици от II "А" клас участват в конкурс на "Зелени балкани"

  Учениците от 2 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова, се вкючиха в творчески конкурс, посветен на прилепите, организиран от СНЦ Зелени балкани. Този конкурс имаше за цел да възбуди любопитството на децата към прилепите и да открият един нов, вълнуващ свят, изпълнен с непознати създания. Почетните грамоти бяха връчени от г-жа Пенка Калина-Колева - директор на училището.снимки

  Проект Образование за утрешния ден 2020-2021 г.

  НУ "Любен Каравелов" има честта да е сред одобрените училища и ще продължи своето участие в Европейския проект "Образование за утрешния ден" пред учебната 2020-2021 г..
  Проект № BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ е на обща стойност 104 959 178,01 лева и се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент Министерството на образованието и науката (МОН).
  учение и самооценка, включително извън класната стая.
  Специфичните цели на проекта са: 1. Усвояване на знания и умения за работа в дигиталното общество; 2. Подобряване на достъпа до образование, в т.ч. чрез използване на леснодостъпни платформи и мобилни приложения; 3. Намаляване на различията в резултатите от ученето в различните училища и населени места; 4. Модернизиране на учебни програми, учебни планове, учебници и учебни помагала; 5. Повишаване на качеството на образованието, за по-добрата дигитална подготовка на учащите се, с цел по-бърза и по-лесна реализация на пазара на труда; 6. Насърчаване модернизирането на образованието и ученето през целия живот; 7. Осигуряване на условия и подкрепа за прилагането на педагогически иновации и съвременни подходи на преподаване.

  НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора участва в Дейност 6 "Повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците под формата на извънкласни дейности (клубове по интереси и допълнителни занимания по ключови дигитални умения – базови и за напреднали, включително и компютърно моделиране/кодиране)". В училище бе проведена анкета за установяване на нагласите на учениците за включване в проекта. Желаие за участие изявиха 17 ученици от 2 клас. Те попълниха Анкета за установяване на нивото на дигитални компетенции на второкласниците. Така в училище е сформиран Клуб "Занимания за развиване на основни дигитални умения". Пожалаваме си успех в тази дейност!

  Дневен режим за обучение в електронна среда


  Училище „Дигитална звезда“

  Начално училище "Любен Каравелов", гр. Нова Загора - получи „Дигитална звезда“ в подкрепа на медийната грамотност /октомври-ноември 2020 година. В контекста на стратегическата цел и в Плана за действие в областта на цифровото образование на ЕК за 2021—2027 г., насърчаваме нашите възпитаници да развиват цифровите умения и компетентности. Учениците от II "Б" клас с класен ръководител Д. Малчева участваха в занятие по медийна грамотност по повод Първи ноември - Ден на народните будители. Дейността бе организирана по инициатива и със съдействието на г-жа Пенка Калина-Колева, директор на нашето училище.

  В интердисциплинарно занятие второкласниците създадоха своя първи плакат. Всяко дете форматира и направи шаблон, като използва ликове на народни будители и техните имена. Тази дейност бе посрещната с голям интерес. Проведе се емоционална беседата за любимо място за четене, интересна книга и литературни герои. Децата изказаха мнения, че всеки плакат си има заглавие и съдържа информация - текст и изображения. Учениците си припомниха как се създава текст, какви трябва да са изреченията, как се записват. Подредиха изображения на народните будители, имената им и записаха заглавие на своя плакат. Музикален фон на занятието по медийна грамотност бе „Химн на народните будители“. Така второкласниците получиха сертификат „Дигитална звезда“ от Коалиция за медийна грамотност в образованието.


  "Природата е извор на красота, мъдрост и вдъхновение"!

  Мисия и отговорност на всеки човек е опазването на околната среда. А това трябва да се възпитава още от ранна детска възраст. ПРОЕКТНО БАЗИРАНОТО ОБУЧЕНИЕ е най-бързият път за достигане на целите на образованието и възпитанието, за реализирането на всяка една идея. Формирането на екологично отношение и поведение към природата е непрекъснат процес, чието начало поставихме още в първи клас. С проектната си дейност четвъртокласниците за пореден път се убедиха, че за да съхраним природата и да я запазим за следващите поколения, трябва да се полагат грижи за чистотата на въздуха, водата и почвата. Не напразно посланието на един от постерите е : „ Въздухът, водата и почвата, без които не можем"! (Петко и Цецко) Браво, Четвърти "в"! Благодарим за снимките на г-ца Стоянова и г-жа Тенева ( Teneva)! филмче  "Почва" - малък учебен проект

  Малките природолюбители от НУ "Любен Каравелов", от ЧЕТВЪРТИ "А" клас, с кл. р-л: В. Шопова с голямо желание, интерес и ентусиазъм приеха идеята за направа на ПРОЕКТ, свързан с ПОЧВАТА, нейния състав, плодородие и опазването ѝ. Всеки ученик, представи пред съучениците си по интересен начин знанията си по темата. Поздравления за всички, показали креативност и старание при изработването на проекта и споделили идеи за нейното опазване. филмче

  Златни правила за толератнтост

  В деня на толерантността показахме своята готовност да бъдем подкрепящи, съпричастни и търпеливи. Обединени от каузата, учениците от третите класове при НУ "Любен Каравелов" и г-жа Яна Янева се усмихнаха през маските и заявиха желание и воля за по-добри дни.

  Ден на християнското семейство

  Денят на християнското семейство и на православната християнска младеж - 21 ноември, е един от най- уважаваните празници, възпитаващ най-вече децата в благочестие, нравствена чистота и доброта. Защото за децата семейството е най-добрата школа, даваща познания за православието и християнските добродетели, осигурили хилядолетното съществуване на българския род. Учителите припомниха стари библейски истини за любов, доброта и съпричастие, така необходими в трудното и напрегнато време, в което живеем. Призоваха учениците да не забравят нравствените ценности и устои, които са ни съхранили през вековете като народ. В проекта участваха групи по занимания по интереси към НУ "Любен Каравелов" : "Театрално ателие" с ръководител Ивета Митева, "Християнски ценности" с ръководител Ренета Митева, "Млад родолюбец" с ръководител Росица Мангърова.

  Детско полицейско управление

  За Начално училище „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора, е чест и отговорност поредното включване в Националната програма „Детско полицейско управление“. В нашия град започна „работа“ едно ново управление, в което се включиха 31 деца от 4 клас на НУ „Любен Каравелов“.
  Основната цел на Община Нова Загора, РУ „Полиция“ – Нова Загора, и МКБППМН – Нова Загора, е ранната превенция на подрастващите в утвърждаването на ценностно отношение към законите в страната, създаването на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации. Идеята на авторите на проекта е децата, забавлявайки се, да получат знания и умения за: опазване на своя живот и този на приятелите си, справяне в трудни ситуации вкъщи, на улицата; запознаване с личните отговорности и права; работа в екип и адекватно реагиране при възникване на пожари и природни бедствия.
  Днес, 6-и ноември, малките каравеловчета - участници в проекта, получиха своите специални униформи - тениски и шапки, осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Нова Загора.

  Училищен конкурс "Народните будители и аз"

  По повод Деня на народните будители в НУ „Любен Каравелов“ се проведе конкурс под надслов “ Народните будители и аз“. В него се включиха, с голямо желание, ученици от цялото училище. Талантливите деца от ВГ „Щурче“ посветиха свое изпълнение на песен, а децата от ДК “Млад родолюбец“ и малките артисти от „Театрално ателие“ представиха патриотичен рецитал.


  Повод за гордост бяха индивидуалните участия на деца, които изработиха невероятни книжки за народните будители и рисуваха портрети. Днес г-жа Пенка Калина-Колева, директор на нашето училище, връчи на изявените ученици грамота за активно участие. Пожела на малките каравеловчета да носят любовта към родината в сърцата си и със знания да покоряват нови учебни върхове.албум със снимки


  Ден на народните будители

  На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители - празник, дошъл от сърцата на българите в знак на благодарност и уважение към хората на духа, на перото, на книгата, към просветителите и борците за национално освобождение. Дълбок поклон, будители народни на националния дух!

  Конкурс-рецитал по стихове на Христо Ботев

  ,,Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина" /Васил Друмев/ България се покланя пред великия богослов на своите Будители! Пред ония достойни нейни синовe, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало в настояще! Със стиховете на Ботев в изпълнение на учениците от 2 "А" клас и 4 "Б" клас с класни ръководители Лина Борисова и Ивелина Атанасова, Ви уверяваме, че България ще пребъде пазейки в сърцето си имената и великите дела на своите будители! ДА СЕ ЗНАЕ, ДА СЕ ПОМНИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА. НА БУДИТЕЛИТЕ СКРОМНИ БЪЛГАРИНЪТ КИТКА СВИВА!...

  В час по "Човекът и природата" е интересно и забавно!

  В час по "Човекът и природата" е интересно и забавно! Браво на трудолюбивите и отговорни ученици от 4 "б" клас, НУ "Любен Каравелов" с кл.р-л г-жа Лина Борисова, които с огромно желание се включиха в изработването на проекта "ПОЧВА".!

  "My school", "All about me" and "My family"


  Проектна дейност на учениците от 3 и 4 клас - НУ "Любен Каравелов" в час по английски език с преподавател Ивелина Атанасова. "My school", "All about me" and "My family".

  "Hour of Code" - предизвикателство и забавление

  "Часът на кода" е международна инициатива, в която технологиите превръщат ученето в нещо интересно. Провокира децата да разбират света около себе си и да развиват дигитални умения. И тази година НУ "Любен Каравелов" се включи в събитието. Бе проведено занимание по програмиране с ученици от II "Б" клас, с кл. р-л Д. Малчева, в обновения компютърен кабинет. Благодарим на г-жа Пенка Калина-Колева, директор на нашето училище, която ни гостува и заедно с нас участва в това дигитално преживяване.
  Похвала заслужават второкласниците: Калина Красенова, Мария-Слава Душникова, Мартин Станчев, Виктор Пенков,
  Константин Мирчев, Стефан Славов и Костадин Господинов, които завършиха цяло ниво в Code.org и получиха
  своя Сертификат. "...В знак на признателност за вашата роля в Code Week, като организатор на събитие,
  ние ви връчваме сертификат за признание..." написаха организаторите в писмо до г-жа Д. Малчева.

  Грамота от осмо издание на"Бисерче вълшебно"


  Учениците от 2 "А" клас, с класен ръководител Ивелина Атанасова и 4 "Б" клас с класен ръководител Лина Борисова, получиха грамоти за почетно жури в наградата “БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО” - 2020 г. за най-добра книга, избрана от самите деца! Организатор е фондация “Детски книги”, а осмото издание се провежда под патронажа на Красимир Вълчев – министър на образованието и науката.

  Участие на ДК "Млад родолюбец" във възстановка "Кръщавка"

  Ние сме хора, които живеем в настоящето, помним миналото и гледаме напред към бъдещето. Потопихме се в един момент от хилядолетната ни история. РК "Традиция" и Детски клуб "Млад родолюбец", при НУ "Любен Каравелов" с гости от гр. София, Сливен, Стара Загора и Копривщица пресъздадоха възстановка " Кръщавка". Събитието бе уважено от почетния председател на Национално дружество "Традиция"-г-н Джумалиев, кметът на гр. Нова Загора г-н Грозев и неговия екип, народният представител от 44 Народно събрание г-жа Галя Захариева. Стана празник за чудо и приказ! албум със снимки


  Практическо занятие по Безопасност на движението по пътищата

  На 06. 10. 2020 г. в НУ "Любен Каравелов" бе проведено практическо занятие по Безопасност на движението по пътищата, съвместно с ученици, учители и представителите на РПУ - Нова Загора, Николай Михалев и Живко Стефанов. То започна с кратка беседа за спазване на правилата за безопасно движение по градските пътища. Практическото занятие продължи с правилното пресичане на улица, минаване през кръстовище и пешеходна пътека. С голям интерес и нескрито любопитство децата бяха запознати с оборудването и сигнализацията на полицейски автомобил. Така, на практика, заниманието изпълни основната си цел - запознаване на нашите ученици с основните и най-важни за тях правила като участници в движението по улиците. албум със снимки


  . .

  10 години детски клуб „Млад родолюбец“


  Преди 10 години, тук, на това място, в нашето НУ „Любен Каравелов“, бе сформиран клуб „Млад родолюбец“ към РК „Традиция“ – Нова Загора, с ръководител Нели Енева. От тогава, с достойнство и възрожденски плам, съхраняваме и предаваме националната идентичност и чрез нашите възпитаници. Учениците ни получават важни уроци по родолюбие, чрез които се изграждат като достойни личности на нова България. Личности, опознали миналото и уверени в просперитета на Родината си. Специални гости на събитието бяха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговите заместници Светла Стоянова, Нина Генчева и Ивайло Енев. Сред официалните гости бяха представители на Регионален клуб „Традиция“. „Честит 10-годишен рожден ден, малки родолюбци, събуждащи духовното и чертаещи делници, изпълнени с надежда и възрожденски дух!“ С тези думи директорът на НУ „Любен Каравелов“ г-жа Пенка Калина-Колева поздрави учениците от детски клуб „Млад родолюбец“. В своето приветствие кметът – г-н Грозев поднесе своята благодарност към ръководителите на училищния клуб, които вече 10 години учат децата ни с много любов на морални ценности, патриотизъм и как да поддържат живи българските традиции. А специално на малките родолюбци пожела: „ Бъдете здрави, вдъхновени, самоотвержени в развиването и разпространяването на българското и родното!“ албум със снимки  Награждаване на победителите в
  XII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

  Днес, 28 септември 2020 г., директорът на НУ „Любен Каравелов“ г-жа Пенка Калина-Колева връчи престижни награди на участниците в XII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА:„АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“. Поздравления за класираните каравеловчета! Желаем им здраве и още много успехи! албум със снимки  "Неразказани истории на един ловец на приключения"


  Днес Христо Стоянов от 4-ти "А" клас, с кл.р-л: Венелина Шопова, получи заслужена ГРАМОТА и подарък за своето успешно представяне - (трето място - проза), в първа възрастова група на Национален литературен конкурс на тема:"Неразказани истории на един ловец на приключения". Директорът на НУ "Любен Каравелов".
  Директорът на училището, г-жа Калина лично поздрави малкия творец, пожелавайки му да продължава все така да мечтае, твори и пише истории, с които да впечатлява и печели много награди. Браво, Христо!

  Благодарствено писмо до г-ца Захариева


  Уважаема г-це Захариева, Благодарим Ви за прекрасната композиция, която, освен че ни посреща всяко утро, ще ни напомня кои сме и откъде сме тръгнали, от кого и на какво трябва да се учим.албум със снимки

  Успешна учебна 2020/2021 година!

  Отново е 15-и септември. Отново меденият глас на училищното звънче призова децата на България в родното училище . Развълнувани детски гласчета, песни и празнично настроение изпълниха двора на НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора. Със слънчево настроение, усмивки и много цветя тържествено бе открита новата 2020/21 учебна година. Специални гости на тържеството бяха: г-жа Светла Стоянова – заместник-кмет на Община Нова Загора, г-жа Станимира Кънчева - началник на отдел "Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата", и бивши преподаватели на училището. От името на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев, г-жа Стоянова отправи поздрави към учениците, родителите и учителите с пожелание за здраве, дръзновение и успехи. Поздравление към всички присъстващи - от името на родителите, направи г-жа Ренета Атанасова.В своето слово директорът на училището г-жа Пенка Калина-Колева отправи специална благодарност и благопожелание към всични ученици, учители, родители и ръководството на Община Нова Загора. Специално към първокласниците и децата от Подготвителната група г-жа Калина се обърна с думите: "Бъдете здрави и любознателни! Учете се и радвайте вашите учители и родители, защото светът на знанието дава неоценимо богатство, духовна светлина и пълноценна житейска реализация!". Въпреки необичайната ситуация, в която се намираме, първокласниците и децата от Подготвителната група бяха посрещнати с голямо внимание, защото първият учебен ден е много специален и вълнуващ за тях и родителите им. С грейнали лица, водени от своите първи учители – г-жа Митева, г-жа Динева и г-жа Желева , малките ученици прекрачиха прага на родното училище през красивата цветна шестица и поеха по пътя на знанието. Още с влизането си в училище, децата се потопиха във вълшебната атмосфера на обновените коридори. Всички бяха впечатлени от прекрасната композиция, която, освен, че ще ги посреща всяко утро, ще им напомня кои са корените им и на какво трябва да се учат. Майсторски сътворените стенописи са дело на Дарена Захариева - бивша ученичка на НУ „Любен Каравелов“. За своя труд тя получи признанието на цялата колегия , а г-жа Калина ѝ връчи благодарствено писмо. албум със снимки


  Интервю на г-жа П. Калина в Радио "Нова", гр. Нова Загора  Чуйте интервюто с Директора на НУ "Любен Каравелов" за готовността на училищната институция да посрещне предизвикателствата на новата учебна година.

  Приключихме една нестандартна и трудна учебна година

  Съвсем стандартно обаче беше усещането за добре свършена работа и очакването за заслужена почивка. С почетен плакет "Любен Каравелов" за значим принос в развитието на училището бяха отличени колегите: Нели Енева, Митка Болгурова и Виолета Цветанова.Изненадващи, но напълно заслужени отличия за креативно, всеотдайно и ефективно провеждане на дистанционния учебен процес в извънредните условия усмихнаха всички от педагогическата колегия, както и хората, които винаги остават малко в сянка, но без които не бихме могли да съществуваме. Имаше и още добри поводи за усмивки и прекрасно настроение - благодарим Радост Тенева и Рени Митева! Пожелахме си здраве, спокойни дни и ползотворна почивка- до наесен! албум със снимки
  Пореден повод за гордост на НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора


  🏆ПЪРВО МЯСТО🏆за Иван Добрев


  🏆ПЪРВО МЯСТО🏆 за участие в КОНКУРС - РЕЦИТАЛ ПО СТИХОВЕТЕ НА БОТЕВ - гр. Севлиево НА ИВАН ДОБРОМИРОВ ДОБРЕВ Възпитаник на : 🎭ДЕТСКА ШКОЛА ,,ТРАКИЯ ВИЖЪН "🎭 към НЧ ,,Д. П. Сивков- 1870" Ученик от НУ ,,Любен Каравелов" Гр.Нова Загора

  Две награди в ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ”Моята българска бродирана риза” 2020 г.

  Престижни награди спечелиха малките художници от 1 „А“ клас при НУ „Любен Каравелов” - гр. Нова Загора с класен ръководител Ивелина Атанасова, от ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ”Моята българска бродирана риза” - 2020, който се проведе в Рим, Италия. На новозагорските деца са присъдени две награди в категория „Женски портрет“. Техни носители са Никол Михалик /7 г./ - Първо място и Силвана Петрова /7 г./. поощрителна награда. Организатори на международния форум са Българско училище „АЗБУКИ” и Културната асоциация „Асен и Илия Пейкови” в Рим. Деца от цял свят са рисували и пресъздали в картини красотата на българската бродирана риза, в която са кодирани символи и багри.

  Поредният успешен випуск четвъртокласници на НУ „Любен Каравелов"  Г-жа П. Калина, директор на училището, поздрави учениците с думите: "...Мили четвъртокласници, бъдете окрилени от щастие, запазете своята любознателност и винаги търсете добротата! На добър път и успех в овладяването на новите образователни висини!❤..."
  В този юнски ден, поредният випуск четвъртокласници на НУ „Любен Каравелов”, град Нова Загора напусна родното училище, за да продължи напред по пътя на знанието! С тях се сбогуваха и класните ръоводители: г-жа Виолета Цветанова, г-жа Христина Динева и г-жаРенета Желева. "...Мили деца, в живота ви ще има много мигове, които няма да искате да забравите. Със сигурност това ще бъдат и годините, прекарани в нашето училище, защото те ще останат спомен за вас! Випуск 2020 за вас вече е минало, но вие ще си го спомняте с благодарност. От тук ще тръгнат едни от най-хубавите ви спомени и успешни начинания. Пожелаваме ви да следвате мечтите си, да бъдете умни и дръзки, да виждате доброто и красотата около себе си и да ги създавате! Светът може да бъде различен, цветен и усмихнат и заради вашето присъствие в него! Ценете това, което притежавате - младост, сила, свобода! Отстоявайте с воля и дух себе си и своето щастие!..."

  албум със снимки


  „…„Вчера, на 17 юни 2020 г., символично удари последният училищен звънец! Удари не само за моите завършващи четвъртокласници,но и за мен и финала на моята учителска професия! Независимо от извънредните обстоятелства, почти всички успешно се справихме с предизвикателството да сме първият випуск, който се е обучавал и е завършил дистанционно! На добър час, мили деца! Бъдете щастливи, сбъдвайте мечтите си!”…” - написа г-жа Виолета Цветанова  Г-жа Христина Динева отправи топли думи към своите ученици: "...Ваканция, здравей! Сбогом, мое първо училище! С много усмивки, с пъстри цветя и балони, но и с мъничко тъга, приключи последната година в НУ „Л. Каравелов“ за учениците от 4. В клас! Скъпи деца, честито успешно завършване на началния етап на образованието си! Браво! Пред вас са необятните простори на знанието! Бъдете здрави, силни, смели, ученолюбиви и упорити! Мечтайте и сбъдвайте мечтите си! На добър час, мили мои ученици! Но сега е време за заслужена почивка! Весела и незабравима ваканция! Благодаря ви за прекрасните ни години, прекарани заедно! С много обич: ваша първа учителка Христина Динева..."


  Г-жа Ренета Желева поздрави своите четвъртокласници "...Бъдете щастливи и успешни! Бъдете усмихнати и упорити! Бъдете здрави и целеустремени! Обичам ви, деца мои! Благодаря за доверието, обичта, усмивките и всички години споделеност и щастие! На добър час и успех в пети клас!..."

  Вакация, здравей!


  Подготвителна група
  „…УЧЕТЕ СЕ, МОИ ПТИЧКИ, пишете, четете! И своята малка глава с разум напълнете!…” Любен Каравелов


  Първи клас "А" клас


  С много вълнение, усмивки и гордост, първокласниците от 1 "А" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова и учител ГЦДОУД г-жа Митка Болгурова, получиха своите Удостоверения за успешно завършен първи клас. Те дадоха заявка за своята готовност да покоряват върховете на науката. С пожелания за приятна ваканция, много усмивки и сладки изненади изпратиха учебната година.


  Първи клас "Б" клас
  Децата от I "Б" клас дойдоха в училище, за да получат своето свидетелство. Сърцата им трепкаха, знаеха че ги очакваме ние- любимите учители, в любимото училище. Нашето тържество бе истинско. Изпълнихме го с цветя и усмивки, с празнично настроение. И с пожелания за щастлива ваканция!


  Втори "А" клас
  Свърши тая чудна, щура и различна година! Трепетни, пораснали, със срамежливо напиращи усмивки, с очакване за лято и приключения, прекрасните второкласници при НУ"Любен Каравелов Нова Загора, прекрачиха притихналия праг на училището. То ги очакваше по детски шумни, усмихнати и нетърпеливи. И ние ги очаквахме. 💟Благодарим ви за цветята, подаръците, малките жестовете на умиление, лекото намигване към позабравеното ежедневие, слънчевите ви усмивки. Преживейте своето вълшебно лято! Заслужавате го! 💟


  Втори "Б" клас

  Чудесен празник бе краят на тази интересна, изпълнена с предизвикателства учебна година! Весело настроение, цветя, усмивки изпълниха училището. Поздравихме се с всеки от вас за успешното завършване на втори клас. Щастливо и безгрижно лято, мили мои ученици!


  Трети "А" клас
  Ваканция, здравей! Учениците от трети "А" клас подариха пъстри букети и усмивки на своите госпожи.  Трети "Б" клас

  Ваканция, здравей! Измина още една учебна година изпълнена с много емоции, успехи, усмивки, но и трудности, през които преминахме заедно. Днес, вие, третокласниците от 3 "б" клас при НУ,,Любен Каравелов Нова Загора, с класен ръководител Лина Борисова и учител ГЦДОУД г-жа Албена Колева, с грейнали лица получихте своите Удостоверения за положения труд . Браво, мили деца ! Въпреки всички предизвикателства, Вие се справихте отлично! Гордеем се с Вас! Пожелаваме Ви вълшебно и вълнуващо лято! Вие го заслужавате!Обичаме Ви!
  Трети "В" клас
  "Учителко, целувам ти ръка! " Ти песен бе и танц на букви и числа, ти слънце бе, във дните мрачни. Ти не остави моята ръка, когато "новото" ме разлюля, ти вярваше и бореше се с мене! Отново покорихме с теб света на знанията в електронно време! Затуй, прекланям се пред теб сега, проднасям цвете с моята ръка и исренно ти БЛАГОДАРЯ!


  Участие в СЕДМИ НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР "STEM КОНЦЕПЦИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО"

  През изминалата седмица г-жа Д. Малчева се включи в СЕДМИ НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР "STEM КОНЦЕПЦИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО - практически умения и методически решения", организиран от „ОБРАЗОВАНИЕ И ТЕХНОЛОГИИ“, гр Бургас. В Теоретичния модул бяха представени същност и акценти при прилагане на STEM подход в образованието. "...Участвах в Практическата сесия по Модул 1: Роботика и програмиране. Поставени бяха задачи с използване на учебни роботи и технологии – InOBot, Photone, True-True, BlueBot и др.; програмиране на LED-матрица чрез Scratch; използване на Scratch контролер и др.. Проведеното обучение ще подпомогне работата на STEM клубовете в НУ „Любен Каравелов“, гр. Нова Загора през следващата година..."

  БМ ЧЕРВЕН КРЪСТ - "Нарисувай своя любим герой"

  АЗ ОБИЧАМ ДА РИСУВАМ..... Учениците от 3 "Б" и 1 "А" клас на НУ "Любен Каравелов" , с класни ръководители г-жа ЛИНА БОРИСОВА и г-жа ИВЕЛИНА АТАНАСОВА, с ентусиазъм приеха предизвикателството на Българския Младежки ЧЕРВЕН КРЪСТ - "Нарисувай своя любим герой" . Малките творци се потопиха в царството на ПРИКАЗКИТЕ и върху белите листи оживяха невероятни художествени произведения. БРАВО, КАРАВЕЛОВЧЕТА! ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАНИЕ !...

  Малки родолюбци участват в Конкурс-рецитал по стихове на Христо Ботев

  Приятели, Моля да подкрепите учениците от 1 "А" клас и 3 "Б" клас при НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора в Конкурс-рецитал по стихове на Христо Ботев, организиран от Община Севлиево. Необходимо е да отворите клипчето и тогава да го харесате.

  Уроци по Нунджако свободен стил

  Г-н Панайотов записа първите 5 урока от нунджако свободен стил на български. Поздравява ме го за новаторската инициатива. Несъмнено, уроците ще бъдат изключително полезни и вдъхновяващи.
  .

  „Спасявайки пчелите, ние спасяваме цялата планета!“

  Учениците от 1 „А“ клас при НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора се обединиха под една обща кауза - „Спасявайки пчелите, ние спасяваме цялата планета!“. Пчелите са магически малки същества, които играят ключова роля в поддържането на здравословна среда. Те опрашват две трети от всички световни култури и цветя, което ни помага да се храним, да се наслаждаваме на цветята, да живеем... Пчелата е крайъгълният камък на целия житейски кръговрат - ние се нуждаем от пчелите, а сега те имат нужда от нас. Нашата цел е: да научим повече за биологията на пчелите, за пчелните екосистеми и за подобряване на местообитанията им; да станем посланици на пчелите, като споделяме с близки и приятели това, което вече знаем за тях; да насърчаваме всички хора да правят като нас - да помагат на пчелите! Екологичното и здравното образование заемат приоритетно място в българското училище днес. Целта е формиране на такава ценностна система у младото поколение, която да доведе до отговорно поведение към околната среда и личното здраве, до изграждане на екологична и здравна култура. За да се придобие това екологично образование и поведение, подрастващите трябва да се приобщят към създадената от обществото екологична култура. Това предполага активно усвояване на нови ценности, познания и изграждане на активна гражданска позиция за опазване на околната среда от замърсяване, използване на нови технологии за рециклиране на отпадъци и съхраняване на природните ресурси на нашата планета – Земята. Разширяването и повишаването на теоретическото и практическото равнище на знанията на учениците по въпросите, свързани с живота на пчелите, опазването на околната среда - чрез промяна на тяхното екологично мислене, поведение, начин на живот и формиране отношение към мястото, ролята и отговорността на всеки човек спрямо природната среда и нейното опазване. Благодарим на Пчеларска ферма Странджа за прекрасната инициативата!

  Успешно завършване на 1клас!

  Успешно завършване на 1 клас! Благодарности на екипа на НУ"Л.Каравелов"за вниманието,загрижеността и професионалното отношение!Благодарности на г-жа Атанасова и г-жа Болгурова!

  „Ние вече сме грамотни!“

  „Ние вече сме грамотни!“ – с нескрита гордост и много радост заявиха първокласниците от НУ „Любен Каравелов“ – гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова. „Изучихме всички букви от Буквара и вече знаем, че той е ключ към широките простори на доброто и красотата… Всички се потопихме във вълшебството на „Празника на буквите“. Макар и виртуален, той бе озарен от весело настроение и много усмивки. Децата на практика доказаха, че „както златните пчелици смучат сладък мед“, тъй и техните очици „гълтат ред след ред“. Ярко и заразително подейства проявената чиста обич и благоговението им към красивата и благозвучна българска реч, към чудотворната сила на словото. „ На добър час, скъпи първолачета, в безкрайния Ви път към знанието и мъдростта! И нека всяка буквичка от нашата азбука е вашият билет към далечната планета Сбъдната мечта!“

  Малките художници от трети "а" клас

  Малките художници от трети "а" клас, не само учиха, а и твориха с усмивка в часовете по Изобразително изкуство през дистанционното обучение.Днес завършиха успешно, а това е моята изненада за всички тях.Поздравления за вдъхновението и чудните творби, малки художници. Цветно лято!
  кл. р - л: В. Шопова

  "Уловени мигове"

  С удовлетворение от добре свършената работа, пожелавам на моите първокласници от I "Б" клас НУ "Любен Каравелов". Играйте на воля, но не забравяйте да четете книжки! Весела ваканция, деца! с обич: г-жа Д. Малчева и г-жа Н. Енева

  Интервю с г-жа П. Калина, директор на училището  Моето убеждение е, че всички заедно, обединени и добронамерени, бихме издигнали образователните ценности в една просперираща национална кауза. Доказахме, че можем да общуваме и виртуално, но звънливата ученическа глъч и зареждащата детска усмивка все по-осезателно ни липсват. Вече си даваме сметка какво означава да бъдем заедно и колко страшни могат да бъдат принудителната физическа изолация и усамотяването. Сега, при тези условия, имаме възможност да научим децата на поредния важен житейски урок - как една кауза може да ни обедини, да ни направи по-смирени, благородни и всеотдайни”. Това казва Пенка Калина - директор на НУ „Любен Каравелов“, Нова Загора. Според нея проблемът за ценностната ориентация на българина придобива особена актуалност, поради все по-широко и трайно утвърждаващите се елементи на нравствен дефицит и бездуховност. Затова, наред с учебните предмети, които усвояват децата в училище, те имат необходимост от неформално общуване с учителя, от непринуден, откровен диалог и задълбочено внимание от страна на родителите. Само така, според нея, е възможно да се постигнат видими резултати в изграждането и затвърждаването на добронамереност, разбирателство, колективен дух, уважение към опонента и възпитано обществено поведение. И не на последно място - запалване у всяко дете на любовта към народните традиции, празници и обичаи, за да бъде съхранена българската национална идентичност. В НУ "Любен Каравелов", наред с букета от дейности в това отношение, добра практика е изучаването и на религия в клуб "Ценности и семейство". Пенка Калина е израснала в гр. Калофер. В семейство, където училището е светиня, а личността на учителя - неприкосновена. Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

  „Написаното остава. Пиши правилно!“

  С огромно желание и ентусиазъм учениците от 3"в"клас, с класен ръководител г-жа Овчарова, НУ „Любен Каравелов", гр. Нова Загора, се включиха в традиционната празнична кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“, организирана от Института за български език при Българската академия на науките по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Третокласниците доказаха, че макар и в електронна среда, са усвоили основните правописни норми и умеят да пишат диктовки по време на онлайн уроци. За отличното представяне участниците ще получат стикери. Благодарим на организаторите и очакваме следващите предизвикателства!

  Дигитални щрихи

  Дистанционно обучение в НУ "Любен Каравелов" гр.Нова Загора на учениците отV ГЦДОУД и г-жа Албена Колева

  Поздрав на г-жа Калина, директор на НУ "Любен Каравелов"

  Уважаеми колеги, скъпи ученици, уважаеми родители, Честит празник и на многая лета в покоряването на още по-високи образователни, културни и духовни върхове!Пожелавам ви вдъхновение, целеустременост и ентусиазъм, за да разпръсквате светлината на знанието около себе си и да пазите богатството на българската реч!

  Поздрав на децата от 2.б клас по повод 24 май

  Ние, децата от 2.б клас при НУ" Любен Каравелов", поздравяваме всички с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

  24 май -Денят на славянската писменост, просвета и култура

  24 май -Денят на славянската писменост, просвета и култура, е един от най-светлите и почитани български празници! Тази година празникът ще бъде по - различен, но ние пазим чувството за гордост и удовлетворение пред богатото културно - историческо наследство ! Прекланяме се пред всички, които съхраняват творческия си дух, ентусиазъм, и следват добрите традиции в дълголетната ни история! ⚘Честит празник!⚘ Ученици от "Театрално ателие" и Подготвителна група към НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загораgn="justify">24 май -Денят на славянската писменост, просвета и култура, е един от най-светлите и почитани български празници! Тази година празникът ще бъде по - различен, но ние пазим чувството за гордост и удовлетворение пред богатото културно - историческо наследство ! Прекланяме се пред всички, които съхраняват творческия си дух, ентусиазъм, и следват добрите традиции в дълголетната ни история! ⚘Честит празник!⚘ Ученици от ,,Театрално ателие " и Подготвителна група към НУ ,,Любен Каравелов", гр. Нова Загора

  Виртуален празник "Вече сме грамотни" на учениците от I "Б" клас

  Честит празник, скъпи родители, колеги! Децата от I "Б" клас, г-жа Малчева и г-жа Енева посветиха своето тържество на 24 май - Ден на книжовността, просветата и културата.

  Нунджако свободен стил

  И ние участваме

  За децата от I "Б" клас НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора "...Здравейте на всички, аз се казвам Яница и съм доброволец във фондация "За храната" 🙂 Много съм щастлива, че с такава радост и старание се включвате в тазгодишния "Ден на революция в храненето". Ние от фондацията сме сигурни, че знаете какво е полезно за вас и с леки подсказки от мама, тате ☺️, можете да се храните наистина здравословно, за да растете здрави, красиви и умни 🙂 Дааа, хубавата и полезна храна освен здрави, ни прави и красиви и умни. Не забравяйте да хапвате зеленчуци и плодове на всяко хранене и не забравяйте, че най-вкусната и полезна храна е домашно приготвена в кухнята на мама, тати, баба и дядо 🙂 А когато се включите и вие в приготвянето й, всичко става вълшебно вкусно 😋 Гордея се с вас, малки революционери! Гордея се и с вашата госпожа, която не спира да ви измисля и да ви включва в най-различни предизвикателства. Трябва да я цените и обичате мнооого! Прекрасен ден на всички и нека здравословното похапване да не е само в един ден в годината, бъдете революционери всеки ден и носете промяната в сърцата си! ❤️ 😊..."

  Здравословно хранене и децата от I "А" клас - "Знам какво ям"

  Ивет Енева- ученичка от 1 "а" клас даде старт на “Ден на революцията в храненето” 2020

  Ивет Енева- ученичка от 1 "а" клас при НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора, даде старт на доброволческата кампания “Ден на революцията в храненето” 2020, организирана от фондация " За храната". Нека заедно покажем на децата как да се хранят балансирано и пълноценно. Нека за поредна година всички обединим усилия и покажем, че заедно можем да помогнем на децата в България да изградят навици за хранене с истинска храна. Нека помогнем на близките и приятелите си да направят поредната стъпка към по-добър и здрав живот.

  Ден на революцията в храненето” 2020

  Учениците от I "а" и I "б" клас на НУ " Любен Каравелов" гр. Нова Загора са едни от доброволците в кампанията “Ден на революцията в храненето” 2020. В тази инициатива децата ще се научат как да се хранят балансирано и пълноценно, да изградят навици за хранене с истинска храна. Нека помогнем на близките и приятелите си да направят поредната стъпка към по-добър и здрав живот.

  Адмирации за г-н Панайот Панайотов!

  Адмирации за г-н Панайот Панайотов, благодарение на който НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора, е единственото училище в България, в което се изучава NUNCHAKU FREESTYLE!

  ЗАЕДНО КЪМ УСПЕХА!

  Дистанционно обучение - 3 "а" клас и г-жа Шопова, НУ "Любен Каравелов". С общи усилия, амбиция и желание - ученици, колеги и родители на деца от трети "а" клас, успешно стартирахме и реализираме ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ, по всички предмети. Благодаря за старанието и екипната работа!

  Работим отдалечени от любимите деца

  Дойде време, когато се наложи да работим отдалечени от любимите деца и родители. Те взеха в ръце смартфони, таблети, лаптопи, а ние обмисляхме как да постигнем важни за децата качества: логика, търпение, въображение, фина моторика, точност и последователност. Знаехме, че се постигат с правене, насърчаване, игровизация, създаване и силен стимул. Получих силна подкрепа от всички: деца, родители, колеги и от директора на училището ни госпожа Калина.Сърдечно благодаря! И така, разделени, ние пак сме заедно, още по-близки, още по-сплотени и силни! Липсват ми близките контакти,но е важно да сме здрави! С тази електронна книжка Ви поздравявам, мили деца и родители! Благодаря Ви за усърдието, за изпълнението, за уважението! Вие сте умни и работливи! Сега бъдете и много здрави! ОБИЧАМ ВИ!

  БЪДЕЩЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ В БЪДЕЩЕТО!

  Децата-строителите на Новото време. Децата-нашето вчера, днес и утре. Те са Бъдещето на планетата Земя, слънцата на Вселената. И… COVID -19, когато те не могат да отидат на училище, училището отива при тях. Представям ви вълшебни моменти от Дигиталното обучение на учениците от 1 „а“ клас при НУ „Любен Каравелов“ - гр. Нова Загора, с класен ръководител Ивелина Атанасова. Когато родители, деца и училище гледат и вървят в една посока, нещата се случват. Много сме - силни сме!
  Новото време е наше и заедно ще покоряваме върховете на знанието!

  Безценно камъче

  Учениците от I "Б" клас при Начално училище "Любен Каравелов", гр Нова Загора, представят своето дигитално ежедневие. Благодарим Ви, деца! Направихте ни щастливи! Ваши учители и приятели верни: г-жа Малчева и г-жа Енева.

  Когато звънецът не се чува

  Във време, когато звънецът не се чува, а голямото междучасие е може би по-голямо от обичайното, във време на новото предизвикателство - обучение в електронна среда, което осмисля ежедневието на учениците по нов и необичаен начин, децата от 4 „а” клас и г-жа Цветанова се справиха чудесно. Обучителният процес преминава ползотворно, ефективно и интересно за всички.

  Ние сме деца на бъдещето!

  Дигиталното обучение на учениците от 3 "Б" клас с класен ръководител Лина Борисова при Начално училище "Любен Каравелов" е път към интересното и привлекателно образование. Стимулиращо образование, което използва уменията и активността на децата в интернет и развива тяхната краетивност, аналитично мислене и възможности за работа в екип.

  Достойно представяне в националната олимпиада "Знам и мога"

  "...Гордост за НУ "Любен Каравелов" са достойно представилите се участници в областния кръг на националната олимпиада "Знам и мога" - Виолета Николаева Хаджиева, Никола Валентинов Йорданов и Никола Стоянов Стоянов, с класни ръководители Христинка Динева и Виолета Цветанова. Убедена съм, че, веднъж запленени от науката, ще покорите с лекота високите ѝ върхове. Поздравления!..." г-жа П. Калина-Директор на училището

  Дистанционно обучение и Компютърно моделиране

  "Hour of Code... Днес ние ще говорим за алгоритми и какво се изисква за писането им. Като учител, участвам в "Часа на кода" и следя видеата на известни обучители. Гледайте епизод 1 на Code Break, с участието на основателя Хади Партови със специален гост актьорът и автор Хил Харпър..." Така, в часовете по Компютърно моделиране учениците от IV "а" клас работиха по творчески проекти от Hour of Code: "Dance Party", присъединиха се към Анна и Елза във "Frozen", анимираха своето име. Зад инициативата стои безпрецедентната коалиция от партньори, които се събраха, за да подкрепят Hour of Code - включително Microsoft, Apple, Amazon, Boys и Girls Clubs на Америка и колегиалния съвет. За завършените нива по програмиране в Code.org, четвъртокласниците Виолета Хаджиева и Никола Йорданов получиха Сертификати.

  Програмирането бе предизвикателство и за пръвокласниците. Учениците от първи "Б" клас: Мартин Станчев, Мария-Слава Душникова, Беатрис Зоркова Сиромахова се справиха отлично в зададения курс в Code.org. Създадоха история с Театрална лаборатори и с лекота завършиха своето ниво. Получените сертификати са повод за гордост и удовлетворение. Поздравления, деца!

  Вдъхновяващ поздрав

  ПОЗДРАВ ЗА ДЕНЯ НА ТАНЦА НА НАШИТЕ ДЕЦА ОТ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ " Любен Каравелов" Нова ЗАГОРА.❤️🇧🇬❤️

  Вълнуващи срещи във виртуална класна стая

  "...Срещите ни във виртуалната класна стая са интересни и емоционални! Особено часовете ни по Литература - забавни и вълнуващи в новата платформа Microsoft Teams. Малко се поувличаме, но знаете,че когато сме заедно времето спира! Удоволствие е да се работи с Вас, малки неуморничета!Обичам Ви! Усмихнат и Благословен празник! Нека има Светлина в очите и доброта в душите!..." сподели г-жа Лина Борисова, класен ръководител на учениците от III"Б" клас.

  ПО НОВ ПЪТ СЕ ТРЪГВА С МАЛКА КРАЧКА  Ние, преподавателите от Начално училище "Любен Каравелов" - Нова Загора, направихме първата такава - чрез обучение в изцяло електронна среда. Подготовката за провеждането му трая само два почивни дни - 14 и 15 март. В неочаквано създалата се извънредна ситуация, с колегите обсъдихме препоръките на МОН и РУО - Сливен. Уточнихме продължителността на работния ден и почасовата ученическа натовареност, начина на подготовка и преподаването на уроците по отделните учебни предмети във всеки клас, както и цялостната организация, прегледност и отчетност на електронния образователен процес. Затвърждаването на стария и преподаването на новия учебен материал започна още първия работен ден след обявяването на извънредното положение в България - 16 март.
  На този етап обучението протича в асинхронна, отчасти и в синхронна форма, в реално време - по утвърдената седмична програма за всеки клас, като в дистанционния електронен образователен процес са обхванати почти всички ученици. Преподаването на учебния материал става чрез платформата "Школо" и затворени групи в социалните мрежи. Учениците от първи клас се включиха в обучението и чрез Code.org. Умело използваме в работата си ресурсите на "Уча се", YouТube, Vbox, academico, електронните учебници на издателствата. Създаваме тестове чрез Google forms, Word, PDF и т. нар. "живи" листове. Неизменно подхождаме с разбиране и любов към децата, като системно и с разнообразни форми стимулираме техния интерес и любознателност. Благодаря на всички родители, които насърчават, мотивират и ефективно контролират децата си, както и за безрезервната им подкрепа!
  Работата на педагогическата колегия е белязана с професионална индивидуалност, съпроводена от двустранна връзка с учениците и техните родители, с богати илюстративни и видеоресурси, в т.ч. и специализираните канали на БНТ. В резултат на този мащабен, прецизен и отговорен процес всички учители имат готовност за оценяване и постепенно оформяне на годишна оценка по отделните предмети за всеки ученик. Бих казала, че, като цяло, нашето учебно заведение се "настрои" адекватно и почти светкавично към дистанционния режим на обучение в електронна среда. Така, въпреки неимоверните усилия в тази непозната и трудна за всички извънредна ситуация, се стремим да гарантираме, че нашите възпитаници ще получат максимално качество на образование и успешно завършване на учебната година.
  Да, случва се по 8-10 часа дневно да не се отделяме от компютъра. Доказахме, че можем да общуваме и виртуално, но звънливата ученическа глъч и зареждащата детска усмивка все по-осезателно ни липсват. Вече си даваме сметка какво означава да бъдем заедно и колко страшни могат да бъдат принудителната физическа изолацията и усамотяването. Сега, при тези условия, имаме възможност да научим децата на поредния важен житейски урок - как една кауза може да ни обедини, да ни направи по-смирени, благородни и всеотдайни. Затова, в името на най-голямата ценност - здравето, продължаваме напред - колкото седмици е необходимо, с присъщото ни взаимодействие, целеустременост и себераздаване.

  Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Л. Каравелов" - гр. Нова Загора

  Информация за ПРОЕКТ "Образование за утрешния ден"

  Относно: писмо на екип на проект Образование за утрешния ден“ в платформата на проекта от 18.03.2020 г. „…Дистанционно обучение в клубовете по интереси 18.03.2020 Уважеми госпожи и господа, Във връзка с извънредното положение обявено с Решение от 13 март 2020 г. на Народното събрание на Република България Ви информирам, че считано от днешна дата, изпълнението на Дейност 6 – „Повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците“ по проект BG05M20P001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ може да продължи изпьлнението на дейността чрез провеждането на занимания по интереси във виртуални класни стаи. Отчитането на часовете ще се извършва след провеждане на часа/часовете във виртуалната класна стая чрез платформата за отчитане на Проекта, така както се отчитат и при физическото присъствие на учениците…“

  Заниманията на учениците от клуба продължават във виртуална среда, Code.org. дистанционно и асинхронно. Създадена е класна стая. Учениците са регистрирани по списък. Всеки ученик има аватар и код. В класната стая има присвоени, два раздела-два курса: Курс 1, предназначен за учащи се да четат деца и Курс 2 за четящи ученици. Учителя има табло за управление на класната стая: данни на учениците, име , пол, години, парола и аватар, създаване на логин карти и разпечатване. Учителят наблюдава напредъка на учениците. Lessons attempted се разгръща таблица с всички уроци и упражнения. Те се оцветяват при работа на ученика. В края на урока се наблюдава статуса на изпълнението му. В Assigned to се следи за завършените нива от ученика и редовете написан код. В класната стая учениците работят асинхронно. Тя е достъпна и в нея се работи от таблет, андроид, компютър, лаптоп.

  ПОКАНА

  Трети март-ден свещен на свободата!

  Трети март! Трети март! Чакан празник, свята дата. Трети март! Трети март! Ден рожден на свободата. Днес е ден за преклонение пред апостолите, направили решителна стъпка за възстановяването на българската държава. Ден за дълбока почит пред хилядите знайни и незнайни герои, оставили костите си по българските земи. Ден, в който още чуваме топовния гръм на битките при Шипка, Шейново, Стара Загора и Плевен. Виждаме устрема в очите на българските опълченци и руски воини, тръгнали към свободата… Мълвим стиховете на Вазов и, потрепервайки, свеждаме чела с признателност към хилядите, които направиха мечтата на един цял народ реалност.


  Образование за утрешния ден

  НУ "Любен Каравелов" предоставя на своите ученици възможност да развиват дигиталните си умения, като участват в проект "Образование за утрешния ден".Проектът се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент - Министерството на образованието и науката (МОН). Чрез участието в този проект, учениците ще подобрят своята базова компютърна грамотност. Обучението е с интердисциплинарен характер и осъществява междупредметни връзки по различни предмети: информационни технологии, математика, български език, изобразително изкуство. През изминалите часове учениците подготвиха книгоразделител с лика на Апостола. Подариха ги на свои съученици и деца в училище на 19 февруари, по повод отбелязване 147 години от гибелта на Васил Левски.  Математиката - интересна и забавна за учениците на г-жа Атанасова

  Единици, десетици, едноцифрени и двуцифрени числа, час, часовник и игра.
  Колко интересен е часът по математика!

  Пазител на българските обичаи и традиции

  НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ "Любен Каравелов" гостува на тържеството по случай Трифон Зарезан на ПГСС "Иван Пашов", гр. Нова Загора. Благодарим на ръководството за любезната покана❤. Директорът на ПГСС, г-жа Лиляна Стоянова пожела здраве, вдъхновение и радостни моменти в своето БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО.

  Впечатляващо представяне на Национална конференция "Хуманизъм и вяра"
  На 11. 02. 2020 г. в РУО Сливен се проведе областно представяне на Националната конференция "Хуманизъм и вяра" - за разпространение на добри практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата и учениците, съвместно със синдиката на българските учители. На събитието присъстваха Милена Чолакова – началник на РУО - гр. Сливен, Сливенският митрополит Йоаникий, директори, учители и ученици. НУ ,,Любен Каравелов " - град Нова Загора, беше отлично представено от Ивета Митева. Тя презентира дейностите на групата за Занимания по интереси "Ценности и семейство". В раздел начален етап на Областно представяне на тема "Хуманизъм и вяра" бе наградена с грамота и зае трето място.

  Koледно послание  Koледно вълшебство


  Заредени с много настроение и коледна усмивки, учениците от НУ "Любен Каравелов" подготвиха впечатляващ коледен концерт. На него присъстваха деца от всички класове и Подготвителната група. Весели джуджета ни въведоха в празника. На сцената, малките артисти се превъплътиха в герои от коледна приказка за вечната борба между доброто и злото. Коледните песни и танци стоплиха сърцата и усмихнаха малките възпитаници на училището ни. Г-жа П. Калина-Колева - Директор на НУ„ Любен Каравелов’’ поздрави всички с настъпващите празници, като призова да се запазят християнските ценности, които отварят пътя към добротата и чистотата в сърцата ни. снимки  „Най-здравословната рецепта“
  Браво на малките сладури от I "Б" клас при НУ "Любен Каравелов", представили се отлично на Националния конкурс „Най-здравословната рецепта за училище 2019г“, проведен от Сдружение „УСМИВКА“ гр. Бургас. В категория „Най-атрактивни рецепти“ Мария-Слава Душникова е на трето място. В категория „Най-вкусни мъфини“ Константин Мирчев е класиран на второ място. В конкурса се включиха Никола Владимиров и Калина Красенова, които също получиха подаръци и грамота за участие.

  Bee Bot и Blue-Bot Robot гостуват клуб "Занимания по базови дигитални умения" по Проект ОУД  Срещата с Bee Bot и Blue-Bot Robot бе СЪБИТИЕ ЗА ДЕЦАТА ОТ КЛУБ "Занимания за базови дигитални умения" по проект "Образование за утрешния ден" в НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора и техните родители. Днес направихме първото въведение в програмирането на малката пчела и затова започнахме много бавно в самото начало - позволявайки на децата да се „забавляват“ с бота, виждайки какво може да прави и какво се случва при натискане на бутоните.


  Наши ментори бяха г-н Емил Гиргинов – методист, Направление Координация и експертно-консултантска дейност и г-н Дилян Бакалски – графичен дизайнер, Дигитален център, Направление Информационни технологии към РБ "Захарий Княжески", гр. Стара Загора. Емоциите бяха положителни и силни! Очакваме следващата работилница за програмиране с робота Finch / Финч - нов робот за обучение по компютърно моделиране.


  Благодарим на нашите родители-доброволци, които участваха в работилницата по програмиране и помагаха на отделните екипи в заниманието. Събитието завърши с връчване на сертификати за участие, а за нашите гости от Р Библиотека гр. Стара Загора имаше красив коледен подарък, изработен от г-жа Валентина Пенкова-майката на Виктор.

  Национална седмица на четенето
  НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО-дни, изпълнени с радост и вълнения! Какво е четенето? Да облечеш в бляскави доспехи ума, сърцето и достойнството си и да се гордееш, че си мислещ и чувстваш човек!" или как "...Целият свят се отвори пред мен, когато се научих да чета..." според Мери Маклеод Бетюд. Нашите прекрасни ученици от 3 "б" клас, НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", отбелязаха Седмицата на четенето с различни инициативи за насърчаване интереса и любовта към книгите. Децата се включиха в разнообразни игри, маратон на четенето, драматизация на приказки, състезания, ден на книгата, подаряване и размяна на книги, изложба на красиво написани диктовки. Разказаха любимите приказки на своите баби и дядовци, като заедно разсъждаваха върху поуките скрити в тях. Вдъхновени от невероятните произведения,танцуваха в костюмите на любимите си приказни герои. С този приказен бал закрихме Седмицата на четенето, но оставаме в света на книгите, защото знаем, че четенето е магия, която отваря врати към нови светове, към нови мечти и надежди.

  Коледните ангелчета на група за занимания по интереси "Арт дизайн"


  Докато отброяваме нетърпеливо дните, оставащи до Коледа, учениците от група за занимания по интереси "Арт дизайн" при НУ "Любен Каравелов", посрещнаха специален гост- г-жа Галина Гочева от работилничка "DIVART HANDMADE" гр. Стара Загора.

  С нейна помощ те изработиха коледни ангелчета от естествена вълна, научавайки, че от всяко нещо може да излезе произведение на изкуството, стига в него да бъдат вложени креативност, въображение и любов.  В националната седмица на четенето, учениците от НУ "Любен Каравелов" отново донесоха вълнуващи емоции на малките си приятели от детските градини. Талантливите деца от групата за занимания по интереси "Театрално ателие" накараха децата да затаят дъх. Вълшебните коледни приключения, които им поднесоха дядо Коледа, джуджетата и прекрасните елфи и невероятните танцьори от танцов състав "Каравеловчета" с техните коледарски обичаи и наричания, накараха детските лица да засияят с неподправена радост.

  Писма до Дядо Коледа

  "Националната седмица на четенето" преминава в магията на Коледния дух. Децата от групата за Занимания по интереси "Ценности и семейство", освен че четоха и разказваха интересни Коледни истории, свършиха и най-важната работа - написаха писмата си до Дядо Коледа с молба Добрият старец да им донесе желаните подаръци. Няма никакво съмнение, че децата ще получат това , за което молят, защото те са добри, грижовни, състрадателни и ученолюбиви. Мили Дядо Коледа, очакваме те с нетърпение!  Дни преди Рождество Христово, групата за Занимания по интереси "Ценности и семейство" посети храм "Света Богородица", гр. Нова Загора. Отец Иван запозна учениците с частите на храма, разказа ни за Йерусалим, за раждането на Иисус Христос, за иконите, за смисъла от паленето на свещичка в храма. Блесналите детски очички говорят достатъчно.Нека Христос бди над нас, помага ни и ни закриля.Амин!

  Коледно настроение

  ❄️☃️🎄Децата от Подготвителнта група към НУ "Любен Каравелов" се подготвят за идващите празници.

  СТАРТИРА ПРОЕКТ "ОБРЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН"

  Проект № BG05M2ОP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ е на обща стойност 104 959 178,01 лева и се финансира по Оперативна програма „Наука и образование заинтелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент Министерството на образованието и науката (МОН). Продължителността на проекта е 36 месеца, считано от 15.10.2019 г Основната цел на проекта е въвеждането и поддържането в национален мащаб и популяризирането на референтен модел за насърчаване на придобиването на по-голяма цифрова компетентност и въвеждането на системен и комплексен институционален подход на МОН за интегриране на образователните технологии, както и за насърчаване и мотивация за тяхното използване. С проекта се цели отварянето на образованието и образователните институции към дигиталните технологии чрез внедряването на нови решения за по-добро персонализирано обучение, което да позволи на учителите да предприемат мерки с по-точни и ефективни подходи към всеки отделен учащ и повишаване на мотивацията чрез насърчаване на самостоятелното обучение и самооценка, включително извън класната стая.

  Специфичните цели на проекта са: 1. Усвояване на знания и умения за работа в дигиталното общество; 2. Подобряване на достъпа до образование, в т.ч. чрез използване на леснодостъпни платформи и мобилни приложения; 3. Намаляване на различията в резултатите от ученето в различните училища и населени места; 4. Модернизиране на учебни програми, учебни планове, учебници и учебни помагала; 5. Повишаване на качеството на образованието, за по-добрата дигитална подготовка на учащите се, с цел по-бърза и по-лесна реализация на пазара на труда; 6. Насърчаване модернизирането на образованието и ученето през целия живот; 7. Осигуряване на условия и подкрепа за прилагането на педагогически иновации и съвременни подходи на преподаване. Дейностите по проекта се реализират на територията на Република България. Финансирането на дейностите по проекта е от Европейския социален фонд (ЕСФ). Проектът се съфинансира със средства от ЕСФ – 85% и от Държавния бюджет на Република България – 15%. Целевите групи по проекта са: 1. Деца и ученици; 2. Учители; 3. Директори; 4. Други педагогически специалисти; 5. Родители.

  ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА И ПЛАТФОРМА НА ПРОЕКТА  През учебната 2019-2020 г. НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора ще участва в Дейност 6 за Повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците под формата на извънкласни дейности (клубове по интереси и допълнителни занимания по ключови дигитални умения – базови и за напреднали, включително и компютърно моделиране/кодиране).

  След анкетно проучване, в училище ще се създаде клуб „Занимания по базови дигитални умения" с ръководител Д. Малчева. В него ще се включат ученици от 1-ви и 2-ри клас. Заниманията на клуба ще се провеждат по утвърден график и тематична програма. Предложените теми са с интердисциплинарен характер, като интегрират връзки с учебните предмети български език и литература, математика, музика, изобразително изкуство.

  ДЕЙНОСТИ НА КЛУБА
  Заниманията на учениците ще се провеждат по утвърдено тематично разпределение.Темите се подбират съобразно възможностите и уменията на учениците, като се предлагат дейности с интердисциплинарен характер, с цел стимулиране развитието на познавателните възможности на учениците в контекста на развиване на базови дигитални умения. Учениците ще се запознаят с програми за обработване на информация, калкулатор, как се създава текстов документ, как се въвежда текст, работа с цифров блок на клавиатурата, форматиране на текст, създаване на изображение, редактиране на изображение. Учениците ще работят в Курс 1 и Курс 2 в платформата Code.org..

  Децата от 1 "Б" клас са сред най-усмихнатите първолачета

  Номинация за своето участие в национален конкурс за най-усмихнат клас получиха и учениците от 1 б клас заедно със своите учители г-жа Д. Малчева и г-жа Н. Енева. Усмихваме се, защото знаем, че "...Усмивката от майчина целувка е родена, разбужда тя човешкото в човека..."

  "ЖИВОТЪТ Е КАТО ОГЛЕДАЛО- УСМИХВАЙТЕ МУ СЕ,ЗА ДА ВИ СЕ УСМИХВА И ТОЙ"!


  Заслужено отличие на малките първолачета от Първи "а" клас на НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора в Национален конкурс "Най-усмихнат клас на България". "...Какво е усмивката? Тя е парола за приятелство, най-добрата противоотрова срещу тъгата и тревогата. Усмивката не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо,което няма стойност, ако не е дарена от сърце. Двадесет и две златни сърчица усмихват всеки ден дните ми! Благодаря Ви, прекрасни деца!..." сподели г-жа Ивелина Атанасова, класен ръководител на I"А" клас.

  21 ноември - Ден на християнското семейство в НУ "Любен Каравелов". Въведение Богородично е един от големите християнски празници, а в българския календар той е определен за Ден на християнското семейство. Векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. Децата от Театрално ателие представиха драматизацията "Като татко и мама други няма". А "Щурите черни котета" с ръководител г-жа Мангърова ни зарадваха със своя танц. снимки


  ЦВЕТНА КРАСОТА В НУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"-НОВА ЗАГОРА


  Започна представянето на поредицата от една сбъдната приказка. "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Първи "А" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Първи "Б" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Втори "А" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора


  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Втори "Б" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Трети "А" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Трети "Б" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Трети "В" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Четвърти клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Четвърти "В" клас - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  "Моята класна стая - моята гордост и отговорност" Представяме Ви класната стая на Подготвителна група - НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

  Празник в НУ "Любен Каравелов"

  Празник е!

  Начално училище "Любен Каравелов"- Нова Загора, чества 30 години от възобновяването на училищната сграда и функционирането ѝ като едно от най-проспериращите учебни заведения на територията на общината. Гости на нашия празник бяха децата от подготвителните групи в детските градини "Слънчице", "Детски свят", "Тракийче", "Надежда" и техните учители. снимки Празникът бе открит с тържествена част, в която директорът на училището г-жа П. Калина поздрави гости, ученици и преподаватели. снимки Изрази своята вяра, че учениците ще имат високи учебни постижения, а на своя педагогически екип пожела "...с досегашната несломима воля и неугасваща вяра в общочовешките добродетели да продължите да превръщате безценното богатство-децата в благородни съвременни и проспериращи личности...". Гостите, както и учениците от НУ "Любен Каравелов", се насладиха на богата и изключително атрактивна празнична програма, посветена на делото и живота на Любен Каравелов. В училище бяха организираха различни ателиета, в които децата наблюдаваха и участваха пряко в интересни дейности.


  Станцията по "Арт дизайн" запозна всички с чудесата на хартията и невероятните възможностите на малките сръчковци. Те показаха завидни умения и пред всички гости оживяха любими детски герои. Децата от детските градини сами сглобиха пъзел с образа на патрона на училището - Любен Каравелов. снимки  В кабинета по музика всички се включиха с удоволствие и пяха любими детски песни с Детска вокално група "Щурче". Децата видяха, как малките певци неуморно се трудят, за да ни радват на сцената. снимки
  Кабинетът по ИКТ беше магическо място, където всички се докоснаха до съвременните технологии, посредством интересните дейности на клуб "Доджо", и наблюдаваха достъпното им навлизане и осъвременяване на учебния процес. снимки  В станцията по шах имаше демонстрации на играта и се даваха насоки, относно правилата на тази стара и много забавна игра. Всички искаха да се докоснат до малките фигури и да бъдат участници, дори победители. снимки
  Ракетомоделизмът е една нова и атрактивна дейност, в която децата се запознават с устройството, направата и експлоатацията на различни типове ракетни двигатели и парашутни системи. снимки
  В новата спортна зала на НУ "Любен Каравелов" учениците и по-малките малчугани с нескрито любопитство наблюдаваха демонстрации видео с нунджако. снимки  Обновената хореографска зала посрещна топло, уютно и типично по български своите малки гости. Остави ги без дъх, демонстрирайки уменията на талантливите каравеловски хоротропци. Празникът завърши с пъстро, шумно и кръшно хоро, събрало в себе си усмивки, надежди, удовлетворение и светнали детски очи.
  видео

  Празникът завърши подобаващо с красива торта и Поздравителен адрес на г-жа П. Калина
  към екипа на НУ "Любен Каравелов".
  "...ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ЩАСТЛИВИ БЪДНИНИ!..."
  снимки
  видео

  Сертификати за номинация "Софронии Врачански"

  В навечерието на този светъл ден на народните будители, педагогическата колегия и директорът на НУ "Любен Каравелов", г-жа П. Калина, получиха Сертификат за номинация за награда "Софроний Врачански".Честит празник на всички будители, събуждащи духовното и чертаещи делници, изпълнени с надежда и родолюбие!

  Доджо клуб в НУ "Любен Каравелов"

  В началото на учебната година, в НУ "Любен Каравелов" Нова Загора, стартира Доджо клуб. В него участват първокласници от I "Б" клас с ръководител г-жа Д. Малчева, които ще направят първите си стъпки в програмирането. CoderDojo и Code Club са страхотни движения, които споделят целта да предоставят на младите хора възможност да се научат да кодират. Клубът отбеляза Международната седмица на кодирането, като всяко дете работи в Code. org и използваха интересна суши карта. Творческата част на заниманието бе трудно, но много интересно за учениците.

  Първокласници участват в "Щура химическа лаборатория"


  "...Изключително интересен и забавен ден беше днешния за учениците от ПГ и I клас от НУ" Любен Каравелов"! Заедно с директора г-жа Пенка Калина-Колева и класните ръководители г-ца Ивета Митева, г-жа Ивелина Атанасова и г-жа Добринка Малчева, учениците се включиха във вълшебното парти, подарено от Община Нова Загора по повод Петковден. Децата се забавляваха от сърце и усъвършенстваха уменията си да правят и пукат сапунени балони. Благодарим на Община Нова Загора за вълнуващото преживяване!..." сподели за нас г-жа Ивелина Атанасова

  НАЧАЛО НА НОВАТА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА

  За поредна година на 16 септември школският звънец празнично и неустоимо призова в родното училище – духовно огнище, свещен храм на светлината и знанието.
  Със слънчево настроение, песни, усмивки и много цветя тържествено бе открита новата 2019/20 учебна година. Специални гости на тържеството бяха: г-н Николай Грозев – кмет на Община Нова Загора, неговите заместници Светла Стоянова и Ивайло Енев. Те отправиха поздрави към учениците, родителите и учителите с пожелание за здраве, дръзновение и успехи. Поздравителен адрес от името на г-н Грозев поднесе г-жа Светла Стоянова. Директорът Пенка Калина-Колева пожела: "Всеки ден от учебната година да е мъдър и прекрасен, изпълнен със смисъл и справедливост, със съзидание и красота!".
  Голяма изненада беше фасадното стенописно изображение на патрона на училището - Любен Каравелов, което е дело на художника Петър Караджов. Под звуците на „За многая лета”, стенописът беше открит тържествено от г-н Грозев и г-жа Калина.

  С дългоочаквания септемврийски звънец, учениците и учителите от НУ ”Любен Каравелов” преминаха през шестица от цветя и прекрачиха с трепет прага на училището. Изцяло обновените и съвременно обзаведени класни стаи, предоставящи атмосфера на уют и творческо вдъхновение, които бяха смълчани през летните дни, отново се изпълниха с жизнерадост, ентусиазъм и вълнение.

  Пожелаваме на всички здраве и успешна учебна година!

  ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В XIV НАЦИОНАЛНИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ ЛОВЕЧ 2019 Г.


  За трета поредна година г-жа П. Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", има честта да участва в този значим национален образователен форум, за да сподели своя иновативен педагогически опит, представяйки НУ "Любен Каравелов". Участие в 14-ите национални педагогически четения под наслов „Да запазим усмивката в училище” взеха младите колеги Ивета Митева и Ренета Митева. Организатори са Регионалното управление на образованието в Ловеч, община Ловеч, Министерството на образованието и науката и Център „Хуманна педагогика”. На това значимо образователно събитие колегите получиха сертификат за своето отлично представяне.

  ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ТАНЦОВ СЪСТАВ "КАРАВЕЛОВЧЕТА"


  През изминалите месеци г-жа Р. Мангърова подготви с учениците от танцов състав „Каравеловчета“ участието в Трети Национален фолклорен събор "С мирис на теменуги" ЯВОРОВО 2019. Високото постижение и отличие, което получиха малките таланти от НУ „Любен Каравелов“, е в резултат на много труд и любов към българските народни танци. ПЪРВО МЯСТО и ЗЛАТЕН МЕДАЛ НУ ”Любен Каравелов“ Нова Загора на НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ”С МИРИС НА ТЕМЕНУГИ - ЯВОРОВО 2019. Благодарим на Община Нова Загора за оказаното съдействие и отново на нашите всеотдайни родители.

  ОТЛИЧЕНИ МЛАДИ ХУДОЖНИЧКИ


  Талантливите художнички Карина Николова и Катерина Красенова от IV „Б“ клас, с класен ръководител г-жа Д. Малчева, участваха в „Цветята и красотата на българската природа“ - съпътстваща инициатива към трети НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ”С МИРИС НА ТЕМЕНУГИ“. Лятна ваканция е, но това не попречи на нашите завършили четвъртокласници от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора да получат поредното си отличие. Браво, момичета!

  „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“


  ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

  ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ Д.ИК.Н.ЯНКА ТАКЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СБУ
  Директорът на училището г-жа П. Калина поздрави учениците с успешното завършване на учебната година. Изрази своето задоволство от постигнатите успехи. Изтъкна пред гости и родители на тържеството постиженията на учениците в различни области. Госпожа Красимира Михайлова бе наградена с плакет на училището за висок професионализъм и всеотдайността към професията. Въпреки дъждовното време, училищното тържество продължи с концерт и изпълнения на талантлините ни ученици.
  Гост на тържеството бе г-жа Галя Захариева, която поздрави отличниците за постигнатите високи успехи и пожела весела лятна ваканция на всички деца.

  Госпожа Красимира Михайлова бе наградена с плакет на училището за всеотдайността и към професията.
  Госпожа Галя Захариева награди отличниците на този випуск с книга и грамота.

  ДЕМОНСТРАЦИЯ НА "НУНДЖАКО - СВОБОДЕН СТИЛ""


  "...Гордост за НУ "Любен Каравелов" е, че сме единственото в страната училище, в което се изучава "Нунджако - свободен стил". Днес участниците в групата, ръководени от треньора Панайот Панайотов, демонстрираха своите умения в новозагорската спортна зала "Младост". Благодарим на ръководството на спортната зала за оказаното съдействие, предоставяйки я за поредната представителна изява на училището..." сподели г-жа П. Калина
  снимки

  ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА ГРУПА "ДИГИТАЛНА КУЛТУРА"


  Дигитална култура и нететикет - нови думи за учениците в занимания по интереси. Срещата с цифровите технологии за някои ученици е може би част от тяхното професионално ориентиране в професиите на бъдещето. На 16 май проведохме публична изява пред родители, които наблюдаваха с голям интерес работата ни.
  снимки

  Атрактивна демонстрация на група по "Моделизъм"


  Днес г-н Иван Казаков и ръководената от него група по "Моделизъм" в НУ "Любен Каравелов" ни впечатлиха с моделите, които малките "инженери" изработиха сами. Увлекателно, с много емоции премина и направената от тях атрактивна демонстрация, в която те се изявиха като авторали-пилоти.
  снимки

  Турнир по лека атлетика на писта


  На 17 май се се проведе новозагорски турнир по лека атлетика по повод Световния ден на леката атлетика. От НУ "Любен Каравелов " се състезаваха 12 ученици, които се класираха на челните места. Момичетата заеха 1, 2, 3, 4, 6 място. Момчетата успяха да спечелят 1-во и 6-то място. За своето отлично представяне младите, лекоатлети получиха от организаторите медали, тениски и грамоти.

  ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПРИКАЗКА с. Съдиево


  Ученици от IV "А" клас при НУ "Любен Каравелов", подготвени от г-жа Р. Василева, участваха с драматизация на приказката "Дядо ряпа вади" на английски език в Празника на българската народна приказка, който се организира от ОУ “Христо Ботев“ и се проведе със съдействието на РУО - Сливен, Община град Нова Загора и НЧ „Н. Й. Вапцаров“ с. Съдиево на 29.05.2019 г. в с. Съдиево. Целта на този празник бе:да възпитава подрастващите към почитането и съхранението на българските традиции и обичаи, да възпитава младото поколение към толерантност, съпричастност, отговорност към нуждаещия се за помощ; да стимулира творческите заложби на учениците; децата да се учат от поуките, които дават българските народни приказки.
  снимки

  Традиционен майски прием на кмета


  "...Поздравления за колегите Ивета Митева, Росица Мангърова и Ренета Митева от НУ "Любен Каравелов", наградени по време на едно дългоочаквано събитие - традиционният майски прием на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев, посветен на негово величество Учителя и на дейците на културата..." написа за нас г-жа П. Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов"

  Не яж "боклуци", яж зеленчуци!
  В НУ "Любен Каравелов" бяха регистрирани две Кулинарни работилнички: на г-жа Д. Овчарова с деца от 3 "В" клас и учениците на г-жа Д. Малчева от 4 "Б" клас. Повод за инициативата бе поредното издание на "Деня на революцията в храненето" на 17 и 18 май. Кампанията е на национално ниво от три години. Започва като част от дейността на световноизвестния готвач Джейми Оливър и неговия Food Revolution Day (продължение на битката му за "качествена и готина храна" в училищата във Великобритания и САЩ). Забавна, интересна, здравословна срещи на децата с храната. Много усмивки и весели погледи! Родителите ни бяха изключително отзивчиви. Хумусът бе приготвен от майката на Сами, с отгледан нахут от таткото на Кати, зехтинът - домашно, семейно производство.Такива дни остават в сърцето завинаги!

  Вълнуваща среща с кучето Бък


  Днес малките "полицаи" от "Детско полицейско управление" към НУ "Л. Каравелов" имаха скъпи гости - младши инспектор Игнат Игнатов, водач на служебни кучета и полицейското куче Бък. Учениците добиха представа от качествата на четириногите полицейски помощници, начините им на дресиране, обучаването им за специфични дейности. С голям интерес присъстващите наблюдаваха демонстративните изпълнения на Бък, който показа послушание и елементи от общата дресировка. Децата изразиха пред служителя на РУ - Нова Загора, и неговия питомец своето желание да бъдат близки приятели.

  НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ В НАЦИАНАЛЕН КОНКУРС "АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ"

  Ученици от всички класове при НУ „Любен Каравелов“ се включиха в XI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“.

  Второ място за нашите прекрасни танцьори

  Фолклорният събор „Еленово” 2019 се организира около празника на село Еленово - 1 май. Танцовият състав на г-жа Мангърова участва в събора в категория Танцови състави и формации за авторска разработка на фолклорна основа /т. нар. обработени танци/ - до 14 г. Всички участници в конкурса са оценявани от комисия, състояща се от фолклорист, етнолог, етномузиколог, специалист по танцов фолклор. ВТОРО МЯСТО за ДТС се присъжда на децата от НУ „Л.Каравелов” гр. Нова Загора. Поздравления! Заслужен успех, резултат от много труд, подготовка, любов към бългските танци и песни.

  Представяне на “Детски пролетни игри” - Фолклорен събор
  в с.Еленово и с. Кортен  Малките танцьори на г-жа Мангърова се включиха във фолклорните събори в с. Кортен и с. Еленово. Усмихнати, децата с любов танцуваха за публиката. Заслужени бяха овациите за тяхното представяне.

  "...Знаете ли... Когато гледам деца да танцуват български народни танци.. душата ми се изпълна с гордост и щастие. Благодаря за тези моменти на децата от НУ Любен Каравелов. И на вас Rocica Rosica Mangarova за всеотдайността и страстта, с която го правите за тях..." написа г-жа Радосвета Захариева

  Празник на буквите  Специален и вълнуващ ден е "Празник на буквите“ за първокласниците. Учениците получиха първите си удостоверения тържествено. Много стихове, народни танци, игри и състезания развълнуваха техните родители и гости. С гордост децата заявиха "Ние вече сме грамотни“, а и го показаха чрез интересните изненади, които бяха предварително подготвени от техните учители. снимки
  Г-жа Писарова, класен ръководител на I "А" клас сподели: "..."Ние сме вече грамотни" - мотото на нашия невероятен празник. Той е чудесен финал, показващ първите постижения на децата от I-А клас в обучението и възможност да изявят талантите си. Възхитителен бе танцът, създаден от г-жа Мангърова в часовете по Хореография.

  Очаровани бяхме от песните на Боряна и Дарина, които заслужено ще получават още много награди. Наши скъпи гости бяха учителите от детските градини в града ни. С тях заедно се радвахме на детските успехи. Очаквам с нетърпение още много поводи за празници с децата, които да споделим с колеги и родители..."

  "Пролетни игри и обичаи – Цветница 2019”

  Ученици от НУ "Любен Каравелов", подготвени от г-жа Р. Мангърова, участваха в ХХ Регионален фолклорен събор "Пролетни игри и обичаи – Цветница 2019” – гр. Твърдица.
  В раздел "Авторски разработки на фолклорна основа до 14 г." талантливите ни танцьори се класираха на ІІІ-то място, като представиха танците „Детски пролетни игри” и „Кумичене”. Желаем им още много успехи и любов, с която да изучават българските традиции и обичаи!

  Занятие на Детско полицейско управление


  Ha 18 април в НУ "Любен Каравелов" се проведе поредното занятие на "Детско полицейско управление". Инспектор Апостол Апостолов от РСПБЗН - Нова Загора по увлекателен начин с помощта на анимационни герои представи на участниците опасностите, които крие огънят и играта с него. Това бе поредният им урок как да се справят в трудни ситуации с различни предизвикателства.
  Нека припомним, че на 26 март се проведе демонстрация във физкултурния салон на училището. Представители на МВР гр. Нова Загора показаха на децата начини за защита и поведение в опасни ситуации. Предизвикаха голям интерес сред учениците от всички класове.


  Отново сме първи!

  Ученици от 1-4 клас при НУ "Любен Каравелов"се включиха в конкурса на "Зелени балкани" за детска рисунка на тема „Опазване на влажните зони и климатичните промени в нашия район“. Горди сме с отличените наши ученици и техните творби!
  1 място I категория Александра Людмилова Атанасова от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас

  2 място, I категория Богдан Ленков Влаев от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас

  След изключително трудния избор от толкова хубави рисунки, журито награждава и 6 творби с поощрителни награди. За I категория, това са рисунките на:
  Иван Димитров Арабаджиев от гр. Нова Загора НУ "Любен Каравелов", 2
  Петя Андонова Сурчева от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас
  Александър Евгениевич Рибкин от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 4 в клас
  Иван Димитров Арабаджиев от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас
  Александър Евгениевич Рибкин от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 4 в клас
  Петя Андонова Сурчева от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас

  Награда от регионален конкурс "Вода за всички"  По повод Световния ден на водата 22 март, РИОСВ – Стара Загора обяви в началото на месец март регионален конкурс на тема "Вода за всички". Учениците от IV "Б" клас се включиха с общ класов макет и индивидуални рисунки. Поздравяваме Карина Николова за отличената рисунка и класа на г-жа Д. Малчева за екипната работа.

  Участие в обучение
  „Съвременни стратегии за взаимодействие между семейството и училището".

  Педагогическата колегия на НУ „Любен Каравелов ", гр. Нова Загора, се включи в един много интересен и ползотворен семинар на тема: „Съвременни стратегии за взаимодействие между семейството и училището". Благодарим на д-р Танева, директор на „ДСП"-Пловдив, за интерактивното и увлекателно обучение.

  ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
  Трети март!Ден свещен на свободата! Начално училище "Любен Каравелов", ученици, учители и гости от РК "Традиция" отдадоха почест на падналите за освобождението на България. Празникът бе отбелязан подобаващо с тържествени стихове и песни. Урокът по родолюбие и среща със славното минало развълнуваха всички ни. Поклон пред паметта на онези, платили с живота си за нашата свобода! Да живее България! снимки


  Честита Баба Марта!
  Деца от НУ „Любен Каравелов”, заедно с директора г-жа Пенка Калина-Колева и хореографа г-жа Росица Мангърова, поднесоха своя първо мартенски поздрав към общинското ръководството на гр. Нова Загора и цялата администрация. Ученици и учители зарадваха малчуганите от детските градини с пъстри мартеници. Пожелахме здраве, късмет и успех! Благодарим за топлото посрещане!


  Зумба с Вики  Добра практика в училище са организираните срещите на ученици със специалисти в определена област. Децата ги посрещат винаги с голям интерес. Така ни гостуваха наши приятели, родители и видни личности от града по повод Националната седмица на четенето. Днес проведохме един динамичен час, изпълнен с музика и танци в IV клас. Това е нашият начин да направим училището любимо...Благодарим на г-ца Виктория Тренова за зумба танците, с които денят ни стана по-цветен!
  Благодарствено писмо на Местната комисия за борба с противообществените проявина малолетните и непълнолетните - Нова Загора


  НУ "Любен Каравелов" има традиция да се включва в инициативи и каузи с благотворителна цел. В края на миналата година ученици от училище нарисуваха икони, които предоставиха на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Нова Загора. Повод за гордост е Благодарственото писмо до към ученици, учители и родители в училище. Ние вярваме в добрите дела, ще продължаваме да даваме топлина и радост на нуждаещи се.

  ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА  Гордеем се с номинацията „ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА 2018 г.„ на г-жа П. КАЛИНА-КОЛЕВА от СБУ. Тази награда е очаквана и изключително значима като признание за много труд, всеотдайност, любов към професията и училището. Присъжда се за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със Синдиката на българските учители. Увeрени сме, че ще има още такива награди - повод за лична удовлетвореност и радост от постигнатите успехи! Поздравления за г-жа П. Калина-Колева, директор на нашето училище!

  Детско полицейско управление - първо занятие


  "...В Начално училище „Любен Каравелов” се проведе първото занятие на „Детското полицейско управление“ в Нова Загора.В Начално училище „Любен Каравелов” се проведе първото занятие на „Детското полицейско управление“ в Нова Загора. То бе уважено от заместник-кмета на община Нова Загора Ивайло Енев, началник-сектор „Охранителна полиция” главен инспектор Красимир Алексиев, началник-група „Пътен контрол-КАТ” Чавдар Евдокимов, координатора на проекта от страна на РУ „Полиция” – Нова Загора старши инспектор Иван Георгиев и директора на училището Пенка Калина..." община Нова Загора


  В изпълнeниe нa Haциoнaлнa пpeвaнтивнa пpoгpaмa нa MBP, в партньорство с МОН, в Начално училище „Любен Каравелов” e cфopмиpaнo Дeтcĸo пoлицeйcĸo yпpaвлeниe. Координатор на проекта, от страна на РУ „Полиция” – Нова Загора, е старши инспектор Иван Георгиев – началник-група „Охрана на обществения ред”. Члeнoвe нa пъpвoтo в гpaдa Дeтcĸo пoлицeйcĸo yпpaвлeниe щe бъдaт 24 деца от 6 паралелки от 3-ти и 4-ти клас на НУ „Любен Каравелов”. Началото на инициативата бе официално поставено в 9:30 часа в сградата на НУ „Любен Каравелов”, в присъствието на директора на РУ „Полиция” главен инспектор Стефан Борисов, началника на РСПБЗН – Нова Загора главен инспектор Васил Василев, началник-сектор „Охранителна полиция” главен инспектор Красимир Алексиев, секретаря на МКБППМН – Нова Загора Веска Вълчева и директора на училището Пенка Калина. С учениците ще се работи по темите: „Безопасност на движението”, „Полицейска лична защита”, „Работа със служебните полицейски кучета” и „Пожарна безопасност и защита на населението”.

  Бие звънчето за новата учебна година
  Новата учебна 2018/2019 година бе тържествено открита и в НУ "Любен Каравелов". Поздрави към учениците, родителите и учителите отправи госпожа Калина - директор на училището. С пожелания за здраве, дръзновение, успехи бяха посланията на г-жа Галя Захариева и родители на малките първокласници. Сред гостите бяха г-жа Соня Петрова - началник отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика“ и г-н Иван Георгиев - главен експерт от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр. Сливен. Какво е празник без песни, стихчета за училище и танци? След прекрасният музикален поздрав, учениците преминаха под цветната шестица, за да напълнят отново с живот смълчаното през летните дни училище.


  снимки
  снимки

  Училищно тържество по повод завършване на учебната година
  На 1 юни, в НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора приключи тържествено учебната година. Специален гост на празника бе народният представител от гр. Нова Загора - г-жа Галя Захариева, заместник-председател на Комисията по образование в българския Парламент. "...Приключване на учебната година! Първата, поредната, последната…Може би в училище е едно от малкото места, където празнуваме тържествено края! Край, който е ново начало! Край, който е повод за гордост! Край, когато плачем от радост, от удовлетвореност, от гордост, от умиление…, защото всички осъзнаваме, че нищо не сме загубили, а сме спечелили – МНОГО! Сърдечно благодаря на г-жа Калина за възможността да споделя празника на НУ „Л. Каравелов", да съпреживея онази невероятна емоция, която излъчват деца, родители и сърцати учители в този момент! Благодаря на класните ръководители на четвъртокласниците – Радмила Иванова, Рада Писарова и Албена Колева, които ми отстъпиха правото да наградя най-добрите им ученици – за мен бе привилегия! На всички Вас – деца, родители и колеги, желая здраве и успешни дни!..." г-жа Галя Захариева снимки


  "ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО"  НУ "Любен Каравелов" участва в националния конкурс "Посланици на здравето". През изминалите месеци, ученици от III "Б" клас с класен р-л Д. Малчева реализираха интересни дейности. 102 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2017/2018 г. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България. Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

  На страницата на проекта можете да се запознаете с работата на учениците

  Покажи повече
  placeholder