Добре дошли на сайта на нашето училище!ПРАКТИЧЕСКИ НАСОКИ
ДОКУМЕНТИ 2023-2024 г.
ОТЧЕТ ЗДОИ


БЮДЖЕТ

Е-УЧИЛИЩЕ


ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"


ДОКУМЕНТИ "ТВОЯТ ЧАС"
 • Анкетна карта
 • Приложение 2

  ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"
  УЧИЛИЩНИ ДЕЙНОСТИ

  ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН
 • ДОКУМЕНТИ ПО ПРОЕКТА

  ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ


  МОН


  ЗА РЕФОРМАТА


  ЦКОКУО


  ИНСТИТУТ ПКО


  СРСНПБ


  СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ


  ДЕЦА ОНЛАЙН
  БЕЗОПАСЕН ДОМ


 • ВРЕМЕТО

  Weather Widget  КАЛЕНДАР  СПРИ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ


   

  Интервю на г-жа П. Калина в Радио "Нова", гр. Нова Загора  Чуйте интервюто с Директора на НУ "Любен Каравелов" за готовността на училищната институция да посрещне предизвикателствата на новата учебна година.

  Пореден повод за гордост на НУ "Любен Каравелов" - гр. Нова Загора


  Две награди в ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ”Моята българска бродирана риза” 2020 г.

  Престижни награди спечелиха малките художници от 1 „А“ клас при НУ „Любен Каравелов” - гр. Нова Загора с класен ръководител Ивелина Атанасова, от ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ”Моята българска бродирана риза” - 2020, който се проведе в Рим, Италия. На новозагорските деца са присъдени две награди в категория „Женски портрет“. Техни носители са Никол Михалик /7 г./ - Първо място и Силвана Петрова /7 г./. поощрителна награда. Организатори на международния форум са Българско училище „АЗБУКИ” и Културната асоциация „Асен и Илия Пейкови” в Рим. Деца от цял свят са рисували и пресъздали в картини красотата на българската бродирана риза, в която са кодирани символи и багри.

  "Усмивки от дистанционното обучение" и Издателска група "Просвета"!

  Поздравления, 3 "в" клас! Награда за ВПЕЧАТЛЯВАЩО представяне на учениците от 3"в"клас, НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора, с класен ръководител г-жа Д. Овчарова в летния фотографски конкурс "Усмивки от дистанционното обучение" на Издателска група "Просвета"! Поздравления и за Гинчо Ганчев за индивидуална награда в същата категория! Благодарим на всички, които харесаха снимките ни и ни подкрепиха!

  Уроци по Нунджако свободен стил

  Г-н Панайотов записа първите 5 урока от нунджако свободен стил на български. Поздравява ме го за новаторската инициатива. Несъмнено, уроците ще бъдат изключително полезни и вдъхновяващи.
  .  Интервю с г-жа П. Калина, директор на училището  Моето убеждение е, че всички заедно, обединени и добронамерени, бихме издигнали образователните ценности в една просперираща национална кауза. Доказахме, че можем да общуваме и виртуално, но звънливата ученическа глъч и зареждащата детска усмивка все по-осезателно ни липсват. Вече си даваме сметка какво означава да бъдем заедно и колко страшни могат да бъдат принудителната физическа изолация и усамотяването. Сега, при тези условия, имаме възможност да научим децата на поредния важен житейски урок - как една кауза може да ни обедини, да ни направи по-смирени, благородни и всеотдайни”. Това казва Пенка Калина - директор на НУ „Любен Каравелов“, Нова Загора. Според нея проблемът за ценностната ориентация на българина придобива особена актуалност, поради все по-широко и трайно утвърждаващите се елементи на нравствен дефицит и бездуховност. Затова, наред с учебните предмети, които усвояват децата в училище, те имат необходимост от неформално общуване с учителя, от непринуден, откровен диалог и задълбочено внимание от страна на родителите. Само така, според нея, е възможно да се постигнат видими резултати в изграждането и затвърждаването на добронамереност, разбирателство, колективен дух, уважение към опонента и възпитано обществено поведение. И не на последно място - запалване у всяко дете на любовта към народните традиции, празници и обичаи, за да бъде съхранена българската национална идентичност. В НУ "Любен Каравелов", наред с букета от дейности в това отношение, добра практика е изучаването и на религия в клуб "Ценности и семейство". Пенка Калина е израснала в гр. Калофер. В семейство, където училището е светиня, а личността на учителя - неприкосновена. Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

  Поздрав на г-жа Калина, директор на НУ "Любен Каравелов"

  Уважаеми колеги, скъпи ученици, уважаеми родители, Честит празник и на многая лета в покоряването на още по-високи образователни, културни и духовни върхове!Пожелавам ви вдъхновение, целеустременост и ентусиазъм, за да разпръсквате светлината на знанието около себе си и да пазите богатството на българската реч!

  Поредна гордост за НУ "Любен Каравелов" и трети "а" клас

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ХРИСТО! Продължавай да четеш и да твориш. Заслужена награда за творчеството ти в навечерието на светлия празник - 24 май!

  XII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

  Наградени ученици от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора

  Достойно представяне в националната олимпиада "Знам и мога"

  "...Гордост за НУ "Любен Каравелов" са достойно представилите се участници в областния кръг на националната олимпиада "Знам и мога" - Виолета Николаева Хаджиева, Никола Валентинов Йорданов и Никола Стоянов Стоянов, с класни ръководители Христинка Динева и Виолета Цветанова. Убедена съм, че, веднъж запленени от науката, ще покорите с лекота високите ѝ върхове. Поздравления!..." г-жа П. Калина-Директор на училището  Дистанционно обучение и Компютърно моделиране

  "Hour of Code... Днес ние ще говорим за алгоритми и какво се изисква за писането им. Като учител, участвам в "Часа на кода" и следя видеата на известни обучители. Гледайте епизод 1 на Code Break, с участието на основателя Хади Партови със специален гост актьорът и автор Хил Харпър..." Така, в часовете по Компютърно моделиране учениците от IV "а" клас работиха по творчески проекти от Hour of Code: "Dance Party", присъединиха се към Анна и Елза във "Frozen", анимираха своето име. Зад инициативата стои безпрецедентната коалиция от партньори, които се събраха, за да подкрепят Hour of Code - включително Microsoft, Apple, Amazon, Boys и Girls Clubs на Америка и колегиалния съвет. За завършените нива по програмиране в Code.org, четвъртокласниците Виолета Хаджиева и Никола Йорданов получиха Сертификати.


  Програмирането бе предизвикателство и за пръвокласниците. Учениците от първи "Б" клас: Мартин Станчев, Мария-Слава Душникова, Беатрис Зоркова Сиромахова се справиха отлично в зададения курс в Code.org. Създадоха история с Театрална лаборатори и с лекота завършиха своето ниво. Получените сертификати са повод за гордост и удовлетворение. Поздравления, деца!

  ПО НОВ ПЪТ СЕ ТРЪГВА С МАЛКА КРАЧКА  Ние, преподавателите от Начално училище "Любен Каравелов" - Нова Загора, направихме първата такава - чрез обучение в изцяло електронна среда. Подготовката за провеждането му трая само два почивни дни - 14 и 15 март. В неочаквано създалата се извънредна ситуация, с колегите обсъдихме препоръките на МОН и РУО - Сливен. Уточнихме продължителността на работния ден и почасовата ученическа натовареност, начина на подготовка и преподаването на уроците по отделните учебни предмети във всеки клас, както и цялостната организация, прегледност и отчетност на електронния образователен процес. Затвърждаването на стария и преподаването на новия учебен материал започна още първия работен ден след обявяването на извънредното положение в България - 16 март.
  На този етап обучението протича в асинхронна, отчасти и в синхронна форма, в реално време - по утвърдената седмична програма за всеки клас, като в дистанционния електронен образователен процес са обхванати почти всички ученици. Преподаването на учебния материал става чрез платформата "Школо" и затворени групи в социалните мрежи. Учениците от първи клас се включиха в обучението и чрез Code.org. Умело използваме в работата си ресурсите на "Уча се", YouТube, Vbox, academico, електронните учебници на издателствата. Създаваме тестове чрез Google forms, Word, PDF и т. нар. "живи" листове. Неизменно подхождаме с разбиране и любов към децата, като системно и с разнообразни форми стимулираме техния интерес и любознателност. Благодаря на всички родители, които насърчават, мотивират и ефективно контролират децата си, както и за безрезервната им подкрепа!
  Работата на педагогическата колегия е белязана с професионална индивидуалност, съпроводена от двустранна връзка с учениците и техните родители, с богати илюстративни и видеоресурси, в т.ч. и специализираните канали на БНТ. В резултат на този мащабен, прецизен и отговорен процес всички учители имат готовност за оценяване и постепенно оформяне на годишна оценка по отделните предмети за всеки ученик. Бих казала, че, като цяло, нашето учебно заведение се "настрои" адекватно и почти светкавично към дистанционния режим на обучение в електронна среда. Така, въпреки неимоверните усилия в тази непозната и трудна за всички извънредна ситуация, се стремим да гарантираме, че нашите възпитаници ще получат максимално качество на образование и успешно завършване на учебната година.
  Да, случва се по 8-10 часа дневно да не се отделяме от компютъра. Доказахме, че можем да общуваме и виртуално, но звънливата ученическа глъч и зареждащата детска усмивка все по-осезателно ни липсват. Вече си даваме сметка какво означава да бъдем заедно и колко страшни могат да бъдат принудителната физическа изолацията и усамотяването. Сега, при тези условия, имаме възможност да научим децата на поредния важен житейски урок - как една кауза може да ни обедини, да ни направи по-смирени, благородни и всеотдайни. Затова, в името на най-голямата ценност - здравето, продължаваме напред - колкото седмици е необходимо, с присъщото ни взаимодействие, целеустременост и себераздаване.

  Пенка Калина-Колева, директор на НУ "Л. Каравелов" - гр. Нова Загора

  Специален подарък за НУ "Любен Каравлов"

  В навечерието на Националния празник на България, Стилиян от 3 "а" клас, подари на училището макет на Самарското знаме и история на създаването му, изработен от него и майка му. Проектът е отличен със златен медал на 11-ти национален конкурс "Аз съм българче" в категория "Изобразително изкуство", гр.Бургас 2018/2019 учебна година. Този подарък е безценен, защото носи обичта на поколенията към славното ни минало и увереност в успешното бъдеще на нашите възпитаниции.

  Впечатляващо представяне на Национална конференция "Хуманизъм и вяра"
  На 11. 02. 2020 г. в РУО Сливен се проведе областно представяне на Националната конференция "Хуманизъм и вяра" - за разпространение на добри практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата и учениците, съвместно със синдиката на българските учители. На събитието присъстваха Милена Чолакова – началник на РУО - гр. Сливен, Сливенският митрополит Йоаникий, директори, учители и ученици. НУ ,,Любен Каравелов " - град Нова Загора, беше отлично представено от Ивета Митева. Тя презентира дейностите на групата за Занимания по интереси "Ценности и семейство". В раздел начален етап на Областно представяне на тема "Хуманизъм и вяра" бе наградена с грамота и зае трето място.

  "АЗ ОБИЧАМ ДА РИСУВАМ"- отличени ученици

  Днес, 17 януари, учениците от НУ,, Любен Каравелов"-НИКОЛАЙ СТАНИСЛАВОВ и ХРИСТО ИВАНОВ, официално получиха своите грамоти и награди, които спечелиха в конкурса: "АЗ ОБИЧАМ ДА РИСУВАМ", организиран от сдружение "Посоки 2019", класирайки се съответно на: ПЪРВО и ВТОРО място. Г-жа КАЛИНА-Директор на училището ни, ги поздрави и им пожела още много успехи.

  „Най-здравословната рецепта“
  Браво на малките сладури от I "Б" клас при НУ "Любен Каравелов", представили се отлично на Националния конкурс „Най-здравословната рецепта за училище 2019г“, проведен от Сдружение „УСМИВКА“ гр. Бургас. В категория „Най-атрактивни рецепти“ Мария-Слава Душникова е на трето място. В категория „Най-вкусни мъфини“ Константин Мирчев е класиран на второ място. В конкурса се включиха Никола Владимиров и Калина Красенова, които също получиха подаръци и грамота за участие.

  Децата от 1 "Б" клас са сред най-усмихнатите първолачета

  Номинация за своето участие в национален конкурс за най-усмихнат клас получиха и учениците от 1 б клас заедно със своите учители г-жа Д. Малчева и г-жа Н. Енева. Усмихваме се, защото знаем, че "...Усмивката от майчина целувка е родена, разбужда тя човешкото в човека..."

  "ЖИВОТЪТ Е КАТО ОГЛЕДАЛО- УСМИХВАЙТЕ МУ СЕ,ЗА ДА ВИ СЕ УСМИХВА И ТОЙ"!


  Заслужено отличие на малките първолачета от Първи "а" клас на НУ "Любен Каравелов", град Нова Загора в Национален конкурс "Най-усмихнат клас на България". "...Какво е усмивката? Тя е парола за приятелство, най-добрата противоотрова срещу тъгата и тревогата. Усмивката не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо,което няма стойност, ако не е дарена от сърце. Двадесет и две златни сърчица усмихват всеки ден дните ми! Благодаря Ви, прекрасни деца!..." сподели г-жа Ивелина Атанасова, класен ръководител на I"А" клас.

  Сертификати за номинация "Софронии Врачански"

  В навечерието на този светъл ден на народните будители, педагогическата колегия и директорът на НУ "Любен Каравелов", г-жа П. Калина, получиха Сертификат за номинация за награда "Софроний Врачански".Честит празник на всички будители, събуждащи духовното и чертаещи делници, изпълнени с надежда и родолюбие!

  ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В XIV НАЦИОНАЛНИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ ЛОВЕЧ 2019 Г.


  За трета поредна година г-жа П. Калина-Колева, директор на НУ "Любен Каравелов", има честта да участва в този значим национален образователен форум, за да сподели своя иновативен педагогически опит, представяйки НУ "Любен Каравелов". Участие в 14-ите национални педагогически четения под наслов „Да запазим усмивката в училище” взеха младите колеги Ивета Митева и Ренета Митева. Организатори са Регионалното управление на образованието в Ловеч, община Ловеч, Министерството на образованието и науката и Център „Хуманна педагогика”. На това значимо образователно събитие колегите получиха сертификат за своето отлично представяне.

  ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ТАНЦОВ СЪСТАВ "КАРАВЕЛОВЧЕТА"


  През изминалите месеци г-жа Р. Мангърова подготви с учениците от танцов състав „Каравеловчета“ участието в Трети Национален фолклорен събор "С мирис на теменуги" ЯВОРОВО 2019. Високото постижение и отличие, което получиха малките таланти от НУ „Любен Каравелов“, е в резултат на много труд и любов към българските народни танци. ПЪРВО МЯСТО и ЗЛАТЕН МЕДАЛ НУ ”Любен Каравелов“ Нова Загора на НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ”С МИРИС НА ТЕМЕНУГИ - ЯВОРОВО 2019. Благодарим на Община Нова Загора за оказаното съдействие и отново на нашите всеотдайни родители.

  ОТЛИЧЕНИ МЛАДИ ХУДОЖНИЧКИ


  Талантливите художнички Карина Николова и Катерина Красенова от IV „Б“ клас, с класен ръководител г-жа Д. Малчева, участваха в „Цветята и красотата на българската природа“ - съпътстваща инициатива към трети НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ”С МИРИС НА ТЕМЕНУГИ“. Лятна ваканция е, но това не попречи на нашите завършили четвъртокласници от НУ "Любен Каравелов", гр. Нова Загора да получат поредното си отличие. Браво, момичета!

  ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

  ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ Д.ИК.Н.ЯНКА ТАКЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СБУ

  НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ В НАЦИАНАЛЕН КОНКУРС "АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ 2018-2019 учебна година"

  Ученици от всички класове при НУ „Любен Каравелов“ се включиха в XI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ТЕМА „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“.


  Поздравления за класираните Каравеловчета! Желаем им здраве и още много успехи!


  НАПРАВЛЕНИЕ – БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА Творбите бяха разпределени в четири възрастови групи:  първа възрастова група – първи клас;  втора възрастова група – втори клас;  трета възрастова група – трети клас;  четвърта възрастова група – четвърти клас; и в две категории:  Млади писатели;  Млади поети
  МЛАДИ ПИСАТЕЛИ

  Втора възрастова група - 2 клас
  Първа награда
  Стилиян Ивайлов Иванов 2 "А"клас, НУ „Любен Каравелов“ , Нова Загора, преподавател: Венелина Шопова  Втора награда
  Гинчо Гинчев Ганчев 2 "В" клас НУ „Любен Каравелов“ , Нова Загора, преподавател: Добрина Овчарова  Четвърта възрастова група- 4 клас
  Втора награда
  Катерина Красенова Стойкова 4 „Б“ клас, НУ „Любен Каравелов“ , Нова Загора, преподавател: Добринка Малчева  НАПРАВЛЕНИЕ – ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И ФОТОГРАФИЯ

  Четвърта възрастова група- 4 клас
  Втора награда
  Карина Николова Николова 4 „Б“ клас, НУ „Любен Каравелов“ , Нова Загора, преподавател: Добринка Малчева
  Трета награда
  Антоан Валентинов Вълков 11 години 4 „А“ клас, НУ "Л. Каравелов"– град Нова Загора, преподавател: Нели Енева  НАПРАВЛЕНИЕ – „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“ ЗА ПРЕДСТАВЕНА КОЛЕКЦИЯ ТЕКСТИЛНИ ПАНА И КЕРАМИЧНИ МОЗАЙКИ

  Второ място
  Теодор Иванов Сурчев III 3 „А“ клас НУ "Любен Каравелов " - гр. Нова Загора, преподавател: Виолета Цветанова  Трето място
  Даниел Русев Димитров НУ "Любен Каравелов " - гр. Нова Загора, преподавател Виолета Цветанова  НАПРАВЛЕНИЕ – ПРОЕКТИ НА УЧЕНИЦИ С УЧАСТИЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

  Първо място
  Стилиян Ивайлов Иванов НУ "Любен Каравелов ", гр. Нова Загора  Специална награда
  Виолета Николаева Хаджиева НУ "Любен Каравелов ", гр. Нова Загора

  Участие във фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница” 2019  Ученици от НУ "Любен Каравелов", подготвени от г-жа Р. Мангърова, участваха в ХХ Регионален фолклорен събор "Пролетни игри и обичаи – Цветница 2019” – гр. Твърдица.  В раздел "Авторски разработки на фолклорна основа до 14 г." талантливите ни танцьори се класираха на ІІІ-то място, като представиха танците „Детски пролетни игри” и „Кумичене”. Желаем им още много успехи и любов, с която да изучават българските традиции и обичаи!

  Финалисти в състезанието "Ключът на музиката"

  Поздравления за участниците в националното състезание „Аз съм българче“ и на национален кръг на състезанието „Ключът на музиката”.  Ученичките Димана Росенова Стефанова и Йована Станимирова Монева от IV "А" клас с класен ръководител г-жа Н. Енева участваха активно.  Те получиха Грамота от г-жа Иванка Киркова, началник РУО-Пловдив, за постигнати отлични резултати по музика "Ключът на музиката", гр. Пловдив.


  Отново сме първи!

  Ученици от 1-4 клас при НУ "Любен Каравелов"се включиха в конкурса на "Зелени балкани" за детска рисунка на тема „Опазване на влажните зони и климатичните промени в нашия район“. Горди сме с отличените наши ученици и техните творби!

  1 място I категория Александра Людмилова Атанасова от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас


  2 място, I категория Богдан Ленков Влаев от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас

  След изключително трудния избор от толкова хубави рисунки, журито награждава и 6 творби с поощрителни награди. За I категория, това са рисунките на:
  • Иван Димитров Арабаджиев от гр. Нова Загора НУ "Любен Каравелов", 2 клас
  • Петя Андонова Сурчева от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас
  • Александър Евгениевич Рибкин от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 4 в клас

  Иван Димитров Арабаджиев от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас

  Александър Евгениевич Рибкин от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 4 в клас

  Петя Андонова Сурчева от гр. Нова Загора, НУ "Любен Каравелов", 2 клас

  Награда от регионален конкурс "Вода за всички"  По повод Световния ден на водата 22 март, РИОСВ – Стара Загора обяви в началото на месец март регионален конкурс на тема "Вода за всички". Учениците от IV "Б" клас се включиха с общ класов макет и индивидуални рисунки. Поздравяваме Карина Николова за отличената рисунка и класа на г-жа Д. Малчева за екипната работа.

  Благодарствено писмо на Местната комисия за борба с противообществените проявина малолетните и непълнолетните - Нова Загора


  НУ "Любен Каравелов" има традиция да се включва в инициативи и каузи с благотворителна цел. В края на миналата година ученици от училище нарисуваха икони, които предоставиха на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Нова Загора. Повод за гордост е Благодарственото писмо до към ученици, учители и родители в училище. Ние вярваме в добрите дела, ще продължаваме да даваме топлина и радост на нуждаещи се.

  ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА  Гордеем се с номинацията „ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА 2018 г.„ на г-жа П. КАЛИНА-КОЛЕВА от СБУ. Тази награда е очаквана и изключително значима като признание за много труд, всеотдайност, любов към професията и училището. Присъжда се за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със Синдиката на българските учители. Увeрени сме, че ще има още такива награди - повод за лична удовлетвореност и радост от постигнатите успехи! Поздравления за г-жа П. Калина-Колева, директор на нашето училище!

  ЕКО ИНИЦИАТИВА - И НИЕ УЧАСТВАМЕ!  Да се храним разумно!

  На 29.06.2016 г-н Цветанов и екип преподаватели получиха сертификати от г-жа П. Йорданова за своята работа и участие в международния проект "Да се храним разумно", стартирал в началото на учебната 2015/2016 година.  Международен фолклорен фестивал " Евро фолк - Черно море 2016г.


  НУ" Любен Каравелов "гр.Нова Загора участва в Международен фолклорен фестивал " Евро фолк - Черно море 2016г. гр.Китен и се представи достойно. представяне и незабравимо преживяване.

  НУ "Любен Каравелов" получи Европейски езиков знак

  В края на 2013 година Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята си на Национална агенция по Програма „Учене през целия живот” за България, отличи НУ "Любен Каравелов" с Европейски езиков знак за иновативен проект за чуждоезиково обучение в началното училище. През месец декември на 2014 година училището получи и плакет за качествено изпълнение на проект по "Коменски"-"Земята е нашият дом....

  U4energy най-добра училищна кампания за интелигентно използване на енергията/ Category C

  През месец октомври 2011 година НУ "Любен Каравелов" получи европейска награда в категория С на европейското състезание U4energy. Награждаването бе в хотел "Шератон" в гр. София. На тържествената церемония присъстваха представители от други европейски страни, представители от Европейската комисия и др. Организатори на събитието бяха Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Програма „Екоучилища“ в България, съвместно с Европейската училищна мрежа Schoolnet и Европейската комисия. Наградате бе връчена на директора на НУ"Любен Каравелов" Нова Загора - г-н Иван Цветанов.

  ПЛАКЕТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


  С гордост информираме, че по повод 105 годишнината от откриването на нашето училище получихме поздравителен адрес от г-н Росен Плевнелиев-ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. "…Приветствам педагогическата колегия на НУ „Любен Каравелов”, гр. Нова Загора за усърдната им неуморна работа за формиране на нужните на младото поколение умения и компетентности…”
  Read More
  Отворено писмо от УНИЦЕФ  В началото на месец април 2010 година, учениците на НУ"Любен Каравелов "получиха плакет и благодарствено писмо от г-жа Таня Радочай- представител на УНИЦЕФ за България. Повод за обръщението към учениците бе проведената благотворителна кампания в нашето училище "Помощ за децата на Хаити". / Прочетете пълния текст на писмото...  Национален конкурс "Моето училище в Европа"

  През месец април 2010 година НУ "Любен Каравелов" се включи в обявения конкурс от "Център за развитие на човешките ресурси" за разработен сайт на училището. Получихме поредната достойна оценка за положения труд. Сайтът отговаря на посочените критерии и е на 86 място в списъка на Стоте български училища, оценени и селектирани като най-добри в конкурса на тема "Моето училище в Интернет-прозорец към Европа" / още...
  "Малки зелени стъпки"

  В навечерието на новата 2012 г. Федерацията на природозащитните сдружения „Зелени Балкани” обяви национален конкурс за торбичка, изработена от плат. Неговата цел беше преустановяване използването на найлонови торбички, което би допринесло за намаляване на бавноразложимите отпадъци по улиците и в природата. Основните насоки на конкурса бяха: „Зелени Балкани” и Спасителният център работят за природата и биоразнообразието; изображението за надпис или картинка да е провокиращо и мотивиращо; кратки и ясни послания; прилагане на идеи за компютърно обработени векторни изображения.Равносметката от конкурса е – 80 участника с над 100 произведения. Сред проектите има текстове и изображения, зад които прозира както зрелостта и ръката на специалиста, така и детската неопитност. Но всички участници, чрез своите произведения, показват заинтересуваност и гражданска позиция по опазването на природата в България. Победител в конкурса стана визуализираната идея под наслов „Малки зелени стъпки”. Сред номинираните бяха чудесните предложения на колектива на Sonik-modull, на студенти и ученици от специализирани художествени учебни заведения, както и на малките участници – 10 ученици от новозагорското НУ ”Любен Каравелов” - от ll ”В” клас, с класен ръководител Пенка Калина-Колева. Така, в края на 2011 г., НУ ”Любен Каравелов” - Нова Загора, за пореден път стана част и зае достойно място в тази изключително актуална национална екологична инициатива. На 11 януари т. г., в тържествена обстановка, директорът на училището Иван Цветанов официално връчи грамотите на десетте участници в конкурса за техните оригинални идеи и индивидуални творби.

  Национална награда за литературно творчество"

  Две ПЪРВИ места! БОРЯНА ПЛАМЕНОВА БОЕВА, ученичка от I”б” клас, с класен ръководител Добрина Овчарова, от НУ „Любен Каравелов”- гр. Нова Загора, спечели ДВЕ ПЪРВИ места в НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС "МОИТЕ ДЕТСКИ МЕЧТИ"-2014г., РАЗДЕЛ "ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЧЕСТВО", организиран от МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА, НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА. / снимки от награждаването...  Информационен ден по ПРОЕКТ BG051POO001-3.1.06 о"

  НУ "Любен Каравелов" Гр. Нова Загора се включи в Информационен ден по ПРОЕКТ BG051POO001-3.1.06 "ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО В СРЕДИЩНИТЕ УЧИЛИЩА ЧРЕЗ ВЪВЕЖДАНЕ НА ЦЕЛОДНЕВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС", който се проведе на 03 и 04 декември 2015 г. в гр. Стара Загора. Танцовият състав към НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора се представи отлично с "Тракийски танц". Децата танцуваха с голямо удоволствие като истински професионалисти. Завладяха публиката с народните ритми и красивите хореографски орнаменти, които изпълниха. Събраха заслужените аплодисменти с усмивка и показаха любовта си към българския фолклор. Впечатляващо беше индивидуалното изпълнение на Самуел Петров от III клас с народната песен " А бре, дядо Дерменджийко". Ръкопляскания на публиката получи и талантливата ни певица Паула Миленова , която изпълни народната песен "Тръгна Желка на оране". В проекта участваха училища от цяла Югоизточна България, между които от областите Бургас, Ямбол, Кърджали, Хасково, Сливен и Стара Загора.  участници

  Специалната награда, с която ни удостои Българско национално радио-Варна "СЛЕДОВНИК НА ТРАДИЦИЯТА  ДК "Млад родолюбец" при НУ "Любен Каравелов", към РК "Традиция" гр.Нова Загора, благодари на Асоциацията за Развитие на Изкуствата и Занаятите за номинацията в категория организация. Поласкани сме от Специалната награда, с която ни удостои Българско национално радио-Варна "СЛЕДОВНИК НА ТРАДИЦИЯТА, заради "... жаждата, с която пият от извора на родовата памет и за да разперят уверено своите криле за начало, следвайки българските традиции...". Благодарим на г-жа Елица Виденова - Директор на Радио Варна и целия екип, радетели на българщината! Да се множат успехите Ви! / снимки ...
  Втори национален конкурс "Виж моя ангел" Трето място за Марина Чиликова

  На 19 декември от 17 ч. в Арт-Къща „Куклите” гр. София се състоя Церемонията по връчването на грамотите на победителите . За втора поредна година Вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова връчи наградите на децата. Над 1000 деца се включиха във Втория Национален детски конкурс „Виж моя ангел”, провеждан от Арт-Къща „Куклите”под патронажа на Вицепрезидента Маргарита Попова. Ангелчетата – 712 на брой, са изработени от плат, хартия, керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло… Освен с кукли, конкурсът призова децата да участват и с литературна творба – стихотворение, есе или писмо до ангелите. С литературни творби участваха 312 деца. Учениците от 4а клас при НУ "Любен Каравелов"гр. Нова Загора се включиха в националния конкурс. Изпратихме 12 красиви кукли и 6 литературни творби. Нашето бяло ангелче, Марина Чиликова участва в конкурса и бе класирана на 3 място за своята литературна творба. снимки ...

  ДК "Млад родолюбец" - Пазител на традициите  Децата от клуба са пример за любов към всичко българско и родно. Нека прославят нашия роден град и заразяват с обичта си към родината малки и големи. Благодарим Ви, че гласувахте за тях! Те са истински Пазители на българските традиции! снимки ...

  СПЕЧЕЛЕНИ ПРОЕКТИ

 • "Програма "Учене през целия живот" Секторна програма "Коменски" проект "Земята е нашия дом. Изучаваме миналото, грижим се за настоящето и бъдещето." на стойност 20 000 Е.;

 • "Проект "Почистване на битови отпадъци и озеленяване на част от градски парк"- 2000 година, сума 2 000 лева;

 • "Проект "Бъдеще без боклук" към фондация "Природа назаем"-2001 година;

 • "Изграждане на училищен "Еко парк" към Министерството на околнота среда и водите - 2004 година, сума 2 000 лева;

 • "Училището желана територия на учениците", модул "Ритуализация"-2008/2009 година , сума 39 000 лева;

 • "Енергиина ефективност" за саниране на училищни сгради-2009година, сума 200 000 лева;

 • "Проект с EVN на тема "Енергия и околно среда" в рамките на проект "Енергийна ефективност в училищата "-2009 година.

 • снимки ...
  НАГРАДИ И ГРАМОТИ
  240

  НИЕ И СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

  РУО-СЛИВЕН
  МОН
  ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
  БД СИН ФЛАГ
  eTWINNING
  ПРИОБЩИ СЕ
  ЦРЧР
  EARTH DAY
  placeholder